اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیش‌بینی آیت‌الله هاشمی از آینده نظام



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

پیش‌بینی آیت‌الله هاشمی از آینده نظام 

آرمان: از نگاه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در 25 سال اول انقلاب حرکت تکاملی داشتهایم و در 25 سال دوم با وجود نوسانات بیاعتدالی، معتدلتر خواهیم شد.

پایگاه اطلاع رسانی آیت ا... هاشمی؛ گفتار منتشر نشدهای از آیتا... هاشمی رفسنجانی در سال 1382 درباره آینده نظام اسلامی را منتشر کرده که گزیده آن بدین قرار است: درمورد آینده نظر من این است كه جامعه به طرف اعتدال می‌رود.

كارهای شعاری از نوع این كه انبوه توده‌ها را برای یك هدف خاص به صورت موجی بسیج كنند، سخت می‌شود. وی گفت: از طرفی اسلام‌شناس‌ها، حوزه‌ها و حتی افراد حزب‌اللهی و مقدس‌ها كم‌كم احساس می‌كنند بعضی سختگیری‌ها جواب نمی‌دهد و ممكن است فقط عده‌ای بمانند. عده‌‌ای به اشتباه این مسیر را با سکولاریزه شده اشتباه می‌گیرند، این حرکت به سمت اسلامی شدن منطقی است. 

این یعنی واقع‌گرایی اسلامی. یعنی نه ما اسلام را فراموش می‌كنیم و نه آرمان هایمان را. در این مسیر آرمان‌های ما، هم اسلامی‌تر و هم واقع‌بینانه‌تر می‌شود. تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی امام گام بسیار مهم و تاریخی در این همین مسیر بود. تاسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نشانه بارز عینیت واقع گرایی اسلامی در تفکر فقهی بدیع و نوآورانه امام راحل(ره) بود.

یعنی ریل گذاری برای حرکت لازم در مسیر واقع گرایی اسلامی. آیت ا... هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه از زمان تشکیل مجمع تا امروز افراطی‌ها هرگز تصور مثبتی نسبت به جایگاه آن نداشته و ندارند چرا که اصولاً در دایره خارج از اعتدال اسلامی و اسلام واقع گرا، «تشخیص مصلحت» محلی از اعراب ندارد، افزود: وقتی كه مفسده و مصلحت در مقابل هم می‌آیند، ما باید مصلحت را بگیریم. این حكم اسلامی است. حكم من درآوردی نیست. مجمع تشخیص مصلحت كه امام تاسیس كردند، یك كار اسلامی درست است.

وظیفه حكومت اسلامی است كه جایی داشته باشد تا مصلحت را تشخیص بدهد. ممكن است مساله‌ای تا پارسال خلاف شرع حساب می‌شد و الان كه مصالح جامعه ایجاب می‌كند، می‌توانیم بپذیریم كه به مصلحت و شرعی است.

در قدیمی‌ترین متون فقهی بحث «تزاحم مصالح یا تزاحم مفسده و مصلحت یا مصلحت اقوی یا مصلحت ضعیف» مطرح است و ضوابط محكمی در آن فتاوا دارند و ما از همان‌ها در مجمع تشخیص مصلحت استفاده می‌كنیم.

وی با تاکید بر اینکه اصل اسلام واقع‌گراست، ادامه داد: این واقعیت برای من خیلی روشن است. در بحثهای قبلی كه سر مسائل اقتصادی و معیشتی داشتیم، گفتیم كه اسلام واقع‌گرا است و نمی‌خواهد آنچه را كه خداوند در فطرت انسان گذاشته، نادیده بگیرد. معنای دین فطری این است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: هرچه پیش می‌رویم، به طرف شناخت بهتر است. با منطبق كردن اسلام با شرایط روز و براساس اعتدال پیش می‌رویم. افراد افراطی از هر دو طرف همیشه خواهند بود. 

بعضی‌ها به این مقدار اعتدال قانع نمی‌شوند اما مزاج جامعه به طرف اعتدال می‌رود. آیت ا... هاشمی گفت: 25 سال اول انقلاب، حركت تكاملی داشتیم و با افت و خیز به اینجا رسیدیم و پیش بینی من از آینده این است که 25 سال دوم هم این سیر تكاملی ادامه خواهد داشت (احتمالا با نوساناتی) منتها به طرف اعتدال و واقع‌گرایی بیشتر و حتی بازبینی در مسائل دینی، آن هم مبنایی نه با سلیقه اشخاص. 

او ادامه داد: من اطمینان دارم دولتی که بخواهد در جمهوری اسلامی بجای روحانیت به آمریکا متكی شود.مثل شاه می‌شود. آنها هم اگر ببینند دین و مصالح جامعه در خطر است، صبر نمی‌كنند. اول انتقاد و بعد تهاجم می‌كنند.عراق را ببینید. آیت‌ا... سیستانی یك حرف می‌زند و آمریكا مستأصل می‌شود. یعنی همه راه‌های آمریكا را می‌بندد. با اینكه مردم عراق در این میدان تازه‌كار هستند. آیت ا... هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: روحانیت و نیروهای مذهبی، اصیل‌ترین قشر جامعه هستند.

زمانی حرفی زدم كه بعضی‌ها خیال كردند شعاری است. من می‌گویم صدهزار مسجد و حسینیه وجود دارد و در اطراف اینها بخش زیادی از انسانهای خوب هستند و رهبری هم با روحانیت است. چون الان مسئول هستیم، مساجد باید به مخالفین جوابگو باشند. 

اگر روزی دولتی بیاید كه با این جریان مخالف باشد و اینها در موقعیت اپوزیسیون قرار بگیرند، پدر آن دولت را درمی‌آورند. در زمان شاه زبانهای ما بسته و مساجد ما تعطیل بود. وعاظ جرأت حرف زدن و نوشتن نداشتند. ولی دیگر دنیا به آن سمت برنمی‌گردد. یعنی با فرض اینكه می‌خواهیم آزادی باشد كه این حالت اتفاق بیفتد، اگر آزادی باشد، اصیل‌ترین بخش جامعه در مساجد و حسینیه‌ها، یعنی در اطراف اسلام هستند./آرمان

 


ویدیو مرتبط :
افطاری کارکنان مجمع تشخیص مصلحت نظام با آیت الله هاشمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضمن طرح انتقادات کم سابقه از احمدی نژاد/ پیش بینی آیت الله هاشمی: در سال 92 اتفاقات با تندی بیشتری به وقوع خواهد پیوست



آیت الله هاشمی رفسنجانی,احمدی نژاد, سیاست ایران در سال 91 سیاست ایران در سال 91

ضمن طرح انتقادات کم سابقه از احمدی نژاد

پیش بینی آیت الله هاشمی: در سال 92 اتفاقات با تندی بیشتری به وقوع خواهد پیوست/ سیاست ایران در سال 91 بر اساس مچ‌گیری و سند‌سازی از دیگران بود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «در سیاست خارجی تعامل را انعطاف و تحریم‌ها را کاغذ‌پاره خواندیم و با تکیه بر شعار و آمار و ارقام غیر‌واقعی، اقتصاد کشور را دچار رکورد تورمی کردیم که بد‌‌ترین نوع تورم و رکود در اقتصاد است.»

انتخاب : آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگویی با ویژه‌نامه نوروزی روزنامه شرق، ضمن ابراز نگرانی نسبت به شرایط سیاسی کشور در سال ۱۳۹۲، پیش‌بینی کرد که در این سال اتفاقات «با تندی بیشتری» به وقوع خواهد پیوست.

او همچنین با اشاره به یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که خرداد ۱۳۹۲ برگزار می‌شود، به نهادهای «تاثیرگذار» در انتخابات هشدار داد که از روی «بغض» خود «تصمیم‌گیری، اجرا و نظارت» نکنند.

هاشمی گفت: «اگر قرار باشد رئیس‌جمهوری آینده هم برنامه‌گریز و قانون ستیز باشد، مجلس با حد اعلای نظارتی و قوه‌قضائیه با بیشترین برخورد‌های قضایی نمی‌توانند از انحرافات جلوگیری کنند.»

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که سمت ریاست مجمع تشخیص مصلت نظام را بر عهده دارد در سال‌های اخیر موضعی انتقادی نسبت به سیاست‌های حکومت و دولت ایران گرفته است.

وی نسبت به دخالت دادن «کینه‌های شخصی، باندی و جناحی» در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی هشدار می‌دهد و می‌گوید که در غیر این‌صورت «نباید انتظار داشته باشیم همه چیز بر مدار قانون بچرخد».

او اظهار داشت: «شاید بتوان با ایجاد یک موج سیاسی، یک نفر را با آرای عمومی انتخاب کرد اما باید توجه داشته باشیم که آن‌چه می‌تواند باعث نجات کشور از شرایط امروزی باشد، انتخابات عقلانی و به دور از احساسات سیاسی است.»

اما بخش دیگری از سخنان آیت‌الله هاشمی به انتقاد از «سیاست‌های اجرایی» دولت محمود احمدی‌نژاد اختصاص داشت.

او با بیان این که در سال ۱۳۹۱ «آرمان‌ها و سیاست‌های اجرایی در دو زاویه متفاوت حرکت می‌کردند»، گفت در سالی که «تولید ملی و سرمایه و کار ایرانی» نام گرفته بود، «بیشتر از همه سال‌ها شاهد تخریب پایه‌های تولید و به هدر رفتن سرمایه‌های ایرانی در همه زمینه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی بودیم».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: «در سیاست خارجی تعامل را انعطاف و تحریم‌ها را کاغذ‌پاره خواندیم و با تکیه بر شعار و آمار و ارقام غیر‌واقعی، اقتصاد کشور را دچار رکورد تورمی کردیم که بد‌‌ترین نوع تورم و رکود در اقتصاد است.»

به گفته رییس مجمع تشخیص، در عرصه داخلی نیز در سال ۱۳۹۱ سیاست ایران بر اساس «مچ‌گیری و سند‌سازی از دیگران» بود که ریشه در «بداخلاقی‌های نهادینه شده از سال‌های قبل» دارد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی می‌گوید، بسیاری از مسایلی که «مظهر فریبکاری» بود، برای مردم روشن شده است و این که اتفاقاتی «از نوع مشاجرات مجلس» با توجه به «مقدماتی که از قبل چیدیده بودیم»، «طبیعی» بودند./انتخاب