اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا امسال فتیله 9دی را بالاتر کشیده‌اند؟



اخبار,9 دی,نهم دی ماه

اخبار سیاسی - حداد بازی خطرناک افراطیون را لو داد
چرا امسال فتیله 9دی را بالاتر کشیده‌اند؟

با وجود آن که بعد از انتخابات 24 خرداد امسال، شرکت بسیاری از معترضین در انتخابات و آشتی آنها با نظام بعد از توصیه رهبری به معنای پایان یافتن فتنه بعد از 4 سال تفسیر شد، امسال برخی در صددند با بالا کشیدن غیر طبیعی فتیله 9 دی، برخی اهداف خاص سیاسی خود را دنبال کنند، در حالی که این رویه نقض غرض است و معنای آن تمام نشدن فتنه است.اما این شیوه با چه هدفی دنبال می شود؟

با وجود آن که بعد از انتخابات 24 خرداد امسال، شرکت بسیاری از معترضین در انتخابات و آشتی آنها با نظام بعد از توصیه رهبری به معنای پایان یافتن فتنه بعد از 4 سال تفسیر شد، امسال برخی در صددند با بالا کشیدن غیر طبیعی فتیله 9 دی، برخی اهداف خاص سیاسی خود را دنبال کنند، در حالی که این رویه نقض غرض است و معنای آن تمام نشدن فتنه است.

اما این شیوه با چه هدفی دنبال می شود؟
به گزارش سلام نو به نقل از آینده، این که پایداری مردم بر حفظ ارزشهای جمهوری اسلامی و عاشورا گرامی داشته شود، امری طبیعی و لازم است، اما امسال در حالی که هنوز چند روز تا نهم دی ماه باقی مانده است، سخنرانی ها و اقدامات تیز و تند و خلاف اعتدال
افراطیون رنگ دیگری به خود گرفته و ظارا اهداف دیگری پشت آن است.

در این میان شب گذشته، حداد عادل که علاوه بر برخی تندروی ها، گاه نوعی سادگی و صداقت در سخنانش دیده می شود، هدف این جریان را لو داد و در برنامه "بدنام" دیروز، امروز، فردا خطاب به دولت گفت: اگر در مسیر فتنه قرار بگیرید، 9دی تکرار می شود.

در واقع وی اذعان کرد که هدف از این اقدامات تیز و تند، خط و نشان کشیدن برای دولت نوپایی است که برخلاف میل آقایان از مردم رای گرفته است.

به نظر می رسد فتنه و 9 دی، ظاهر قضیه است و افراطیونی که مردم در انتخابات "نه" محکمی به آنان گفتند ، در صددند تا برخی نیروهای خود را در مصادر امور دولتی حفظ کنند و از سوی دیگر طوری به جامعه القا کنند که چیزی عوض نشده و قدرت در دست این اقلیت است.

فارس نوشت:
  برنامه «دیروز، امروز، فردا» 5شنبه شب با حضور غلامعلی حدادعادل  و حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان با موضوع «حماسه 9دی و عبرت های آن» از شبکه سوم سیما پخش شد.

حدادعادل:
*اگر حوادث سال 88 را تحلیل و ریشه یابی نکنیم و با عبارت های احساسی و عاطفی داستان را تمام کنیم، معلوم نیست کار درستی کرده باشیم. آیا چیزی که در سال 88 اتفاق افتاد یک سوءتفاهم بوده که باید فراموش شود؟ بنده چنین اعتقادی ندارم.

 *چه تضمینی هست که دوباره فردا این اتفاقات تکرار نشود؟ ما مایلیم این اتفاقات تکرار نشود و هر کاری که می شود باید در این مسیر انجام شود. یکی از راه های جلوگیری از تکرار این اتفاقات این است که مقصر مشخص شود.

*صدا و سیما برای بازخوانی و واکاوی پرونده فتنه باید یک سریال حداقل 26 قسمتی بسازد، از روز انتخابات که 22 خرداد 88 بود تا 9 دی اتفاقات زیادی افتاد، مردمی که با حد نصاب بالا در انتخابات شرکت کرده بودند، از همان ظهر روز رای گیری نغمه تقلب در انتخابات را شنیدند. عصر روز جمعه و دو ساعت مانده به پایان رای گیری عده ای برای تظاهرات جلوی وزارت کشور جمع شده بودند. هنوز انتخابات تمام نشده بود که یکی از کاندیداها خبرنگاران خارجی را دعوت کرد و گفت من با رای بالا انتخاب شده ام.

*اگر حوادث 35 سال انقلاب تا امروز را مرور کنیم می بینیم هیچ جفایی بدتر از تهمت تقلب وجود نداشته است، نظامی که بر اساس دیانت و صداقت به وجود آمده و براساس دین استوار شده، دشمنان زیادی دارد، تمام حکومت های فاسد اطراف ما که نوکران آمریکایی ها هستند چقدر از این هدیه ای که به آنها تقدیم شد خوشحال شدند.

*بعضی ها هم در مناظره ها حرف های بدی زدند که پسندیده نبود اما بعد از انتخابات کم کم معلوم شد مساله این حرف ها نیست؛ هرچه جلوتر آمدند شعارهای مخالف با اصل نظام بیشتر شد. در روز قدس یک عده آمدند و به بهانه انتخابات در میدان هفت تیر تهران یک بطری آب به دست گرفتند و شعار دادند نه غزه،نه لبنان جانم فدای ایران؛ کمی جلوتر و در 13 آبان بیانیه ای صادر شد که در آن هیچ اشاره ای به آمریکا و جنایت هایش نسبت به ملت ایران نشد و حتی از تسخیر لانه جاسوسی هم در این بیانیه اسمی برده نشد.

* در روز 16 آذر یک عده به عکس امام بی احترامی کردند. در عاشورای همان سال عده ای به خیابان ها آمدند و شعارهای عجیب و غریب دادند و خیمه های عزاداری را آتش زدند و.... بعد هم یک کسی پیدا شد و گفت این ها مردم خداجو بودند، اگر این افراد برای عزاداری آمدند که کسی با آنها کاری نداشت، چی شد که مردم به خیابان آمدند؟ نه دی انفجار خشم مردم و ترکیدن بغض مردم بود.

* برنامه ریزی وسیعی از مدت ها قبل از انتخابات شده بود که در ایران اتفاقی نظیر انقلاب های مخملی بعضی کشورها مثل اوکراین به وجود بیاید، وقتی در اوکراین این انقلاب مخملی به وجود آمد برخی از روزنامه های اصلاح طلب از این بابت خیلی خوشحال بودند و با ساز آمریکایی ها کوک می شدند و می رقصیدند، این ها برای انتخابات ایران برنامه ریزی کرده بودند و رنگ سبز را هم تجویز کرده بودند و با شعار تقلب خواهان ابطال انتخابات شدند و مردم را به خیابان ها آوردند تا کودتای نرمی که در کشورهای دیگر به وقوع پیوست، در ایران هم اجرایی شود اما این اتفاق در ایران نیفتاد.

* بلافاصله بعد از ناکامی در هدایت این فتنه، آنها به سراغ تشدید تحریم ها رفتند. تشدید تحریم ها از روزی شروع شد که آمریکایی ها و صهیونیست ها و غربی ها متوجه شدند این فتنه و این طراحی عقیم مانده و کارآیی ندارد. الان هم می بینید که هیات پارلمانی به ایران می آید و دزدکی با اصلاح طلبان موثر در فتنه و مجرم و زندانی ملاقات می کنند و وقتی به کشور خود بازمی گردند می گویند بزرگترین دستاورد این سفر ملاقات با این دو نفر بوده است.

* مردم با حماسه 9 دی حکم خود را در مورد سران فتنه داده اند و به سینه عاملان فتنه دست رد زدند، من فکر می کنم بهتر است به جای اینکه بنده نقش قاضی را ایفا کنم و حکم کنم یک مقدار برای کسانی که شاید هنوز هم در این خیالات هستند و از من و امثال من دل خوشی ندارند راحت صحبت کنیم و بگوییم بیایید و ببینید کدام یک از حرف های ما غیر منطقی است؟

*فتنه سال 88 برای همه یک امتحان همه جانبه و بزرگ بود، اول برای کسانی که در انتخابات دم از قانون گرایی می زدند و طرف مقابل را متهم به دروغ گویی می کردند، این افراد بعد از انتخابات قانون را زیر پاگذاشتند و تهمت تقلب هم بزرگترین دروغی بود که گفتند.

* این اتفاقات امتحان بزرگی هم برای کسانی بود که می گفتند ما یار غار امام(ره) بودیم که یا سکوت کردند و یا با فتنه همراهی کردند که امتحان خود را دادند و به عنوان خواص بی بصیرت مشهور شدند و همچنین برای خواصی که در ایام فتنه سکوت کردند و بعد از آن شروع به صحبت پراکنی کردند.

* این فتنه برای رهبری هم یک امتحان بود که ایشان عطوفت خود را نشان داد و با نصیحت و خواهش کار را جلو برد اما در عین حال گفت قانون فصل الخطاب است، ایشان در مقابل تهمت هایی که در مورد دیکتاتوری می زدند گفتند دیکتاتوری با خروج از مسیر قانون به وجود می آید. رهبری در این امتحان صلابت خودشان و همچنین اعتقاد خود را برای حفظ انقلاب نشان دادند.

* توصیه من به کسانی که امروز فرصتی برای مدیریت پیدا کرده اند و در دولت جدید به برکت شعار اعتدال سر کار آمدند این است که مراقب باشند دوباره به آن مسیر و آن حرف ها کشیده نشوند و بدانند این ملت اگر مدتی ساکت بماند، دلیل بر فراموشی نیست، مردم ایران صبر می کنند اما فراموش نمی کنند؛ مواظب باشند اگر بخواهند دوباره در مسیر فتنه قرار بگیرند، این ملت 9 دی های دیگری هم خواهد آفرید.

حجت الاسلام رحیمیان:
*جریانی که در خدمت یا هماهنگ با دشمنان کینه توز اسلام حرکتی را انجام دادند که در جهت براندازی نظام بود و منشاء آثار بسیار بدی برای اسلام و انقلاب بود. پاسخگوی خون های ریخته شده کیست؟ پاسخگوی آبروی ریخته شده نظام کیست؟

*سیدحسن نصرالله نقل می کرد که در ایام اوج گیری فتنه میلیون ها نفر در جهان اسلام مضطرب و نگران بودند، این ها مردم را فریب دادند اما مردم بعد از چندی بیدار شدند و به صفوف فشرده ده ها میلیونی نه دی پیوستند و آنچه باقی ماند ضد انقلاب ها، بهایی ها، ساواکی ها و ... و چند هزارنفری که با ساز رسانه های غربی و حمایت آقایان رقصیدند، آیا این افراد قابل بخشش هستند؟
 
*آقایان گفتند تقلب، اما تا آخر این ها مشت بسته خود را برای کوبیدن بر سر نظام نگه داشتند اما مردم خالی بودن مشت آن ها را فهمیدند. آن ها گفتند تقلب اما دیدند که این موضوع قابل اثبات نیست و گفتند تخلف، بخش اعظمی از کسانی که به این آقایان رای دادند روز 9 دی آمدند، امام فرمودند میزان حال فعلی افراد است و مردم این مطلب را به درستی دریافت کردند.

*در روزها و هفته های اول دوستان ما در جهان نگران شدند و دلشان لرزید چون حس کردند بزرگترین پشتوانه ملت های مسلمان و آزاده در حال از دست رفتن است اما با 9 دی صد برابر نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و قوام آن و همچنین نقش ولایت فقیه برای بقای نظام معتمدتر شدند. بنای نظام جذب حداکثری و دفع حداقلی است. اگر این فرایند در ماجرای سال 88 طی نشده بود و خطبه ها و تلاش های مختلف صورت نمی گرفت، امروز چنین دستاوردی وجود نداشت.

* چیزی که از امام(ره) دریافتیم این بود که نگاه امام به مسائل و امور از منظر قرآن بود، مادامی که بخواهیم روی پای خود بایسیتم و اسلام ناب و راه آن را ادامه دهیم، دشمن هرگز دست از کینه توزی با ما برنمی دارد. خواصی که اهل قرآن هستند این موضوع را به صورت عینی ثابت شده می دانند. قرآن می گوید سرسخت ترین دشمن مومنان از یهود هستند. دشمنی این ها از مناظر مختلف قابل مشاهده است و اظهارات مقامات رسمی آنها هم نشانگر این مساله است. آن ها به چیزی جز تسلیم محض شدن ما راضی نیستند.

* از صندوق وزارت کشور سازندگی اصلاحات درآمد، از صندوق اصلاحات هم دولت دهم، این ها نشانگر سلامت انتخابات است. همیشه ثابت شده رئیس جمهور در دور دوم هم رای می آورد.

اخبار سیاسی - سلام نو

 


ویدیو مرتبط :
فتیله

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت ها پایین کشیده می شود



 

 

قیمت

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازرگانی ایران، سیدعلیرضا شجاعی با تایید دریافت این نامه اظهار داشت: در این نامه ها تاکید شده است که اجرای برنامه هدفمند کردن یارانه ها یک طرح بزرگ مردمی بوده است و همه اقشار جامعه باید در آن به بهترین و موثرترین شیوه مشارکت و همراهی داشته باشند.

شجاعی به بخش دیگری از نامه های ارسالی اشاره کرد و افزود: واحدهای تولیدی در این نامه ها اظهار داشته اند؛ به منظور حمایت هرچه بیشتر از مصرف کننده و همراهی با اجرای این قانون تمام همت خود را به کار خواهند بست تا در شرایط کنونی قیمت کالاها افزایش نیابد و در این مسیر اجحافی به مصرف کنندگان صورت نگیرد.

وی تاکید کرد: این شرکت ها اعلام داشته اند که ضمن رعایت مقررات قانونی، در زمان هدفمندسازی یارانه ها در امر توزیع و پخش بهینه محصولات خود در سراسر کشور تلاش مضاعف خواهند کرد.

سخنگوی وزارت بازرگانی در ادامه، خاطرنشان کرد: وزارت بازرگانی امیدوار است بسته های حمایتی که در بخش تولید تدوین و تنظیم شده است و براساس قانون، ۳۰ درصد باز توزیع یارانه ها به این حوزه اختصاص خواهد یافت، بتواند زمینه توسعه کمی و کیفی تولید و رقابت پذیر شدن کالاهای ایرانی را فراهم کند.

برخورد قاطع و جرایم سنگین

از سوی دیگر معاون وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه جریمه های سنگینی برای تداوم تخلف در پایان اولتیماتوم ۴۸ ساعته به برخی تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است، گفت: تولیدکنندگان متخلف را به تعزیرات حکومتی معرفی می کنیم.

محمدحسن نکویی مهر در گفت وگو با «مهر» گفت: براساس مصوبه کارگروه کنترل بازار، واحدهای تولیدی حق افزایش قیمت را بدون هماهنگی با سازمان حمایت ندارند، بر این اساس اگر واحد تولیدی به دلایل منطقی، درخواست افزایش قیمت داشته باشد، می تواند مستندات خود را به سازمان حمایت ارائه کرده و بعد از تایید کارگروه از مکانیزم های جبرانی بهره گیرد، اما حق افزایش قیمت را ندارد، بلکه ممکن است مابه التفاوت دریافت کند.

معاون وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه دولت راضی به ضرر تولیدکنندگان نیست، افزود: در شرایطی که قیمت برخی کالاها و مواد اولیه در بازارهای جهانی رو به افزایش است، منطقی نیست که اجازه ندهیم قیمت ها افزایش پیدا کند، اما این به معنای آن نیست که دولت اجازه می دهد قیمت ها برای مصرف کنندگان افزایش یابد، بلکه تدبیری خواهد اندیشید که براساس مکانیزم های جبرانی، تولیدکنندگان ضرر نکنند.

وی تصریح کرد: افزایش قیمت های جهانی در مقطع حساس کنونی که قرار است قانون هدفمند کردن یارانه ها در کشور اجرا شود، نباید بر قیمت مصرف کننده تاثیرگذار باشد، به همین دلیل است که دولت افزایش قیمت ۲۲ قلم کالای اساسی سبد خانوار را ممنوع اعلام کرده، اما در مقابل به تولیدکنندگانی که به صورت منطقی، درخواست افزایش قیمت داشته باشند، کمک خواهد کرد تا ضرر نکنند.

نکویی مهر با اشاره به اولتیماتوم ۴۸ ساعته سازمان حمایت به تولیدکنندگان متخلف گفت: تعداد بسیار اندکی از تولیدکنندگان اقدام به افزایش غیرقانونی قیمت ها کرده اند، بر این اساس سازمان حمایت آنها را رصد کرده و اطلاعات همه آنها را در اختیار دارد.

رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: متخلفان هم اکنون برای سازمان حمایت شناخته شده هستند و اگر قیمت ها را کاهش ندهند برخوردها قاطع و جرایم سنگین خواهد بود.

نکویی مهر همچنین با اشاره به انجام تفاهم با انجمن های تولیدی برای جلوگیری از هرگونه افزایش قیمت به خصوص در کالاهای اساسی گفت: هم اکنون که در زمان پیش از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هستیم، دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد و قیمت حامل های انرژی هنوز تغییر نکرده است.

وی اظهار داشت: هشدارهای جدی به متخلفان داده شده است، اما اگر از مهلت تعیین شده بگذرد و آنها تغییری در رفتار خود نداشته باشند، قطعا مورد برخورد جدی قرار می گیرند.

از سوی دیگر، استاندار تهران اعلام كرد: ۸۰۰ بازرس آموزش دیده و ۲۰ گروه سیار تعزیراتی در سطح استان، آماده نظارت بر اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها هستند.

مرتضی تمدن در همایش قانون هدفمند كردن یارانه ها با محوریت بسته سیاستی و حمایتی بخش بازرگانی، به حمایت كامل اصناف و اتحادیه ها از اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها اشاره كرد و افزود: هیچ فردی در كشور با سلایق گوناگون درباره اجرای این قانون تردیدی ندارد.

تمدن با طرح این پرسش كه چه كسی می تواند مخالف اجرای عدالت باشد؟ گفت: ممكن است برخی افراد روی روش های اجرا حرف یا نقدی داشته باشند كه در این زمینه دولت از آن استقبال كرده و پذیرای شنیدن نقدهای آنان است.

استاندار تهران با بیان اینكه سالانه ۴۰ هزار میلیارد ریال یارانه نان پرداخت می شود؛ در حالی كه نانوایان، مردم و دولت از این روند راضی نیستند، یادآور شد: كافی است این رقم را با ۸۰ هزارمیلیاردریال بودجه عمرانی استان های كشور قیاس كنید تا ببینید كه چگونه ثروت عظیم ملی تنها صرف یك كالا می شود و هیچ گونه رضایتی را نیز در بر ندارد.

قیمت تمام شده بالا است

رییس اتاق ایران نیز معتقد است که قیمت تمام شده تولید در کشور بالا است و با توجه به در پیش بودن اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها، باید ازافزایش غیر منطقی قیمت کالاهای تولیدی و صادراتی جلوگیری کرد.

محمد نهاوندیان در گفت وگو با «شابا» تصریح کرد: قانون هدفمندسازی یارانه ها هزینه هایی دارد که برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور باید این هزینه ها را پرداخت و با اتخاذ سازوکار اصولی با عوامل افزایش غیر منطقی قیمت کالاهای تولیدی و صادراتی مقابله کرد.

نهاوندیان، توفیق هدفمندسازی یارانه ها را منوط به همکاری کامل بین دستگاه های مسوول ، فعالان اقتصادی و جامعه مصرف کننده دانست و افزود: اشتراک در اطلاعات برای ایجاد این همکاری لازم و ضروری است، ضمن اینکه باید با اطلاع رسانی به موقع فرصت انطباق با شرایط جدید را برای بخش های مختلف فراهم کرد.

وی افزود: یکی از راهکارهای جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمت تمام شده و کاهش قدرت رقابت پذیری ، آزاد سازی قیمت حامل های انرژی واحدهای تولیدی در مرحله دوم اجرای این قانون است. به اعتقاد نهاوندیان ، تخصیص یارانه به بخش صادرات صرفا باید در مراحل اولیه باشد تا صادرات بتواند به اقتصاد ملی کشور کمک کند.

به گفته وی ، تحقق این هدف نیازمند شفاف سازی قیمت ها و مقابله با عوامل افزایش قیمت کالاهای تولیدی است.

یادآور می شود که گزارش اخیر بانک مرکزی نشان می دهد که قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، روغن نباتی، قندوشکر، سبزی های تازه و چای در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۶/۲۲ درصد، ۸/۲۳ درصد، ۲۹ درصد، ۴/۳۹ درصد، ۹/۳۹ درصد و ۱۳ درصد افزایش یافته است. در همین حال، در هفته مورد بررسی، قیمت برنج نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو درصد کاهش نشان می دهد، همچنین قیمت لبنیات، تخم مرغ، حبوب و میوه های تازه در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۹/۳ درصد، ۸/۳ درصد، ۷/۱۲ درصد و ۹/۲۹ درصد افزایش یافته است.

عینک تولید محور بزنید!

و اما بهروز صادقی،عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مازندران و رییس کمیسیون صنعت اتاق ایران در گفت وگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» با ابراز تاسف از اقدام وزارت بازرگانی برای اولتیماتوم به تولیدکنندگان جهت کاهش قیمت کالاهایشان این موضوع را عجیب و غریب عنوان کرد و اظهار داشت: وزارت بازرگانی سازمان تعزیرات را برای کاهش قیمت کالاهایشان سراغ تولیدکنندگان فرستاده و انتظار دارد وقتی قیمت مواد اولیه ای نظیر روغن، شکر، آرد، گندم، سوخت و سایر مواد اولیه در سطح جهانی بالا رفته، تولیدکننده داخلی قیمت کالایش را ثابت نگه دارد. صادقی ادامه داد: مانند گذشته تعزیرات حکومتی ایجاد کردیم، چند تولیدکننده را جریمه می کنیم و به این فکر نمی کنیم که چه بر سر تولید و اشتغال خواهد آمد.

این فعال اقتصادی خطاب به وزیر بازرگانی بیان کرد: «آقای وزیر باید عینک تولید محور بزنید» ما همیشه می خواهیم چرخ را از نو بسازیم . وی در ادامه افزود: نمی دانم چرا همیشه اینقدر به خودمان فشار می آوریم که طرح ارائه دهیم، ببینید کشورهای همسایه چه کرده اند ما همان را انجام دهیم..../تحلیل:دنیای اقتصاد