اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چشم امید ملت به «خانه ملت»



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, نمایندگان  مجلس

افرادی که به عنوان وکلای ملت وارد نهاد قانونگذاری کشور می‌شوند نباید فراموش کنند که فارغ از وابستگی به جریان‌های سیاسی مختلف، نماینده همه مردم ایران هستند. به هر حال مردم وقتی به یک عده برای دفاع از حقوق خود در خانه ملت رای می‌دهند توقعاتی هم از آنها دارند حال از هر لیست یا گروه سیاسی که باشند.

لازم به ذکر است در مجلس نهم شرایط خاصی وجود داشت به این صورت که دو سال ابتدای آن همزمان با دولت دهم بود و دو سال آخر آن نیز مصادف با روی کار آمدن دولت یازدهم شد که از یک طرف تلاش دولت برای جبران برخی کسری‌های ناشی از عملکرد دولت قبل چه در مسائل داخلی و چه در سیاست خارجی و از سوی دیگر نگاه تقابلی که مجلس نهم به این دولت داشت مشکلاتی را ایجاد کرده بود. هم‌اکنون در پی استقبال گسترده مردم از لیست کاندیداهای نزدیک به دولت تعداد زیادی از این طیف موفق به ورود به مجلس آینده شده‌‌اند و کم کم آماده این می‌شوند که خردادماه کرسی‌های صحن را از نمایندگان مجلس نهم تحویل بگیرند.

 

این نمایندگان که مردم تهران حامی بی قید و شرط آنها بودند باید تحقق مطالبات آنها را در اولویت برنامه‌هایشان قرار داده و 4 سال آینده تمام تلاش خود را بر ایجاد امید، آرامش و رونق اقتصادی که هم شعار اصلاح‌طلبان و هم مهم‌ترین خواسته عموم جامعه نیز هست، معطوف سازند.در این گزارش در مورد انتظار عموم افراد جامعه از نمایندگان مجلس دهم و به ویژه نظرشان در مورد تاثیر افزایش تعداد نمایندگان اصلاح‌طلب و طیف نزدیک به دولت در این مجلس با مردم کوچه و بازار به گفت‌وگو نشستیم.


قانونگذاران باید قانون مربوط به واردات را مورد بازنگری قرار دهند
زهرا واعظی 38 ساله در بیان انتظار خود از نمایندگان مجلس دهم به «ابتکار» گفت : به عنوان یک تولید‌کننده از نمایندگان مجلس دهم تقاضا دارم که راهکاری قانونی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور به ویژه در بخش تولید ارائه دهند چراکه به طور قطع با تحقق این مهم مشکل بیکاری جوانان نیز تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.

 

وی افزود: هم‌اکنون یکی از مشکلاتی که به عنوان تولید‌کننده با آن روبرو هستیم این است که محدودیت‌هایی در بخش واردات وجود دارد به این صورت که مواد اولیه با قیمت بالا وارد کشور شده و ما هم بالطبع ناچار هستیم که درصدی بر روی قیمت محصولات اضافه کنیم که در نهایت محصولی که به دست متقاضی می‌رسد از قیمت خیلی بالایی برخوردار است بنابراین قانونگذاران باید قانون مربوط به واردات را مورد بازنگری قرار دهند و تدبیری در جهت رفع این موانع بیندیشند.واعظی در مورد میزان رضایتمندی از ورود اصلاح‌طلبان به مجلس دهم تصریح کرد: با حضور تعداد بیشتر اصلاح‌طلبان به مجلس موافق هستم چراکه معتقدم وقتی تعداد نمایندگان موافق دولت در مجلس بیشتر شود بدون‌شک با دولت در یک راستا حرکت کرده و دلیلی برای تناقض بین آنها در مورد تصویب قوانین مطابق با نیاز کشور وجود ندارد.وی در ارزیابی خود از مجلس آینده با وجود افزایش تعداد نمایندگان اصلاح‌طلب یادآورشد: میزان افراد توانمند در این مجلس بیشتر بوده و با وجود این افراد متخصص و کارآمد می توانیم در انتظار ارائه طرح‌ها و برنامه‌های کارشناسی شده از سوی آنها باشیم.


ضرورت عملکرد نمایندگان طبق تعریف قانون از وظایف یک نماینده
ابراهیم منتظری 29 ساله در مورد انتظار خود از نمایندگان مجلس دهم به «ابتکار» گفت: نمایندگان باید طبق تعریفی که قانون از یک نماینده دارد و به عنوان وکیل واقعی ملت به وظایف خود در جهت خدمت به مردم و تصویب قوانینی جهت رفع مشکلات کنونی کشور عمل نمایند.وی در بیان میزان رضایتمندی از ورود اصلاح‌طلبان به مجلس دهم اظهارکرد: با توجه به اینکه اصلاح‌طلبان مشی همسو با دولت دارند بنابراین دولت می‌تواند برنامه‌ها و لوایحی که به مجلس می‌فرستد را به راحتی به مرحله اجرا برساند.

 

منتظری در ارزیابی مجلس آینده با توجه به ترکیب سیاسی جدید آن تصریح کرد: مجلس آینده با وجود نمایندگان کاربلد که هر کدام در زمینه‌ای خاص صاحب‌نظر هستند می‌تواند در جهت رفع موانع و مشکلات کنونی کشور گامی اساسی بردارد ضمن‌اینکه افزایش تعداد خانم‌های قانونگذار در مجلس دهم یکی از مزیت‌های این مجلس بوده به این دلیل که نشان می‌دهد اعتماد به خانم‌ها در جامعه بیشتر شده و بدینوسیله مشارکت زنان در جامعه هم بیشتر می‌شود و به حقوق زنان نیز اهمیت بیشتری داده خواهد شد.


نماینده نباید دنبال مسائل حاشیه‌ای برود
پرستو خواجه‌زاده 34 ساله در اشاره به انتظار خود از نمایندگان مجلس دهم به «ابتکار» گفت: ‌ از نمایندگان مجلس دهم تقاضا دارم دنبال مسائل حاشیه‌ای نباشند و بیشتر درصدد بررسی مسائل اصلی کشور باشند.وی در مورد میزان رضایتمندی از ورود اصلاح‌طلبان به مجلس دهم عنوان‌کرد: با حضور تعداد بیشتر اصلاح‌طلبان در مجلس موافق هستم چراکه معتقدم اصلاح‌طلبان برنامه‌های بهتری در جهت بهبود اوضاع کشور ارائه می‌دهند ضمن‌اینکه مردم به اصلاح‌طلبان اطمینان بیشتری دارند کمااینکه در نتیجه انتخابات هم این میزان اعتماد را می‌توان به وضوح مشاهده کرد.


نمایندگان راهکاری قانونی برای برقراری ثبات نرخ اجناس در بازار ارائه دهند
علی‌اصغر بنیادی 37 ساله کارمندی که برای تامین معاش خود ناچار به مسافرکشی خارج از ساعت اداری است در بیان انتظار خود از نمایندگان مجلس دهم به «ابتکار» گفت: انتظار ما این است که نمایندگان به داد مردم برسند و کاری کنند که حداقل همه در آسایش زندگی کنند ضمن‌اینکه تورم یکی از مشکلات بزرگی است که باید با ثبات نرخ اجناس در بازار برطرف شود. وی افزود: هم‌اکنون مردم تکلیف خود را نمی‌دانند در دولت دهم به یکباره همه اجناس گران شد و مردم هم بر اساس آن برنامه‌ریزی کردند ولی در این دولت حتی نمی‌توان از امروز تا فردا برای پرداخت هزینه‌ها برنامه‌ریزی کرد چراکه تغییر قیمت اجناس دقیقه‌ای است بنابراین تقاضای من از نمایندگان این است که راهکاری قانونی برای برقراری ثبات نرخ اجناس در بازار ارائه دهند.

 

بنیادی تصریح‌کرد: خوشبختانه افرادی به مجلس دهم راه یافته‌اند که نسبت به نماینده‌های دوره‌های قبل چشم و دل سیرتر بوده و احتمال بروز فساد اقتصادی در بین آنها وجود ندارد و وقتی به لیست آنها نگاه می‌کنیم افراد قابل اعتمادی را می‌بینیم و همین موضوع باعث می‌شود که بیشتر به دنبال رفع مشکلات مردم باشند ضمن‌اینکه در این لیست افراد تحصیلکرده جامعه حضور دارند و حضور پررنگ زنان در این لیست هم یکی از مزیت‌هایی است که مانع از بروز دو دستگی در مجلس می‌شود.


نمایندگان باید مطالبات موکلان خود را عملیاتی کنند
قلی‌زاده 56 ساله در اشاره به انتظار خود از یک نماینده مجلس به «ابتکار» گفت: انتظار دارم وقتی یک نماینده وارد مجلس می‌شود تنها به خود فکر نکند و از بابت اینکه به جایی که خواسته رسیده است آسوده خاطر نشود بلکه به دنبال رفع مشکلات مردم هم باشد و خواسته‌های کسانی‌که با اعتماد به آنها رای دادند به ویژه جوانان را برآورده کند. وی تاکیدکرد: ما رای دادیم که انتظاراتمان برآورده شود نه اینکه تنها یک عده وارد مجلس شوند و بر کرسی‌های صحن تکیه بزنند و نسبت به خواسته‌های مردم بی‌تفاوت باشند.قلی‌زاده در مورد حضور بیشتر اصلاح‌طلبان در مجلس دهم یادآورشد: نباید به این موضوع جناحی نگاه کرد برای مردم جناح سیاسی مهم نیست و تنها این عملکرد نمایندگان است که ملاک قضاوت از سوی مردم بوده و دلیلی برای ورود یا عدم ورود آنها به دوره‌های بعدی مجلس خواهد شد.


نمایندگان نباید مردم را فقط پلی برای رسیدن به اهداف خود بدانند
محمدحسین کیمیایی 20 ساله در مورد انتظار خود از یک نماینده مجلس به «ابتکار» گفت: نمایندگان نباید مردم را فقط پلی برای رسیدن به اهداف و خواسته‌های خود بدانند چراکه نماینده‌ای که فقط برای رای گرفتن و انتخابات سراغ مردم می‌آید نمی‌تواند دردی از مردم دوا کند بنابراین افرادی که با هر نوع سلیقه سیاسی و فکر و گرایش وارد بهارستان می‌شوند باید بدانند که تنها و تنها خواسته مردم حل مشکلات و رفع گرفتاری‌ها از جامعه است.وی افزود: متاسفانه برخی افرادی که شاید توانایی خاصی ندارند فقط در لیستی قرار گرفته و وارد مجلس می‌شوند اما آنها بدانند که روزی در مقابل تمام ملت ایران و پیشگاه خداوند متعال باید پاسخگو باشند.

 

کیمیایی تصریح‌کرد: این مجلس مطمئنا متفاوت‌تر از مجلس چند دوره گذشته است و به طور قطع تندروی و افراطی‌گری و قانون‌گریزی مجلس ششم را نخواهند داشت و اصولگرایی مطلق و محض دو مجلس قبل را هم نمی‌توان از آن انتظار داشت اما بدون‌شک اصلاح‌طلبان هم نمی‌توانند خود را پیروز مطلق در انتخابات بدانند چرا که مجلس فقط برای نمایندگان شهر تهران نیست و از طرفی نمایندگان نباید وکیل‌الدوله باشند و در برابر دولت هیچ اراده‌ای نداشته باشند به این صورت که تسلیم محض خواسته‌ها و توقعات دولتمردان باشند چرا که این رویه مطمئنا نمی‌تواند به حل مسائل و مشکلاتی که مردم خواهان برطرف کردن آنها هستند، کمکی کند.

 

اخبار  سیاسی  -   ابتکار 


ویدیو مرتبط :
آیت الله خامنه ای: تأثیر حرکت ملت ایران بر سایر ملت ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب: چشم‌انداز سال ۹۲ توأم با حضور جهادی ملت در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی است



پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب

پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب:

چشم‌انداز سال ۹۲ توأم با حضور جهادی ملت در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی است

رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال 92 به عنوان سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی»، چشم‌انداز سال جدید را امیدوارانه و همراه با پیشرفت و تحرک و ورزیدگی و حضور جهادی ملت ایران توصیف کردند.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیام آغاز سال 1392، با اشاره به حرکت رو به جلوی ملت ایران در سال گذشته به ویژه در مواجهه اقتصادی و سیاسی با جهان استکبار، چشم‌انداز سال 92 را امیدوارانه و همراه با پیشرفت و تحرک و ورزیدگی و حضور جهادی ملت ایران در عرصه های سیاسی و اقتصادی دانستند و تاکید کردند: با این نگاه، سال 92 را "سال حماسه ی سیاسی و حماسه ی اقتصادی" نامگذاری می کنیم.

متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم‌الله‎الرّحمن‌الرّحیم

یا مقلّب القلوب و الأبصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الأحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال.

اللّهمّ صلّ علی حبیبتک سیّدة نساء العالمین فاطمة بنت محمّد صلّی الله علیه و ءاله. اللّهمّ صلّ علیها و علی ابیها و بعلها و بنیها. اللّهمّ کن لولیّک الحجّة بن الحسن صلواتک علیه و علی ءابائه فی هذه السّاعة و فی کلّ ساعة ولیّا و حافظا و قائدا و ناصرا و دلیلا و عینا حتّی تسکنه ارضک طوعا و تمتّعه فیها طویلا. اللّهمّ اعطه فی نفسه و ذرّیّته و شیعته و رعیّته و خاصّته و عامّته و عدوّه و جمیع اهل الدّنیا ما تقر به عینه و تسرّ به نفسه.

تبریک عرض میکنم به همه‌ی هم‌میهنان عزیزمان در سراسر کشور، و به همه‌ی ایرانیان در هر نقطه‌ای از جهان که هستند، و به همه‌ی ملتهائی که نوروز را گرامی میدارند؛ مخصوصاً به ایثارگران عزیزمان، خانواده‌های شهدا، جانبازان و خانواده‌هایشان، و همه‌ی کسانی که در راه خدمت به نظام اسلامی و به کشور عزیزمان مشغول فعالیتند.

امیدواریم خداوند متعال این روز را و این آغاز سال را برای ملت ما، برای همه‌ی مسلمانان عالم، مایه‌ی شادی و بهروزی و نشاط قرار دهد و ما را به انجام وظائفمان موفق و مؤید بدارد. به هم‌میهنان عزیزمان عرض میکنم توجه داشته باشند که ایام فاطمیه در اواسط روزهای عید است و تکریم و احترام این ایام برای همه‌ی ما لازم است.

ساعت تحویل و هنگام تحویل، در حقیقت حد فاصلی است بین یک پایان و یک آغاز؛ پایان سال گذشته و آغاز سال نو. البته نگاه عمده‌ی ما باید به طرف جلو باشد؛ سال نو را ببینیم، برای آن خودمان را آماده کنیم و برنامه‌ریزی کنیم؛ اما حتماً نگاه ِ به پشت سر و راهی که طی کرده‌ایم هم برای ما مفید است، برای اینکه ببینیم چه کرده‌ایم، چگونه حرکت کرده‌ایم، نتائج کار ما چه بوده است، و از آن درس بگیریم و تجربه بیاموزیم.

سال 91 مثل همه‌ی سالها، سالی متنوع و دارای رنگها و نقشهای گوناگون بود؛ شیرینی هم داشت، تلخی هم داشت؛ پیروزی هم داشت، عقب‌ماندگی هم داشت. زندگی انسانها در طول حیات، همیشه همین جور است؛ با کش و قوس‌ها همراه است، با فراز و نشیب‌ها همراه است؛ مهم این است که از نشیبها خارج شویم ، خودمان را به اوجها برسانیم .

آنچه که در طول سال 91 از جنبه‌ی مواجهه‌ی ما با جهان استکبار آشکار و واضح بود، عبارت بود از سختگیری دشمنان بر ملت ایران و بر نظام جمهوری اسلامی. البته ظاهر قضیه، سختگیری دشمن بود؛ اما باطن قضیه، ورزیدگی ملت ایران و پیروزی او در میدانهای مختلف بود. آنچه که دشمنان ما هدف گرفته بودند، صحنه‌ها و عرصه‌های مختلف بود؛ عمدتاً عرصه‌ی اقتصاد و عرصه‌ی سیاست بود. در عرصه‌ی اقتصاد، گفتند و تصریح کردند که میخواهند ملت ایران را به‌وسیله‌ی تحریم فلج کنند؛ اما نتوانستند ملت ایران را فلج کنند و ما در میدانهای مختلف، به توفیق الهی و به فضل پروردگار، به پیشرفتهای زیادی دست پیدا کردیم؛ که تفصیل آنها برای ملت عزیزمان گفته شده است، گفته خواهد شد؛ من هم ان‌شاءالله در سخنرانی روز اول فروردین، به شرط حیات، اجمالاً مطالبی عرض خواهم کرد.

در زمینه‌ی اقتصاد البته بر مردم فشار وارد آمد، مشکلاتی ایجاد شد؛ بخصوص که اشکالاتی هم در داخل وجود داشت؛ برخی از کوتاهی‌ها و سهل‌انگاری‌ها انجام گرفت که به نقشه‌های دشمن کمک کرد؛ لیکن در مجموع، حرکت مجموعه‌ی نظام و مجموعه‌ی مردم، یک حرکت رو به جلو بوده است و ان‌شاءالله آثار و نتائج این ورزیدگی را در آینده خواهیم دید.

در عرصه‌ی سیاست، از یک جهت همت آنها این بود که ملت ایران را منزوی کنند، از جهت دیگر ملت ایران را دچار دودلی و تردید کنند؛ همت آنها را کوتاه و ضعیف کنند. درست عکس این عمل شد؛ در واقع عکس این اتفاق افتاد. در زمینه‌ی انزوای ملت ایران، نه فقط نتوانستند سیاستهای بین‌المللی و منطقی ما را محدود کنند، بلکه حتّی نمونه‌هائی از قبیل اجلاس جنبش غیر متعهدها با حضور تعداد کثیری از سران و مسئولان کشورهای جهان در تهران تشکیل شد و عکس آنچه را که دشمنان ما میخواستند، رقم زد و نشان داد که جمهوری اسلامی نه فقط منزوی نیست، بلکه در دنیا با چشم تکریم و احترام به جمهوری اسلامی و به ایران اسلامی و به ملت عزیز ما نگریسته میشود.

در زمینه‌ی مسائل داخلی، مردم عزیز ما در آنجائی که امکان و موقعیت ابراز احساسات وجود داشت ــ عمدتاً در بیست و دوم بهمن سال 91 ــ آنچه را که لازمه‌ی حماسه و شور بود، از خود نشان دادند؛ از سالهای دیگر پرشورتر و متراکم‌تر در صحنه حاضر شدند. یک نمونه‌ی دیگر هم حضور مردم خراسان شمالی در بحبوحه‌ی تحریمها بود، که نمونه و مستوره‌ای از وضعیت و روحیه‌ی ملت ایران را نشان میداد نسبت به نظام اسلامی و به مسئولان خدمتگار و خدمتگزار خودشان. کارهای بزرگی هم بحمدالله در طول سال انجام گرفته است؛ تلاشهای علمی، کارهای زیربنائی، تحرک فراوان مسئولین و مردم. زمینه‌ها برای حرکتِ رو به جلو و ان‌شاءالله جهش، فراهم شده است؛ هم در زمینه‌ی اقتصاد، هم در زمینه‌ی سیاست، و هم در همه‌ی زمینه‌های حیاتیِ دیگر.

سال 92 برابر چشم‌انداز امیدوارانه‌ای که به لطف پروردگار و همت مردم مسلمان برای ما ترسیم شده است، سال پیشرفت و تحرک و ورزیدگی ملت ایران خواهد بود؛ نه به این معنا که دشمنیِ دشمنان کاسته خواهد شد، بلکه به این معنا که آمادگی ملت ایران بیشتر و حضور او مؤثرتر و سازندگی آینده‌ی این ملت به دست خودشان و با همتِ با کفایت خودشان ان‌شاءالله بهتر و امیدبخش‌تر خواهد شد.

البته آنچه را که ما در سال 92 در پیشِ‌ رو داریم، باز عمدتاً در دو عرصه‌ی مهم اقتصاد و سیاست است. در عرصه‌ی اقتصاد، به تولید ملی باید توجه شود؛ همچنان که در شعار سال گذشته بود. البته کارهائی هم انجام گرفت؛ منتها ترویج تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی، یک مسئله‌ی بلند‌مدت است؛ در یک سال به سرانجام نمیرسد. خوشبختانه در نیمه‌ی دوم سال 91 سیاستهای تولید ملی تصویب شد و ابلاغ شد ــ یعنی در واقع این کار ریل‌گذاری شد ــ که بر اساس آن، مجلس و دولت میتوانند برنامه‌ریزی کنند و حرکت خوبی را آغاز کنند و ان‌شاءالله با همت بلند و با پشتکار پیش بروند.

در زمینه‌ی امور سیاسی، کار بزرگ سال 92، انتخابات ریاست جمهوری است؛ که در واقع مقدرات اجرائی و سیاسی، و  به یک معنا مقدرات عمومی کشور را برای چهار سال آینده برنامه‌ریزی میکند. ان‌شاءالله  مردم با حضور خودشان در این میدان هم خواهند توانست آینده‌ی نیکی را برای کشور و برای خودشان رقم بزنند. البته لازم است هم در زمینه‌ی اقتصاد، هم در زمینه‌ی سیاست، حضور مردم حضور جهادی باشد. با حماسه و با شور باید  وارد شد، با همت بلند و نگاه امیدوارانه باید وارد شد، با دل پر امید و پر نشاط باید وارد میدانها شد و با حماسه‌آفرینی باید  به اهداف خود رسید.

با این نگاه، سال 92 را به عنوان «سال حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی» نامگذاری میکنیم و امیدواریم به فضل پروردگار، حماسه‌ی اقتصادی و حماسه‌ی سیاسی در این سال به دست مردم عزیزمان و مسئولان دلسوز کشور تحقق پیدا کند.

به امید توجهات پروردگار و دعای حضرت بقیةالله (ارواحنا فداه) و با درود به روح مطهر امام بزرگوار و شهیدان عزیز.

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته

فارس