اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چه کسانی می‌توانند سیگار بفروشند؟



اخبار,اخبار اجتماعی,عباس نخعی

مدیرکل دفتر مقابله با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به بهره‌برداری از طرح سامانه «معاملات سیگار» در آینده‌ای نزدیک، بر خارج شدن دکه‌های روزنامه از چرخه فروش سیگار تاکید و اصنافی که حق فروش سیگار دارند را معرفی کرد.»

عباس نخعی، با اشاره به طرح ارائه مجوز فروش سیگار به مراکز خاصی که برای این منظور، پیش‌بینی شده‌اند و ممانعت از فروش سیگار در دکه‌های روزنامه‌فروشی اظهار کرد: در حال حاضر سامانه‌ای تحت عنوان «سامانه معاملات سیگار» با همکاری مرکز دخانیات وزارت صنعت، معدن و تجارت راه‌اندازی شده است که در برنامه‌ریزی‌های انجام شده، این سامانه فروش، تا خرده فروشی سیگار را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.
 
تنها صنوف «عطاران، سقط فروشان و سوپرمارکت‌داران» حق فروش سیگار را دارند
مدیرکل دفتر مقابله با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری افزود: با توجه به سیاست‌های اتخاذ شده فعلاً سه صنف عطاران، سَقَط فروشان و سوپرمارکت داران، که از قبل مشخص شده بودند، مجوز فروش سیگار در سطح خرده فروشی را با شرایط خاصی دارند.
 
نخعی در خصوص زمان اجرایی شدن این طرح نیز گفت: در حال حاضر تمامی مراحل طراحی و راه‌اندازی این سامانه به اتمام رسیده است و ما منتظر صدور پروانه‌های فروش سیگار در سطح خرده فروشی هستیم که قرار است توسط وزارت بهداشت و مرکز دخانیات وزارت صنعت، صادر شود.
 
دو شرط اعطای مجوز فروش سیگار؛ فروش «نخی» و فروش سیگار به زیر 18 سال ممنوع
وی در تشریح شرایط فروش سیگار توسط این سه صنف گفت: یکی از شرایط فروش در سطح خرده، فروش سیگار به افراد بالای 18 سال است و فروش به افراد زیر 18 سال کاملاً ممنوع بوده و به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
 
نخعی ادامه داد: علاوه بر این موضوع، ممنوع بودن فروش سیگار به صورت «نخی» نیز از دیگر شروط مورد نظر در این طرح است.
 
مدیرکل دفتر مقابله با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: ما معتقدیم اجرایی شدن این شروط بخش زیادی از تقاضای خرید سیگار را در بازار کاهش می‌دهد.
 
دکه‌های روزنامه باید از چرخه فروش سیگار خارج شوند
وی با بیان اینکه تمامی برنامه‌ریزی‌های لازم برای اجرایی شدن این طرح انجام شده است، گفت: با توجه به راه‌اندازی این سامانه، تمامی دکه‌های مطبوعاتی که اقدام به فروش سیگار می‌کنند باید از چرخه فروش سیگار خارج شوند و از این رو ما در حال مکاتبه با شهرداری هستیم تا نسبت به ساماندهی این دکه‌ها اقدام لازم را به عمل آورد.
 
نخعی خاطرنشان کرد: البته در مجوزهای ارائه شده به این دکه‌ها نیز دکه‌داران حق فروش سیگار را نداشته و علاوه بر آن، فروش سیگار به افراد زیر 18 سال نیز ممنوع بوده است.
 
وی خاطرنشان کرد: امروز طراحی و چاپ این پروانه‌های مخصوص به اتمام رسیده و این پروانه‌ها تنها با این شرط به اعضای سه صنف مذکور واگذار می‌شوند که در وهله اول فروش سیگار به افراد زیر 18 سال ممنوع است و در وهله دوم دارندگان این پروانه‌ها از فروش نخی سیگار خودداری کنند.

اخبار اجتماعی - تسنیم


ویدیو مرتبط :
واکنش نا درست به بعضی از کسانی که سیگار میکشن و ...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سود 5600 میلیاردی سیگار سرازیر جیب چه کسانی می شود؟



اخبار,اخبار اجتماعی , سیگارهای قاچاق

در حال حاضر از این صنایع در کشور حمایت نمی شود، و وزارت بهداشت مجوز های لازم را صادر نمی کند، بانک ها و بخشهای دیگر نیز به دلیل زیان بار بودن این محصول، تسهیلات لازم را در اختیار تولید کننده ها قرار نمی دهند. این در حالی است که مصرف سیگار در کشور اجتناب ناپذیر است.

سالانه حدود 65 تا 70 میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود و دست‌کم 30 درصد از نیاز بازار داخلی سیگار توسط سیگارهای قاچاق تامین می‌شود.

 نکته جالب اینجاست که بین آمار مصرف سیگار در کشور بین نهادهای مختلف اختلاف نظر جدی وجود دارد؛ به طوری که خرداد ماه امسال رئیس پژوهشکده آمار با اشاره به اینکه سالانه 8300 میلیارد تومان از درآمد مردم صرف خرید سیگار می‌شود، عنوان کرد که مصرف کل سیگار کشور در سال 1392 بیش از 55 میلیارد و 390 میلیون نخ برآورد شد که اختلافی دست‌کم 10 میلیارد نخی با آمار ارائه شده از سوی شرکت دخانیات ایران و حتی مرکز نظارت و برنامه‌ریزی دخانیات کشور دارد.

آما انچه مسلم است این است که مصرف سیگار در کشور اجتناب ناپذیر است و متاسفانه بازار آشفته مدیریتی در این حوزه به آن دامن زده است، به طوری که بیشترین سود حاصل از سیگار به جیب دلالان و قاچاقچیان سرازیر می شود.

موئید حسینی صدر در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: حدود 80میلیارد نخ مصرف سیگار کشور است و اگر به طور میانگین هر نخ سیگار را 100 تومان حساب کنیم سالانه حدود 8 هزار میلیارد تومان گردش مالی سیگار خواهد بود.

این نماینده مجلس گفت: در هر نخ حدود 70 درصد سود وجود دارد و به عبارت دیگر حدود 5600 میلیارد تومان سود در حوزه سیگار وجود دارد، اما متاسفانه در کشور ما واردات سیگار مافیایی است و عده خاصی می تواند سیگار را وارد کشور کند، حتی در حوزه صادرات سیگار که به کشور هایی مانند عراق صادر می شود نیز اوضاع به این صورت است و در اینجا نیز مافیا می تواند این کار را انجام دهد.

وی گفت: در ایران کارخانجات دخانیات زیادی وجود دارد، اما متاسفانه در یک سال گذشته مدیریت دخانیات کشور بدون مدیر بوده است، درواقع اکثر کارخانجات کشور دیگر تولید سیگار نمی کنند، به نظر می رسد که تعمدی در این کار است و عده ای دوست دارند تا دخانیات کشور را برشکسته ببینند تا افراد خود این حوزره را تملک کنند و پس از آن این بازار پر سود را در انحصار گروههای خود در بیاورند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در یک کلمه می شود گفت که آشفتگی شگرفی در این حوزه وجود دارد این آشفتگی را در قاچاق سیگار و هم مدیریت ضعیف و هم تعمدی که برای برشکسته شدن این صنعت وجو دارد می توان به راحتی دید.

وی گفت: عمده مدیریت دخانیات در دست وزارت رفاه است، بنابراین این اقدامات بسیار تعجب آور است، مجلس شورای اسلامی به زودی دست به کار خواهد شد تا معلوم گردد پشت قضیه زمین زدن صنعت دخانیات کشور چه کسانی وجود دارند و چه منافعی وجود دارد که برخی ها این رفتار را از خود نشان می دهند.

این نماینده مجلس گفت: در حال حاضر از این صنایع در کشور حمایت نمی شود، و وزارت بهداشت مجوز های لازم را صادر نمی کند، بانک ها و بخشهای دیگر نیز به دلیل زیان بار بودن این محصول تسهیلات لازم را در اختیار تولید کننده ها قرار نمی دهند این در حالی است که مصرف سیگار در کشور اجتناب ناپذیر است.

در شرایط موجود تولید سیگار می تواند یکی از راههای تولید اشتغال در کشور باشد ولی متاسفانه به دلیل عدم مدیریت مناسب در این بخش تمام سود حاصل از این کار به جیب قاچاقچیان و وارد کننده های انحصاری سرازیر می شود، درحال حاضر نیز شرایطی را ایجاد کرده اند که هیچ کس در این حوزه وارد نمی شود و در واقع کسی جرات ورود به این حوزه را ندارد.

این نماینده مجلس گفت: دولت باید در این حوزه به صورت جدی وارد شود و از عمل انفعالی به شدت دوری کند، این صنعت یکی از بزرگ ترین صنایع سود آور جهان است اما رفتار سیاست مداران باعث شده که سهم ایران از این بازار در پایین ترین سطح خود باشد.

اخبار اجتماعی - تابناک