اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چرا افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است؟



اخبار,اخباراجتماعی,افسردگی

 

 اخبار اجتماعی  - ریشه را باید درخانواده جست‌وجو کرد؛
افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است

 معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خانواده قدرتمندترین کانون اثرگذاری، ساماندهی و نابسامانی اجتماع است، افزود: ثبات و بی‌ثباتی خانواده بر جامعه تأثیر می‌گذارد و در جوامعی که ارزش‌های خانواده متزلزل شده است، ارزش‌های اخلاقی نیز سقوط می‌کند.

دکتر سوسن باستانی در اولین کنگره ملی روانشناسی خانواده که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه خانواده و سلامت دو مبحث اصلی مورد پیگیری در این کنگره هستند، اظهارکرد: خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی و نخستین مکان زایش، پرورش و رویش انسان است.

خانواده قدرتمندترین کانون اثرگذاری اجتماع است
وی با بیان اینکه دو نوع رابطه در خانواده شامل رابطه میان زوجین و والدین و فرزندان وجود دارد، افزود: خانواده قدرتمندترین کانون اثرگذاری، ساماندهی و نابسامانی اجتماع است. ثبات و بی‌ثباتی خانواده بر جامعه تأثیر می‌گذارد و جوامعی که در آنها ارزش‌های خانواده متزلزل شده، ارزشهای اخلاقی در جامعه نیز سقوط می‌کند.

ریشه صعود و سقوط بشر را باید درخانواده جست‌وجو کرد
باستانی با تأکید بر اینکه خانواده و جامعه به یکدیگر وابسته‌اند و فرآیندهای اساسی اجتماعی بدون حضور خانواده شکل واقعی خود را پیدا نمی‌کند، افزود: صفات مختلفی همچون سازش، سلطه‌پذیری، فرمانبرداری و ... در خانواده ریشه دارد و این نکته‌ مورد تایید همه صاحب‌نظران است. ریشه صعود و سقوط بشر را در خانواده باید جست‌وجو کرد و این کانون مؤثرترین نهاد برای هر گونه تحول در بافت اجتماعی است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه بررسی سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی مورد تأکید این معاونت است، به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت روانی اشاره کرد و ادامه داد: هرگونه بیماری به ویژه از لحاظ روحی و روانی ثبات خانواده و سلامت اجتماعی را مختل می‌کند و جامعه باید بر شیوه‌های پیشگیری اهمیت ویژه‌ای دهد تا درمان.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم که در دنیای شبکه‌ای شده امروز از تغییرات داخل و خارج کشور نباید غافل بود و عواملی که فشارهای روحی و روانی را افزایش می‌دهد باید مورد مطالعه قرار گرفته و برای آنها برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری شود.

افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است
باستانی با تأکید بر اینکه مسائل زنان بدون توجه به مسائل مردان حل نمی‌شود، گفت: آمارها نشان می‌دهد افسردگی در زنان ایرانی دو برابر مردان است. خودکشی، خشونت و مسائل زناشویی از پیامدهای افسردگی زنان است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ البته این زنان، تمام خانواده‌های ایرانی را تشکیل نمی‌دهند.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه آموزش‌های پیش از ازدواج و در دوران کودکی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در معاونت اقدامات دولت‌های قبلی مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته است و طرح رحمت و مطلع مهر با هدف آموزش زوج‌های جوان در سه فاز آزمایش، مقدماتی و فراگیری ملی به اجرا درآمده است. در این راستا اقداماتی در حوزه آسیب‌شناسی و ضرورت اتخاذ سیاست آموزشی، روانشناسی، احکام و اخلاق انجام شد. وی گفت: همچنین این طرح‌ها در استان‌هایی که بیشترین آمار طلاق را داشته‌اند،‌ شامل تهران، البرز، اصفهان، فارس، آذربایجان شرقی، خوزستان، خراسان رضوی و مازندران به اجرا درآمد.

باستانی افزود: این معاونت در راستای اقدامات آموزشی خود هدف اجرای پروژه خانواده سالم را دنبال می‌کند که در آن توجه به دوران‌های مختلف زندگی،‌ سلامت روانی، اجتماعی، جسمانی و حقوقی مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین ارزش‌های دینی، ملی و واقعیت‌های موجود در جامعه ایران در این برنامه‌ریزی موردنظر است. هدف اصلی ما در این سیاست‌گذاری‌ها هم‌افزایی برای دستیابی به مدل خانواده سالم ایرانی است.

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به تشکیل 12 کارگروه در این معاونت بر اساس فعالیت‌های داوطلبانه، گفت: شورای پژوهشی معاونت امور زنان و خانواده از تحقیقات و پژوهش‌های حوزه زنان و خانواده استقبال می‌کند.

  احبار اجتماعی -  ایسنا
 


ویدیو مرتبط :
قسمت 1 فیلم ایرانی زنان بدون مردان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شیوع افسردگی در زنان ایرانی، 2 برابر مردان


رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز گفت: شیوع اختلال افسردگی، در زنان دو برابر مردان است بدین ترتیب که میزان ابتلا در زنان 14 تا 19 درصد و در مردان 5 تا 12 درصد است.

خبرگزاری ایسنا: رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز گفت: شیوع اختلال افسردگی، در زنان دو برابر مردان است بدین ترتیب که میزان ابتلا در زنان 14 تا 19 درصد و در مردان 5 تا 12 درصد است.

دکتر «سیدمجتبی نقشواریان» در جمع خبرنگاران گفت: افسردگی اساسی از شایع‌ترین بیماری‌های روانپزشکی و مشخصه‌ی آن، خلق افسرده یعنی احساس غم از درون، اعتماد به نفس کم و بی‌علاقگی به هرنوع فعالیت و لذت روزمره است.

او با بیان اینکه سن بروز این بیماری حدود 30 سالگی است، گفت: تشخیص افسردگی اساسی راه‌های مختلفی دارد از جمله بروز یک یا چند حمله افسردگی یا بی‌علاقگی و بی‌لذتی که حداقل 2 هفته طول بکشد و در کارکرد فرد نشانه‌ی تغییر وجود داشته باشد.

رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز گفت: با نشانه‌هایی مانند خلق افسرده در اکثر اوقات روز و تقریباً همه‌ی روزها یا خلق تحریک‌پذیر در کودکان و نوجوانان، کاهش واضح علاقه‌مندی یا لذت بردن از همه یا تقریباً همه‌ی فعالیت‌ها در اکثر اوقات روز، کاهش چشمگیر وزن به صورت 5 درصد در یک ماه یا افزایش اشتها تقریباً در همه‌ی روزها، کم‌خوابی یا پرخوابی تقریباً در همه‌ی روزها، احساس خستگی یا از دست دادن کار، احساس بی‌ارزشی یا احساس گناه مفرط، آشفتگی یا کند شدن از لحاظ روانی و از لحاظ حرکتی، کاهش قدرت تمرکز و تفکر یا احساس بلاتکلیفی، افکار عودکننده‌ی مرگ، فکر خودکشی و اقدام به آن در عارضه‌ی افسردگی همراه است.

این متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: نشانه‌هایی که نام برده شد در صورت وجود افسردگی رنج و عذاب چشمگیری برای بیمار ایجاد می‌کند و عملکرد فرد را مختل می‌کند، اما به این نکته نیز باید توجه شود که علائم گفته شده نباید ربطی به سوءمصرف مواد و بیماری‌های داخلی مانند کم‌کاری تیروئید داشته باشد.

دکتر نقشواریان با اشاره به اینکه درمان دارویی، شوک‌درمانی، روان‌ و رفتاردرمانی از شیوه‌های مختلف درمان این بیماریست، گفت: داروها در دهه‌های اخیر، از نظر تنوع و کیفیت رشد فراوانی داشته، به‌گونه‌ای که امروزه داروهای جدید، فاقد عوارض شدید و ناتوان‌کننده است و در موارد افسردگی شدید استفاده از داروهای ضدافسردگی بهترین راه درمان محسوب می‌شود.

او گفت: شوک‌ درمانی، به‌ویژه در درمان افسردگی اساسی استفاده می‌شود و روان‌درمانی و رفتاردرمانی نیز به‌صورت برگزاری جلسات مشاوره با روانپزشک یا روانشناس انجام می‌شود.

دکتر نقشواریان با تأکید بر اینکه پیشگیری از بروز افسردگی امکان‌پذیر است، گفت: زمانی که افسردگی هنوز اختلال ایجاد نکرده با انجام برخی فعالیت‌ها، می‌توان مانع پیشرفت بیماری شد.

این متخصص اعصاب و روان گفت: تلاش بر کاهش فشار زندگی و استرس، اولویت‌بندی در انجام کارها، انجام کار و فعالیت براساس توان، ورزش ملایم، رفتن به سینما و شرکت کردن در مراسم‌ مذهبی و اجتماعی، صحبت و هم‌نشینی با خانواده و دوستان، خودداری از مصرف الکل، استفاده از رژیم غذایی متعادل و کم‌چرب، مثبت‌اندیشی یا تماشای یک فیلم شاد، رفتن به مسافرت و انجام امور اجتماعی مختلف به‌عنوان راه‌هایی برای پیشگیری از بروز یا جلوگیری از پیشرفت بیماری، مطرح است.