اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا حملات هوایی مانع پیشروی داعش نمی شود؟



اخبار,اخباربین الملل,گروه تروریستی داعش


 اخبار بین الملل - دیلی تلگراف بررسی کرد
چرا حملات هوایی مانع پیشروی داعش نمی شود؟

 مسئله بزرگ: بدون نیروهای زمینی آموزش دیده، نمی توان به همین سادگی شاهد شکست داعش از طریق حملات هوایی بود.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی تلگراف، حملات هوایی گزینه آسانی برای سیاست مداران است اما قدرت چندانی ندارد. البته حملات هوایی نیز مانند هر گزینه نظامی دیگری از قدرت و محدودیت های خاص خود برخوردار است.

در مورد حملات هوایی فعلی علیه داعش، اثرگذاری آن به طور قابل توجهی به این نکته بستگی دارد که چگونه، علیه چه کسانی و در چه شرایطی انجام می شوند.

داعش در این منطقه زنجیره ای از مواضع نظامی، اردوگاه های آموزشی، ساختمان های دفاتر مرکزی، تسهیلات نفتی و دیگر زیرساخت هایی که در مقابل حملات هوایی آسیب پذیر هستند، را در اختیار دارد. عدم دستیابی به اطلاعاتی که تسهیل کننده حملات هوایی علیه رهبری داعش هستند باعث می شود محتمل ترین نتیجه این حملات به اهداف داعش، پاسخ تدافعی این گروه از جمله پراکنده کردن نیروها یا شاید بستن ساختمان ها و اردوگاه های فعال شان باشد.

چنین اقدامی نه تنها تاثیرگذاری نظامی آنها را کاهش می دهد، بلکه جریان سیاسی قابل وجهی را ایجاد می کند که می تواند این گروه را مجبور به تسلیم قلمرویی کند که ادعای برپایی خلافت را در آن دارند. این حملات هوایی به تنهایی باعث شکست و نابودی قطعی داعش نمی شود اما می تواند شرایط را برای این گروه سخت کند.

حملات هوایی علیه داعشی هایی که در عراق می جنگند اما سناریویی کاملا متفاوت است. دو جنگ اخیر در عراق و افغانستان نشان داد که قدرت هوایی و دیگر شکل های حملات دقیق دوربرد می تواند علیه مخالفانی که مهارتی ندارند، (مانند طالبان افغانستان در سال 2001 یا سربازان ارتش عراق در سال 2003) کاملا موثر باشد.

با این حال ثابت شده که همین تسلیحات برای مقابله با مخالفان ماهر و زبردست مانند جنگجویان خارجی القاعده که توانایی انجام عملیات های پنهانی، ایجاد مواضع جنگی موثر و سازگاری با شرایط عرصه نبرد را دارند، تاثیرگذاری کمتری داشته است. متاسفانه مهارتی که جنگجویان داعش تا به امروز از خود نشان داده اند، بیشتر به گروه دوم یعنی القاعده شبیه است تا طالبان سال 2001.

علیرغم پیشرفت های شگفت انگیز فناوری حسی طی 20 سال گذشته، هنوز هم حمله به اهداف زمینی، چه طبیعی باشند چه ساخته دست بشر، از طریق قدرت هوایی دشوار است. با وجود اینکه در عراق نیازی به ردیابی در سطح جنگل ها که اکثرا مشکل ساز هستند، نیست اما بخش هایی که اهمیت بالایی دارند، مناطق شهری هستند که از پوشش قابل توجهی برخوردارند، حتی اگر غیرنظامیان بی گناهی که باید از اهداف نظامی تمیز داده شوند را کنار بگذاریم.

انجام حملات هوایی موثر در این شرایط علیه دشمنی که می داند برای حفاظت از خود چطور از زمین بهره برداری کند، اصلا آسان نیست.

راهی که نیروهای غربی توانسته اند در چنین شرایطی پیروز باشند، ترکیب حملات هوایی با اعزام نیروهای زمینی توانمند بوده است.

واحدهای زمینی به سمت تماس نزدیک با نیروی مخالف پیش می روند و با شلیک به آنها وادارشان می کنند که مواضع مخفی شان را لو بدهند. و دقیقا از همین روش برای راهنمایی واحدهای هوایی به سمت مواضع دشمن به منظور حمله استفاده می شود.

ضعف نسبی نیروهای عراقی و تعداد اندک نیروهای زمینی غربی بدین معنا است که تاثیرگذاری حملات هوایی علیه جنگجویان داعش بسیار اندک خواهد بود.

نبود نیروهای آموزش دیده و با انگیزه زمینی- عراقی، کردی یا هر قومیت دیگری- باعث شده احتمال غلبه بر پیشروی های داعش از طریق حملات هوایی به شدت کاهش بیابد.

 اخبار بین الملل - فرارو


ویدیو مرتبط :
حملات هوایی از حملات جنگنده های ترکیه به مواضع داعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز حملات هوایی آمریکا در عراق/ سازمان ملل: 1000 کشته در 17 روز / وکیل صدام: داعش، شایعه ایران است



اخبار بین الملل - آغاز حملات هوایی آمریکا در عراق/ سازمان ملل: 1000 کشته در 17 روز / وکیل صدام: داعش، شایعه ایران است

برخی منابع می گویند جنگنده های سوریه، مواضع افراد مسلح در مناطق غربی عراق را بمباران کردند.

سازمان ملل متحد اعلام کرد در 17 روز بحران داعش در عراق بیش از یک هزار نفر کشته شده اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد بیش از یک هزار نفر در بین روزهای 5 تا 22 ژوئن 2014 (15 خرداد تا اول تیرماه 1393) و سیطره نیروهای داعش بر مناطق وسیعی از شمال وغرب عراق کشته شده اند.

براساس این گزارش، حداقل 757 غیرنظامی در استان های نینوی، دیاله و صلاح الدین عراق در این مدت کشته شدند. همچنین 318 نفر  هم در این مدت در استان های بغداد و استان های جنوبی کشته شده اند.

نیروهای داعش در حال کشتار افراد دستگیر شده در شمال عراق

اخبار,اخبار بین الملل ,حملات هوایی آمریکا در عراق

 
بنابه گفته مقامات سازمان ملل متحد، در ماه می گذشته نیز در عراق 900 نفر درخشونت های این کشور کشته شدند.

عراق در هفته های اخیر شاهد حملات خونین افراد مسلح گروه داعش نزدیک به القاعده است. نیروهای داعش توانسته اند تعدادی از شهرهای شمال و غرب عراق از جمله موصل و تکریت را اشغال کنند. آنها برای اشغال بغداد تلاش می کنند.

داعش پس از اشغال تکریت و موصل، شمار زیادی از افراد را بدون محاکمه،گروهی اعدام کرده اند.


نیروهای داعش در حال کشتار افراد دستگیر شده در شمال عراق

اخبار,اخبار بین الملل ,حملات هوایی آمریکا در عراق

 
وکیل صدام: داعش، شایعه سازی ایران است
- وکیل صدام حسین رئیس جمهور پیشین عراق ضمن اعلام حمایت از ناامنی های شمال عراق، عوامل آنها را انقلابی نامید و گفت که آنها خطری برای امنیت اردن، کویت یا عربستان سعودی ایجاد نمی کنند.

خلیل الدلیمی که در اردن مستقر است اضافه کرد": آنچه که درباره سیطره داعش بر مناطق شمال عراق گفته می شود شایعه ایران است تا تایید بین المللی و آمریکا را برای نابودی انقلاب مردمی کسب کند."

اخبار,اخبار بین الملل ,حملات هوایی آمریکا در عراق

 
آغاز حملات هوایی آمریکا در عراق
شبکه تلویزیونی دولتی عراق (العراقیه) اعلام کرد هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا مراکز افراد مسلح را در منطقه قائم (غرب عراق)، بمباران کردند.

این خبر نشان دهنده آغاز دخالت نظامی آمریکا در عراق به درخواست دولت این کشور است. هنوز هیچ منبع آمریکایی یا مستقل، این موضوع را تایید نکرده است.

منابعی در عشایر عراقی مخالف دولت بغداد هم اعلام کردند این حملات هوایی توسط جنگنده های سوریه انجام شد.

عشایر عراقی در استان های شمال ، غرب و شرق عراق به دو گروه هم پیمان داعش و ضدداعش تقسیم شده اند. عشایر هم پیمان داعش مستقر در غرب عراق و مخالف دولت نوری مالکی نخست وزیر در کنار داعش در حال جنگ با ارتش هستند.

عشایر ضدداعش هم با وجود نارضایتی از نوری مالکی اما هم اکنون در کنار نیروهای ارتش در حال جنگ با داعش در مناطق شمال و شرق بغداد هستند.

شماری از عشایر هم پیمان داعش مناطقی از غرب عراق را به کنترل خود در آورده اند. آنها می گویند: حملات هوایی سوریه در خاک عراق منجر به کشته شدن 23 نفر شده است.

منابع دیگر هم می گویند در حملات هوایی به مناطق قائم و بیجی عراق 43 نفر کشته شدند.

قبل از این دولت عراق به طور رسمی از دولت آمریکا خواسته بود این کشور حملات هوایی را علیه مراکز تروریست ها در عراق عملی کند.

ارتش عراق هم پیشروی نیروهای داعش به سمت پالایشگاه بیجی بزرگترین پالایشگاه عراق و شهر استراتژیک حدیثه را متوقف کرد.
اخبار بین الملل - عصر ایران