اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چه کسی خسارت میلیاردی حمله به سفارت انگلیس را خواهد داد:‌ مردم ایران یا مجرمان مهاجم؟(+تصاویر)




 اخبار سیاست خارجی - چه کسی خسارت میلیاردی حمله به سفارت انگلیس را خواهد داد:‌ مردم ایران یا مجرمان مهاجم؟

اینک کارشناسان در حال بررسی میزان خسارت های وارده برای دریافت غرامت هسند. فقط در یک قلم،‌ خسارت تخریب یک تابلوی نقاشی تاریخی 5.5 میلیارد تومان بر آورد شده است،‌حال بماند سایر آثار تاریخی و سفال ها و میز و صندلی ها و خودروها و در و پنجره ها و اموال دیگری که حمله کنندگان متوحش، تخریب کرده اند یا از سفارت بیرون برده اند.

 مذاکرات ایران و انگلیس برای از سر گیری روابط دیپلماتیک،‌به مرحله بررسی خسارت های حمله به سفارت انگلیس در تهران رسیده است.

در پاییز 1390 ، عده ای با ادعای ارزشگرایی ولی در واقع با اوباش گری ، در اقدامی غیرقانونی و مجرمانه به سفارت انگلیس حمله کردند،‌شیشه ها را شکستند، خودروها را آتش زدند،‌ اموال سفارت از میز و صندلی گرفته تا عکس ها و تابلوها را تخریب کردند و نهایتاً‌ برخی از اموال را از سفارت خارج کردند.

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس

 
بعد از آن ،‌ روابط ایران و انگلیس قطع شد، به همین سادگی و به دلیل حمله عده ای که به خودسر معروف اند ولی در واقع ،‌خود سر نیستند.

اینک کارشناسان در حال بررسی میزان خسارت های وارده برای دریافت غرامت هسند. فقط در یک قلم،‌ خسارت تخریب یک تابلوی نقاشی تاریخی 5.5 میلیارد تومان بر آورد شده است،‌حال بماند سایر آثار تاریخی و سفال ها و میز و صندلی ها و خودروها و در و پنجره ها و  اموال دیگری که حمله کنندگان متوحش، تخریب کرده اند یا از سفارت بیرون برده اند.
 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس

 
نکته مهم اینجاست که طبق مقررات بین المللی ،‌ایران "موظف است"‌ تمام خسارت های وارده را جبران کند و تا آخرین پوند به انگلیسی ها غرامت بدهد. این یک اصل مسلم در تمام دنیاست  ربطی به ایران و انگلیس هم ندارد.

اما چه کسی باید خسارت بدهد؟ دولت انگلیس،‌ طبیعتاً‌ از دولت ایران خسارت خواهد گرفت زیرا طبق مقررات ،‌ این دولت های میزبان هستند که باید امنیت سفارتخانه های خارجی را به طور صد در صدی تأمین کنند.

اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس

 

 اما در این سو ، عقل ،‌ عدالت و قانون حکم می کند که وزارت امور خارجه علیه تمام آمران وعاملان آن حمله مجرمانه به یک سفارت خارجی اعلام شکایت کند تا غرامت سنگینی که از بابت حمله آنها از کیسه بیت المال می رود،‌ از آنان اخذ شود.

صورت مسأله کاملاً‌مشخص است:‌ یک عده قانون شکن در روز روشن به یک سفارتخانه خارجی حمله کرده و اموال را تخریب و غارت کرده اند. خودشان هم کاملاً شناسایی شده اند و دقیقاً‌ مشخص است که چه کسانی این کار را کرده اند.

اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس


بنابراین ،‌همان ها که آن روز حیثیت ایران را در جهان خدشه دار کردند و تحمیل میلیاردها تومان غرامت را بر مردم ایران باعث شدند،‌ باید دست به جیب شوند و جبران خسارت کنند. چگونه است که یک شهروند ساده اگر خسارتی به یک شخص دیگر وارد کند باید خسارت بدهد و اگر نتوانست زندانی می شود ولی این افراد نه؟!

 

اگر دولت بخواهد از کنار این قضیه بگذرد ، مانند این می ماند که فردی خانه دیگری را آتش بزند و حکومت به جای محاکمه فردی که آتش زده ، خودش رأساً هزینه بازسازی خانه آن شخص را بدهد! قضیه در این حد مضحک و البته آزار دهنده است.

 

اخبار,اخبار سیاست خارجی,روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس

 

مردم ایران که از بابت تیره شدن روابط بین المللی ایران ،‌ تاوان فراوان داده اند ،‌چه گناهی کرده اند که باید غرامت وحشی گری یک عده قانون شکن شناخته شده را بدهند و آنها هم راست راست بگردند و به ریش ملت بخندند؟!

قطعاً مردم ایران راضی نیستند با این همه مشکلات اقتصادی ، از جیب شان تاوان ماجراجویی های غیر قانونی یک عده معدود پرداخته شود.


وزارت خارجه و قوه قضاییه مسوولان مستقیم اجرای عدالت در این باره هستند.

 اخبار سیاست خارجی  - فارس


ویدیو مرتبط :
حمله به سفارت ایران در انگلیس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روابط ایران با انگلیس به کاردار تنزل پیدا می‌کند/نماینده مجلس: باید سفارت انگلیس را قفل بزنیم



 

 

روابط ایران با انگلیس به کاردار تنزل پیدا می‌کند/نماینده مجلس: باید سفارت انگلیس را قفل بزنیم

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر اجرای طرح دو هفته‌ای کاهش روابط با انگلیس تاکید کرد و گفت: با اجرای این طرح ظرف روابط ایران با این کشور به کاردار تنزل پیدا می‌کند.

علاءالدین بروجردی در نشست علنی امروز مجلس به عنوان طراح طرح دو فوریت کاهش روابط با انگلیس، با بیان این که هفته گذشته طرح دو فوریت به رای گذاشته شد و تصویب شد و افزود: کارنامه سیاه انگلیس قبل و بعد از انقلاب ضرورت دو فوریت این طرح را اثبات می‌کند.

نماینده مردم بروجردی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر نقش انگلیس در فتنه ۸۸، گفت: این کشور با تمام امکانات در فتنه ۸۸ حضور داشت و فتنه‌گران را حمایت می‌کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم، با بیان این که هم اکنون رابطه ایران با کشور دیگر در بالاترین سطح یعنی سفیر است، بیان کرد: مردم و مسئولان نمی‌توانند اقدام‌های انگلیس را تحمل کنند، از این رو براساس طرح دو فوریت کاهش روابط با این کشور، ظرف روابط به کاردار تنزل پیدا می‌کند.

وی با بیان این که طرح دو فوریت کاهش روابط با انگلیس دو تبصره دارد؛ افزود: یکی از این تبصره‌ها این است که در صورت تغییر سیاست‌های انگلیس وزارت خارجه می‌تواند رابطه را ارتقا دهد.

این نماینده مجلس هشتم درباره تبصره دوم طرح دو فوریت کاهش روابط با انگلیس توضیح داد: در این تبصره آمده است که کشورهایی که مانند انگلیس رفتار کنند، وزارت خارجه می‌تواند به کاهش رابطه با این کشورها اقدام کند.

بروجردی ادامه داد: در صورت تصویب طرح دو فوریت کاهش روابط با این انگلیس وزارت خارجه باید ظرف دو هفته روابط با انگلیس را کاهش دهد.

محمود احمدی بیغش در نشست علنی امروز (یکشنبه ۶ آذرماه) در مخالفت با طرح کاهش روابط ایران با انگلیس با بیان این که در مجلس شورای اسلامی کسی نیست که دلش با انگلیس باشد افزود: این طرح باید بسیار قاطع تر و شدیدتر بر علیه انگلیس باشد.

وی با اشاره به ملی شدن صنعت نفت به رهبری آیت الله کاشانی برای جلوگیری از چپاول سرمایه ملی گفت: انگلیس پرونده‌ای سراسر خیانت و جنایت دارد؛ ما از سال گذشته طرح کاهش سطح روابط با انگلیس را در کمیسیون امنیت ملی داشتیم اما یکی از علت‌هایی که آن طرح به ثمر نرسید به این دلیل بود که انگیزه در بین دوستان وجود نداشت.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس هشتم توضیح داد: عقیده بر این بود که باید با انگلیس برخوردی داشته باشیم که با آمریکا داریم.

نماینده مردم شازند با تأکید بر اینکه باید قطع روابط با انگلیس در دستور کار قرار گیرد گفت: ارتباط با انگلیس حتی با وجود یک نماینده سراسر خیانت است، بنابراین ما باید سفارت انگلیس را قفل زده و تا زمانی که انگلیسی‌ها همانند آمریکایی ها به دریوزگی نیفتند به آنها هیچ توجهی نداشته باشیم.

حسن کامران نماینده اصفهان گفت: فراماسون​ها،عرفان​های کاذب نظیر بهاییت و .. همه از نشانه​های خباثت انگلیس علیه ایران است، گفت: من معتقد به قطع رابطه کامل با انگلیس بودم .

وی افزود: انگلیسی​ها که نصرالله تاجیک را تحویل ما نمی​دهند و سگ و اسب به جان مردم می اندازند و با پرویی باغ قلهک را با سند سازی به نام خودشان کردند؛ ما را متهم به نقض حقوق بشر می​کنند! جل الخالق!

دبیركل جامعه اسلامی مهندسین گفت: انگلیس تلاش‌هایی را برای جلوگیری از تصویب نهایی طرح كاهش رابطه ایران با آن كشور آغاز كرده است، اما مجلس مصمم است كه این كار را انجام دهد.

محمدرضا باهنر در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با بیان این مطلب، افزود: كاردار انگلیس با برخی از مقامات وزارت امور خارجه دیدار كرده است و این نشان می‌دهد كه آنها تلاش‌های خود را آغاز كرده‌اند،اما طرح كاهش روابط با انگلیس در مجلس مطرح و مجلس درباره آن مصمم است.

یك عضو فراكسیون خط امام(ره)، با استناد به اصل 176 قانون اساسی در اخطاری گفت: تبصره یك طرح كاهش روابط با انگلیس با قانون اساسی منافات دارد و بر این اساس باید این تبصره اصلاح شود.

مصطفی كواكبیان در جریان بررسی جزئیات طرح كاهش روابط با انگلیس در جلسه علنی امروز یكشنبه مجلس، در اخطاری به اصل 176 قانون اساسی مبنی بر اینكه تمامی مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تایید مقام معظم رهبری قابلیت اجرا دارد، اشاره كرد.

وی با اشاره به تبصره یك طرح كاهش روابط با انگلیس مبنی بر اینكه در صورت تغییر سیاست‌های خصمانه كشور انگلیس، وزارت امور خارجه می‌تواند سطح روابط را ارتقا دهد، گفت: این تبصره بدان معناست كه تنها وزارت امور خارجه می‌تواند برای ارتقای سطح روابط تصمیم‌گیری كند كه این موضوع با اصل 176 قانون منافات دارد، از این رو باید جمله‌ای با این مضمون كه وزارت امور خارجه پس از مشورت با شورای عالی امنیت ملی به تصمیم‌گیری بپردازد، اضافه شود.

كواكبیان ادامه داد: در صورت اضافه نشدن این جمله، دست وزارت امور خارجه باز است و حتی فردا می‌تواند با تصمیم‌گیری این روابط را تغییر دهد.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ،‌ با وارد ندانستن این اخطار گفت: مطئمنا باید مختصرعقلی برای وزارت امور خارجه قائل شویم، چون اینگونه امور را وزارت امور خارجه با مشورت شورای عالی امنیت انجام می‌دهد، البته این وزارتخانه می‌تواند به توصیه‌های شما نیز توجه كند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: پس از تصویب طرح كاهش روابط با انگلیس، دولت انگلیس متوجه باشد مجلس با دقت رفتار آنها رصد می‌كند و تصویب این طرح، اول كار است.

علی لاریجانی پس از تصویب طرح كاهش روابط با انگلیس در صحن علنی امروز یكشنبه مجلس، ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس برای تصویب این طرح گفت:‌ از اقدام سنجیده و انقلابی نمایندگان مجلس تشكر می‌كنم.

وی خطاب به دولت انگلیس گفت: دولت انگلیس متوجه باشد مجلس با دقت رفتار آنان را رصد می‌كند و این اول كار است.

پس از این اظهارات، لاریجانی از حضور آیت‌الله رضوانی عضو فقهای شورای نگهبان در جلسه علنی امروز مجلس قدردانی كرد.../انتخاب