اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کرباسچی: رای روحانی افزایش یافته است



اخبار,اخبار سیاسی ,حسن روحانی

 

اخبار سیاسی - کرباسچی: رای روحانی افزایش یافته است

در واقع صحبت ایشان در افطاری هیات دولت ناظر به موفقیت دولت یا عدم موفقیت آن نبوده است. اینكه بخواهیم موفقیت دولت را ارزیابی كنیم، باید بگوییم این دولت در مورد مجموعه آن چیزی كه وعده داده یا در دوره انتخابات مطرح كرده ، خوب جلو رفته است.

حسن روحانی در یك سال گذشته گاهی تند بوده و گاهی نرم. او در مراسم افطار شامگاه شنبه روی نرم خود را نشان داد، جایی كه از لزوم مسوولیت‌پذیری و همین‌طور معذرت‌خواهی از مردم بابت وعده‌های عملی نشده سخن گفت. این تصویر شاید در نگاه اول با آن حسن روحانی كه گهگاهی در مواجهه با منتقدان خود سخن می‌گوید، چندان منطبق نباشد.

غلامحسین كرباسچی، دبیركل حزب كارگزاران سازندگی اما در گفت‌وگو با «اعتماد» می‌گوید كه برخوردها و موضع‌گیری‌های روحانی در قبال منتقدان هم وجهی از مسوولیت‌پذیری او است. مسوولیتی كه وی برای تامین مطالبات عمومی در برابر سیاست‌های طیف‌های تندروی سیاسی پذیرفته است. كرباسچی همچنین معتقد است كه روحانی توانسته ارتباط راحت‌تری با رقبای خارجی در مقایسه با مخالفان داخلی برقرار كند كه این هم از نفوذ‌ناپذیری این طیف‌ها ست.

صحبت‌های روز شنبه آقای روحانی از نظر شما چه وجه سیاسی دارد؟ به عبارتی چه معنای سیاسی می‌توان از درون صحبت‌های آقای روحانی برداشت كرد و وقتی رییس‌جمهوری چنین صحبتی را مطرح می‌كند آیا پیام خاصی هم در دل آن وجود دارد؟
بخشی از این صحبت‌ها برای ما جای خوشحالی دارد، از این جهت كه به هر حال یك مدیر ارشدی در قامت رییس‌جمهوری زمام كار را در اختیار گرفته است كه بعد از فاجعه مدیریت هشت سال قبل از خود، به جای مطرح كردن حرف‌های دروغ و آمارهای خلاف واقع دادن، صریح و بی‌پرده به دولت و مردم و مسوولان بگوید كه ما مسوولیتی داریم كه باید در چهار سال آینده فلان كارها را انجام دهیم و در این یك سال گذشته هم باید قسمتی از این كارها را بكنیم و این یك سال گذشته است.

 

بعد می‌گوید بیایید ببینیم چه كرده‌ایم و آیا برای شعارهای خود كاری انجام داده‌ایم یا خیر. و اگر كار نكرده‌ایم بیاییم و صادقانه از مردم عذرخواهی كنیم و اگر ارزیابی دیگری است بیاییم آن را تجزیه و تحلیل كنیم و به موقعیت واقعی خود اشراف داشته باشیم. این یك وضعیت جدید و بدیعی است كه سعی می‌كند خود را به سیستم اجرایی كشور تحمیل كند و خیلی هم به نظر من مثبت و سازنده است. ضمن اینكه در كار اجرایی الزاما نمی‌شود بر اساس زمان تقسیم مساوی كرد. مثلا بگوییم اگر كسی پروژه‌یی دارد در یك چهارم زمان الزاما باید یك چهارم پروژه اجرا شود. ممكن است در یك سال اول یك پروژه مقدمات اجرای آن فراهم شوند و در یك چهارم دوم یا سوم 80 درصد كار جلو برود.

به نظر شما این دست موضع‌گیری‌ها و رفتارها در جامعه باعث ایجاد چه زمینه‌هایی خواهد شد؟ در همین حال چه خلأ مهمی می‌تواند به واسطه چنین دست اظهاراتی ترمیم یا پر شود؟
می‌توان به راحتی بر اساس عینیات و آمارهایی كه وجود دارد، ادعا كرد كه آقای روحانی در بدترین شرایط بعد از انقلاب اداره دولت را به دست گرفته است. از لحاظ اقتصادی و عمرانی و حتی به لحاظ فرهنگی و اجتماعی و اخلاقی جامعه ما در شرایط بسیار بدی بود. در این هشت سال بحث كشور ما فقط بحث سقوط اقتصادی و سیاست خارجی و لبه پرتگاه جنگ و این طور مسائل نبوده، بحث اصلی این بود كه در این هشت سال شرایطی را به وجود آوردند كه یك فاجعه سقوط اخلاقی در جامعه شكل گرفت.

 

از منظر همان مسائل اقتصادی هم بحث اصلی فقط تورم و سقوط ارزش پول ملی و امثال اینها نبود و نیست. در هشت سال دولت آقای احمدی‌نژاد ساختار اجرایی كشور ما ضربه خورد و مستهلك شد و مراكز تصمیم‌گیری ما از بین رفتند. خود برخورد آقای روحانی یك تعالی فرهنگی را در جامعه ما نوید می‌دهد كه وارد دستگاه دولت هم می‌خواهد بشود و مدیران ما از آن حالت‌های آماردهی و گزارش‌دهی‌های خلاف و تاكید بر حرف‌های نشدنی دست بردارند و منطقی صحبت كنند تا امكان ایجاد اعتماد بین آنها و مردم به وجود بیاید و رابطه دولت – ملت یا رابطه حكومت و شهروند در راستای اعتمادسازی ترمیم شود.

 

در یك جمله فكر می‌كنم كه آقای روحانی مهم‌ترین كاری كه می‌كند این است كه تلاش دارد سیاست و كار دولت را از آسمان به زمین بیاورد و آن حالت قدسی را از كار دولت دور كند و به دولت معنایی زمینی بدهد. یعنی تصویری از دولت ایجاد كند كه همجنس مردم است، باید مسوولیت پذیر باشد و همین طور احتمال دارد اشتباه كند و چون مسوولیت‌پذیر است، اشتباه خود را می‌پذیرد و عذرخواهی می‌كند. آقای روحانی سعی دارد تا القا كند كه دولت یك موجود ماورایی نیست كه از عالم غیب حمایت می‌شود، بلكه یك مجموعه‌یی است كه اگر بر اساس منطق و كارشناسی و واقع‌نگری جلو برود كارش را درست انجام خواهد داد و اگر غیر از این باشد نمی‌تواند متضمن تامین معیشت، آرامش، امنیت و پیشرفت جامعه باشد.

من به سوال اول خود برمی‌گردم و آن را این‌بار طور دیگری مطرح می‌كنم. آیا می‌توان از سخنان و رفتار آقای روحانی این برداشت را داشت كه ایشان سعی می‌كند یك وجه تمایز جدی میان خودش و دولتش با نیروهایی كه هشت سال قبل از او كشور را اداره كردند و بارها متهم به مسوولیت‌گریزی شدند ایجاد كند؟ آیا این نمی‌تواند یك پیام سیاسی نهفته در دل سخنان آقای روحانی باشد؟
به‌طور طبیعی واضح است كه آقای روحانی و خیلی از سیاسیون دیگر چیزی غیر از آقای احمدی‌نژاد هستند. جامعه به هر حال تا این حد كه بتواند وجوه افتراق و تمایز بین این نیروها را تشخیص دهد، دارای آگاهی و درك لازم هست.

 

در مورد سخنان آقای روحانی هم به‌طور كلی چه ایشان چنین انگیزه‌یی در ذهن داشته باشد و چه نداشته باشد، نتیجه طبیعی این برخورد و موضع‌گیری حتما همین چیزی است كه شما می‌گوئید. ولی من نمی‌خواهم و نمی‌توانم چنین برداشتی داشته باشم كه آقای روحانی با هدف ایجاد وجه تمایز با آقای احمدی‌نژاد این‌گونه موضع‌گیری می‌كند. به نظر من لحن سخن و بیان آقای روحانی طوری صادقانه بود كه من احساس نكردم كه ایشان همزمان به یك برداشت سیاسی هم فكر می‌كند. البته این برخورد صادقانه وقتی در جامعه مطرح می‌شود باعث ایجاد همین تحلیل در میان اقشار مختلف خواهد شد.

در طول این یك سال دو مشخصه ویژه برای اظهارات آقای روحانی می‌توان متصور بود، یكی زبان برنده و تیز ایشان در قبال برخی منتقدان و رقبای سیاسی و یكی هم همین تاكید بر مسوولیت‌پذیری. این دو را چگونه می‌توان با هم جمع كرد؟ خصوصا اینكه به دلیل همان اظهارات صریح و محكم در مقابل منتقدان، ایشان بارها از سوی جریان‌های تندرو در مظان اتهام قرار گرفتند.
اتفاقا این دو نوع موضع‌گیری در راستای هم هستند، یعنی اگر هم جایی زبان تندی به كار می‌رود در راستای همان مسوولیت‌پذیری و به یاد داشتن وعده‌های انتخاباتی و اهمیت دادن به مطالبات عمومی است. به هر حال ارزیابی رییس‌جمهوری این است كه باید در جاهایی ایستادگی نشان دهد و مسوولیت خود را در قبال حفاظت از منافع و مطالبات عمومی به انجام برساند.

 

آقای روحانی مشخصا در جاهایی كه از سوی برخی جریان‌های تندرو مورد انتقاد قرار می‌گیرد، می‌خواهد بگوید كه نه تنها انتقاد را قبول ندارد بلكه آن را در راستای خواست‌های عمومی هم نمی‌بیند، پس ترجیح می‌دهد بایستد و به وظیفه‌اش عمل كند. آن زبان تند و صریح نه تنها در مغایرت با مسوولیت‌پذیری نیست، بلكه درست در همان راستا قرار دارد و بسیار خوب است كه آقای روحانی تا جایی كه می‌تواند، نمی‌گذارد نظر عمومی توسط عده‌یی از مخالفان سیاسی او مصادره شود. به هر حال پذیرش مسوولیت نیاز به سختی و پایداری خاص خود هم می‌باشد.

همانطور كه شما اشاره كردید، یكی از تلاش‌های جدی آقای روحانی پایین آوردن سیاست و كار اجرایی از آسمان و زمینی كردن آن بوده است. یعنی حداقل در كلام تلاش ایشان این بوده كه به این حوزه وجه عینی بدهند كه در سال‌های گذشته از دست رفته بود. شما فكر می‌كنید چقدر در عمل در این حوزه توانسته‌اند موفق باشند؟
این یك بحث جدایی است و ارزیابی موفقیت از دولت متفاوت از بحثی است كه مطرح شد. در واقع صحبت ایشان در افطاری هیات دولت ناظر به موفقیت دولت یا عدم موفقیت آن نبوده است. اینكه بخواهیم موفقیت دولت را ارزیابی كنیم، باید بگوییم این دولت در مورد مجموعه آن چیزی كه وعده داده یا در دوره انتخابات مطرح كرده ، خوب جلو رفته است. چون حرف‌های معقول، شدنی و پذیرفتنی از این دولت شنیده‌ایم و در عین حال دولت سعی كرده از رویاپردازی فرار كند و حتی در كارهای اجرایی و سفرها هم ادعای آقای روحانی این است كه من آنچه را می‌گویم چیزهایی است كه حداقل در مدت مسوولیت من این كارها شدنی است.

دقیق‌تر اگر بخواهید اشاره كنید، به صورت موردی به چه مساله‌یی می‌پردازید؟
به هر حال در یك بن‌بست سیاست خارجی كسی فكر نمی‌كرد كه دولت بتواند به این زودی و راحتی روابط خود را با دنیا تلطیف كند و حداقل در همین مدت و به سرعت گفت‌وگوی خود را با دنیا شروع كند و آثار اولیه‌اش را چه در زندگی مردم، چه در روابط خارجی و چه در آرامش روانی جامعه و مردم می‌بینیم. من فكر می‌كنم آنچه وعده داده‌اند و گفته‌اند شدنی است. همین بحث سیاست خارجی یكی از اصلی‌ترین بن بست‌های ایجاد شده در كشور بود كه اتفاقا بر بستر یك سیاست غیرواقع‌نگرانه و خیال‌پردازانه جلو می‌رفت.

 

در طول دوران آقای احمدی‌نژاد و علی‌الخصوص در چهار ساله دوم ایشان، سعی شده بود به این مذاكرات وجهی كاملا قدسی بخشیده شود كه انگار نوع موضع‌گیری دولت‌های نهم و دهم از اصول اساسی انقلاب است. اما دولت یازدهم خیلی راحت این مسیر را تغییر داد و به عبارتی در برداشت عمومی كه از سیاست‌ هسته‌یی در جامعه ایجاد شده بود، شك جدی به وجود آورد. این نمونه مشخص و عینی از همین كاركردها است. در دولت قبل حتی مسائلی مثل مسكن مهر و یارانه‌ها هم به موضوعات قدسی پیوند داده می‌شد كه بعد از دولت یازدهم این فرآیند كاملا تغییر كرد. یعنی آمد و در یك چارچوب كارشناسی وارد شد.

مشخصا آن‌طور كه اشاره كردید دولت توانسته با دنیا و كشورهای غربی به یك زمینه گفت‌وگو و تعامل دست پیدا كند. این گفت‌وگو به نظر شما در داخل چگونه بوده است و آیا در داخل دولت كار سخت‌تری برای فراهم كردن زمینه گفت‌وگو در پیش ندارد؟
در داخل من فكر می‌كنم دو حوزه مهم وجود دارد. دولت توانسته در داخل رابطه خود را با مردم تنظیم كند، من فكر می‌كنم كه مردم هم قسمتی از مشكلات دولت را پذیرفته‌اند و آن را درك می‌كنند. من قبلا هم گفته‌ام كه اگر امروز صحنه انتخابات سال قبل تكرار شود و همان نامزدها باشند، آقای روحانی رای بسیار بالاتری می‌آورد. چون به هر حال منطق و صحبت او برای مردم قابل فهم است. در اینجا می‌ماند حوزه دوم كه رقبا یا شاید بتوان گفت مخالفان سیاسی آقای روحانی هستند.

 

آنها بیشتر همان كسانی هستند كه بیشتر طرفداران آقای احمدی‌نژاد و دولت او بوده‌اند و متاسفانه در كشور ما وضعیت به گونه‌یی است كه وقتی یك گروه سیاسی می‌آید و فاجعه‌یی اینچنینی به بار می‌آورد، احساس مسوولیت ندارد. حداقل ما امیدواریم همین رفتار آقای روحانی كه گفته‌اند ما مسوولیت كار خود را قبول می‌كنیم، به مخالفین ایشان هم این آموزش را بدهد كه شما هشت سال كشور را از سال 84 به سال 92 رسانده‌اید و اگر امروز مسوولیت آن را قبول ندارید، حداقل اینقدر كارشكنی نداشته باشید. متاسفانه آن گروه برای جبران شكست خود و پنهان ماندن آمار و ارقامی كه تازه دولت هنوز قسمت عمده آن را منتشر نكرده است، دارند مسائل جدیدی برای این دولت ایجاد می‌كنند و حرف‌های شعاری را تكرار می‌كنند و طلبكار هم هستند. همه این مسائل به عهده خود آنها است.

اگر امروز در دانشگاه ما با سه هزار بورسیه غیرقانونی مواجه هستیم به دلیل همان عملكرد هشت ساله است. این سر و صدای داخلی و مجموعه‌یی كه با كمال وقاحت سیاسی ایستاده‌اند و نه تنها مسوولیت نمی‌پذیرند بلكه ادعاهای جدیدی را مطرح می‌كنند نشان می‌دهد كه دولت آقای روحانی با مخالفان خارجی خیلی راحت‌تر و سریع‌تر توانسته زمینه گفت‌وگو را فراهم كند تا مخالفان داخلی. دلیلش هم این است كه برخی طیف‌های داخلی اصلا نمی‌خواهند تن به زمینه‌های گفت‌وگو بدهند.

 

البته كسانی هم در جریان اصولگرا هستند كه واقعیت‌ها را فهمیده‌اند و حتی اعتراف می‌كنند. گفتمان این طیف‌ها به نسبت اصلاح شده است و زمینه همگرایی را فراهم می‌كنند. در كل به نظر می‌رسد آقای روحانی برای گفت‌وگو در داخل با مشكل زیادتری نسبت به گفت‌وگوهای خارجی مواجه باشد، خصوصا اینكه دیدیم چقدر همین سد مخالفان داخلی هم تا اینجا مشكلاتی را برای گفت‌وگوهای خارجی ایجاد كرده‌اند، چرا كه تندروهای داخلی اصلا تمایلی به پذیرش آقای روحانی ندارند.

اخبار سیاسی - اعتماد

 


ویدیو مرتبط :
رای برادر رهبری به روحانی (هادی خامنه ای) و حمایت دختر امام خمینی(زهرا مصطفوی) از روحانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نوبخت:رای مردم روحانی را در انتخابات پیروز کرد/دولت برنامه ای برای افزایش قیمت ها ندارد



اخبار,اخبار سیاسی, نوبخت


 اخبار سیاسی - مشکلی با بازگشایی سفارت انگلیس نداریم / دولت با هیچ افزایش قیمتی موافقت نخواهد کرد

سخنگوی دولت گفت که مرحله نخست حمایت غذایی نسبت به اقشار کم در آمد از هفته آینده آغاز می شود.

«محمد باقر نوبخت» روز چهارشنبه بعد از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: برای این که حمایت غذایی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت بگیرد، بیش از 187 میلیارد تومان برای این کار به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تخصیص داده شد تا هفته آینده بتواند مرحله نخست حمایت غذایی را نسبت به اقشار کم درآمد انجام دهد. 


 نوبخت با بیان این که امروز جلسه هیات وزیران در دو بخش به مباحث و مسایل اساسی کشور پرداخت، افزود:


ابتدا بحث نقشه راه و برنامه زمانبندی برنامه ششم مورد توجه هیات وزیران قرار گرفت؛ با توجه به این که در جلسه روز یکشنبه چگونگی تهیه وتنظیم برنامه ششم به هیات وزیران ارایه شد، امروز نظرات اعضای هیات وزیران و رییس جمهوری در خصوص نحوه رسیدگی و تهیه و تنظیم برنامه ششم در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی مورد تاکید قرار گرفت.


سخنگوی دولت تصریح کرد: در این جلسه قرار شد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری قبل از کامل کردن برنامه ششم، ابتدا یک آسیب شناسی از برنامه های اجرا شده در کشور داشته باشد و با شناسایی موانع توسعه - که به رغم اجرای پنج برنامه قبل و پنج برنامه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز ابعادی از مسایل توسعه باقی مانده است - بتوانیم برنامه ششم را تهیه کنیم.


** سیاست های اقتصاد مقاومتی محور برنامه ششم توسعه
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری افزود: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب قبلا ابلاغ شده بود به عنوان محور کار برنامه ششم مورد توجه قرار گرفته است. 


وی ادامه داد: دراین ارتباط با توجه به این که سالهای 93 و 94 قبل از اجرای برنامه است، مقرر شد دراین دو سال از این فرصت استفاده کنیم و در خصوص ساختارهای لازم برای اجرای برنامه و برای چند مساله مهم و اساسی کشور برنامه ویژه کوتاه مدت داشته باشیم و همین رویکرد مساله محوری را در برنامه ششم دنبال کنیم. 


نوبخت اظهار داشت: با توجه به این که ما در برنامه ششم به رشد بالای 10 درصد نیازمندیم، باید بتوانیم از دانش و تکنولوژی های مدرن در برنامه ششم استفاده کنیم. 


** اختصاص 250 میلیارد ریال برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس
سخنگوی دولت افزود: در جلسه امروز هیات وزیران همچنین مساله بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفت و برای احیا و بهسازی جنگل های زاگرس 250 میلیارد ریال اختصاص داده شد.
وی گفت: برای مقابله با آفات مگس زیتون و ملخ که در 16 استان کشور گزارش شده است نیز 45 میلیارد ریال اختصاص داده شد. 


نوبخت افزود: اختصاص 40 میلیارد تومان برای انتقال آب با لوله تا مزارع استان بوشهر از دیگر مصوبات امروز هیات وزیران بود.


**ساعت کار در ماه مبارک رمضان تغییر نمی کند
نوبخت همچنین از عدم تغییر ساعات کاری در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و اعلام کرد: کارمندان ادارات در ایام ماه مبارک رمضان می توانند در ساعت اولیه یا پایانی روز کاری خود از مرخصی استفاده کنند.
 اخبار سیاسی - ایرنا