اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کدام کشورها هوای جهان را آلوده می کنند؟


نقش برخی از کشورها در تولید گازهای گلخانه‌ای و ورود این گازها به اتمسفر کره زمین غیر قابل انکار است.

باشگاه خبرنگاران جوان: نقش برخی از کشورها در تولید گازهای گلخانه‌ای و ورود این گازها به اتمسفر کره زمین غیر قابل انکار است.

کارشناسان اعتقاد دارند آلودگی هوا تا سال 2050 باعث مرگ 6.6 دهم میلیون نفر در سراسر جهان خواهد شد.

گفتنی است‌، تولید گازهای گلخانه‌ای توسط کشورهایی چون هند و چین بزرگترین تاثیر را در آلودگی جو کره زمین داشته است.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، با توجه به ساخت شهرهایی جدید در چین و هند و بحران سوخت در این کشورها کارشناسان در خصوص تبعات بعدی در آلودگی هوای کره زمین هشدار داده‌اند.

در حال حاضر در سطح جهان آلودگی هوا باعث مرگ 3.3 دهم میلیون نفر می‌شود که عمدتا این مرگ ومیر در قاره آسیا رخ می‌دهد.

ذرات ریز شناخته شده به نام pm2.5s و دی‌اکسید نیتروژن دو عامل کلیدی جهت بروز مرگ و میر زودرس هستند که به عنوان مازاد سوخت حاصل از ماشین‌های دیزل، کامیون و اتوبوس به وجود می‌آیند. آلاینده زیست محیطی سبب بروز مشکلات ریوی، بیماریهای قلبی و حتی سرطان ریه می‌شوند.

محققان در موسسه تحقیقات شیمی ماکس پلانک با تحقیق بر روی ذرات ریز و میکروسکوپی دریافته‌اند آلاینده‌های هوا مانند اوزن و ذرات ریزتر از 2.5 میکرومتر می‌توانند نقش بسیار جدی در بروز بیماریهای مرگ‌آور یا اثرات مخرب در سلامت در طولانی مدت از خود بر جای بگذارند.

نتایج این تحقیقات در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا در شهر لندن منتشر شده و براساس آن آلودگی هوا باعث افزایش فشار خون و نیز 5 برابر شدن خطر بروز سکته قلبی در افراد می‌شود.

آلودگی هوا همچنین می‌تواند منجر به بروز بیماری‌ مزمن انسدادی ریه "CCOPD"و بیماری‌های تنفسی تحتانی (ALRI) نیز شود.

کارشناسان استفاده از برخی سموم کشاورزی که به ویژه سبب افزایش ذرات pm2.5 می‌شود را عامل بروز بیماریهای ریوی معرفی کرده‌اند.

بیشتر این نوع سموم در کشورهایی چون روسیه،‌ ترکیه، کره، ژاپن،‌ شرق ایالات متحده و قاره اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کارشناسان اعتقاد دارند باید استانداردهایی برای مقابله با تولید این ذرات مرگبار در سطح جهانی تصویب و اجرا شود.


ویدیو مرتبط :
هوای آلوده یا فرهنگ آلوده ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه در هوای آلوده ورزش کنیم؟



 

 

 

چگونه در آلوده ورزش کنیم

 

امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات جدی مردم تبدیل شده است و به خصوص در شهرهای بزرگ خود را بیشتر نشان می‌دهد. در کنار این مورد، عدم تحرک و فعالیت بدنی نیز خود مشکلی دیگر به حساب می‌آید.

 

 

حال در این شرایط، باید ورزش و فعالیت را بیشتر کرد یا از ترس آلودگی هوا آن را کنار گذاشت؟

 

شاید خیلی از ما شنیده باشیم که دوچرخه ‌سواری یا دویدن در خیابان‌های شلوغ و آلوده برای سلامتی ما ضرر دارد. اما آیا واقعا آلودگی هوا، فعالیت و ورزش را برای ما خطرناک می‌سازد؟

 

انجام فعالیت‌های هوازی مثل پیاده روی یکی از کلیدهای اصلی برای داشتن زندگی سالم است. با این حال، ممکن است اگر به طور مرتب در مناطقی با هوای آلوده ورزش کنید، اثراتی منفی نیز بر سلامت شما داشته باشد. به خصوص اگر از آسم یا سایر بیماری‌های مزمن ریوی رنج می‌برید، یا به بیماری‌های قلبی و دیابت مبتلا هستید.

 

ما در حین انجام فعالیت‌های هوازی حتی فعالیت‌هایی با شدت کم، بسیار بیشتر از زمانی که در حال استراحت هستیم، نفس می‌کشیم، بنابراین در این مواقع هوا را عمیق‌تر به ریه‌ها وارد می‌کنیم. همه این عوامل کمک می‌کنند تا بیشتر در معرض آلاینده‌ها قرار بگیریم و به این ترتیب ورزش کردن در هوای آلوده خطرناک می شود.

 

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا یا دود و گرد و غبار می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامتی فرد شود. از جمله این که صدمات قابل توجهی به ریه‌ها وارد می‌کند یا خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را میان زنان سالمند افزایش می‌دهد. خطر مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز تهدیدکننده است.

 

اما اگر سالم هستید و بیماری خاصی شما را رنج نمی‌دهد، آلودگی هوا بهانه خوبی برای کنار گذاشتن ورزش نخواهد بود.

 


برای کاهش اثرات آلودگی هوا هنگام ورزش بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

 

* زمان ورزش کردن را با توجه به آلودگی هوا انتخاب کنید. مواقعی که آلودگی هوا در بیشترین حد است، از انجام فعالیت‌های ورزشی در فضای باز خودداری کنید.

 

* خیابان‌ها و مکان‌های شلوغ و پرترافیک را برای ورزش انتخاب نکنید. میزان آلودگی هوا در فاصله 15 متری خیابان‌ها و جاده‌های شلوغ به بالاترین حد خود می‌رسد. پس بهتر است در اطراف این مکان‌ها ورزش نکنید.

 

* در نهایت اگر نمی‌توانید شرایط مناسبی را فراهم سازید در فضای بسته ورزش کنید. می‌توانید روال عادی فعالیت‌های خود را تغییر داده و فعالیت‌هایی در داخل محیط بسته انجام دهید. به کلاس‌های ورزشی بروید و از سالن‌های ورزشی یا از باشگاه محلی استفاده کنید.

 

* به یاد داشته باشید اگر بیماری و شرایط خاصی دارید، حتما قبل از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:سلامت نیوز