اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

کارگران ساختمانی دستفروشی می‌کنند



اخبار,اخباراجتماعی ,بازار ساخت و ساز

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل گفت: رکود در بازار ساخت و ساز موجب شده است که کارگران ساختمانی به دستفروشی بپردازند.

مسلم مکاری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، با اعلام این‌که 3200 کارگر ساختمانی در شهرستان آمل بیمه شدند، اظهار کرد: در حدود دو هزار کارگر آملی در نوبت بیمه شدن هستند که امیدواریم بیمه این کارگران نیز هرچه سریع‌تر صورت گیرد.

وی با بیان این‌که نداشتن سهمیه بیمه برای کارگران آملی موجب شده تا بسیاری از شهرها از لحاظ بیمه‌ای از آمل جلوتر باشند، افزود: در زمان‌های آینده این روند اصلاح شده و روند بیمه شدن کارگران با شتاب بیشتری صورت می‌گیرد.

این مسئول با تاکید بر این‌که با کم شدن کارهای ساختمانی، کارگران ساختمانی به دست فروشی می‌پردازند، یادآور شد: هر روزه در دفتر انجمن در جلسه صلح و سازش میان کارگر و کارفرما بحث می‌شود، زیرا کارفرمایان برای ایمنی کارگاه اقدامی نمی‌کنند و نیز دستمزدها و قراردادهای یک طرفه موجب اعتراض کارگران می‌شود.

مسئول انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل با اشاره به این‌که در نیمه دوم سال، معمولا کار ساختمانی کم می‌شود، گفت: در آمد کارگران در این فصل به شدت کاهش می‌یابد از این رو پرداخت اقساط و گذران زندگی نیز برای این قشر دشوار خواهد بود.

وی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات ساخت و ساز و تسهیل در صدور پروانه ساختمانی عامل رونق اشتغال در بخش ساختمانی خواهد بود که متاسفانه هیچ کدام به نتیجه نرسیده است.

مکاری تاکید کرد: پیچ و خم اداری در دریافت پروانه ساختمانی بسیاری از ساخت وسازها را با رکود مواجه کرده است.

*عکس تزیینی است.


  اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
بیمه ی کارگران ساختمانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح بیمه کارگران ساختمانی تعلیق شد!




قرار بود هر ساله متوسط ۲۰۰هزار کارگر ساختمانی بیمه شوند اما با شرایط جدید نه تنها اجرای آن برای سال‌جاری با چالش مواجه شده بلکه از حق بیمه سهم کارفرما نیز ۱۵ درصد کاسته و به سهم کارگر ۳ درصد افزوده شده است!

به گزارش مهر، ۷ اردیبهشت ماه سال ۸۷ قانون بیمه کارگران ساختمانی که پیش تر و در ۹ آبان ماه ۸۶ به تصویب مجلس و متعاقب آن در ۱۶ آبان ماه همان سال به تایید شورای نگهبان رسیده بود، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

بر پایه این گزارش، قرار بود در قالب این قانون حمایتی از کارگران شاغل در بخش ساختمان که دارای بالاترین میزان حوادث ناشی از کار نیز هستند، از طریق ارائه پوشش های بیمه ای حمایت شود.

هم اکنون بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کل حوادث ناشی از کار کشور در بخش ساختمان رخ می دهد که متاسفانه درصد قابل توجهی از آن نیز منجر به مرگ نیروی کار می شود که خود باعث از بین رفتن چند هزار روز کاری خواهد بود.

البته در ابلاغیه این قانون تاکید شده بود که سازمان آموزش فنی و حرفه ای موظف به شناسایی کارگران ساختمانی و ارائه آموزش های مهارتی برای کاهش سطح آسیب های ناشی از کار است.

رکورد حوادث کار در ساختمان

همچنین قرار بود دولت سالیانه به صورت متوسط ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی کشور را تحت پوشش بیمه کارگران ساختمانی نزد سازمان تامین اجتماعی قرار دهد و طی چندسال همه شاغلان این بخش بتوانند از پوشش های حمایتی بیمه برخوردار شوند.

به تازگی طرحی در مجلس مطرح شده بود که در نهایت منجر به تغییر سهم کارفرمایان و کارگران ساختمانی از حق بیمه پرداختی برای استفاده از مزایای این قانون شده و از سویی پیش بینی تعداد کارگران جدید که قرار بود هر ساله افزایش یابد را نیز متوقف کند.

ابوالفضل فتح الهی در گفتگو با مهر با بیان اینکه تغییر قانون ابلاغ شده در سال ۸۶ باعث نوعی توقف در اجرای آن شده و نارضایتی کارگران ساختمانی را دربر داشته است، گفت: قرار بود دولت سالیانه ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اعلام اینکه از تعهد سال گذشته دولت فقط ۴۰ درصد عملیاتی شده است، افزود: از ۲۰۰ هزار کارگری که باید سال قبل تحت پوشش بیمه قرار می گرفتند فقط ۸۰ هزار نفر توانستند بیمه شوند.

نحوه تغییر سهم بیمه کارگر و کارفرما

فتح الهی خاطر نشان کرد: همچنین با تصویب طرحی در مجلس، از سهم حق بیمه کارفرمایان که تاکنون به میزان ۲۵ درصد بوده است کاسته شده و به ۱۰ درصد رسید و از سویی سهم کارگران از ۷ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافت که این موضوع با روح حمایتی این قانون از کارگران ساختمانی چندان سازگار نیست.

وی با اعلام اینکه هم اکنون برخی رایزنی ها با کمیسیون اجتماعی مجلس برای اصلاح تغییرات ایجاد شده در روند اجرای این قانون در جریان است، تصریح کرد: برای سال جاری نیز برنامه ارائه شده دولت جهت بیمه کارگران ساختمانی، ۲۰۸ هزار نفر است.

این مقام مسئول کارگری این مطلب را نیز افزود که به صورت کلی پس از سال ۸۷ و آغاز اجرای این قانون تاکنون، روند اجرای آن کند شده و این مسئله در سال جاری به یک مشکل برای کارگران ساختمانی تبدیل شده است..... / تحلیل : الف