اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چند نفر ایرانی یارانه نقدی نمی گیرند؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,هدفمندسازی یارانه‌ها

 

اخبار اقتصادی -چند نفر ایرانی یارانه نقدی نمی گیرند؟

حدود شش میلیون ایرانی، یارانه‌ نقدی دریافت نمی کنند.

طبق لایحه بودجه سال 93 که روز گذشته رئیس جمهوری در اختیار مجلس قرار داد، در مجموع برای سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها 38 هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

با احتساب این رقم که به عنوان درآمد و هزینه سازمان هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته‌اند می‌توان گفت که در صورت تصویب این لایحه در مجلس سال آینده ماهانه سه هزار و 233 میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهد شد.

در واقع این رقم می‌تواند جوابگوی پرداخت یارانه 45 هزار و 500 تومانی به 71 میلیون و 62 هزار ایرانی باشد. این در حالی است که طبق اعلام مرکز آمار ایران تا امروز میزان جمعیت ایران به 77 میلیون و 48 هزار نفر رسیده است.

با این حساب در مجموع سازمان هدفمندی پولی برای پرداخت یارانه به بیش از پنج میلیون و 986 هزار نفر را ندارد. به عبارتی در صورت تصویب پیشنهاد دولت در مجلس در سال آینده حدود شش میلیون نفر ایرانی یارانه‌ای دریافت نخواهند کرد.

این در حالی است که تاکنون یک بار از سوی دولت قبل میزان کسانی که یارانه‌ای دریافت نمی‌کنند، اعلام شده بود. در مهر ماه سال 1390 وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی گفته بود: در مجموع هم اکنون حدود چهار میلیون نفر هستند که یا صلاح ندیدند یا خود را مستغنی از دریافت یارانه دیده‌اند که برای دریافت یارانه نقدی ثبت نام نکردند که ما هم از آنها تشکر می‌کنیم.

حال به نظر می‌رسد تغییراتی در لیست یارانه‌بگیرهای کشور رخ داده است. البته به نظر می‌رسد این تغییر برای سال آینده است. چرا که سخنگوی دولت اخیرا اعلام کرده بود دولت ماهانه  سه هزار و 500 میلیارد تومان بابت یارانه پرداخت می‌کند که این رقم نشان می‌داد ماهانه بیش از 76 میلیون و 900 هزار نفر یارانه 45 هزار و 500 تومانی دریافت می‌کنند.

حال دولت در بودجه‌ای که به مجلس داده منابع پرداخت یارانه را برای 71 میلیون نفر در نظر گرفته است. اما معلوم نیست که می‌خواهد منابع برای پنج میلیون نفر دیگر را از محلی دیگر تامین کند یا اینکه تعداد یارانه‌بگیران نقدی را کاهش دهد.

با وجود این، رئیس جمهوری در هنگام ارائه لایحه بودجه به مجلس اعلام کرده که شیوه پرداخت یارانه‌های نقدی فعلی تغییر نخواهد کرد.

حسن روحانی با تأکید بر اینکه شیوه موجود پرداخت یارانه تا زمانی که جایگزینی برای آن پیدا نشده، خود به خود ادامه می‌یابد، تصریح کرد: اما در مراحل بعدی ما نیازمند بررسی دقیق درباره خانوارها، شیب افزایش قیمت‌ها، پرداخت یارانه، رشد اقتصادی و بیکاری هستیم.

اما در عین حال رئیس جمهوری از اعمال تغییراتی در آینده نیز سخن گفته و بیان کرده است: شیوه موجود پرداخت یارانه تا زمانی که جایگزینی برای آن پیدا نشده، خود به خود ادامه می‌یابد اما در مراحل بعدی ما نیازمند بررسی دقیق درباره خانوارها، شیب افزایش قیمت‌ها، پرداخت یارانه، رشد اقتصادی و بیکاری هستیم.

با این سخنان به نظر می‌رسد دولت به دنبال اصلاحاتی جدی در مراحل بعدی هدفمندی یارانه‌ها است.

اخبار اقتصادی - خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
حذف 5.5 میلیون نفر از اقشار پردرآمد از یارانه نقدی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ربیعی: 12 هزار نفر با درآمد بالای 20 میلیون تومان یارانه می‌گیرند / ۴ سناریوی تدوین شده برای پرداخت یارانه نقدی



تعاونی‌های ویژه بازنشستگان,یارانه


ربیعی: 12 هزار نفر با درآمد بالای 20 میلیون تومان یارانه می‌گیرند / ۴ سناریوی تدوین شده برای پرداخت یارانه نقدی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه 12 هزار نفر با درآمد بالای 20 میلیون تومان در کشور در حال دریافت یارانه هستند، اظهارکرد: در ارتباط با موضوع یارانه‌ها پایه‌های آماری کشور خیلی قوی نیست و از دو جهت برخودار و مستحق می‌توان افراد جامعه را شناسایی کرد.

به گزارش ایسنا ، علی ربیعی در حاشیه همایش ملی روز خانواده و تکریم بازنشستگان کشوری که ظهر امروز پنجشنبه در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، افزود: بانک‌های اطلاعاتی کار خود را برای شناسایی اقشار جامعه آغاز کرده‌اند و ما واقعا در جهت شناسایی افراد برای دریافت یارانه مسیر بسیار سختی پیش رو داریم و در ارتباط با شناسایی افراد چند سناریو را مد نظر قرار داده‌ایم.

وی با بیان اینکه دولت‌ قبلی 60 هزارمیلیارد تومان بدهی برای صندوق‌های بیمه‌ای برجای گذاشته است، گفت: زمانی که در جلسه هیات دولت این رقم‌ را اعلام کردیم سبب شد که رئیس‌جمهور در این رابطه متعجب شده و دستور تشکیل دو کمیسیون را در این رابطه صادر کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دولت قبلی زمانی که دولت را تحویل گرفته است بدهی‌های این نهاد به صندوق‌های بیمه‌ای یک سوم بدهی 60 هزار میلیارد تومانی که هم‌اکنون بر جای مانده، نبوده است.

وی با اشاره به اینکه قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران بار مالی بسیار زیادی به همراه دارد، تصریح کرد: بدهی‌های دولت به صندوق‌های بیمه‌ای 60 هزار میلیارد تومان است؛ اما باید قانون همسازی را نیز مد نظر قرار دهیم و به صورت جزء به جزء و تدریجی موضوع را پیش ببریم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به منشور اخلاقی که برای مدیران صندوق‌های تامین اجتماعی و شستا نوشته شده اشاره و اظهار کرد: ورود افراد سیاسی در این صندوق‌ها منع شده و فقط افراد متخصص می‌توانند به این صندوق‌ها ورود کنند تا شاهد تحول در بخش اقتصادی صندوق‌های تامین اجتماعی باشیم.

ربیعی از طرح راه‌اندازی تعاونی‌های ویژه بازنشستگان خبر داد و گفت: مبلغی که برای این طرح در نظر گرفته شده 20 میلیون تومان است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سازمان تامین اجتماعی به دنبال الگوسازی بیمارستان میلاد هستیم، خاطرنشان کرد: می‌خواهیم بیمارستان‌هایی به سبک و سیاق بیمارستان میلاد داشته باشیم و تعاملاتی نیز در این زمینه با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داده‌ایم.

وی در ادامه در مورد کارآمدی دفترچه‌های بیمه درمان یادآور شد: پرداخت بدهی‌های صندوق‌های بیمه‌ای دفترچه‌های درمان را معتبر می‌کند؛ اما در رابطه با زمان اعتبارسازی این دفترچه‌ها نمی‌توان زمان مشخصی را اعلام کرد، اما برای این موضوع برنامه‌ریزی و جهت‌گیری خاصی داریم چرا که این موضوع به اعتبارات بستگی دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: موضوع مسلم این است که هیچ تصمیم غیرکارشناسی در این دولت گرفته نخواهد شد و هیچ اقدامی که دولت‌های بعدی بخواهند در آن رابطه پاسخ‌گو باشند انجام نمی‌دهیم.

ربیعی در ادامه به بازنشستگان کشوری و صندوق تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: جامعه ما به سمت بحران پا به سن گذاشتی پیش می‌رود و ما باید مراکز پژوهش آینده نگری برای سالمندان که تعطیل شده بود را احیا کنیم.

وی افزود: جامعه‌ای پویاست که بزرگانش دارای ارج و منزلت باشد و به عنوان افرادی که کنار گذاشته می‌شوند به آنها نگاه نشود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار است مدیران صندوق‌های اجتماعی و بازنشستگی کشوری خانه‌های امید را در برنامه‌های خود و در شهرهای کشور ایجاد کنند.

وی در خاتمه از ایجاد طرح گفتمان مدیران بازنشستگی خبر داد و اظهار کرد: می‌خواهیم این طرح را در دولت ایجاد کنیم؛ چرا که موضوع بازنشستگی یک پدیده فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است که در آینده نه چندان دور تعداد زیادی افراد جامعه را در بر خواهد گرفت.

/ایسنا