اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چند میلیون نفر در کشور متاثر از مواد مخدر هستند ؟



اخبار ,اخبار اجتماعی,مواد مخدر

 

اخبار اجتماعی - وزیر کشور: 6 میلیون نفر در کشور متاثر از مواد مخدر هستند

وزیر کشور ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر، رویکردهای دقیقی را مبنای کار قرار دادیم که رویکرد اجتماعی محور، یعنی حضور همه افراد جامعه در مبارزه با مواد مخدر از جمله آن است.

وزیر کشور گفت: اکنون با وجود یک میلیون 325 هزار معتاد در کشور و با احتساب بعد خانوار آنها، حدود شش میلیون نفر متاثر از مواد مخدر هستند.

به گزارش ایرنا، «عبدالرضا رحمانی فضلی» روز یکشنبه در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر و فرماندهان انتظامی سراسر کشور گفت: 63درصد از معتادان کشور متاهل هستند.

وی ادامه داد: این موضوع سبب شده مسیر ناهنجاری، بزهکاری و آسیب ها اجتماعی در دور تثبیت شده، قرار گیرد.

وزیر کشور گفت: این افراد در حالت فوت و ممات هستند و در یک دوره سالانه، 20 درصد فوت می کنند و 20 درصد به افراد معتاد جامعه افزوده می شوند که امکان دارد فرزندان اقوام و یا دوستان ما باشند.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: پس باید به صورت جدی با موضوع مواد مخدر مقابله کرد تا آمار معتادان را کاهش داده و افراد جدید به حوزه مواد مخدر اضافه نشوند.

** آگاهی مسوولان نسبت به موضوع مواد مخدر پایین است
وزیر کشور گفت: متاسفانه اکنون سطح آگاهی مسوولان کشور نسبت به موضوع مواد مخدر پایین است و اگر در این زمینه اطلاعاتی دارند، فهم و درک موضوعی و کاملی نیست.

رحمانی فضلی که سمت دبیر کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را نیز برعهده دارد، افزود: علاوه بر جایگاه موضوع مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران، باید اثرات مواد مخدر در حوزه ها علمی، فرهنگی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار گیرد تا تاثیر مواد مخدر در این حوزه ها مشخص شود.

وی درک و فهم بهتر نسبت به مواد مخدر، جایگاه مواد مخدر و اثرات آن بر فرهنگ جامعه را سه مقوله مهم در حوزه مواد مخدر عنوان کرد و گفت: اگر درک عمیقی از مواد مخدر داشته باشیم، آن وقت می توانیم جایگاه خود را در این حوزه بشناسیم.

وزیر کشور ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر، رویکردهای دقیقی را مبنای کار قرار دادیم که رویکرد اجتماعی محور، یعنی حضور همه افراد جامعه در مبارزه با مواد مخدر از جمله آن است.

رحمانی فضلی همچنین یکی از رویکردهای اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر را داشتن یک برنامه منسجم علمی و پیشگیرانه و مبتنی بر اطلاعات و عملیات ها اطلاعاتی عنوان کرد.

وزیر کشور با بیان اینکه باید با یک روش علمی در رفتار خود بازنگری انجام دهیم، گفت: داشتن یک تئوری و روش علمی برای مقابله با مواد مخدر، نیازی ضروریست.

وی گفت: نگاه سیستمی به مواد مخدر، کسب اطلاعات ورودی مواد مخدر، مسیرها و محل های توزیع، بانک اطلاعات مناسب از وارد کنندگان و شبکه ها مهم توزیع، ابزار و عناصر لازم مانند نیرو شناسایی مصرف کنندگان، برخورد درست قانونی، اراده ملی برای مبارزه با مواد مخدر و مجموعه تجهیزات و اسلحه، اکنون وجود دارد، اما نمی دانیم اشکال کار کجاست که به نقطه مطلوب نمی رسیم.

وزیر کشور افزود: رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری، قوه قضاییه به عنوان پیشرو مبارزه با امر مواد مخدر و مجلس شورای اسلامی، نیروی انتظامی و ما به عنوان نمایندگان اراده ملی تلاشی جدی برای مبارزه با مواد مخدر داریم، اما ظاهرا کمبودهایی در این زمینه وجود دارد که این مشکل همچنان برطرف نشده است.

 

----------------------------------------


«مواد مخدر» جرم دو سوم زندانیان کشور

احمدی مقدم با بیان اینکه امروزه 80 درصد موادمخدر در مرزها و حاشیه مرز کشف می‌شود، گفت: سختی ورود مواد مخدر سبب شده است که شاهد افزایش پنج تا شش برابری قیمت مواد مخدر از جداره مرز افغانستان تا مقصد باشیم.

فرمانده نیروی انتظامی از کشف 40 تن مواد مخدر توسط سگ‌های ناجا خبر داد.

سردار اسماعیل احمدی مقدم صبح امروز در همایش سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه مهمترین و پر چالش ترین معضل در کشور اعتیاد است، گفت: اعتیاد بیشترین حجم زندانیان را به خود اختصاص داده است به گونه‌ای که دو سوم زندانیان یا به جرم مواد مخدر و یا به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان به سر می‌برند.

وی اعتیاد و مواد مخدر را یکی از پرچالش‌ترین آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: مبارزه با این مساله جایگاه ویژه‌ای دارد و در شش سال اخیر اقدامات خوبی از جمله اصلاح قانون و توجه به امر درمان، پیشگیری، بازتوانی و مقابله صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه جرم‌زدایی از اعتیاد بار زندان‌ها را کاهش داده است گفت: ناجا نیز در راستای مبارزه موثر با مواد مخدر اقدام به تقویت پلیس مبارزه با مواد مخدر و راه‌اندازی فرماندهی مرزبانی در سالهای اخیر کرده است که گام موثری در زمینه مبارزه با ورود مواد مخدر صورت گرفته است.

احمدی مقدم با بیان اینکه امروزه 80 درصد موادمخدر در مرزها و حاشیه مرز کشف می‌شود، گفت: سختی ورود مواد مخدر سبب شده است که شاهد افزایش پنج تا شش برابری قیمت مواد مخدر از جداره مرز افغانستان تا مقصد باشیم.

احمدی مقدم با بیان اینکه تجربه نشان داده است که اگر مسئولان بر سه حوزه درمان، زندان و مرز سرمایه‌گذاری نکنند چرخه باطل گرفتن و آزاد کردن معتادان و قاچاقچیان ادامه می‌یابد، گفت: پلیس در این راستا اقدامات زیادی انجام داده است به گونه‌ای که با راه اندازی و توسعه مرکز اطلاعاتی و واحدهای سگ مواد یاب توانسته است گام مهمی در این راستا بردارد.

به گفته احمدی مقدم 40 تن از کشفیات مواد مخدر در سال جاری توسط سگ‌های موادیاب کشف شده است.

وی همچنین با اشاره به موفق بودن امر مبارزه گفت: یکی از اقدامات خوب در دو سال اخیر این بوده است که تعداد دستگیری ایرانیان در کشورهای دیگر سیر نزولی داشته است. 

اخبار اجتماعی - ایرنا , ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
شلیک به دو نفر زا باندهای مواد مخدر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد شدید دادستان کل کشور از روند مبارزه با مواد مخدر



مبارزه با مواد مخدر , اخبار سیاسی

 

دادستان کل کشور با انتقاد از عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وقتی موادمخدر سازمان یافته دارد کشور را تخریب کرده و جوانان جامعه را به فنا می دهد باید سازمانی تمامی قسمتهای مرتبط را سازماندهی کند که متاسفانه ستاد این امر را انجام نداده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای صبح پنجشنبه در همایش دادستانهای کشور با بیان اینکه امروز یکی از معضلات وجود مواد مخدر در کشور است گفت: متاسفانه با اینکه در همسایگی ما عمده مواد مخدر در حال تولید است بعد از اشغال کشورهای همسایه توسط ناتو این تولیدات به 10 برابر افزایش یافته و این برای کشور ما تهدید است.

وی افزود: قطعا توزیع و قاچاق و توسعه مواد مخدر در ایران جنبه سیاسی هم دارد. هر چند که در کنار این سیاستهای ضد ایرانی مافیا هم فعالیت می کنند. امروز هزاران جوان و زنان ما به سمت مواد مخدر روی آورده و بسیاری از آنها جان خود را از دست می دهند. امروز بر اثر همین مواد مخدر کانون خانواده دارد ضربه می بیند.

دادستان کل کشور اظهار داشت: امروز مواد مخدر سبب شده بسیاری از جرائم خشن در کشور رخ دهد. بسیاری از قتلها و قمه کشیها و چاقوکشی ها به دلیل همین استفاده از مواد مخدر صنعتی است. چطور ممکن است جوانی پدر خود را با اره سر ببرد.

محسنی اژه ای گفت: افرادی که چند سال با هم دوست و رفیق بودند یک مرتبه رفیق صمیمی خودش را قطعه قطعه می کند و بعد می فهمیم هر دو ساعاتی قبل شیشه مصرف کرده بودند. امروز شاهد هستیم که مواد مخدر صنعتی جوانهای ما را از تحصیل و کار و زندگی بازداشته است. برخی از خانواده های متدین و خوب جامعه دارند رنج می برند.

دادستان کل کشور ادامه داد: بدون تردید باید مجموعه ای از امکانات داشته باشیم تا بتوانیم با مواد مخدر مبارزه کرد. برای انجام این کار نیاز به شرایط و امکانات خاصی داریم.

وی افزود: آقایان دادستانها با توجه به اهمیت مواد مخدر در کشور متاسفانه هنوز نظام پای کار نیامده است. ما منتظر حضور مجلس، دولت، قوه قضائیه، مردم، هنرمندان، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی بسیج، رسانه ها، رسانه ملی و... هستیم تا بیشتر از گذشته پای کار بیایند و اگر این کار را نکنیم در آینده ای دور پشیمان خواهیم شد.

محسنی اژه ای خطاب به معاون وزیر اطلاعات گفت: امروز یک ترور در کشور اهمیت دارد یا فنا شدن جامعه توسط مواد مخدر؟ شما این همه هزینه و سرمایه انسانی به کار می برید تا تروری رخ ندهد ولی آیا این همه انرژی برای مبارزه با مواد مخدر به کار برده اید؟

وی افزود: آیا وزارت بهداشت در زمان بودجه نویسی به فکر تاسیس مراکز درمانی است؟ به راستی قبول نداریم که بالاترین آمار زندانیان ما مربوط به مواد مخدر است. قبول نداریم که سرقتهای خرد ناشی از مواد مخدر است.

محسنی اژه ای گفت: اگر خودم مسئول دادستانی نبودم احساس مبارزه با مواد مخدر را نداشتم چون این خبر و خطر مواد مخدر به درستی به مسئولان منتقل نمی شود.

دادستان کل کشور با بیان اینکه رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر رئیس جمهور است گفت: آیا به راستی تمام خطرات مواد مخدر برای همه وزرا و مسئولان و استانداران ما تشریح شده است.

وی اظهار داشت: ما باید فکر و طرحی نو داشته باشیم و گذشته خودمان را ارزیابی کنیم. اگر امروز وقتی خطر را احساس می کنیم و به کارمان اعتماد نداشته باشیم شکست می خوریم. دادستانهای کشور بدانید اگر همین کار را نمی کردید وضعیت خیلی بد بود. نگویید ما داریم با معلول مبارزه می کنیم.

دادستان کل کشور گفت: وقتی یک جرم سازمان یافته است آیا ما هم سازمان یافته کار می کنیم؟ آیا دادسراها و دادگاههای ما سازمان یافته در مبارزه با مواد مخدر کار می کنند؟ یا دادسرا و نیروی انتظامی ما در یک جهت است؟ آیا کمیسیون عفو ما با سایر دستگاههای مرتبط با این موضوع هماهنگ است؟ چه کسی باید اینها را سازمان بدهد. این وظیفه ستاد مبارزه با مواد مخدر است که هم خطر را گوشزد کند و هم این مسائل را ساماندهی و سازماندهی کند تا سازمان یافته جلو برویم..../مهر