اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چند درصد مرگ و میرها زودرس هستند؟


دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، با اشاره به افزایش بیماری های غیرواگیر در دنیا، اظهارداشت: ۴۰ درصد مرگ ها زودرس هستند.

خبرگزاری مهر: دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، با اشاره به افزایش بیماری های غیرواگیر در دنیا، اظهارداشت: ۴۰ درصد مرگ ها زودرس هستند.

دکتر محمدرضا مسجدی درباره بیماری های غیر واگیر گفت: در حال حاضر از ۶۸ میلیون مورد مرگ در سال، ۳۸ میلیون مرگ مربوط به بیماری های غیر واگیر است. متاسفانه ۴۰ درصد این مرگ‌ها زودرس هستند یعنی در سن زودتر از ۷۰ سالگی اتفاق می افتند و بدتر از آن این است که ۷۵ درصد کل مرگ و میرها و ۸۲ درصد این مرگ های نارس در کشورهای فقیر و در حال توسعه رخ می دهد.

وی افزود: در سال ۲۰۱۴ حدود ۳۸ میلیون نفر در دنیا به علت بسیاری بیماری های غیر واگیر جان خود را از دست دادند که ۴/۳ درصد این آمار متعلق به کشورهای با درآمد متوسط و فقیر است.

مسجدی گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز در این جدول گنجانده می شوند.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران تصریح کرد: تاکنون ۴ دسته بیماری را علت اصلی مرگ و میر اعلام کرده اند که بیماری های قلب و عروق، سکته قلبی و مغزی نیز جزو همین دسته هستند. همانطور که آگاه هستید سالانه بیش از ۱۷ میلیون نفر به علت بیماری قلب و عروق، ۲/۸ درصد به علت ابتلا به انواع سرطان ها، حدود ۴ میلیون نفر به علت ابتلا به بیماری های تنفسی، بیش از یک میلیون نفر نیز به خاطر دیابت در جهان جان خود را از دست می دهند که این آمارها کشور غنی و فقیر نمی شناسند و تمامی کشورهای دنیا با این مشکل مواجه هستند.

سازمان بهداشت جهانی جهت «تطبیق همکاری های بین المللی با برنامه های ملی کنترل بیماری های غیر واگیر»، در حکمی محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران را به عنوان عضو گروه سیاست گذاری این سازمان در زمینه بیماری های غیر واگیر منصوب کرد.

از آنجا که پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر مانند سایر بیماری ها در تمامی کشورهای در حال توسعه یا پیشرفته از دغدغه های اصلی به شمار می رود، سازمان بهداشت جهانی با ابلاغ این حکم، اولین جلسه خود را اردیبهشت ۹۵ در شهر ژنو برگزار خواهد کرد.


ویدیو مرتبط :
موسیقی = مرگ زودرس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند درصد از مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های غیر‌واگیر است ؟



 اخباراقتصادی,خبرهای  اقتصادی,وزارت بهداشت

 سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: متاسفانه 53 درصد از تخت‌های بیمارستانی دولتی فرسوده هستند.

به گزارش  ایسنا ، دکتر ایرج حریرچی در مراسم افتتاح بیمارستان علوی مشهد، اظهار کرد: در 20 سال منتهی به سال 92 دولت سالانه 1300 تا 1700 تخت تحویل داده است اما بازهم متاسفانه 53 درصد از تخت‌های بیمارستانی دولتی فرسوده هستند و طبق مطالعات انجام شده فاقد ارزش بهسازی هستند.

حریرچی خاطرنشان کرد: ایران از نظر تعداد تخت‌های بیمارستانی در میان 20 کشور اطراف خود رتبه پانزدهم را دارد و فقط وضعیت این کشور از کشور‌های افغانستان، پاکستان، سوریه و عراق بهتر است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: کلان‌شهر‌های مشهد، تهران، تبریز و اصفهان دارای بد‌ترین وضعیت از نظر تخت‌های بیمارستانی هستند.

وی با بیان اینکه تا پنج سال آینده کشور به 100 هزار تخت نیازمند است، افزود: میانگین تعداد تخت‌های بیمارستانی در منطقه به ازای هر 1000 نفر، 2.4 است که متاسفانه این میانگین در کشور ایران 1.7 است و از این رو نیازمند افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی هستیم که با خرید 100 هزار تخت می‌توانیم طی پنج سال آینده به میانگین 2.5 برسیم.

حریرچی به افزایش بیماری‌های غیر‌واگیر نیز اشاره کرد و گفت: تا چندین سال گذشته از طریق خرید واکسن‌های پیشگیری با هزینه‌ای در حدود پنج دلار امکان پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های خطرناک فراهم بود، اما امروزه با همین مقدار هزینه فقط می‌توان هزینه‌های دارو‌های دیابت را تامین کرد.

78 درصد از مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های غیر‌واگیر هستند

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، اظهار کرد: گسترش و شیوع بیماری‌های غیر‌واگیر در مجموع دنیا در حال افزایش بوده و در حال حاضر 78 درصد از مرگ‌ها ناشی از بیماری‌های غیر‌واگیر است.

حریرچی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی اهدافی در زمینه جلوگیری از چاقی و شیوع دیابت تنظیم کرده است، افزود: بر اساس اهداف این سازمان تا سال 2025 شرایط در زمینه چاقی و شیوع دیابت نباید از شرایط فعلی بد‌تر شود و این بیماری‌ها نشر جدید پیدا نکنند که متاسفانه بر اساس برآوردی که صورت گرفته است امکان تحقق این اهداف کمتر از یک درصد است.

وی با تاکید بر اینکه در این راستا اقدامات اصلی ما نیز در زمینه جلوگیری از شیوع این بیماری‌ها است، گفت: تاکنون سازمان بهداشت جهانی نیز در هیچ کشوری نتوانسته به‌ صورت جدی کاهش قابل توجهی در ابتلا به این بیماری‌ها داشته باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت، عنوان کرد: به طور مثال وقتی گفته می‌شود که 40 درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری بوده به این معنی است که باید کسی مصرف قند و چربی بالا نداشته باشد، سیگار نکشد، روزانه پنج وعده سبزیجات و میوه‌ مصرف کند و هر هفته نیز سه ساعت ورزش کند تا سرطان ریشه‌کن شود که انجام تمام این موارد در بیشتر اشخاص جامعه صورت نمی‌گیرد.