اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش مبهم هزینه‌های متفرقه در بودجه 93



اخبار,اخبار اقتصادی, لایحه بودجه 93

 

اخبار اقتصادی - طبق لایحه بودجه 93؛
کاهش مبهم هزینه‌های متفرقه در بودجه 93/ یارانه حامل‌های انرژی دستگاه‌های اجرایی صفر شد

اعتبارات متفرقه دولت در سال آینده در حالی نسبت به سال جاری 22 درصد کاهش یافته است که حذف یارانه "مابه التفاوت نرخ ارز واردات کالاهای اساسی و نهاده های کشاورزی" همچنین یارانه "حامل‌های انرژی دستگاه‌های اجرایی" سیاست‌های دولت در این بخش ها را در سال آینده دچار ابهام کرده است.

به گزارش ایسنا ، اعتبارات متفرقه در لایحه بودجه سال 93 نزدیک به 39 هزار و 200 میلیارد تومان برآورد شده است که نسبت به رقم حدود 50 هزار میلیارد تومانی سال جاری نزدیک به 22 درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که در ردیف‌های متفرقه، سهم اعتبارات هزینه‌ای(هزینه‌های جاری) با افزایش از 55 درصد در سال جاری به 64 درصد و سهم تملک دارایی‌های سرمایه ای (هزینه های عمرانی) نیز با کاهش از 45 به 36 درصد در سال آینده رسیده است.

اما در کنار کاهش رقم هزینه های متفرقه ردیف‌های مربوط به آن نیز از 270 ردیف در سال 92 به 215 ردیف در سال 93 کاهش یافته است.

از سویی دیگر اعتبارات متفرقه مانند بودجه سال های قبل برحسب موضوع به اعتبارات خاص و پیش بینی نشده، اعتبارات یارانه‌ها، اعتبارات متمرکز درآمد-هزینه، اعتبارات نهاده های خاص، اعتبارات ردیف های موردی(موقت)، سود و کامزد وام های داخلی و خارجی تفکیک شده است.

نان یارانه اضافه گرفت
همچنین ردیف های موردی با تغییر از 103 به 64 مورد کاهش یافته اند.

بر این اساس در بین یارانه ها، یارانه نان با افزایش مواجه بوده است به طوری که علاوه بر یارانه نقدی3800 میلیارد تومانی، پنج هزار میلیارد تومان دیگر یارانه دریافت کرده است و یا اینکه کمک زیان شرکت های آب و فاضلاب روستایی که در بودجه سال قبل حذف شده بود مجددا در بخش یارانه ها اضافه شده است.

یارانه مابه التفاوت نرخ ارز واردات کالای اساسی صفر شد
اما در بین اعتبارات یارانه ای، ردیف مربوز به "مابه التفاوت نرخ ارز واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی" در بودجه 93 حذف شده است.

این در حالی است که در چند ماه ابتدایی سال 92 کالاهای اساسی با ارز 1226 تومانی وارد می شدند که در ادامه نرخ این ارز به نرخ تعیین شده ارز در بودجه یعنی 2500 تومان بازگشت. اما در ادامه و با استقرار دولت جدید قرار شد تا واردات کالای اساسی با همان نرخ 1226 وارد شود که به همین دلیل دولت در لایحه اصلاحیه بودجه ای که در شهریور ماه سال جاری به مجلس برد خواهان افزایش یارانه این بخش از 5100 میلیارد تومان مصوب به 11 هزار میلیارد تومان شد.

بنابراین با حذف این ردیف در بودجه، سیاست های وارداتی دولت در سال آینده به طور دقیق تعیین نشده است. به عبارتی دیگر مشخص نیست که کالاهای اساسی با چه سیاست ارزی و با چه اندازه یارانه دولتی وارد خواهند شد.

کاهش 30 درصدی اعتبارات یارانه‌ای
اما اعتبارات یارانه‌ای در بودجه در مجموع با کاهش حدود 30 درصدی به حدود 18 هزار و 173 میلیون رسیده است که در این میان پرداخت یارانه نهاده‌ها و عوامل کشاورزی 3.8 درصد، پرداخت ضرر و زیان سود خرید های تضمینی محصولات کشاورزی و یارانه اصل و سود جریمه تسهیلات و مابه التفاوت سود و کارمزد و سایر یارانه ها 58.3 درصد، کمک های بلاعوض، یارانه سود و کارمزد، تحقیقات و آموزش و مجموعه این ردیف 26.8 درصد، یارانه حامل های انرژی( دستگاه های اجرایی) 100 درصد در سال آینده نسبت به سال جاری کاهش یافته اند.

در مقابل یارانه طرح های توسعه و حمایت‌های مالی و بهبود حمل و نقل عمومی شهرها با 22.4، یارانه نقدی نان با 1.2 درصد، یارانه شیر مدارس با 27.6 درصد و یارانه انرژی( مابه التفاوت قیمت برق و سوخت نیروگاه ها) با 1.6 درصد از جمله افزایش‌های یارانه‌ای در بودجه سال 93 هستند.
اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار وزارت بهداشت نسبت به کاهش بودجه سلامت/ 40 هزار میلیارد هزینه درمان



علت کاهش سهم هزینه های درمانی مردم,کاهش بودجه سلامت

هشدار وزارت بهداشت نسبت به کاهش بودجه سلامت/ 40 هزار میلیارد هزینه درمان

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: کاهش بودجه 40 درصدی بخش پیشگیری از بیماریها در سال 92 در مقایسه با سال 91 هشدار جدی برای بخش سلامت است که اگر به آن پرداخته نشود باید هزینه های بیشتری را در حوزه درمان داشته باشیم.

به گزارش مهر، طاهر موهبتی گفت: تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش سهم هزینه های مردم از  اهداف سند چشم انداز توسعه است.

وی ادامه داد: نگاه عالمانه به سند چشم انداز توسعه در افق 1404، نشان می دهد که برخورداری مردم از سلامت، امنیت غذایی و اجتماعی، داشتن نهاد مستحکم خانواده و برخورداری از بیمه برای همه باید اتفاق بیفتد.

موهبتی اظهار کرد: امروزه سلامت دیگر به معنای فقدان بیماری نیست، بلکه رفاه در مسائل روحی و روانی و معیشتی نیز به نوعی سلامت محسوب می شود زیرا توسعه پایدار در گرو جامعه سالم و جامعه سالم در گرو انسان سالم و انسان سالم نیز یکی از ویژگیهای معنویت است که معنویت نیز در گرو معیشت است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: هم اکنون 70 درصد هزینه های درمان از سوی خود مردم پرداخت می شود و این در حالی است که باید تا دو سال آینده بر اساس سند چشم انداز توسعه سهم مردم در پرداخت هزینه های درمانی 30 درصد باشد .

وی افزود: امروز از 56 هزار میلیارد تومان هزینه حوزه سلامت، 40 هزار میلیارد تومان در بخش درمان هزینه می شود که از این میزان 5 هزار میلیارد تومان از اعتبارات دولتی استفاده می شود و 9 هزار میلیارد تومان توسط بیمه ها پرداخت می شود./مهر