اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چگونه سخنان ظریف درباره مسئله تحریم‌ها تحریف شد؟



اخبار ,اخبار سیاست خارجی ,همکاری ایران و آمریکا

اخبار سیاست خارجی - چگونه سخنان ظریف درباره مسئله تحریم‌ها تحریف شد؟

موضوع نقل اشتباه سخنان وزیر خارجه ایران درباره احتمال همکاری ایران و آمریکا در عراق و حوشی ایجاد شده بر سر این امر، مهمترین موضوع مربوط به ایران است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. موضوع چشم انداز نهایی شدن کار ساخت خط لوله گاز ایران به پاکستان، از جمله دیگر موضوعات مورد توجه امروز در عرصه رسانه ای و مطبوعاتی بوده است.

به گزارش «تابناک»، ماجرای نقل اشتباه سخنان محمد جواد ظریف، از آنجا آغاز شد که برخی منابع خبری غربی، از جمله «رویترز» از آمادگی مشروط ایران برای کمک به آمریکا در مقابله با تکفیری ها در عراق خبر دادند. این خبرگزاری به نقل از ظریف نوشت ایران آماده است برای کمک به مقابله با گروه داعش کاری انجام دهد؛ اما ابتدا می خواهد در مذاکرات هسته ای با کشورهای عضو 1+5 پیشرفت حاصل شود. رویترز مدعی بود که ظریف گفته در صورت کمک ایران در عراق، طرف مقابل نیز باید کاری انجام دهد و این کار، باید شامل از میان برداشتن همه تحریم های وضع شده علیه ایران بر سر موضوع هسته ای باشد.

 

ساعاتی پس از انتشار این مطلب، وزارت خارجه ایران رسماً نسبت به این امر موضع گیری کرده و بیان چنین سخنانی از سوی ظریف را تکذیب کرد. به نوشته خبرگزاری «ترند»، مرضیه افخم ضمن واکنش نشان دادن به برخی گزارش های منتشره درباره همکاری ایران و آمریکا در عراق، چنین گزارش هایی را «بی اساس» خواند.

 

افخم ضمن اشاره به مطالب منتشره در برخی رسانه ها درباره اینکه ایران قصد همکاری با آمریکا در عراق را دارد و این موضوع را به برداشته شدن تحریم ها منوط کرده، اظهار داشت این گزارش، برداشت نادرست از سخنان ظریف بوده و «کاملاً بی اساس» است. 

 

پس از آن، وزارت خارجه آمریکا نیز درباره این مسئله به موضع گیری پرداخت تا مشخص شود اصل ماجرا چیزی جز همان تفسیر – و به عبارت بهتر – ترجمه نادرست نبوده است. «ای بی سی نیوز» در این زمینه نوشت اظهارات منتسب به وزیر خارجه ایران درباره ارتباط همکاری علیه داعش در عراق با برداشته شدن تحریم ها، چیزی جز یک اشتباه بزرگ در ترجمه نبوده است. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شب گذشته در این زمینه اظهار داشت مترجمان فارسی زبان این وزارتخانه پس از بازبینی مکرر فیلم سخنان ظریف، به این نتیجه رسیده اند که وی کلمه «اراک» را به کار برده، نه «عراق» و منظورش تأسیسات هسته ای اراک بوده است. 

 

اما در میان دیگر مطالب امروز، روزنامه «نیشن» پاکستان بار دیگر موضوع خط لوله گازی ایران به پاکستان را مورد توجه قرار داده و مطلبی را در این زمینه منتشر کرده است. این روزنامه می نویسد حسن درویش وند، سرکنسول ایران در پیشاور پاکستان ابراز امیدواری کرده که پروژه خط لوله گاز ایران به پاکستان در موعد مقرر خود تکمیل شود، زیرا تکمیل آن برای هر دو کشور سودمند است. درویش وند اشاره کرده که پروژه مذکور، پس از عقد موافقتنامه ای با دولت قبلی پاکستان آغاز شد و ایران کار ساخت آن بخش از خط لوله که در خاک خود قرار دارد را تقریباً تکمیل کرده است. با این حال، طرف پاکستانی در نهایی کردن کار تعلل می کند.  

اخبار سیاست خارجی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
سخنان ظریف درباره تحریم های جدید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب سخنان ظریف درباره مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌ها



بازتاب سخنان ظریف درباره مذاکرات هسته‌ای و تحریم‌ها

بازتاب سخنان شب گذشته محمد جواد ظریف در یک برنامه تلویزیونی، انتظار ایران و روسیه برای از سرگیری هر چه سریعتر مذاکرات هسته ای، تصمیمات وزیر نفت جدید ایران در عرصه داخلی و بین المللی و ادعاهای جدید نتانیاهو درباره ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، سخنان شب گذشته وزیر خارجه کشورمان در برنامه تلویزیونی «دیروز، امروز، فردا»، در شماری از مطبوعات و رسانه های بین المللی بازتاب داشته است.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

روزنامه «واشنگتن پست» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و می نویسد وزیر خارجه جدید ایران گفته تحریم های غرب نمی تواند ایران را وادار به تغییر سیاست خود در زمینه برنامه هسته ای کند؛ هرچند، دولت رئیس جمهور جدید این کشور در حال اتخاد رویکرد جدیدی نسبت به غرب است. این روزنامه اشاره می کند که محمد جواد ظریف تأکید کرده ایران در مذاکرات با قدرت های جهانی، حقوق هسته ای خود را رها نمی کند. واشنگتن پست همچنین اشاره می کند که قرار است ظریف مسئولیت مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 را بر عهده بگیرد.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در همین حال، روزنامه «شانگهای دیلی» از انتظار ایران و روسیه برای از سرگیری هرچه سریعتر مذاکرات هسته ای خبر داده است. این روزنامه به نقل از وزارت خارجه روسیه می نویسد دیپلمات های ارشد ایرانی و روس، انتظار دارند که مذاکرات هسته ای ایران به سرعت از سر گرفته شود. شانگهای دیلی اشاره می کند که در جریان یک تماس تلفنی میان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و سرگئی لاوروف، همتای روس وی، دو طرف به ارزیابی وضعیت موجود پیرامون برنامه هسته ای ایران پرداخته و بر ضرورت از سر گیری مذاکرات به منظور حل و فصل مسائل موجود تأکید کرده اند. پیشتر سخنگوی وزارت خارجه روسیه از استقبال کشورش از رویکرد شفاف و منعطف ایران در مذاکرات خبر داده بود.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

بیژن نامدار زنگنه، دیگر وزیر ایرانی است که سخنان اخیرش مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «دیلی استار» لبنان می نویسد زنگنه در نخستین روزهای دوره جدید وزارتش برنامه ای را برای بازگرداندن تولید نفت ایران به سطح پیش از سال 2005 تدوین کرده و ضمن اشاره به در جریان بودن یک «جنگ قیمت» برای بازگرداندن مشتریان قدیمی، از بازگرداندن مدیران باسابقه ای که در دولت قبل در حاشیه قرار گرفته بودند، سخن گفته است. این روزنامه به نقل از زنگنه می نویسد: «ما تنها از آن هایی که جای ما را در بازارهای نفت جهان گرفته اند، می خواهیم بدانند که وقتی ما بار دیگر به این بازارها بازگردیم، آن ها باید کاهش قیمت نفت را بپذیرند و یا تولید نفت خود را کاهش دهند تا فضایی را برای نفت ایران به وجود بیاورند».

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در نهایت، در ادامه واکنش ها به حمله شیمیایی اخیر در سوریه، نخست وزیر رژیم اسرائیل اظهاراتی را مطرح کرده که در آن، بار دیگر ادعاها و اتهاماتی را متوجه ایران کرده است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، بنیامین نتانیاهو ضمن متهم کردن دولت سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم این کشور، مدعی شده ایران از سوریه به عنوان یک «محوطه آزمایش» استفاده می کند. وی گفته: «سوریه به محوطه آزمایش ایران تبدیل شده است.

 

 ایران اکنون به دقت به واکنش جهان نست به قساوت های انجام شده از سوی دولت دست نشانده اش، یعنی سوریه و گروه واسطه اش، یعنی حزب الله نگاه می کند». وی افزوده: «این وقایع بار دیگر ثابت می کند که ما نباید اجازه دهیم خطرناک ترین رژیم های دنیا به خطرناک ترین سلاح های دنیا دست پیدا کنند».