اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کار سخت رئیس جمهور بعدی: بازسازی کشور بعد از دومین جنگ 8 ساله!



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کار سخت رئیس جمهور بعدی: بازسازی کشور بعد از دومین جنگ 8 ساله!

من اگر بخواهم خیلی خودم را سانسور کنم و با ملاحظه حرف بزنم باید بگویم که بلایی که سر فرهنگ و هنر و نشر در هشت سال اخیر آمده است، بی‌سابقه بوده است و شاید نزدیک به 40 سال زمان لازم باشد که بتوانیم تنها ضایعات ناشی از آن را جبران کنیم.

عصرایران - سیدمهدی شجاعی ، از نویسندگان مطرح کشور - که "کشتی پهلو گرفته" او درباره حضرت فاطمه زهرا(س) زبانزد خاص و عام است - در گفت و گو با خبرگزاری مهر در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت فرهنگی کشور به ویژه نشر در دوره هشت ساله ریاست جمهوی محمود احمدی‌نژاد گفته است:

«من اگر بخواهم خیلی خودم را سانسور کنم و با ملاحظه حرف بزنم باید بگویم که بلایی که سر فرهنگ و هنر و نشر در هشت سال اخیر آمده است، بی‌سابقه بوده است و شاید نزدیک به 40 سال زمان لازم باشد که بتوانیم تنها ضایعات ناشی از آن را جبران کنیم.شاید مشکلات فرهنگی و یا مسائل سیاسی و بین‌المللی پیش آمده خیلی زود در نگاه مردم خود را نشان دهد، اما مشکلات و ضایعات فرهنگی سال‌ها طول می‌کشد تا بفهمیم چگونه رخ داده است و باید برای رفعش چه کار کرد.»

آنچه او گفته ، سخنی از دل اکثر مردم ایران بوده است. در این سال ها ، اقتصاد کشور به بدترین شکل ممکن اداره شد: بیشترین افت ارزش پول ملی ، بالاترین نرخ تورم ، کمترین میزان اشتغالزایی ، بیشترین میزان نفدینگی ، بالاترین رقم بدهی های بانکی ،تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و ... تنها گوشه ای از فجایع اقتصادی در پردرآمدترین دولت تاریخ ایران هستند.

در عرصه سیاسی ، حرمت ها شکسته و گسست ها تشدید شدند ، بین مردم چند دستگی ایجاد شد. نیروهای اصیل هر کدام به انگی نواخته و به گوشه ای رانده شدند و افراد "بی تجربه" ( و نه حتی "کم تجربه") به سمت های مهم گمارده شدند. ثبات مدیریتی به شوخی و اخراج وزرا به سرگرمی دائمی رئیس جمهورتبدیل شد.

نهادهای مدیریتی مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی ویران شدند و ساختارهای تصمیم سازی جمعی و خردمندانه ، به سمت تصمیم گیری های غیرکارشناسی فردی رفتند.

وضعیت سیاست خارجی نیز که آنقدر عیان است که حاجت به بیان نیست و هر کس که خواست در این عرصه انتقادی به تحمیل سلائق فردی رئیس جمهور داشته باشد ، فوراً کنار گذاشته شد: از علی لاریجانی ، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی که در پی دعوا با احمدی نژاد در خصوص اعمال نظرهایش استعفا کرد تا منوچهر متکی که بعد از چند سال کشاکش درونی در با رئیس دولت ، در سفر سنگال عزل شد تا درس عبرتی برای بقیه باشد که هرگز نگویند بالای چشم رئیس جمهور ابروست.

در حوزه اجتماعی نیز در این سال ها ، آسیب های اجتماعی افزایش یافتند؛ میزان طلاق ها ، اعتیاد ، ایدز ، ابتلا به بیماری های مهلکی مانند سرطان و ... بالا رفتند.

در عرصه فرهنگ و اخلاق نیز آنچه رخ داد ، وحشتناک تر بود: رئیس جمهور خود را تا رتبه اول اخلاق شکنی ها بالا برد تا جایی که حتی اعتراض صریح ،علنی و آشکار رهبری را برانگیخت. قانون شکنی ، به عنوان یک ناهنجاری فرهنگی ، به یک پدیده عمومی تبدیل شد. یک پلیس راهنمایی و رانندگی تعریف می کرد که وقتی از یک راننده پرسیده که چرا از چراغ قرمز عبور کرده؟ پاسخ شنیده که وقتی رئیس جمهور همه قوانین را زیر پا می گذارد، چرا من برای این که زودتر نرسم، از یک چراغ قرمز ناقابل عبور نکنم؟!

در این سال ها بسیاری از هنرمندان خانه نشین شدند،فیلم های بسیاری به محاق توقیف رفتند،اوضاع نشر دچار بی سابقه ترین نابسامانی ها شد ، قبح عمل زشت "دروغ" ریخته شد ، برچسب زدن و تهمت زدن به افراد ، به امری عادی بدل گشت و در یک کلام ، فرهنگ ایران ، بمباران شد.

این آسیب ها ، حتی از خسارت های وارده بر کشور در جنگ 8 ساله نیز بیشتر است چه آن که کشور در زمان جنگ ،گذشته از خسارت های انسانی - که این مورد جبران پذیر و قابل قیاس نیست - دچار آسیب های فیزیکی می شد و دوام و قوام اجتماعی و فرهنگی و سیاسی دچار خدشه نبود ولی در 8 سال اخیر ، همه حوزه ها آسیب دیدند.

کسی که رئیس جمهور بعدی ایران می شود ، باید بداند که کشور را در وضعیتی مشابه بعد از جنگ و حتی بدتر از آن تحویل می گیرد. اگر این فرد هاشمی باشد ، او رئیس جمهوری خواهد بود که بعد از دو جنگ هشت ساله ، کشور را تحویل گرفته است تا بسازد!/عصرایران

 

 

 


ویدیو مرتبط :
نشست خبری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لغو توافق هسته ای با ایران ریسک بزرگی است، رئیس جمهور بعدی دست به این کار نمی زند



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سناتورهای جمهوریخواه

از دهه 1930، 94 درصد عهدنامه ها بین امریکا و دیگر کشورها این روند را طی کرده است و تنها 6 درصد آنها به سنا جهت تصویب آن منتقل شده است.

نیویورک تایمز نوشت: پرزیدنت اوباما به دنبال توافقی است که حداقل ده سال تداوم داشته باشد، اما تهدید اخیر سناتورهای جمهوریخواه این سئوال را مطرح کرده است که آیا این توافق حتی 22 ماه تدوام پیدا می کند؟

به گزارش  «انتخاب»، در ادامه مقاله نیویورک تایمز آمده است: 47 سناتور جمهریخواه در نامه ای بی سابقه عنوان کردند که رئیس جمهور بعدی آمریکا ممکن است توافق با ایران را لغو کند.

سخن سناتورهای جمهوریخواه، از یک جهت صحیح بود، در واقع رئیس جمهور جدید می تواند با مفاد و مواردی از توافق که از رئیس جمهور پیشین به ارث برده، موافقت نکند. اما این اقدام، سنت شکنی عجیبی خواهد بود که روسای جمهور آمریکا از آن دوری کرده اند.

به طور کلی، روسای جمهور توافق های بین الملی را لغو نمی کنند چراکه اعتبار دیگر توافق ها را به خطر می اندازد و متحدان را از ما بیگانه می کند و کاخ سفید را با شرایطی مواجه می کند که یک رئیس جمهور هرگز حاضر نیست آن را تحمل کند.

جان بلینگر مسئول حقوقی شورای امنیت ملی در دوران جرج بوش پسر، گفت:  رئیس جمهور اختیار لغو توافقنامه ها را دارد، اما باید بداند که این اقدام نقض توافق های بین المللی است.

وی افزود: افراد معدودی حاضر به انجام چنین اقدامی هستند.

این نامه که توسط سناتور تام کاتن تهیه شده، پاسخی به نگرانی ها در مورد توافق هسته ای دولت اوباما با ایران تلقی می شود.

به نظر می رسد که این نامه با هدف ایجاد تشکیک در بین سران ایران در مورد تعهد آمریکا به مفاد توافق هسته ای نوشته شده است.

وزیر خارجه ایران این نامه را یک حقه ی تبلیغانی و بدون ارزش حقوقی دانست. اما حمید ابوطالبی مشاور حسن روحانی بیانیه ای منتشر کرد و هشدار داد که دخالت کنگره باید جدی تلقی شود.

اتفاقات اخیر نشان می دهد که روسای جمهور امریکای معاصر چطور از قدرت اجرایی خود در توافق با کشورهای خارجی استفاده می کنند. درحالیکه قانون اساسی می گوید پیش از امضا توافقی، دو سوم سنا باید به آن رای دهند، روسای جمهوری آمریکا اغلب از این موضوع با عنوان توافقات اجرایی با همتایان خارجی عبور کرده اند.

از دهه 1930، 94 درصد عهدنامه ها بین امریکا و دیگر کشورها این روند را طی کرده است و تنها 6 درصد آنها به سنا جهت تصویب آن منتقل شده است.

در مورد ایران نیز اوباما می تواند تحریم ها را با اختیاری که به او داده شده، لغو کند. او همچنین این قدرت را دارد که دیگر تحریم های اعمال شده علیه ایران را در تعلیق بگذارد. 

نمایندگان کنگره زمانی می توانند خواستار ایفای نقش در توافق هسته ای شوند که اوباما بخواهد تحریم ها را برای همیشه لغو کند.

لغو توافق هسته ای با ایران باعث پیچیدگی فضا خواهد شد، بخصوص اینکه این به معنای جدایی از بریتانیا، آلمان و فرانسه تلقی می شود.

در واقع، از نظر فنی، رئیس جمهور می تواند توافق را لغو کند، اما این خیلی بعید است که توافق های اجرایی که روسای جمهور سابق آن را منعقد کرده اد را لغو کنند، مخصوصا آنکه امضا دیگر کشورها روی آن عهدنامه باشد.

این ماجرا زمانی پیچیده تر می شود که توافق ایران برای تصویب به شورای امنیت سازمان ملل برود.

مارک فیتزپاتریک کارشناس مسائل ایران در انستینو انگلیسی مطالعات استراتژیک گفت:  با تصویب این توافق در شورای امنیت، بعد حقوقی دیگری به این توافق افزوده می شود.

وی افزود: حکم شورای امنیت در این مورد باعث می شود که این توافق محکم تر باشد.


اخبار سیاست  خارجی  - انتخاب