اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چطور از بوی بد دهان فرار کنیم؟


بسیاری از افراد نگران بدبو بودن نفس و یا دهان خود هستند، گرچه تشخیص این امر راحت نیست، اما قطعا رسیدگی به بهداشت دهان و دندان روشی مناسب برای جلوگیری از آن است.

خبرگزاری ایرنا: بسیاری از افراد نگران بدبو بودن نفس و یا دهان خود هستند، گرچه تشخیص این امر راحت نیست، اما قطعا رسیدگی به بهداشت دهان و دندان روشی مناسب برای جلوگیری از آن است.

بدبویی دهان به وجهه اجتماعی و چه بسا روابط خانوادگی آسیب می زند، اما تشخیص آن برای بسیاری از افراد دشوار است و شاید تنها از واکنش مخاطبان متوجه بدبویی نفس خود شوند. راه حل هایی در این زمینه ارائه شده است که چندان دقیق نیست. اگر در دست خود بدمیم و سپس استنشاق کنیم، تنها متوجه بوی دستان و نه دهان خود می شویم. مرطوب کردن پشت مچ دست با زبان و بو کردن آن بعد از 10 ثانیه نیز کمکی در تشخیص بدبویی دهان نمی کند.

حتی بوی بد پس از نخ دندان کشیدن هم دال بر بدبویی قطعی نفس و یا دهان شما نیست.

التهاب لوزه ها، بازگشت اسید به مری، کلیه و بیماری های کبدی می توانند موجب تغییر بوی دهان و بدبویی نفس شود.

همچنین بیش از 600 باکتری در دهان وجود دارد که عامل اصلی بوی بد دهان هستند، به ویژه باکتری هایی که از ترکیبات گوگردی ناپایدار ناشی از فساد پروتئین حاصل می شود.

یک مطالعه نشان می دهد که این باکتری ها حاصل ضعف بهداشت دهان و دندان هستند و علت احتمالی آن پلاک و یا جرم ناشی از غذا و باکتری های روی زبان و بین دندان ها است بخصوص هنگامی که باکتری ها سبب التهاب لثه می شود.

در حقیقت، علت اصلی بوی بد دهان در قسمت انتهایی زبان است.

علاوه بر این، شیارهای زبان برخی افراد خاصیت تجمع پوششی سفید رنگ را دارد که با ضخامت یک میلی متر روی زبان ایجاد و سبب کاهش اکسیژن می شود و در نتیجه فضایی را فراهم می کند که باکتری بدون اکسیژن بهتر رشد کند و سبب رشد و تولید ترکیباتی بدبو شود.

روش های از بین بردن بوی بد دهان

نخ دندان و مسواک زدن منظم سبب کاهش بوی بد می شود. یک بررسی نشان می دهد مسواک زدن روی زبان ممکن است موثر باشد. اما مسواک زدن را با ملایمت انجام دهید و توجه داشته باشید که تجمع باکتری در انتهای زبان بیشتر است.

تحقیق بعدی نشان می دهد که دهان شویه های محتوی کلرهگزیدین گلوکونات که سطوح باکتری را کاهش می دهد، مفید هستند مخصوصا بعد از مسوال زدن روی زبان که باکتری بدون دفاع می شوند.( اگر چه استفاده بیش از حد دهانشویه سبب لک شدن دندان ها می شود).

استفاده از دهانشویه قبل از خواب موثرتر است زیرا باکتری ها در شب، هنگامی که دهان خشک می شود و اکسیژن کم است تکثیر می شوند. . جویدن آدامس های بدون قند نیز سبب تحریک بزاق و کاهش بوی بد دهان می شود و می توان راهکاری موثر در طول روز باشد.

به هر حال برای بهداشت دهان و دندان و خوشبویی نفس، هر راهکاری را که انتخاب می کنید، باید مستمر و منظم انجام شود.


ویدیو مرتبط :
بوی بد دهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۵ توصیه برای مقابله با بوی بد دهان



 

 

 

علت بوی دهان, بوی سیر دهان, دندان سفید,دهان و دندان

 

 

 بوی بد دهان فاجعه و مصیبت نیست. در بیشتر موارد این بوی ناخوشایند به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد می شود.

۱. « حواستان به پوسیدگی دندان ها باشد.»

در ۷۰% موارد، بوی بد دهان در ارتباط با مشکلات دهانی است؛ از جمله: مشکلات لثوی، پوسیدگی ها، آبسه، پریودنتیت و ... . باکتری هایی که بین دندان ها جمع می شوند، ترکیبات گوگردی قابل تبخیر و تهوع آوری تولید می کنند... . بنابراین، حتی اگر رفتن به مطب دندانپزشک برایتان چندان خوشایند نیست، با این حال معطلش نکنید !

 

۲. «دندان هایتان را بشویید!».

ایده آل این است که بعد از هر وعدۀ غذایی دندان ها را بشویید، اگر نمی توانید، حداقل صبح و شب این کار را انجام دهید. مسواک تان را هر دو ماه یک بار عوض کنید؛ و یک نکتۀ بسیار مهم و کلیدی، استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید، استفاده از نخ دندان مانع از بروز پوسیدگی در گوشه و کنار دندان ها که در دسترس مسواک نیست، می شود.

ضمناً اگر از پروتز دندان استفاده می کنید، خارج کردن خرده ریز مواد غذایی از زیر پروتز بسیار مهم است، زیرا آنجا هم محل بسیار خوبی برای استقرار پیدا کردن باکتری هاست... . شستشوی دهان و دندان را پس از مسواک زدن، با یک محلول شوینده کامل کنید تا دهان تان ضد عفونی شود.

 

۳. «ساییدن و پاک کردن زبان؟»

بزاق نقش مهمی در پاکسازی باکتری هایی که به طور طبیعی در دهان تان وجود دارند، بازی می کند. از آنجایی که در طول شب، ترشح بزاق کم می شود، طبیعی است که طی این ساعات، باکتری های زیادی روی زبان جمع شوند. تحقیقات نشان داده اند که ممکن است، بوی بد دهان مرتبط با این تجمع باکتریایی باشد. در این مورد، می توانید با ساییدن زبان، این باکتری ها را حذف کرده و در نهایت بوی نامطبوعی را که به این دلیل ایجاد شده، از بین ببرید.

 

۴. «آدامس؟»

اگر واقعاً نمی توانید دندان هایتان را مسواک بزنید، می توانید آدامس بجوید به شرطی که بدون شکر و کمی معطر باشد! در واقع، فایده اش ناشی از جویدنش است! شما آدامس را می جوید و دهان تان بزاق بیشتری ترشح می کند و به این ترتیب دندان هایتان پاک می شوند. خوردن یک سیب هم همین تأثیر را خواهد داشت.

 

۵. «غذای مناسب؟»

برخی مواد غذایی بیشتر از بقیه مستعد بد بو کردن دهان شما هستند. به ویژه خوراکی هایی مثل پیاز، سیر و ادویه جات. به علاوه، استفاده از آب به میزان کافی، هم مهم است. عادت کنید که قبل از رفتن به رختخواب آب زیادی بنوشید، نوشیدن آب زیاد مانع از ایجاد بوی بد دهان بعد از بیداری از خواب می شود. در نهایت هم، برای رفع کامل این مشکل، الکل و سیگار را کنار بگذارید.

در آخر، اگر با انجام تمام این اقدامات، نتیجه نگرفتید، با پزشک تان صحبت کنید. اگر تمام اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کردید و بوی بد دهان تان همچنان باقی ماند، علت را باید در جای دیگری جستجو کرد. در این زمینه، حتماً باید از پزشک تان کمک بگیرید. عفونت های بینی و گلو (آنژین، سینوزیت، التهاب پرده مخاطی بینی و ...)، مشکلات گوارشی (رفلاکس معده مری، ترشح بیش از حد اسید معده، عفونت های ریوی ... ) و بسیاری دلایل دیگر ممکن است باشند، از عوامل ایجاد بوی نامطبوع دهان باشند ! در این موارد، تنها درمان بیماری است که می تواند فرد را از شر این مشکل آزاردهنده خلاص کند. از سوی دیگر، بیش از ۳۰۰ دارو نیز می توانند علت بدبو شدن دهان باشند، بنابراین اگر داروی خاصی هم مصرف می کنید، در این مورد هم به پزشک تان توضیح دهید.

در نتیجه، اگر دهان تان بوی بدی می دهد نباید به خاطر آن خجالت بکشید؛ این مشکل یک فاجعه نیست ! در بیشتر موارد، مراجعه به مطب دندانپزشک برای رفع این مشکل کفایت می کند.

منبع:aftabir.com