اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

چراغ قرمز پسر حافظ اسد به تلاش چندساله کشورهای غربی-عربی



اخبار,اخبار بین الملل ,انتخابات ریاست جمهوری سوریه

 

 اخبار بین الملل - چراغ قرمز پسر حافظ اسد به تلاش چندساله کشورهای غربی-عربی/ سوریه 14 سال پس از ریاست جمهوری «بشار اسد»

بشار اسد پس از گذشته 14 سال از تکیه‌اش بر کرسی ریاست جمهوری سوریه، برخلاف خواست و تلاش چند ماه اخیر کشورهای غربی-عربی، برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت‌نام کرد تا سوریه در 13 خرداد آینده پس از نزدیک به 4 سال جنگ و درگیری برای ادامه حیات سیاسی خود تصمیم‌گیری کند.

به گزارش نامه نیوز، «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه روز گذشته (دوشنبه) برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه که قرار است 13 خرداد آینده برگزار شود، ثبت نام کرد. دادگاه عالی قانون اساسی سوریه به صلاحیت ثبت‌نام کنندگان برای حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سوریه رسیدگی می‌کند.

این برای نخستین بار پس از شروع جنگ داخلی در سوریه است که صندوق‌های رای در سوریه برای انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور برپا می‌شوند. همچنین برای نخستین بار پس از اصلاح قانون اساسی سوریه است که بیش از یک نفر می‌تواند برای حضور در سمت ریاست جمهوری سوریه نامزد شود و در فرایند رقابت های انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.  بر اساس اصلاح قانون اساسی سوریه در سال 90، به احزاب سوری حق فعالیت رسمی و آزادانه داده شد. این در حالی است که پیش از آن تنها حزب «بعث» به ریاست «بشار اسد» حق فعالیت رسمی در سوریه را داشت.

انتخابات ریاست جمهوری اما در حالی قرار است در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ (۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی) در سوریه برگزار شود که این کشور طی سال‌های اخیر دست خوش تحولات و حوادث مختلف و دردناکی بوده است. در سال 2011 میلادی پس از آنکه موجی از اعتراضات مدنی کشورهای عربی شمال آفریقا را درنوردید و حکومت‌های خودکامه و دیکتاتور را در کشورهای مصر، تونس و لیبی به زیر کشید، کشور سوریه نیز با موجی از اعتراضات داخلی همراه شد.

اعتراضاتی که هرچند در آغاز مدنی بود اما در ادامه به بهانه‌ای برای حضور گروه‌های تروریستی و افراطی در این کشور و تقابل با مردم و دولت اسد منجر شد.  شرایط بحرانی سوریه اما به عرصه‌ی تاخت و تاز کشورهای غربی و عربی برای ضربه زدن به یکی از محورهای مقاومت و از متحدان ایران و حزب الله در منطقه تبدیل شد. در نتیجه این بحران داخلی در سوریه، هزاران نفر کشته و زخمی و میلیون‌ها نفر به خارج از این کشور و به ویژه به همسایگان سوریه مهاجرت کنند.

بر همین اساس، دو سال اول بحران سوریه با حمایت تمام قد کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی از گروه‌های تروریستی در سوریه در مقابل اسد که منجر به دو تکه شدن این کشور گردید، سپری شد؛ در این بین ایران و حزب‌الله نیز از حمایت از حکومت اسد فروگذار نکردنn.

با ادامه یافتن این درگیری‌ها و مقاومت حکومت اسد اما معادلات غربی و عربی که با شکست مواجه شده بود تغییر یافت تا زمین بازی در این کشور تغییر پیدا کند. کشورهای مخالف حکومت اسد که تا آن زمان خواستار سرنگونی دولت اسد بودند دیگر به عدم نامزدی وی در انتخابات ریاست جمهوری نیز راضی شده بودند.

بر همین اساس، کشورهای غربی و عربی کنفرانسی با عنوان «دوستان سوریه» در ژنو سوئیس برگزار کردند تا به راه حلی در زمینه بحران سوریه و خروج این کشور از بحران دست پیدا کنند. در کنفرانس ژنو یک که در ۲۰ ژوئن ۲۰۱۲ بیانیه مشترکی صادر شد که در آن آمده است: در هرگونه راه‌حل سیاسی در خصوص سوریه نکات ذیل باید منظور شود: تعیین چشم اندازی که تمام مردم سوریه در آن سهیم باشند، تعیین گام‌های مشخص بر اساس یک جدول زمانی قاطع برای تحقق چشم انداز مورد بحث، ایجاد یک نهاد حکومت انتقالی با قدرت کامل اجرایی که اعضای دولت و نمایندگان مخالفان در آن شرکت داشته باشند و بر اساس رضایت دو طرف تشکیل شده باشد، برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه چند حزبی برای قانون اساسی جدید است. بر این اساس کنفرانس ژنو یک تنها با صدور این بیانیه و بدون نتیجه خاصی در خصوص مردم سوریه به پایان رسید.

تنش و بحران در سوریه اما در سال 2013  شدت گرفت؛ حمله شیمیایی در نزدیکی روستایی در نزدیکی دمشق حکومت بشار اسد را در مظان اتهام قرار داد تا این کشور در آستانه حمله نظامی آمریکا و متحدانش قرار بگیرد. رایزنی و دیپلماسی کشورهای منطقه در نهایت واشنگتن را از تصمیمش عقب راند. در ۲۷ سپتامبر سال 2013، شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء قطعنامه ۲۱۱۸ را تصویب کرد که در آن درخواست شده تا نیمه سال ۲۰۱۴، زرادخانه تسلیحات شیمیایی سوریه تخریب یا برچیده شود.

در این قطعنامه همچنین خواسته شده که هر چه زودتر یک کنفرانس بین‌المللی در باره سوریه تشکیل شود تا مفاد "اعلامیه ژنو" را به اجرا گذارد. از تمام جناح‌های سوری نیز خواسته شده که به طور جدی و سازنده در این راه گام بردارند و "متعهد به دست یابی به صلح و ثبات" شوند.

کنفرانس ژنو دو نیز در حالی برگزار شد که تمای اطراف با شرط پذیرفتن بیانیه ژنو یک می بایست در این نشست حضور پیدا می کردند. ایران اما در واپسین روزهای مانده تا برگزاری این نشست برخلاف نظر آمریکا و عربستان از سوی سازمان ملل متحد دعوت شد. دعوتی که 48 ساعت پس از آن از سوی بان کی مون و با تاکید ایران بر نپذیرفتن مفاد ژنو یک پس گرفته شد تا واشنگتن و ریاض و همینطور گروه های مخالف اسد حرف خود را به کرسی نشانده و سازمان ملل را به نهادی منفعل و فاقد ساختاری مستقل تبدیل کنند. در نهایت کنفرانس ژنو 2 سوریه هم برگزار و بدون دستیابی به نتیجه مشخصی به پایان رسید تا بحران در سوریه و کشتار و خونریزی در این کشور عربی وارد فاز جدیدی شود.

اکنون در روزهایی که اخبار ضد و نقیضی از احتمال استعفای «اخضر ابراهیمی» نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه به گوش می رسد، سوریه خود را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 آماده می‌کند. با توجه تلاش همه جانبه غربی و عربی برای عدم نامزدی اسد در انتخابات ریاست جمهوری، بشار اسد اما روز دوشنبه با حضور در دادگاه قانون اساسی سوریه برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و از مردم خواست تا برای نشان دادن شادی خود در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.

بشار اسد تاکنون تنها نامزد انتخابات ریاست جمهوری سوریه در ادوار گذشته بود. وی در همه‌پرسی ریاست‌جمهوری سوریه که در ۶ خرداد ۱۳۸۶ (۲۷ مهٔ ۲۰۰۷ (میلادی) برگزار شد، با رای ۹۸٪ رای‌دهندگان مجددا به این سمت انتخاب شد. بشار اسد در سال 2000 پس از مرگ پدرش، حافظ اسد، رئیس جمهوری پیشین سوریه به این سمت انتخاب شد.

تاکنون سه نفر برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سوریه ثبت نام کرده اند. «سوسن حداد» و «ماهر السید» نامزدی خود را در انتخابات ریاست جمهوری سوریه اعلام کردند. ماهر السید نماینده پارلمان سوریه و متولد سال 1968 در حلب است. «حسان عبدالله النوری» چهارمین کسی است که برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سوریه تاکنون ثبت نام کرده است. النوری متولد سال 1960 دمشق و دارای درجه دکتری در مدیریت عمومی از دانشگاه ˈجان اف کندیˈ آمریکا است. النوری اکنون رییس ˈابتکار عمل ملی اداره و تغییردر سوریهˈ است.

بر این اساس، ثبت نام کنندگان برای حضور در رقابت های انتخاباتی سوریه باید حمایت دست کم 35 نماینده مجلس سوریه را جلب کند. طبق قانون، هر یک از نمایندگان تنها می توانند از یک نامزد حمایت کنند. نام نویسی از متقاضیان شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سوریه از روز سه شنبه گذشته آغاز شد و تا 10 روز دیگر نیز ادامه دارد. انتخابات تنها در بخش های از سوریه که در اختیار حکومت این کشور است برگزار می شود.

طبق اعلام رییس مجلس سوریه، انتخابات ریاست جمهوری این کشور 3 ژوئن (13 خرداد ماه سالجاری ) برگزار خواهد شد. این انتخابات برای شهروندان مقیم خارج از سوریه در سفارتخانه های سوریه در روز 28 مه (7 خرداد) برگزار خواهد شد.
 اخبار بین الملل - نامه نیوز


ویدیو مرتبط :
سوریه سیبل کشورهای غربی و عربی و ترکیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلاش کلینتون برای همراهی کشورهای خلیج فارس علیه ایران



 

 

تلاش کلینتون برای همراهی کشورهای خلیج فارس علیه ایران

 

کلینتون پیش از این نیز با رد برآوردهای اسرائیل درباره تاخیر در پیشرفت برنامه هسته ای ایران وعده داد: واشنگتن به فعالیت های بیشتری در زمینه تحریم ایران برای تسلیم این کشور دست خواهد زد.

هیلاری کلینتون در نخستین مرحله از سفر به چند کشور منطقه خلیج فارس در ابوظبی مدعی شد: تحریم های بین المللی علیه ایران به ویژه در زمینه مانع سازی در روند پیشرفت برنامه هسته ای ایران در حال ثمردهی است.

به گزارش عصر ایران، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در گفت وگو با شبه عربی زبان "ام بی سی" که در جمع تعدادی از دانشجویان انجام شد گفت: جدیدترین تحلیل ها (درباره برنامه هسته ای ایران) می گوید که تحریم ها در حال نتیجه دادن است. تحریم ها، تحقق آرمان های هسته ای ایران را بسیار سخت کرده است. ایران با مشکلات فنی روبه رو شده که برنامه زمانبدی اش را به تاخیر انداخته است.

وی ادامه داد: ما برخی مشکلات را در ایران می بینیم اما سئوال اصلی این است که چگونه تهران را قانع کنیم که سلاح هسته ای منجر به امنیت بیشتر برای ایران نخواهد شد و قدرت این کشور را افزایش نخواهد داد بلکه، عکس این موضوع اتفاق می افتد.

کلینتون پیش از این نیز با رد برآوردهای اسرائیل درباره تاخیر در پیشرفت برنامه هسته ای ایران وعده داد: واشنگتن به فعالیت های بیشتری در زمینه تحریم ایران برای تسلیم این کشور دست خواهد زد.

هدف از سفر پنج روزه وزیر خارجه آمریکا به منطقه خلیج فارس تقویت تحریم ها علیه ایران و پی گیری تحولات عراق اعلام شده است.

کلینتون علاوه بر ابوظبی به دبی، مسقط و دوحه نیز سفر خواهد کرد.

گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه) به علاوه آلمان قرار است در روزهای آینده در استانبول مذاکراتی را با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره پرونده هسته ای کشورمان داشته باشد.

پیش از این نیز کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رد دعوت تهران از چند کشور اروپایی برای بازدید از تاسیسات هسته ای ایران خبر داده بود.

کلینتون گفت: پیش بینی رئیس سابق سازمان جاسوسی اسرائیل درباره برنامه هسته ای ایران نباید به تاخیر در تصمیم گیری جامعه بین الملل برای ادامه اعمال فشار بر تهران از طریق تحریم ها و دیگر وسایل شود.

چند روز پیش از این مئیر داگان در مراسم تودیع خود از ریاست سازمان جاسوسی خارجی اسرائیل (موساد) مدعی شد که برنامه هسته ای ایران با کندی به پیش می رود و ایران تا قبل از سال 2015 به بمب اتمی دست نمی یابد.

کلینتون همچنین در مصاحبه ای با خبرنگاران همراه اش در هواپیما و قبل از رسیدن به منطقه خلیج فارس با بیان عبارت "زمان بندی برنامه هسته ای ایران به اندازه تلاش های بین المللی برای تحریم ایران مهم نیست. تلاش های بین المللی برای رسیدن به این تضمین که ایران در هیچ زمانی برای تولید سلاح هسته ای تلاش نکند ادامه دارد."

وی افزود: فکر نمی کنم (بیان زمان بندی برنامه هسته ای ایران ) به کسی در منطقه خلیج فارس یا کسی در کشوری که ایران وعده نابودی آن را داده احساس راحتی بدهد.

کلینتون در عین حال گفت که نظرات داگان نشانه ای از اعتماد جدید اسرائیل به اعمال تحریم هایی علیه ایران به رهبری آمریکا و اقداماتی برای توقف یا تاخیر در برنامه هست ای ایران است.

وزیر امور خارجه آمریکا در عین حال هشدارهای داگان را تکرار کرد و از احتمال کاربرد زور علیه ایران سخن به میان آورد و وعده داد با هر حمله ای از ایران علیه منافع اسرائیل یا آمریکا، مقابله خواهد کرد.

کلینتون تاکید کرد که مطمئن است تحریم های فعلی علیه ایران دارای بسیار تاثیر گذار هستند.

این دومین سفر دوره ای کلینتون به خلیج فارس در دو ماه گذشته است.

رویترز می نویسد: هدف از این سفر تاکید بر تعهدات امنیتی آمریکا به هم پیمانانش در خلیج فارس است...../تحلیل:عصرایران