اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چهره‌های معتدل اصولگرا به سمت اصلاح طلبان گرایش پیدا خواهند کرد



اخبار,اخبار سیاسی ,انتخابات مجلس

اظهارات برخی از اصلاح طلبان نشان می دهد به رغم ظاهر هماهنگ، اختلافات شدیدی میان احزاب و گروه های اصلاح طلب وجود دارد. در همین زمینه، داریوش قنبری از نمایندگان سابق اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک به بررسی مواضع اخیر اصلاح طلبان و همچنین جلسات اخیر میان اصلاح طلبان پرداخته است.

با نزدیک شدن به موعد انتخابات اسفند امسال سخن از جبهه بندی‌ها‌، ائتلاف‌ها و .... گسترده تر می‌شود. در این میان، سخن از ائتلاف میان اصولگرایان و همچنین ائتلاف میان اصلاح طلبان بسیار به گوش می‌رسد؛ هر چند ‌همچنان با توجه به اختلافات میان هر دو حزب هنوز احتمال ائتلاف در‌ هاله ای از ابهام است.

 یکی از نشریات دیروز در خبری اعلام کرد که اولین جلسه نهاد عالی اصلاح‌طلبان برگزار شده است. در این جلسه جمعی از اصلاح طلبان، مجمع نیروهای خط امام، شورای هماهنگی اصلاحات و حزب کارگزاران حضور داشتند.

بر اساس گزارش‌ها برآیند و خروجی این جلسه چند موضوع بوده است؛ نخست اینکه از دولت بخواهند از حقوق همه نامزدها دفاع کند، دوم راهبرد اصلاح طلبان نیز در انتخابات حمایت از دولت باشد. تأکید سوم اعضا بر این بود که فقط یک لیست در انتخابات منتشر و در شهرهایی که تک نامزدی هستند نیز فقط یک نامزد معرفی شود. نکته چهارم این بود که به تمام اصلاح طلبان ابلاغ و اعلام شود ‌علیه یکدیگر مصاحبه نکنند. قرار پنجم این بود که سازوکار رابطه میان سه شورای مشورتی، شورای هماهنگی و نهاد عالی از سوی همه پذیرفته شود.

در حالی خبر از برگزاری این جلسه گزارش می‌شود که چندی پیش، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با اشاره به وحدت اصلاح طلبان در آستانه انتخابات مجلس تصریح کرد: حزب اعتماد ملی از سال گذشته در جلسات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شرکت می‌کند و از ابتدا ما منادی وحدت میان نیروهای اصلاح طلب بودیم و این موضوع را به بزرگان اصلاح طلب در قالب طرحی پیشنهاد دادیم که مورد استقبال آنها قرار گرفت.

وی با بیان اینکه این طرح شامل شورایی به مرکزیت سه یا پنج نفر از بزرگان اصلاح طلب می‌باشد، گفت: تمامی فعالیت اصلاح طلبان باید با هماهنگی بزرگان اصلاحات انجام شود و شورای مشورتی به هیچ وجه حق ورود به فعالیت اجرایی برای انتخابات را ندارند. وی تأکید کرد، ‌شورای مشورتی که این روزها در رسانه‌ها مطرح شده است را مسیر انحرافی می‌دانم و مطمئن هستم که تلاش این دوستان نه تنها به نتیجه نمی رسد که اگر به فعالیت خود ادامه دهند، منجر به دو دستگی و در نهایت شکست اصلاح طلبان در انتخابات آینده خواهد شد.

بنابراین اظهارات برخی از اصلاح طلبان نشان می‌دهد به رغم ظاهر هماهنگ، اختلافات شدیدی میان احزاب و گروه‌های اصلاح طلب وجود دارد.

در همین زمینه، داریوش قنبری از نمایندگان سابق اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک به بررسی مواضع اخیر اصلاح طلبان و همچنین جلسات اخیر میان اصلاح طلبان پرداخته است.

نهاد عالی اصلاح طلبان که در روزهای اخیر از آن یاد می‌شود‌ و اهداف آن چیست؟
نهاد عالی اصلاح طلبان، شورای راهبردی اصلاح طلبانی است که این روزها این شورا در اکثر استان‌های کشور شکل گرفته است و تا آخر خرداد در تمام استان‌ها شورای عالی اصلاح طلبان شکل خواهد گرفت. شورای اصلاح طلبان در مجموع هدف اولیه اش بحث اجماع اصلاح طلبان است. از سوی دیگر، هدف این نهاد این است که از میان کاندیداهای موجود، یک کاندید به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان قرار بگیرد که ضمن تعهد به چهارچوب اصلاح طلبی به هر حال امکان رأی آوری هم داشته ‌و در مجموع از مقبولیت مردم در حوزه انتخابی خودش هم برخوردار باشد.

برای اینکه شاید در یک حوزه انتخابی کاندیداهای اصلاح طلب متعددی وجود داشته باشند که شورای اصلاح طلبان از میان آنها یکی را انتخاب خواهد کرد و بقیه کاندیداهایی که حضور دارند معمولا باید کنار بکشند و به نفع فردی که امکان رأی آوری بالاتری یا مقبولیتی بیشتر دارد، کنار رود و به حمایت از وی بپردازند. این هدف مهمی است که الان شورای هماهنگی اصلاح طلبان در شرایط فعلی دنبال می‌کند. فعلا شورا در خصوص مصادیق مورد نظر برای کاندیداتوری وارد بحث نشده است. عمده ترین بحث‌هایی که داخل شورا بوده، ‌ایجاد ساز و کارهای وحدت و تعیین استراتژی برای انتخابات امسال بوده است.

آیا شورای راهبردی اصلاح طلبان با نهاد عالی اصلاح طلبان تفاوت دارد؟

من چیزی به عنوان نهاد عالی اصلاح طلبان نشنیدم. احتمالا منظور همین شورای راهبردی اصلاح طلبان است.

فرق شورای راهبردی اصلاح طلبان با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که در قبل وجود داشت چیست؟
شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بیشتر متشکل از احزاب اصلاح طلب بود. هجده حزب و گروه اصلاح طلب در این شورا حضور داشتند. البته بعضی از این گروه‌ها فعال نبودند یا بعضی از آنها با مشکلاتی مواجه شدند. اما شورای اصلاح طلبان تفاوتش با شورای هماهنگی در این است که این شورا افراد اصلاح طلب غیر حزبی را در بر می‌گیرد و نهادی فراگیر‌تر از شورای همانگی است. در واقع شورای راهبردی هم پوشش دهنده شورای هماهنگی است و هم متشکل از اصلاح طلبانی است که شناسنامه حزبی ندارند، ولی اصلاح طلبان خوش نامی هستند.

در شورای راهبردی اصلاح طلبان چه کسی از دولت حضور دارد؟
از دولتی‌ها در شورای راهبردی اصلاح طلبان کسی در این شورا حضور ندارد و چهره‌های سرشناس اصلاح طلب در این شورا هستند. این شورا به مدیریت آقای موسوی لاری کارهای خود را پیگیری می‌کند. در واقع فردی که سمت دولتی داشته باشد، در این شورا نیست.

برخی از احزاب اصلاح طلب از جمله حزب اعتماد ملی، موافق شوای راهبردی اصلاح طلبان نیستند. شما چگونه می‌خواهید این‌ها را ‌گرد هم بیاورید؟
تا آنجایی که من خبر دارم مخالفت خاصی از سوی گروه‌ها و افراد اعلام نشده است. آنچه ‌من در جریان آن هستم این است که عموم اصلاح طلبان نظر‌شان در رابطه با این شورا مساعد است. در کل اگر انتقاداتی باشد، در شورا مطرح می‌شود برای پیشبرد اهداف و امورات و هماهنگی بهتر و بحثی که باعث اختلاف شود فعلا پیش نیامده است.

هنوز مشخص نشده ‌که محوریت اصلاح طلبان با چه کسی خواهد بود؛ آیا آقای عارف به عنوان سرلیست مطرح شده‌اند؟
تا کنون در شورا در مورد هیچ کس‌ مصداقی مطرح نشده است. آنچه مطرح شده، ‌سازکارهای ورود در انتخابات و تبیین استراتژی انتخابات است.

در نهایت آیا در سال 94 شاهد یک ائتلاف بین اصلاح طلبان مثل انتخابات 92 خواهیم بود؟
این شورا می‌تواند استراتژی ائتلاف سال 92 را در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تثبیت کند.

پیش بینی شما در مورد ائتلاف اصولگرایان چیست؟
چهره‌های معتدل اصولگرایان به سمت شورای راهبردی گرایش پیدا خواهند کرد. اصولگرایان تندتر نیز لیست مستقل خودشان را خواهند داشت. البته شاید اصولگرایان معتدل نیز استراتژی خاص دیگری اتخاذ کنند. البته در این مورد هنوز در شورا موضوع مطرح نشده ‌که آیا قصدی برای ائتلاف میان اصلاح طلبان با اصولگرایان معتدل وجود دارد یا خیر؛ اما بنده فکر می‌کنم در این دور از انتخابات اصولگرایان معتدل با اصلاح طلبان ائتلاف خواهند کرد و در انتخابات همسوی اصلاح طلبان خواهد بود.

اخبار بین الملل - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
یک تیم اقتصادی برای دو چهره اصولگرا و اصلاح طلب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اصلاح‌ طلبان 22 میلیون رای دارند/ کسانی که هاشمی و ناطق را اصولگرا نمی‌دانند معتدل نیستند



اخبار,معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست‌جمهورید

معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری معتقد است هر دو مجموعه اصولگرا و اصلاح طلب باید فکر کارشناسی نسبت به مجلس دهم داشته باشند و بهترین، قویترین و معتدلترین افرادشان را برای معرفی به مردم انتخاب کنند.

محمدرضا خباز، نماینده سابق مجلس با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها و تحرکات انتخاباتی جریان اصلاحات و تشکیل شورای راهبردی اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس دهم، به نامه نیوز گفت: شخصا خبری از اعضای این شورا ندارم ولی زمانی خود من در مجلس ششم و قبل از آن عضو این مجموعه‌های انتخاباتی بودم. معتقدم این مجموعه می تواند همانند سایر مجموعه‌های تصمیم گیری در جریان اصلاحات نقش ایفا کند.

وی اظهار داشت: اصلاح‌طلبان دامنه بسیار وسیعی در کشور دارند و نزدیک به میزان 22 میلیون رای در کشور دارند، حتی در زمانیکه مشارکت پایین بوده و رای کمی داشتند نزدیک به 14 میلیون رای را به خود اختصاص دادند.در این دور از انتخابات هم دیدید که کمک شان به آقای روحانی بسیار موثر بود.

محمدرضا خباز، معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه برخی اختلافات در جریان اصلاحات وجود دارد، افزود: با وجود اختلاف سلیقه‌هایی که بین اصلاح طلبان وجود دارد معتقدم قطعا همه مجموعه های اصلاح طلب چه احزاب و چه این شورا می‌توانند در جریان انتخابات هماهنگ و نقش آفرین باشند.

نماینده اصلاح طلب سابق مجلس با تاکید براینکه تشکیل شورای راهبردی برای انتخابات مجلس دهم لازم ولی کافی نیست، خاطرنشان کرد: همه باید همدل و هم صدای و یکدست باشیم. تنها از این طریق می تواند کرسی های بیشتری از مجلس دهم را بدست آوریم.

این فعال اصلاح‌طلب در مورد نقش عارف در این شورا گفت: عارف از شخصیت‌های برجسته اصلا‌ح‌طلب است و در سال 92 نشان داد که از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است. معتقدم که وی تصمیم بزرگ و مهمی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گرفت و باعث شد انتخابات یک مرحله ای شود و روحانی با رای بالایی انتخاب شود.

وی گفت: عارف به همراه آقای خاتمی و هاشمی سه نفره در بین اصلاح‌طلبان می‌توانند نقش مهمی داشته باشند. اگر اقای خاتمی و هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری اطلاعیه به نفع آقای روحانی نمی دادند معلوم نبود که سرنوشت انتخابات این شوند.

خباز تاکید کرد: ما برای انتخابات بعدی به جای اینکه فکر سیاسی کنیم باید فکر کارشناسی کنیم یعنی هم اصلاح طلبان و هم اصولگرایان نباید به فکر این باشند که کرسی بیشتری بدست بیاورند بلکه به فکر این باشند که کاندیدایی که می‌خواهند بفرستند از کیفیت بالایی برخوردار باشد.

معاون تقنینی معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری اگر اصلاح طلبان به این نتیجه برسند راهکارش این است که آنها بهترین، قویترین و معتدلترین افرادشان را انتخاب کنند و طی یک لیست افراد مورد نظرشان را معرفی کنند. البته زیر آن لیست را آقایان هاشمی، خاتمی، لاریجانی و ناطق نوری و عارف امضا کنند چرا که اگر این افراد زیر ان لیست را امضا کنند همان لیست نمایندگان مجلس آینده می شود.

وی در مورد اینکه بسیاری از اصولگرایان هاشمی و ناطق را اصولگرا نمی دانند گفت:این افرادی که این آقایان را قبول ندارند معتدلین مورد خطاب بنده نیستند.

اخبار سیاسی - خبرآنلاین