اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا دولت روحانی و اصلاح طلبان نیز از آزمایش های موشکی دفاع می کنند؟



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

تلاش بی نتیجه غرب برای برجام نظامی
چرا دولت روحانی و اصلاح طلبان نیز از آزمایش های موشکی دفاع می کنند؟

دفاع دولت از آزمایش های موشکی سپاه نشان می دهد که اجماعی کلی در سطوح بالا در زمینه گسترش توان نظامی متعارف برای تقویت توان بازدارندگی وجود دارد و این موضوع مذاکره ناپذیر است.

اندیشکده "آمریکن اینترپرایز" با انتشار گزارشی تحلیلی به قلم "جی. متئیو مک اینیس" با اشاره به به آزمایش های موشکی اخیر ایران می نویسد:"این آزمایش با محکومیت از سوی ایالات متحده و دولت های غربی مواجه شده است. "باراک اوباما" رییس جمهوری امریکا در سخنرانی خود در اجلاس امنیت هسته ای این آزمایش را تحریک آمیز قلمداد کرد و ادعا کرد که ایران روح برجام را نقض کرده است. رهبران ایران نیز به نوبه خود به شکل واحدی از از برنامه موشکی آن کشور دفاع کردند. حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری، سردار محمد علی جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حسن روحانی رییس جمهوری و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز همگی با اشتیاق از برنامه موشکی ایران استقبال کرده اند.

به گزارش خرداد،  ایران مشتاق به خروج از انزوای بین المللی پس از توافق هسته ای است اما به وضوح حتی رهبران میانه روی ایران نیز پشت سر برنامه توسعه موشکی نهادهای نظامی آن کشور قرار دارند".

این اندیشکده در ادامه با طرح ادعای دولت های غربی اشاره می کند که قطعنامه 2231 شورای امنیت ذکر کرده که آزمایش های موشکی ایران نباید صورت گیرند چرا که احتمال آن وجود دارد که ایران بتواند با سوار کردن کلاهک های هسته ای بر روی موشک های دوربرد خود با برد بیش از دو هزار کیلومتر کشورهای دیگر را هدف قرار دهد. این در حالیست که رهبران ایران تاکید می کنند که توسعه برنامه موشکی آن کشور از حقوق مشروع ایران است. روحانی این استدلال را در نامه سرگشاده خود در دسامبر 2015 میلادی اعلام کرد و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران خواست تا به سرعت برنامه موشکی را توسعه بخشد".

این تحلیلگر در ادامه اشاره می کند که روحانی به برنامه موشکی کشورش به عنوان جزئی اساسی از دفاع نگاه می کند. او در این باره می نویسد:"جمهوری اسلامی ایران می خواهد توان متعارف نظامی خود در هوا، زمین و دریا را در فراتر از مرزهای خود حفظ و تقویت کند. جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار حفظ توان خود برای مقابله با حملات احتمالی دشمنان از جمله ایالات متحده، اسرائیل و یا عربستان سعودی بوده است. این موضوع در کنار وجود گروه های مورد حمایت ایران در منطقه از جمله حزب الله لبنان و توان ایران در دیگر نبردهای غیر متعارف از جمله ظرفیت جنگ سایبری به آن کشور قدرتی بیش تر می بخشد. بدون وجود چنین ابزارهای تلافی جویانه ای ایران احساس خواهد کرد که در عرصه استراتژیک از اهرم های لازم بی بهره خواهد بود. ادامه حمایت ایران از موضع قبلی خود در قبال سوریه و دولت اسد نیز به هخمین خاطر است. در نتیجه تهران از هر ابزاری برای محافظت و تقویت از منافع خود استفاده می کند".

این اندیشکده اشاره می کند که توان موشکی ایران و زیرساخت های دفاع صنعتی کشور به قدری توسعه یافته که امکان مهار آن از سوی امریکا و غرب وجود ندارد و در این باره می نویسد:"امریکا باید بداند که این برنامه یک عامل بازدارنده بالقوه علیه واشنگتن، اسرائیل و دشمنان دیگر است. نمی توان از سازوکار مشابه برجام هسته ای برای برنامه موشکی ایران استفاده کرد. واقعیت آن است که اعتدالیون و اصلاح طلبان نیز در ایران حاضر به هیچ مذاکره ای بر سر برنامه موشکی ایران نیستند و احتمالا انتقادات غرب هیچ تاثیری بر اراده ایران برای گسترش برنامه موشکی اش نخواهد گذاشت".

این اندیشکده در پایان اشاره می کند که دولت امریکا باید تحریم هایش علیه برنامه موشکی را بر روی انتقال فناوری ای که اجازه می دهد ایران از موشک های با سوخت جامد استفاده کند و برنامه اش را توسعه دهد متمرکز نماید.

او اما در پایان اذعان می کند که امکان توقف برنامه توسعه موشکی ایران وجود ندارد.

 

اخبار سیاسی - خردادنیوز

 


ویدیو مرتبط :
انتقاد صریح عباسی از حسن روحانی و اصلاح طلبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیباکلام: اصلاح‌طلبان واقعی سهمی از دولت بعدنمی‌خواهند/روحانی ازولایتی در...



اظهارنظرزیباکلام دررابطه با کابینه روحانی,به کارگیری اصولگرایان دردولت یازدهم

زیباکلام: اصلاح‌طلبان واقعی سهمی از دولت بعدنمی‌خواهند/روحانی ازولایتی درمذاکرات هسته‌ای استفاده کند

صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در مورد شرایط و ویژگی‌های دولت و کابینه حسن روحانی اظهار داشت: آقای روحانی باید در کابینه از رقبای انتخاباتی خود استفاده کند و من این را به عنوان یک شعار مطرح نمی‌کنم بلکه این یک واقعیت است.

وی به توانمندی‌های محمدباقر قالیباف شهردار تهران و از رقبای حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کرد و گفت: آقای قالیباف صرفنظر از مسائل سیاسی از نظر مدیریتی بسیار توانمند هستند و البته این را نیز باید در نظر داشت که ایشان از نظر سیاسی با آقای روحانی دارای اختلافات عمیق است.

زیباکلام همچنین معتقد است که رئیس‌جمهور منتخب باید از ظرفیت‌های آقای رضایی نیز در یک سمت اقتصادی استفاده کند چرا که به گفته وی آقای رضایی در ریشه، به موضع‌گیری‌های سیاسی آقای روحانی نزدیک است. این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: بنده آقایان رضایی و قالیباف را کنشگران سیاسی نمی‌دانم.

وی گفت که رئیس‌جمهور منتخب باید از ولایتی نیز در مذاکرات1+5 دعوت به عمل آورد چرا که ولایتی دو ویژگی بخصوص برای مذاکره با تیم 1+5 دارد.

این استاد دانشگاه تهران نزدیکی دیدگاه ولایتی به روحانی را از ویژگی‌های وی برشمرد و خاطرنشان کرد: آقای ولایتی هم مثل آقای روحانی معتقد است که مملکت را نباید فدای مسائل هسته‌ای کرد و هر دوی این آقایان نگاهشان به مقوله هسته‌ای نگاهی ایدئولوژیک نیست بلکه هر دوی اینها می‌گویند که برنامه هسته‌ای باید با کمترین هزینه به منافع ملی کمک کند. در حالی که آقای جلیلی یک نگاه ایدئولوژیک به برنامه هسته‌ای داشت و این را رویارویی بزرگ ایران با قرن می‌دانست.

زیبا‌کلام ادامه داد: اگر آقای روحانی آقای ولایتی را برای مذاکره با 1+5 پیشنهاد دهد، ضرری نمی‌کند چرا که ولایتی مورد وثوق مقام معظم رهبری است و به نفع رئیس‌جمهور منتخب است که از شخصی در مسائل هسته‌ای استفاده کند که مورد اعتماد رهبری باشد.

استاد دانشگاه تهران به ضرورت حضور عارف در کابینه یازدهم اشاره و خاطرنشان کرد: آقای روحانی نسبت به آقای عارف، دین و وظیفه‌ای اخلاقی دارد که باید از ایشان برای حضور در کابینه خود دعوت کند. البته شاید روحانی به دلایلی نخواهد که از عارف به عنوان معاون اول استفاده کند اما می‌تواند وی را در وزارت علوم و دانشگاه تهران به کار گیرد.

زیباکلام با تاکید بر اینکه حیف است از ظرفیتی همچون عارف استفاده نشود، گفت: اگر عارف از دور رقابت‌های ریاست جمهوری نیز انصراف نداده بود باز هم واجد شرایط معاون اولی بود، بنابراین اگر وی بخواهد از پست معاون اولی سر باز بزند بهتر است آقای روحانی از آقای خاتمی و هاشمی بخواهد که آنان عارف را مجاب کنند تا همکاری داشته باشد.

وی سهم‌خواهی اصلاح‌طلبان در دولت روحانی را که عده‌ای از آن سخن می‌گویند، تهمت دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح‌طلبان واقعی سهمی نمی‌خواهند چرا که آنان به دنبال آرمان‌های خود هستند و اگر به دنبال قدرت بودند با اصولگرایان کنار می‌آمدند. بنابراین برای اصلاح‌طلبان اصولشان مهمتر از پست گرفتن است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: برای اصلاح‌طلبان ایستادگی بر روی اصول و آرمانشان مهم است و اگر از آقای روحانی نیز در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم حمایت کردند، به این دلیل بود که فکر می‌کردند آقای روحانی به اهدافشان نزدیک‌تر است و در حقیقت روی روحانی سرمایه‌گذاری نکردند.

زیباکلام در پایان بر ضرورت به کارگیری اصولگرایان نیز تاکید کرد و گفت: در دولت یازدهم باید از نیروهای اصولگرایی که بغض، کینه و نفرت نداشتند و دارای توانایی‌های مدیریتی هستند استفاده شود./خبرآنلاین