اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا وحدت اصولگرایان دشوار است؟


کار اصولگرایان برای رسیدن به وحدت سخت است." یک کارشناس مسائل سیاسی بابیان این مطلب گفت: اصولگرایان اکنون در مجلس و برخی نهادهای دیگر در قدرت هستند و به دلایلی هم احساس می‌کند که در قدرت می‌مانند؛ به همین خاطر رسیدن به وحدت سخت است اما شدنی است.

فرارو: کار اصولگرایان برای رسیدن به وحدت سخت است." یک کارشناس مسائل سیاسی بابیان این مطلب گفت: اصولگرایان اکنون در مجلس و برخی نهادهای دیگر در قدرت هستند و به دلایلی هم احساس می‌کند که در قدرت می‌مانند؛ به همین خاطر رسیدن به وحدت سخت است اما شدنی است.

سال 94 به رقابت‌های انتخاباتی، اختلافات و ائتلافت خواهد گذشت. هرروزی که می‌گذرد به موعد انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک‌تر می‌شویم و فضای سیاسی کشور انتخاباتی‌تر می‌شود. وحدت برای هر دو جریان سیاسی – اصلاح‌طلب و اصولگرا – حکم نان شب را دارد اما به نظر می‌رسد که اصولگرایان در این مسیر با موانع بیشتری مواجه هستند. این را هم خودشان می‌دانند و هم رقبای اصلاح‌طلب. از همین رو به نظر می‌رسد که اصلاح‌طلبان از این ضعف رقیب به‌خوبی بهره گیرند و با تکیه‌بر شکاف‌های موجود در این جریان مسیر خود را در انتخابات آتی ترسیم کنند. اصولگرایان نیز بیکار ننشسته و اگرچه به ضعف‌ها و شکاف‌های درونی خود واقف هستند اما دست از تلاش برنمی‌دارند.

عباس عبدی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگویی پروسه وحدت در میان اصولگرایان را دشوار دانسته و در ارزیابی آن گفته که «برداشت من این است که بخشی از وحدت اصولگرایان سلبی و در مواجه با اصلاح‌طلبان شکل‌گرفته است؛ شکاف میان طیف احمدی‌نژاد و جامعه روحانیت عمیق‌تر از شکافی است که حتی گاهی اصلاح‌طلبان می‌تواند دیده شود.»

وی با این استدلال که «وقتی وحدتشان سلبی است و ازاین‌رو ناپایداری درونی دارد»، گفته است «در انتخابات گذشته شکاف میان آنان به‌شدت خود را نشان داد چون فکر می‌کردند اصلاح‌طلبان حضوری ندارند و علت وحدتشان از میان رفت و باعث شد این شکاف بین طرفداران احمدی‌نژاد و به شکل‌ دیگری جلیلی و حتی میان جناح سنتی‌تر اصولگرایان به وجود آید؛ بنابراین مشکل اصلی آنها این است که تا وقتی با اصلاح‌طلبانی مواجه‌اند و فکر می‌کنند اصلاح‌طلبان قوی و خطرناک هستند نمی‌توانند اختلافات داخلی‌شان را خوب رصد کنند چون این اختلافات داخلی در پرتو حضور قدرتمند رقیب خارجی دیده نمی‌شد و کمرنگ است.»

این تحلیلگر مسائل سیاسی بر همین اساس وضعیت کنونی اصولگرایان در انتخابات آتی را ارزیابی کرده و گفت است‌ «به میزانی که رقیب آنان وضعیتشان قوی می‌شود، وحدت این‌ها نیز بیشتر خواهد شد. البته مسئله دیگری که رخ داد اختلافات جدیدی است در این 3-2 سال بین آنها به وجود آمده است. این رفتاری که احمدی‌نژاد در دو سال آخر خود با یکشنبه سیاه و خیلی موارد دیگر انجام داد شکاف‌هایی بین اصول‌گرایان ایجاد کرد که به این راحتی‌ها حتی با قدرتمند شدن اصلاح‌طلبان هم ‌ این شکاف‌ها چندان پر نخواهد ‌شد.»

این تحلیل در حالی عنوان می‌شود که اظهارات چهره‌های سیاسی اصولگرا نیز همین رنگ و بو را دارد. به نظر می‌رسد که هم اصولگرایان و رقبایشان به‌خوبی می‌دانند که آنها برای رسیدن به وحدت مسیر چندان همواری پیش رو ندارند اما تفاوت موجود در میان این اظهارنظر این است که اصولگرایان تلاش می‌کنند امید خود را برای رسیدن به این هدف از دست ندهند و با علم به اینکه وحدت صددرصدی ممکن نیست به راه خود ادامه دهند.

اظهارات اخیر محمدرضا باهنر مبنی بر اینکه «نقطه هدفمان وحدت صددرصدی اصولگرایان است اما از الآن می‌دانیم به آن نقطه نمی‌رسیم.» مصداق همین مدعی است. بااین‌حال باهنر اعتقاد دارد که «وضع از دوره ریاست‌جمهوری سال ٩٢ ازنظر رسیدن به وحدت بهتر است یا از انتخابات مجلس نهم. علت آن این است كه بالاخره اصولگرایان در این مدت احساس كردند كه یك رقیب جدی دارند. اصلاح‌طلبان و اعتدالیون هستند. یا دو رقیب می‌شوند یا یك رقیب. همین باعث می‌شود كه ضرورت وحدت بیشتر احساس شود اما معنا نمی‌دهد كه به نقطه نهایی می‌رسیم. بالاخره تعدادی از ریل خارج می‌شوند. این تعداد هم می‌گویم ممكن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد.»

به‌این‌ترتیب اصولگرایان از هم‌اکنون آماده جدا شدن برخی از چهره‌های سرشناس و یا طیف‌های خود از مسیر وحدت هستند اما برخی از کارشناسان مسائل سیاسی تأکیددارند که وحدت صددرصدی در جریان رقیب نیز ممکن نیست لذا نباید این مسئله را چندان پررنگ کرد.

ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با فرارو فرمول مورد اشاره عباس عبدی در مورد وحدت اصولگرایان را یک فرمول کلی دانست و گفت: این فرمول در مورد همه جناح‌های سیاسی در ایران و خارج از ایران صدق می‌کند و کاملاً هم صحیح است؛ یعنی همیشه برخی از رقابت‌های سیاسی و وحدت‌هایی که حاصل می‌شود بر پایه عوامل سلبی است.

وی افزود: اینکه که بگویند اصولگرایان در این مقطع زمانی به خاطر عوامل سلبی به وحدت می‌رسند یا نمی‌رسند بحث دیگری است اما آنچه آقای عبدی در مورد اثر عوامل سلبی گفته‌اند را باید یک قاعده کلی که در مورد هر دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا صدق می‌کند دانست.

این کارشناس مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که اوضاع فعلی وحدت در جریان اصولگرا چگونه است، نیز گفت: در این خصوص باید تائید کرد که دستیابی به وحدت یک پروسه سخت است. این سختی نیز برای همه جریان‌های سیاسی وجود دارد اما برای جریانی که در قدرت باشد و به دلایلی احساس کند که در قدرت هم می‌ماند سخت‌تر است زیرا جریانی که در موضع ضعف باشد زودتر به وحدت می‌رسد.

ایمانی ادامه داد: اصولگرایان اکنون در مجلس و برخی نهادهای دیگر در قدرت هستند و به دلایلی هم احساس می‌کند که در قدرت می‌مانند؛ به همین خاطر رسیدن به وحدت سخت است اما نشدنی نیست.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این به معنی تائید تحلیل عباس عبدی است، گفت: بله همسو با ایشان اعتقاددارم که کار رسیدن به وحدت در میان اصولگرایان سخت است زیرا نیاز کمتری برای دستیابی به وحدت و پیرو آن دستیابی به قدرت احساس می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه اساساً پروسه وحدت کار مشکلی است، گفت: جریان اصولگرا غیر از سختی‌های کلی دستیابی به وحدت چالش‌های دیگری مانند تنوع طیف‌های سیاسی و فاصله میان آنها، مسئله شیخوخیت در این جریان که بسیار پررنگ‌تر از اصلاح‌طلبان است و تعین تکلیف این مسئله و ... نیز مواجه است.

وی با اشاره به اینکه انتظار از وحدت نیز یکی دیگر از مسئله سخت‌کننده رسیدن به وحدت است، گفت: معمولاً وقتی صحبت از وحدت و ائتلاف می‌شود، انتظار یک وحدت صددرصدی راداریم درحالی‌که اگر هرکدام از جریان‌های سیاسی توقع خود از وحدت را کمتر کنند ساده‌تر به این هدف خواهند رسید.

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی اگر تعریف ما از ائتلاف و وحدت یک تعریف معقول و شدنی باشد و انتظار حداکثری نداشته باشیم امکان دستیابی به این هدف ساده‌تر خواهد شد.

ایمانی افزود: فراموش نکنیم که در یک نگاه منطقی رسیدن به وحدت در هراندازه‌ای بهتر از نرسیدن به آن است لذا باید پایه بر تلاش برای وحدت گذاشت و این فرایند را پیگیری کرد زیرابه هر میزان که حاصل شود بهتر از نبودن آن خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
رقابت پرشور انتخاباتی اصولگرایان با اصولگرایان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علیخانی: اصولگرایان برای وحدت درونی، دشمن فرضی می‌سازند



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

علیخانی:

اصولگرایان برای وحدت درونی، دشمن فرضی می‌سازند 

هجمه‌کنندگان به آیت‌الله هاشمی افراد ریشه داری نیستند

نماینده اصلاح‌طلب مجلس هشتم تاکید کرد: اگر نوع تخریب‌ها را نگاه کنیم، می‌بینیم هیچ یک از آن‌ها از سوی افراد شاخص و ریشه دار جریان اصولگرا مطرح نمی‌شود. بلکه اکثرا عده‌ای به این مسائل دامن می‌زنند که پس از دولت احمدی‌نژاد به جایگاهی رسیده‌اند و امروز با این تخریب‌ها به دنبال حفظ موقعیت خود هستند، در حالیکه با این کار‌ها تنها خود را رو سیاه می‌کنند.

 

 

قدرت الله علیخانی در گفت‌و‌گو با ایلنا، ضمن انتقاد از موج هجمه‌هایی که در آستانه انتخابات به بهانه‌های مختلف به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد می‌شود، عنوان کرد: در درون جریان اصولگرا آشکارا دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. به گونه‌ای که آن‌ها پیرامون برخی مواضع و همچنین موضوع انتخابات با یکدیگر دچار اختلافاتی هستند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد این جناح برای پوشاندن و یا کم رنگ نشان دادن اختلافات خود، تلاش می‌کنند تا نقطه برجسته‌ای را هدف گرفته و با حمله و تخریب وی اختلافات خود را برطرف کنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: اصولگرایان برای ایجاد وحدت درون خود بعضا برای خود دشمن فرضی ایجاد می‌کنند و یکدیگر را می‌ترسانند که دشمن بزرگی در مقابل آن‌ها قرار دارد بنابراین تحت عنوان خطر، این هجمه‌ها را به برخی چهره‌ها وارد می‌کنند در حالیکه که قطعا این حرکت‌ها خواسته یا نا‌خواسته اهداف دشمن را تامین می‌کند.

مشاور امور پارلمانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در چنین شرایطی شخصیت بزرگی همچون آیت‌الله هاشمی مورد انواع تهمت‌ها قرار می‌گیرد. البته برخی اصولگرایان ریشه دار همچون عسگراولادی در شرایط حساس کنونی در مقابل این هجمه‌ها نه تنها به دفاع از شخصیت‌های برجسته نظام می‌پردازند، بلکه با شهامت پای مواضع خود ایستادگی نیز می‌کنند چرا که از قبل و پس از انقلاب شناخت دقیقی از این شخصیت‌ها دارند.

هجمه‌کنندگان به آیت‌الله هاشمی افراد ریشه داری نیستند

علیخانی ادامه داد: افرادی مثل عسگر اولادی وقتی احساس می‌کنند که یکی از چهره‌های اصیل کشور مورد حمله قرار گرفته است، ضرورت دفاع از وی را وظیفه خود می‌دانند و در مقابل، خود نیز مورد حمله قرار می‌گیرند. من معتقدم این عده مصالح کشور را به خوبی درک می‌کنند و زمانی که این منافع در خطر باشد، نظرات خود را مطرح می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه هجمه‌هایی که امروز به آیت‌الله هاشمی وارد می‌شود هیچ‌گاه تازگی نداشته و ندارد، گفت: از ابتدای انقلاب سه یاور امام (ره) یعنی آیت‌الله خامنه‌ای، شهید بهشتی و آیت الله هاشمی از سوی مخالفان نظام و گروه‌های معاند مورد حمله قرار می‌گرفتند به گونه‌ای که شهید بهشتی در مقابل هجمه‌هایی که آیت‌الله بهشتی وارد می‌شد در جایی به وی عنوان کرد که «آسیاب به نوبت است و چند صباح دیگر نوبت شما هم خواهد رسید».

علیخانی همچنین با بیان اینکه هجمه کنندگان به آیت الله هاشمی افراد ریشه داری نیستند، گفت: عده‌ای تلاش می‌کنند تا از هر فرصتی به سود خود استفاده کنند. در مقابل تا بوی حضور برخی از افراد تاثیر گذار کشور به مشام آن‌ها می‌رسد عده‌ای برای عقب نماندن از این غافله و حس نگرانی که دارند، به این شخصیت‌ها حمله می‌کنند.

وی افزود: نوع تخریب‌ها را نگاه کنیم، می‌بینیم هیچ یک از آن‌ها از سوی افراد شاخص و ریشه دار جریان اصولگرا مطرح نمی‌شود. بلکه اکثرا عده‌ای به این مسائل دامن می‌زنند که پس از دولت احمدی‌نژاد به جایگاهی رسیده‌اند و امروز با این تخریب‌ها به دنبال حفظ موقعیت خود هستند، در حالیکه با این کار‌ها تنها خود را رو سیاه می‌کنند.

نماینده اصلاح‌طلب مجلس هشتم با بیان اینکه هر چه جلو‌تر می‌رویم هجمه‌های وارد شده به آیت الله هاشمی افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: مردم ما بسیار آگاه هستند و می‌دانند این هجمه‌ها تنها اغراض شخصی بوده و جنبه سیاسی دارد. در مقابل می‌بینیم که آیت‌الله هاشمی نیز با ‌‌نهایت صبر و متانت توجهی به این مسائل نداشته و حتی جمله‌ای در واکنش به این حمله‌ها بیان نمی‌کند.

علیخانی با اشاره به چرخش اظهارات در میان برخی از چهره‌های جریان اصولگرایی عنوان کرد: من نسبت به این مساله بدبین نیستم به نظر من عقلانیت در میان برخی از افراد اصولگرا حکم می‌کند تا در مقابل روی کار آوردن دولتی که این حجم از مشکلات را برای مردم و کشور بوجود آورده است، به نوعی در صدد جبران باشند.

وی ادامه داد: چهره‌های اصیل اصولگرا به این مساله پی برده‌اند که مسیری که در گذشته پیموده‌اند مشکلاتی را ایجاد کرده است. بنابراین تلاش می‌کنند تا از آن فاصله گرفته و اگر پیش از این سکوت آن‌ها موجب تخریب برخی چهره‌های برجسته نظام شده است، امروز می‌خواهند مانع آن شوند و این‌‌ همان چیزی است که اسلام نیز بر آن تاکید دارد. به عبارتی مشکلات عدیده امروز کشور نتیجه اقدامات دولت و حامیان وی اعم از اصولگرا‌ها و غیر اصولگرا‌ها است که به جای پاسخ گویی به آن طلبکار هم هستند.

نباید برای افراد پایبند به قانون اساسی مانعی جهت حضور در انتخابات باشد

علیخانی در خصوص انتخابات سال آینده ریاست جمهوری نیز یادآور شد: با توجه به فعالیت‌هایی که هم اکنون در گروه‌های سیاسی در حال انجام است، پیش بینی می‌کنم که زمینه هماهنگی‌های لازم برای حضور بخش وسیعی از گروه‌های اصلاح طلب در انتخابات آتی فراهم شود. وی با تاکید بر اینکه نمی‌توان به راحتی از کنار انتخابات عبور کرد، گفت: همانطور که مشاهده می‌کنیم، کشور مصر در آستانه انتخابات مجلس قرار دارد و پیشاپیش رئیس جمهور و بزرگ‌ترین تشکل سیاسی این کشور منتقدین و مخالفین را دعوت به شرکت در انتخابات می‌کنند چرا که همه افراد به ضرورت برگزاری یک انتخابات پرشور برای رفع مشکلات کشور پی‌برده‌اند و ضروری است ما نیز در آستانه انتخابات به این مساله توجه داشته باشیم.

علیخانی افزود: علاوه بر اینکه همه افراد و گروه‌ها باید نسبت به انتخابات احساس مسئولیت داشته باشند، از سوی دیگر نیز نباید برای افرادی که قانون اساسی را پذیرفته‌اند هیچ مانعی جهت حضور در انتخابات وجود داشته باشد. وی با بیان اینکه افرادی که از حضور برخی چهره‌های نظام احساس خطر می‌کنند، نگران کشور و نظام نیستند، گفت: این افراد تنها نگران خود هستند اما این مساله را کتمان می‌کنند.

نیروهای مرتبط با دولت برای انتخابات فعال شده‌اند

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به حضور جریان حامی دولت در انتخابات سال آینده عنوان کرد: این جریان که امکانات اجرایی کشور را نیز در دست دارد، تلاش می‌کند تا از این فرصت حداکثر استفاده را ببرد به گونه‌ای که وقتی از احمدی‌نژاد در مورد پایان عمر دولت سوال می‌شود، وی به صراحت عنوان می‌کند که پایان عمر دولت مشخص نیست. علاوه بر این خبر‌ها حاکی از این است که نیروهای مرتبط با دولت در استان‌های مختلف در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها برای انتخابات سال آینده فعال شده‌اند.

وی خطاب به گروه‌های شرکت کننده در انتخابات خاطرنشان کرد: دلسوران نظام باید از آلوده کردن فضای کشور پرهیز کنند. چرا که این مساله نه تنها به نفع کشور نخواهد بود بلکه موجب می‌شود تا دنیا نیز بابت این مساله به ما خرده بگیرد. بنابراین ما باید ضمن افزایش همدلی در کشور در صدد حل مشکلات باشیم و کاری نکنیم که با حرکات ما بر این مشکلات افزوده شود./ایلنا