اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیکان بدهید تویوتا بگیرید



تعویض خودروهای فرسوده ,جایگزینی خودروهای فرسوده

پیشنهاد رد شده ژاپن/پیکان بدهید تویوتا بگیرید

پیشنهاد شرکت تویوتا این بود: 100 هزار پیکان فرسوده به ما بدهید تا از کشورتان خارج کنیم ؛ در مقابل 100 هزار تویوتای مدل روز به شما می دهیم و چیزی ...

هر چند انتظار می رفت چنین پیشنهادی مورد استقبال قرار گیرد ولی چنین نشد و پیکان، تویوتا نشد و مابه التفاوت سوخت را نیز مصرف کرد و هوا را آلوده تر و مردم را بیمارتر!


یکی از علل اصلی آلودگی هوا در کلان شهر به ویژه تهران ، تردد خودروهای فرسوده ای است که چندین برابر خودروهای استاندارد ، آلایندگی دارند.

هر چند آمار قابل اتکایی از تعداد خودورهایی که در تهران تردد می کنند وجود ندارد ولی شاید برآورد 4.5 میلیون خودرو ،به واقعیت نزدیک باشد. از این تعداد ، قریب به یک میلیون خودرو عمری بالای 20 سال دارند و در حالی که همسالان آنها در دنیا ، بازیافت شده اند، اینان همچنان به کار آلوده کردن هوا و سرطانی کردن مردم ادامه می دهند.


خودروهای فرسوده ، البته مختص تهران نیستند و شهرهای دیگر نیز از شرّ آنان امان ندارند.

هر چند در سال های اخیر ، اقداماتی برای خروج خودروهای فرسوده از رده انجام شده ولی واقعیت این است که خودروسازان داخلی توان پاسخگویی به پروسه جایگرینی را ندارند کما این که بسیار پیش آمده که رانندگان تاکسی بعد از تحویل خودروی فرسوده خود ، ماه ها بدون خودرو - شما بخوانید بدون درآمد - مانده اند و این در حالی است که پروسه تعویض خودرو می بایست "به قید فوریت" باشد.

استفاده از پتانسیل خودرو سازان خارجی می تواند یکی از راه های تسریع جایگزینی خودروهای فرسوده باشد.


در سال 1374 ، شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن، پیشنهادی غیر رسمی به ایران کرد تا اگر مورد پذیرش اولیه قرار بگیرد، آن را رسماً اعلام و پیگیری کند.

پیشنهاد شرکت تویوتا این بود: 100 هزار پیکان فرسوده به ما بدهید تا از کشورتان خارج کنیم ؛ در مقابل 100 هزار تویوتای مدل روز به شما می دهیم و چیزی هم از شما نمی خواهیم ، فقط مابه التفاوت هزینه بنزین مصرفی پیکان و تویوتا را به مدت 2 سال به ما بدهید.

هر چند انتظار می رفت چنین پیشنهادی مورد استقبال قرار گیرد ولی چنین نشد و پیکان، تویوتا نشد و مابه التفاوت سوخت را نیز مصرف کرد و هوا را آلوده تر و مردم را بیمارتر!

واقعیت این است که هر اندازه در خروج خودروهای فرسوده تسریع شود به همان اندازه در مصرف سوخت و هزینه های ارزی و ریالی ناشی از آن صرفه جویی می شود و مهم تر از آن ، مردم ، کمتر دچار بیماری های مهلک ناشی از آلودگی هوا می شوند.

اگر در یک طرح ضربتی و ملی، اعلام شود کسانی که ظرف یک سال آینده خودروهای فرسوده شان را تعویض کنند، به جای 2 میلیون ، مثلاً 5 میلیون تومان خواهند گرفت، افراد بیشتری تشویق به مشارکت در این طرح می شوند مشروط بر این که خودروسازان بتوانند از عهده جایگزینی فرسوده ها با خودروهای «واقعاً استاندارد» برآیند و اگر نمی توانند، امکان مشارکت دادن خودروسازان خارجی با شرایط مناسب فراهم آید و الّا نمی توان همه چیز را از سلامتی مردم گرفته تا اقتصاد ملی و مصرف سوخت و ... را موکول به برنامه های خودروسازان داخلی کرد.
/عصر ایران

 


ویدیو مرتبط :
‫زباله بدهید بذر بگیرید‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سکه فرسوده بدهید، پول بگیرید



 

 

 

سکه فرسوده بدهید، پول بگیرید

 

 

صنیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم می توانند سکه های از رده خارج شده خود را به شعبه ای از بانک ملی که به این امر اختصاص داده شده است، تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک طول عمر اسکناسی معادل 200 تومان را دو سال و سکه آن را 30 سال عنوان کرد و گفت: مردم می‌توانند سکه‌های از رده خارج شده خود را به شعبه‌ای از بانک ملی که به این امر اختصاص داده شده است، تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند.

مجید صنیعی در گفتگو با مهر درباره هزینه های ضرب سکه ها نسبت به چاپ اسکناسها، با اشاره به ضرب سکه های 200 تومانی گفت: سکه ها نسبت به اسکناسها از طول عمر بیشتری برخوردار هستند، عمر یک اسکناس 200 تومانی حدود دو سال است اما عمر یک سکه 200 تومانی 20 الی 30 سال است.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک با بیان اینکه جمع آوری سکه های خرد نیز مانند اسکناسها توسط بانک مرکزی صورت می گیرد، افزود: بانک مرکزی از همین فلز سکه های جمع آوری شده برای ضرب سکه های جدید استفاده می کند که در مورد اسکناسها اینگونه نیست.

وی گفت: طول عمر سکه های 200 تومانی که وارد بازار خواهند شد، همچون سکه های 100 تومانی است، امکان چرخش سکه ها به مدت زمان طولانی در بین مردم وجود دارد، حتی سکه ها این قابلیت را دارند که تا 30 سال در دست مردم باشند و به هیچ وجه از بین نروند.

این مقام مسئول در بانک مرکزی با اشاره اینکه سکه‌های 200 تومانی یادبود پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران سال آینده به میزان محدود وارد بازار خواهند شد، افزود: اگر بانک مرکزی تشخیص دهد سکه های 200 تومانی را با طرح جدید و وزن کمتر ضرب خواهد کرد.

به گفته وی، اما سکه های 200 تومانی با وزن کمتر را جمع آوری نمی کنیم، تا زمانی که تعداد سکه های در دست مردم بسیار محدود شود که به عنوان سکه های از رده خارج شده مطرح می شود.

صنیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم می توانند سکه های از رده خارج شده خود را به شعبه ای از بانک ملی که به این امر اختصاص داده شده است، تحویل دهند و در ازای آن پول دریافت کنند.

مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک در مورد اسکناسهای از رده خارج شده نیز گفت: یکی از شعبات بانک ملی عامل اداره نشر اسکناس است، این اداره مردم را در این خصوص راهنمایی می کند و یا اینکه این اداره اسکناسها را دریافت می کند، اگر حجم اسکناسها نیز زیاد باشد به یکی از شعبات بانک ملی راهنمایی می کند..../تحلیل:عصرایران