اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پ.ک.ک به آتش بس با ترکیه پایان داد/ داوود اوغلو: امنیت ترکیه خط قرمز است



اخبار,اخبار بین الملل,امنیت ترکیه

حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) به طور یک‌جانبه مذاکرات صلحی را که بیش از یک سال است با دولت آنکارا آغاز کرده، ملغی اعلام کرد و به این ترتیب آتش‌بس میان دو طرف پایان یافته محسوب می‌شود..

به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، این اقدام پ.ک.ک در واکنش به حملات اخیر ارتش ترکیه به مواضع این حزب در کوهستان‌های مرزی عراق و ترکیه اتخاذ شده و در صورت نهایی شدن آن بار دیگر درگیری و خشونت به این کشور باز خواهد گشت.

جنگنده‌های ارتش ترکیه شب گذشته مواضع شبه‌نظامیان پ.ک.ک را بمباران کردند و عملیات امنیتی گسترده‌ای را نیز در داخل کشور آغاز کرده‌اند که در آن نزدیک به 300 تن که اکثر آنها از اعضای پ.ک.ک هستند، بازداشت شدند.

حزب ممنوعه پ.ک.ک امروز (شنبه) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، پس از حمله شبانه هواپیماهای ترکیه به کمپ‌های آنها در شمال عراق آتش‌بش با آنکارا دیگر معنایی ندارد. در متن این بیانیه آمده است: «به دنبال تشدید حملات هوایی از سوی ارتش اشغالگر ترکیه، آتش‌بس دیگر بی‌معناست.»

با اعلام این خبر شبه‌نظامیان پ.ک.ک در کوهستان‌های قندیل عراق و در دیگر مناطق هم‌مرز با ترکیه به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

با وجود اینکه احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه روز گذشته تاکید کرده بود که به مذاکرات صلح با پ.ک.ک پایند است، اما خروج یک‌جانبه این حزب از مذاکرات به معنای بازگشت درگیری‌ها میان دو طرف است که بیش از چهار دهه است ادامه دارد.

رسانه‌های ترکیه لحظاتی پس از انتشار این خبر اعلام کردند که 15 کارگر یک نیروگاه برق در استان مرزی شرناق توسط پ.ک.ک ربوده شدند.

دولت ترکیه در سال‌های گذشته تلاش بسیاری کرد تا کردها را بر سر میز مذاکره بنشاند و در این راستا امتیازاتی را به آنها داد و توافق‌هایی میان دو طرف به امضا رسید که براساس آن کردها تحرکات نظامی خود را کنار گذاشتند و شاخه نظامی پ.ک.ک از ترکیه خارج شد.

احمد داوود اوغلو، ‌نخست‌وزیر ترکیه پس از این حملات در سخنانی تلویزیونی تاکید کرد: «ما هرگز اجازه نمی‌دهیم که کسی شهروندان ما را تهدید کرده یا به مناطق مرزی ترکیه تجاوز کند و کسانی که ثبات ترکیه را تهدید کرده و دست به حملاتی علیه ما بزنند، مجازات خواهند شد. این خط قرمز ماست.»

وی گفت: «ما تمامی اقدامات لازم را برای حمایت از امنیت ملی خود به کار گرفته و همگان باید در این زمینه به مسئولیت خود عمل کنند. ترکیه کشوری دموکرات است و قانون و مقررات در کشور حکم فرماست.»

داوود اوغلو تصریح کرد: «برخی احزاب در ترکیه باید در مواضع خود بازنگری کنند و ما دیدارهایی با این احزاب داشته‌ایم. مردم ترکیه باید برای حفظ ثبات و امنیت خود با هم وحدت داشته باشند و دست به دست هم بدهند تا کسی به امنیت آنها لطمه وارد نکند.»

وی ضمن درخواست از روسای احزاب مختلف برای امضای توافق‌نامه مشترک علیه تروریسم گفت: «احزاب ترکیه باید برای مقابله با تروریسم و تشکیل دولت ائتلافی متحد شوند.»

نخست‌وزیر ترکیه اظهاراتی نیز علیه نظام سوریه ایراد کرده و مدعی شد که نظام سوریه شهروندان خود را هدف قرار می‌دهد.

اخبار بین الملل - ایسنا


ویدیو مرتبط :
ترکیه؛ انصراف احمد داود اوغلو از تشکیل دولت جدید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داوود اوغلو: ترکیه خواهان دخالت نظامی در سوریه نیست/سخنرانی متفاوت دبیرکل سازمان ملل درباره اسد



تسلیحات شیمیایی,بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل ,

داوود اوغلو: ترکیه خواهان دخالت نظامی در سوریه نیست


به رغم پافشاری‌های نخست‌وزیر ترکیه بر لزوم حمله نظامی گسترده به سوریه، وزیر امور خارجه این کشور مدعی شد که آنکارا هرگز خواهان دخالت نظامی در منطقه نبوده و برای این کار کسی را دعوت یا تشویق نکرده است.

 به نقل از پایگاه خبری سوریه نیوز، احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت: ترکیه هرگز هیچ کشوری را برای دخالت نظامی در منطقه دعوت یا تشویق نکرده است بلکه ترکیه همواره از جامعه جهانی می‌خواهد که مانع جنگ در سوریه شود.

وی ادامه داد: ترکیه خواهان جنگ نیست بلکه خواهان توقف جنگ است. ملت سوریه و کشورهای همجواری که بهای جنگ داخلی موجود را می‌پردازند باید هر چه سریعتر به این جنگ پایان دهند. ما می‌گوییم که جنگ کافی است و شما مسئولان سازمان ملل کاری کنید و جنگ را متوقف کنید.

این اظهارات اوغلو در حالی ایراد شد که ترکیه ضمن حمایت از ائتلاف مخالفان سوریه و ارائه کمک‌های مالی و تسلیحاتی به شبه نظامیان مخالف، تاکید کرده بود که قصد دارد به هر ائتلاف بین‌المللی علیه سوریه بپیوندد.

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه نیز مکررا تاکید کرده است که حمله نظامی به سوریه باید گسترده و کامل مشابه یوگسلاوی باشد.

داوود اوغلو در ادامه تاکید کرد: پایان جنگ در سوریه به معنای پایان اقدامات نظام سوریه علیه غیرنظامیان این کشور است.

وی گفت: عاملان جنایت‌های ضدبشری که در سوریه اتفاق افتاده باید بر اساس قوانین بین‌المللی با مجازات روبرو شوند.

اوغلو همچنین جامعه جهانی و شورای امنیت را به عدم اتخاذ اقدامات زودهنگام برای ممانعت از کشته شدن هزاران تن در ناآرامی‌های سوریه متهم کرد.

درباره مساله تحویل سلاح‌های شیمیایی سوریه نیز وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که باید علیه مسئولان حمله شیمیایی در سوریه تحریم‌ها و مجازات‌هایی اعمال شود. جامعه جهانی باید به اجرای قوانین بین‌المللی اهتمام ورزد چرا که آنچه باعث برقراری صلح در منطقه می‌شود اتخاذ اقداماتی برای متوقف کردن حملات "نظام سوریه" است.

سخنرانی متفاوت دبیرکل سازمان ملل درباره اسد

در حالی که هنوز گزارش بازرسان سازمان ملل درباره چگونگی استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه آماده نشده و قرار است در هفته جاری این گزارش به دست دبیر کل سازمان ملل برسد، بان کی مون در سخنرانی در مجمع بین‌المللی زنان، بشار اسد را به ارتکاب جنایات بشری متعدد متهم کرد.

به نقل از تلگراف دیلی، بان کی مون درباره اینکه آیا نیروهای دولتی سوریه از تسلیحات شیمیایی ادعا شده در حومه دمشق استفاده کرده‌اند یا خیر سخنی به میان نیاورد اما اشاره کرد که رهبر سوریه جنایات بشری متعددی مرتکب شده است. بنابراین مطمئنم زمانی که اوضاع سوریه به ثبات برسد بشار اسد باید پاسخگوی این جنایات باشد.

وی همچنین آمار کشته شدگان حملات شیمیایی حومه دمشق را براساس آمار سازمان ملل 1400 نفر اعلام کرد.

دبیر کل سازمان ملل تصور نمی کرد که این سخنرانی رسانه‌ای شود اما سخنان وی به وسیله تلویزیون سازمان ملل ضبط و پخش شد.

به عقیده کارشناسان این سخنان بان کی مون ممکن است فشار را بر دولت سوریه بیشتر کند و حتی بر روند مذاکرات در سطح بالا تاثیر گذار باشد.

قرار است تیم بازرسان تسلیحات شیمیایی سازمان ملل گزارش خود را درباره حمله شیمیایی 21 اوت تا روز دوشنبه هفته جاری به بان کی مون ارائه دهند. دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که هنوز گزارشی دریافت نکرده اما پیش بینی کرد: این گزارش یک گزارش همه جانبه باشد و همه چیز را درباره حملات شیمیایی حومه دمشق مشخص کند.

ایسنا/ شبکه ایران