اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کاهش ساعت کاری زنان دارای فرزند


براساس این لایحه قرار است زنان شاغل دارای فرزندان زیر هفت سال و یا افرادی که در خانواده خود همسران یا فرزندان معلول دارند، براساس قانون مدیریت خدمات کشوری با انجام توافق با کارفرمایان خود حداکثر تا یک چهارم ساعات کاری خود را تقلیل دهند اما حقوق ماهیانه آن‌ها براساس ساعات کاریشان تنظیم خواهد شد.

خبرگزاری ایسنا:  معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص کاهش ساعات کاری زنان شاغل، گفت: لایحه‌ای در این خصوص تهیه و از سوی دولت تقدیم مجلس شده که مورد موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفته است، با این وجود دولت امیدوار است این لایحه در صحن علنی خانه ملت نظر نمایندگان را جلب کند.

شهیندخت مولاوردی پس از بازدید از بخش‌های مختلف مرکز تجاری سیتی سنتر اصفهان و افتتاح نخستین نمایشگاه منطقه‌ای نقش آفرینی زنان در تولید پایدار در جمع خبرنگاران، ادامه داد: براساس این لایحه قرار است زنان شاغل دارای فرزندان زیر هفت سال و یا افرادی که در خانواده خود همسران یا فرزندان معلول دارند، براساس قانون مدیریت خدمات کشوری با انجام توافق با کارفرمایان خود حداکثر تا یک چهارم ساعات کاری خود را تقلیل دهند اما حقوق ماهیانه آن‌ها براساس ساعات کاریشان تنظیم خواهد شد.

وی توانمندی‌های زنان در عرصه‌های مختلف صنعت را ضعیف توصیف و اظهار کرد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان تنها 12.6 درصد است و درآمد اقتصادی آن‌ها نیز به حدی پایین است که باید برای آن برنامه‌ریزی‌های جدی صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های زنان نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق است، افزود: یکی از مأموریت‌های مهم دولت در امور زنان توجه به فعالیت‌های اقتصادی، درآمد زایی و کارآفرینی آن‌هاست و در حالی که فعالیت‌های زنان در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که آن‌ها به خصوص در بخش صنعت ضعیف ظاهر شده‌اند.

وی در پاسخ به سؤالی در ارتباط با ارزیابی فعالیت‌های معاونان استانداران در حوزه زنان، تصریح کرد: استان‌های کشور نیازمند تقویت زمینه‌های مرتبط با امور زنان هستند و بر این اساس باید معاونان استانداران مختلف کشور به میزان بیشتری با نهاد ریاست جمهوری و با یکدیگر همگرایی و هم افزایی داشته باشند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه حلقه‌های مفقوده زیادی در حوزه زنان در استان‌های مختلف کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: زنان نیازمند عرضه و فروش توانمندی‌های خود در حوزه کارآفرینی و اقتصاد هستند و به همین منظور لازم است طرح ضربتی آموزش با همکاری مراکز آموزشگاهی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور و سایر سازمان‌های مربوطه صورت گیرد.

دیدار مولاوردی با قربانی اسیدپاشی

شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور که همراه هیات دولت به اصفهان سفر کرده با "مرضیه ابراهیمی" یکی از قربانیان اسیدپاشی در اصفهان دیدار کرد.

شهیندخت مولاوردی در این دیدار از سلام ویژه رییس جمهور به حادثه دیدگان اسید پاشی اصفهان و احوال پرسی‌های دائم حسن روحانی از این مصدومان گفت و ابراز امیدواری کرد: حمایت‌های دولت و به ویژه وزارت بهداشت در این راستا موثر واقع شود.

در این دیدار سهیلا اثنی عشران، مشاور استاندار اصفهان در امور زنان نیز معاون رییس جمهوری در امور زنان را همراهی می کرد.


ویدیو مرتبط :
تاکسی«زنان برای زنان»در هند،راهی برای کاهش خشونت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساعت کاری زنان کاهش می یابد



 

 

 

ساعت کاری زنان

 

رئیس دبیرخانه شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای فرهنگی اجتماعی زنان در آخرین نشست خود پیشنهاد اصلاح قانون کار شامل کاهش ساعت کاری زنان با تامین حقوق و منع کار زنان در شب را تنظیم و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

اکرم حسینی مجرد در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود: هم اکنون اصلاحیه قانون کار به مجلس شورای اسلامی برای بررسی و تصویب تقدیم شده و اعضای شورای فرهنگی اجتماعی در پیشنهاد خود به صورت اصلاحیه ای جداگانه خواستار رعایت سیاستهای اشتغال زنان در قانون کار شدند.

● سیاستهای اشتغال زنان اصلاح می شود

وی ادامه داد: سیاستهای اشتغال به کار که در سال ۷۱ در قالب ۱۳ ماده به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید تضمین کننده منزلت الهی و حقوق فردی زنان کارگر به عنوان بخش عظیمی از پیکره فعال جامعه بوده و از سوی دیگر ناظر بر نقش محوری زن در خانه و اجتماع، قداست مقام مادری، حفظ حقوق خانواده و صیانت از سلامت معنوی خانواده است.

حسینی مجرد تصریح کرد: در این اصلاحیه خواسته شده تا کلمه ممنوعیت از قانون کار در ارتباط با کار شبانه زنان برداشته شود چرا که قبلا این منع در قانون کار وجود داشت اما از این بند قانونی برداشته شده بود.

رئس دبیرخانه شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اعضای شورای فرهنگی - اجتماعی زنان خواستار این هستند که منع قانونی کار زنان در شب به جز مشاغلی که در قانون استثنا دانسته شده مانند پرستاری تصویب و به اجرا در آید.

وی گفت: در صورت تصویب این اصلاحیه هیچ کارفرمایی حق به کارگیری زنان در شیفت شب و یا اجبار آنها برای کار در این زمان را نخواهند داشت و این اصلاحیه در بخش حمایت از زنان کارگر بسیار موثر خواهد بود. همچنین در این اصلاحیه پیشنهاد کاهش ساعت کاری زنان با تامین تمامی حقوق مزایا خواسته شده است.

● میزان کاهش ساعت کاری زنان پیش بینی نشده است

حسینی مجرد با بیان این که میزان کاهش در ساعت کاری زنان توسط شورای فرهنگی- اجتماعی پیش بینی نشده است گفت: در این اصلاحیه خواسته شده تا کمیته کارشناسی برای تعیین میزان ساعت کاری زنان تشکیل شود.

● کاهش ساعت کاری شامل همه زنان است

به گفته حسینی مجرد این کاهش ساعت کاری شامل تمامی زنان اعم از مجرد و یا متاهل است چرا که زنان به اندازه مردان توان جسمی برای کارکردن ندارند.

● امتیازات ویژه برای زنان سرپرست خانوار

وی در ادامه افزود: همچنین پیشنهاد جداگانه ای به مجلس در ارتباط با اختصاص امتیازات ویژه برای زنان سرپرست خانوار شامل کاهش ساعات کاری، نزدیک بودن فضای کاری به محل زندگی و پیش بینی سرویسهای رفت وآمد ارایه شده است.

حسینی مجرد بیان داشت: در ادامه پیشنهاد شورای اجتماعی فرهنگی زنان برای اصلاحیه قانون کار، به آماده سازی محیطهای اشتغال زنان کارگر متناسب با رشد علمی، فرهنگی و معنوی آنان تاکید شده چرا که بندهایی از سیاستهای اشتغال زنان به این موضوع اشاره دارد.

● زمینه سازی ارتقاء علمی و فرهنگی در محیط کار

وی در این زمینه توضیح داد: با توجه به این که بخش عمده ای از زمان موثر زنان در محیطهای کار سپری می شوند ارتقاء علمی و فرهنگی آنها در خارج از این محیط تقریبا ممکن نیست و در صورت تصویب بند مذکور در قانون کار، کارفرمایان موظف می شوند تا زمینه ارتقاء و رشد علمی و تخصص زنان در محیطهای کار را فراهم کنند.

● تصریح قانون ادامه اشتغال پس از بازگشت از مرخصی زایمان

به گفته رئیس دبیرخانه شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان تصریح قانون ادامه اشتغال زنان پس از بازگشت از مرخصی زایمان و نظارت کارشناسی پزشکی بر بیماریهای شغلی ویژه زنان از دیگر بندهای پیشنهاد شورای فرهنگی اجتماعی زنان برای اصلاح قانون کار است.

● نابرابری جنسیتی در اشتغال وجود ندارد

حسینی مجرد در پاسخ به این که آیا کاهش ساعات کاری زنان با تامین تمامی حقوق و مزایا، نابرابری بیشتر فرصتهای شغلی زنان را دامن نخواهد زد؟ تصریح کرد: به طور کلی در اشتغال کشور نابرابری جنسیتی وجود ندارد زیرا برخلاف مراکز دولتی، بسیاری از شرکتها و موسسات غیردولتی بر اساس اهداف خود تمایل بیشتر به بکارگیری زنان دارند و همین مسئله تعادلی را در برابری فرصتهای شغلی ایجاد کرده است.

● تاکید بر برابری جنسیتی در فرصتهای تحصیلی

وی اظهار داشت: اختصاص بیشتر فرصتهای شغلی به زنان تاثیر منفی بر خانواده ها خواهد گذاشت چرا که مردان نان آور خانه محسوب می شود و نیاز به اشتغال در آنها مهمتر است.

حسینی مجرد تاکید کرد: تاکید بیشتر شورای فرهنگی اجتماعی زنان بر برابری جنسیتی فرصتهای تحصیلی و ورود زنان به مدارج علمی بالاتر و حضور در دوره های عالی تحصیلی است.