اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا در سال 88 به بیضایی اجازه کار ندادند؟


بهرام بیضایی قرار بود 6 سال پیش یعنی در سال ۸۸؛ دو فیلم «مقصد» و «اشغال» را کارگردانی کند اما از ساخت این دو فیلم منصرف شد. تا امروز مشخص نشد چرا مانع کار بیضایی شدند تا از ساخت این دو فیلم منصرف شود.

خبرگزاری ایلنا: بهرام بیضایی قرار بود 6 سال پیش یعنی در سال ۸۸؛ دو فیلم «مقصد» و «اشغال» را کارگردانی کند اما از ساخت این دو فیلم منصرف شد. تا امروز مشخص نشد چرا مانع کار بیضایی شدند تا از ساخت این دو فیلم منصرف شود.

مهدی کریمی (تهیه‌کننده سینما) که قرار بود تهیه‌کنندگی این دو فیلم را برعهده داشته باشد؛ بعداز سال‌ها درباره دلایل ساخته نشدن این دو فیلم گفت: سال 88 بعداز تغییر و تحولات مدیریت سینمایی و آمدن جواد شمقدری، تقاضای پروانه ساخت فیلم سینمایی «مقصد» را براساس فیلمنامه‌ای از بهرام بیضایی ارائه کردیم. در کمتر از چند روز به ما پروانه ساخت دادند اما بعداز صدور پروانه ساخت و جلسه‌ای که در ارشاد برگزار شد و در آن بیضایی را بسیار احترام کردند و تحویل گرفتند؛ به مرور گفتند باید چند بخش فیلمنامه تغییر کند که مورد موافقت من نبود.

وی ادامه داد: بیضایی نیز با این تغییرات موافق نبود و گفت: احساس من این است با این شرایط ارشاد بعداز ساخت فیلم به من پروانه نمایش نمی‌دهد و من هم در شرایطی نیستم که انرژی بگذارم و فیلمی را بسازم و بعد توقیف شود یا در کتابخانه بگذارم.

کریمی افزود: فیلمنامه «مقصد» یک داستان جاده‌ای بود. من یک سفر اولیه به کاشان رفته بودک تا بعضی لوکیشن‌ها را ببینم و چند جلسه نیز با بیضایی برگزار کردیم اما کار از این مرحله جلوتر نرفت و حتی وارد پیش‌تولید نیز نشد. در همان زمان معاون وقت سینمایی اصرار کرد متن دیگری از بیضایی به شکل فیلم ساخته شود و خیلی علاقه داشت که نمایشنامه «اشغال» را بیضایی تبدیل به فیلم کند اما بیضایی قبول نکرد.

تهیه‌کننده فیلم «از رئیس جمهور پاداش نگیرید» افزود: بیضایی این دعوت‌ها را باور نمی‌کرد و معتقد بود مخالفت با ساخت فیلم اشغال بسیار بیشتر از فیلمنامه مقصد است.

وی ادامه داد: آن زمان معاونت سینمایی می‌گفت بعضی نهادهای امنیتی مخالف ساخت فیلم هستند و بهانه‌هایشان برای جلوگیری از ساخت فیلم توسط بیضایی را اینگونه مطرح می‌کردند اما دلیل هرچه بود؛ امکان ساخت هیچیک از فیلمنامه‌ها فراهم نشد.

کریمی افزود: مدیران آن زمان سازمان سینمایی؛ معانی خاصی را از این دو فیلمنامه بیرون کشیده بودند که آنها را با هرکس درمیان می‌گذاشتیم؛ باور نمی‌کرد. ما هرگز آن تفسیرها را قبول نداشتیم. بعدها متوجه شدیم هدف رئیس سازمان سینمایی وقت؛ فقط یک شو و نمایش بود تا مثلاً نشان بدهد ما با فیلمسازان مشکلی نداریم. مثلاً برای دو فیلمنامه مقصد و اشغال دو روزه پروانه ساخت دادند ولی بعدا مشکلاتی به وجود آوردند که نه تنها ساخت فیلم را غیرممکن کرد بلکه به کلیت سینما لطمه زد و بهرام بیضایی نیز از ایران رفت و حسرت ساخت این دو فیلم و ادامه‌ی کار بیضایی در ایران باقی ماند.


ویدیو مرتبط :
آیا اجازه می دهی گویم تو را مادر ؟؟؟ - سید مهدی حسینی-شب اول فاطمیه 88- هیئت علمدار قاین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوباما باید سال 88 کار ایران را یکسره میکرد


نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه در رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در انتقادی از رئیس‌جمهور فعلی این کشور گفته که وی باید در جریان اغتشاشات سال 2009 (1388) کار ایران را یکسره می‌کرد.

خبرگزاری فارس: رسانه‌های آمریکایی بامداد شنبه فیلمی از «دونالد ترامپ»، نامزد پیشتاز حزب جمهوری‌خواه در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرده‌اند که وی در آن از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا بابت آنچه به تعبیر وی کوتاهی در حمایت از اغتشاشگران ایرانی در جریان حوادث پس از انتخابات ایران است، انتقاد می‌کند.

این ویدئو را «ترامپ» سال 2011 روی «یوتیوب» منتشر کرده و برخی از رسانه‌های آمریکا از جمله پایگاه خبری «بازفید» بامداد شنبه آن را منتشر کرده‌اند.

وی با روش گفتاری مخصوص خودش که پرش‌های کلامی از یک ایده به ایده‌ای دیگر است به حوادث فتنه سال 1388 اشاره کرد و گفت: «اگر اوباما دو سال پیش که این کشور یک مشکل بزرگِ بزرگ داشت - و معترضان داشتند پیشروی می‌کردند -   از مردم ایران حمایت می‌کرد - همان‌طور که از معترضان در آمریکا که خودشان را (جنبش) اشغال (وال‌استریت) می‌نامند، حمایت کرد - ما هیچ مشکلی در ایران نداشتیم. باور کنید.»

دولت اوباما، در روایت‌های رسمی حمایت از آشوبگران در جریان حوادث بعد از انتخابات ایران در سال 1388 را رد کرده است. «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا در کتاب خاطراتش ادعا کرده دولت اوباما بر اساس تحلیل‌های ناظران وقت به این نتیجه رسیده بود که عدم اظهارنظر می‌تواند نتایج مطلوب واشنگتن را به بار آورد.

علی‌رغم این ادعا، اسناد متعددی در منابع مختلف درباره تحرکات دولت آمریکا چه در قبل از فتنه 88 و چه در جریان آن وجود دارد. به عنوان مثال، چنانکه در خود کتاب «هیلاری کلینتون» هم اشاره شده او با توجه به استفاده آشوب‌طلبان از رسانه‌های اجتماعی از شرکت توئیتر در آن زمان خواسته بود تعمیراتش را به زمان دیگری موکول کند. 

وی نوشته است: «تیم من در وزارت خارجه در پشت صحنه، تماس‌های مستمری با فعالان در داخل ایران برقرار می‌کرد و با مداخله‌ای فوری توانست از توقف توئیتر به خاطر تعمیرات جلوگیری کند. اگر توئیتر تعطیل می‌شد تظاهرات‌کنندگان یکی از ابزارهای مهمشان برای ارتباط را از دست می‌دادند.»

جان کری، وزیر خارجه آمریکا هم چند ماه پیش در جریان نشستی در میان نمایندگان کنگره گفت که حمایت‌های اوباما از «معترضان» - به تعبیر او - از جمله موانع مذاکرات هسته‌ای بوده است.