اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پیامک‌‌هایی که به جای خدمت به دردسر تبدیل شده‌اند



اخبار,اخبار اجتماعی,پیامک‌‌

دریافت پیامک‌های ارزش افزوده امروز یک عادت شده است، برخی از سرویس‌های پیامکی در تلاش برای ایجاد جذابیت افراطی به سمت هجو رفته‌اند و گاهی پیام‌هایی که روی گوشی ظاهر می‌شوند اسباب خنده مشترکان را فراهم می‌کنند. محتوای برخی از این پیام‌ها نیز غیرمجاز است.

این روزها دیگر خدمات پیامک از حالت شخصی به سرویس عمومی تغییر چهره داده است. باکس پیامک‌های مشترکان بیش از آنکه پیام‌هایی از سوی آشنایان دریافت کرده باشد، صندوق دریافت پیام‌هایی از مبدا ناشناسی است که مشترک را به چشم یک منبع پولی نگاه می‌کنند و هر یک با یک هدف تجاری او را مخاطب قرار می‌دهند.

فضای فعلی پیامک از پیام‌های شخصی، پیام‌های تبلیغی، پیام‌های کلاهبرداری، پیام‌های سیستمی اپراتورها، پیام‌های سازمانی و پیام‌های ارزش افزوده تشکیل شده است.

از عکس‌العمل مشترکان پیدا است که شلوغی بیش از حد فضای مجازی پیامکی به مزاج اغلب مشترکان خوشایند نیست؛ از مشترکانی که پیامک‌های روی هم جمع شده را بازنکرده پاک می‌کنند تا مشترکانی که با صدای پیامک به سراغ گوشی می‌روند و با بی‌حوصلگی و نارضایتی پیام ناخواسته را باز می‌کنند و می‌بندند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,پیامک‌‌

 


در رشد سرسام‌آور پیامک‌های تبلیغی، پیامک‌های شخصی نیز در قالب پیامک انبوه برای مشترکان ارسال می‌شود و با توجه به موضوع آنها مصداق مزاحمت کاملا برای آنها صدق می‌کند. از جمله پیام‌های تبریک و تسلیت یا آگهی فروش یک منزل در یک خیابان از تهران.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,پیامک‌‌

 


بازار پیامک‌های ارزش افزوده تجارت نوپایی در ایران است که هر روز بیشتر توسعه می‌باید و از حدود 2 سال پیش ارسال پیام‌های ارزش‌افزوده در قالب سرویس‌های متنی اطلاع‌رسانی و مسابقه رواج یافته است.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهد، در سال‌های اخیر تعداد شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارزش افزوده (value added services) یا VAS از 20 به بیش از 100 شرکت افزایش یافته است که نشانه‌های آن روی گوشی مشترکان موبایل نمایان شده است.

امروز اغلب مردم به خوبی با انواع پیامک‌های ارزش افزوده (VAS) آشنا شده‌اند اما در این آشنایی هر از گاهی باب جدیدی رو می‌شود. در انبوه سرویس‌های VAS مجاز گاهی نیز سرویس‌هایی به سمت هجو رفته‌اند.

 

اخبار,اخبار اجتماعی,پیامک‌‌

 


برخورد با چنین پیامک‌هایی این پرسش را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند که آیا نظارتی به فضای پیامک‌های ارزش افزوده نیست؟ آیا این روال تبلیغ درباره خدمات VAS حساب شده و اصولی است؟

 

اخبار,اخبار اجتماعی,پیامک‌‌

 


طبق مقررات سابق، وزارت ارشاد متولی فعالیت و نظارت به ارائه دهند‌گان سرویس‌های ارزش افزوده بود.

 

در بهمن‌ماه 93 آیین نامه ساماندهی و نظارت بر خدمات پیامکی شبکه‌های ارتباطی در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید و پس از آن وظیفه اصلی نظارت بر پیامک‌های انبوه بار دیگر به عهده وزارت ارشاد در راس کارگروهی متشکل از 10 سازمان سپرده شد.

 

کارگروه مشغول به کار شد و تاکنون یکبار تشکیل جلسه داده و قرار است، مصادیق جزئی مجرمانه و ممنوعه در فضای پیامکی در آن تعیین شود.

مقررات می‌گوید: پیامک‌های خلاف موازین اسلامی، خلاف عفت عمومی و دارای سوء استفاده مالی و تبلیغی غیرمجاز است و برای مثال پیامک‌های طالع بینی براساس رنگ چشم مصداق خرافه است.

روال مقررات نظارتی در سرویس‌های ارزش افزوده به روش پیشگیری است؛ به این معنی که شرکت‌های VAS باید از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد مجوز بگیرند، سپس باید پیامک‌هایی که قصد ارسال آنها را دارند، در سامانه پنجره واحد بررسی محتوا (پنل محتوایی)‌ وزارت ارشاد بارگذاری کنند.

پیامک‌ها معمولاً به مدت 1 روز بررسی می‌شوند و اگر مغایرتی با مقررات نداشتند و حقوق مادی و معنوی محتوا رعایت شده باشد، اجازه ارسال می‌گیرند.

 

پس از مرحله تایید پیامک، در اپراتور همراه اول، پیامک برای  Agreegator تجمیع کننده محتوا (AG) مربوطه (4 شرکت واسطه همراه اول و شرکت‌های VAS) ارسال و توسط AG به اپراتور فرستاده می‌شود، تا به وسیله اپراتور برای مشترکان ارسال شود.

 

در اپراتور ایرانسل پیامک پس از تایید در پنل مستقیم به اپراتور ارسال می‌شود تا توسط اپراتور به دست مشترکان برسد.

اما با وجود این روند، انتشار گاه و بی‌گاه پیامک‌های غیر موجه و غیر مجاز نشان از گره‌ای در کار دارد.

طبق اطلاعات به دست آمده توسط خبرنگار فارس چرخ وزارت ارشاد برای نظارت بر پیامک‌ها به این خوبی که شرح داده شد، نمی‌چرخد. اگرچه تمام اپراتورها باید پیامک‌های ارزش‌افزوده خود را پیش از ارسال برای تایید در پنل محتوایی وزارت ارشاد بگذارند، اما طبق اطلاعات به دست‌ آمده همه اپراتورها همکاری کاملی با این نهاد برای قرار دادن تمام پیام‌های ارزش افزوده روی پنل محتوایی ندارد و برخی از پیامک‌ها خارج از مسیر رسمی تایید، ارسال می‌شوند. در نتیجه این امر برای مثال نقایصی و موارد غیرمجازی در پیامک‌های طالع‌بینی نمایان می‌شود.

در این زمینه تنها یکی از اپراتورها تقریبا همکاری کاملی با نهاد نظارتی دارد و از این رو مشترکان این اپراتور کمتر با پیامک‌های هجو روبه‌رو می‌شوند. یکی از اپراتورها نیز تاکنون هیچ اقدامی برای همکاری در این باره انجام نداده‌ است.

 

این جا است که ریشه اصلی مشکلات گاه‌ و بیگاه‌ پیامک‌های هجو و بروز نواقص و موارد غیرمجازی در پیامک‌هایی از جمله طالع بینی و محتوای پزشکی و روان‌پزشکی، در دور زدن پنل محتوایی وزارت ارشاد پیدا می‌شود.

در این میان اگر شرکت ارزش افزوده‌ای خارج از مسیر پنل محتوایی وزارت ارشاد پیام غیر مجازی منتشر کند، وظیفه برخورد با آن، به عهده اپراتور است. همچنانکه به تازگی یکی از اپراتورها یک شرکت VAS را به دلیل انتشار پیام سرویس رقص به میزان 3 درصد درآمد کل سال آن شرکت جریمه کرده است.

اوضاع نظارتی درباره پیام‌های تبلیغاتی متفاوت است؛ علیرغم نظارت پیشگیرانه بر پیام‌های ارزش افزوده، نظارت بر پیام‌های تبلیغاتی به دلیل زیاد بودن پیامک‌ها و ماهیت سرعت در این تجارت، پس از ارسال صورت می‌گیرد. شرکت‌های ارسال کننده پیام‌های تبلیغاتی طبق آیین نامه‌ای با رعایت مواد لازم پیام‌ها را ارسال می‌کنند و سپس در صورت تخلف با شرکت خاطی برخورد می‌شود.

در این بین‌، اگر شرکتی در مجاز یا غیرمجاز بودن ارسال پیامکی مردد باشد (مانند تجهیزات پزشکی یا دارویی)، پیامک را برای بررسی در ‌پنل محتوایی قرار می‌دهد. مورد توسط دستگاه مربوطه بررسی می‌شود و نظر نهایی را درباره مجاز یا غیر مجاز بودن پیام صادر خواهد شد.

اگرچه راه کارهای قانونی برای ضابطه‌مند شدن پیامک‌های انبوه و پیامک‌های ارز‌ش‌افزوده وجود دارد؛ اما به دلایلی از جمله آنچه گفته شد، رسیدن به نقطه نهایی مطلوب نیازمند زمان و کار ‌بیشتری است؛ در این شرایط مشترکان تلفن‌همراه در صورت برخورد با این چنین پیامک‌هایی می‌توانند پیامک مربوطه را به همراه شماره ارسال کننده به سامانه نظارتی 10001314 (سامانه رصد شکایات مردمی در حوزه پیامک انبوه) ارسال کنند تا در دستور کار بررسی و برخورد موردی و سریع‌تر قرار گیرد.

اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
محسن رضایی: خدمت سربازی اجباری را تبدیل به سربازی حرفه ای میکنیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دردسر پیامک‌های عاشقانه



پیامک‌های عاشقانه,دوستی‌های پیامکی,ارتباط‌های پیامکی

دختری 20 ساله و دانشجو هستم. 3 سال است که با پسر عمویم رابطه پیامکی دارم و هر دو به هم علاقه‌مند هستیم اما نمی‌توانیم با هم ازدواج کنیم. در صورت قطع شدن رابطه، هر دو آسیب می بینیم. به نظرتان چه کار باید بکنیم؟

جوانان و نوجوانان گرفتار دوستی‌های پیامکی، در روزهای اول تصور می‌کنند که قادر هستند احساسات خود را در چنین روابطی کنترل کنند اما وقتی اندک اندک ارتباط دوستی آنها قوی‌تر می‌شود، درگیر رابطه‌ای سراسر احساسی می‌شوند. معمولا جوانان در چنین ارتباط‌هایی به این نکته توجه ندارند که اگر یک قدم در چنین دوستی‌هایی جلو بگذارند، باید 10 قدم از ارزش‌های خود عقب‌نشینی کنند. این دسته از جوانان باید سعی کنند به جای آنکه احساسات، آنها را کنترل کند، آنها احساساتشان را کنترل کنند. در عصر حاضر، بسیاری از روابط دختر و پسرها از طریق رابطه‌های پیامکی، چت در اینترنت، شبکه‌های اجتماعی مانند وایبر و ... آغاز می‌شود و به روابط حضوری نیز تبدیل می‌شود.

ارتباط‌های پیامکی و چت کردن با تلفن همراه و رایانه به عنوان یکی از فراگیرترین شیوه‌های ارتباطی، می‌تواند در کمترین زمان، در سخت‌ترین شرایط، در دورترین مکان و با ارزان‌ترین قیمت کاربردهای مناسبی داشته باشد. بی‌شک هر محصول ارتباطی جدیدی که وارد کشور می‌شود، به سبب ناشناخته بودن و دقت نظر نشدن در استفاده از آن، جامعه را دچار هیجان‌های کاذب و کارکردهایی غیر از کارکردهای اصلی و آسیب‌های اجتماعی فراوانی می‌کند که یکی از مهم‌ترین این آسیب‌ها رابطه بین دو جنس مخالف است. در ادامه، به برخی از آسیب‌های روابط پیامکی اشاره می‌کنیم:

مانعی برای رشد و پیشرفت
این‌گونه روابط و دوستی‌ها گاهی به خاطر تفنن و سرگرمی شکل می‌گیرد و باعث می‌شود که دو طرف تمام فکر و توجه و تمرکز خود را صرف این ارتباط بکنند. این‌گونه روابط بزرگ‌ترین مانع برای رشد و ترقی فرد در زمینه‌های مختلف است زیرا با دل‌مشغولی‌ای که در اثر این‌گونه پیوندها پدید می‌آید از تمرکز نیروهای فکری و روحی، کاسته می‌شود. اینکه شخصی به قصد گذراندن وقت و تفریح به این کار روی آورد، رابطه پیامکی را توجیه نمی‌کند و باید گفت که این رابطه‌ها کم‌کم زمینه فساد و از بین رفتن حیا را در جامعه فراهم می‌کند.

کاهش عزت نفس
یکی از انگیزه‌های دوستی با جنس مخالف این است که جنس مذکر، داشتن دوست‌دختر را یک قدرت اجتماعی برای خود تصور می‌کند و جنس مونث نیز داشتن دوست‌پسر را یک جاذبه فردی به حساب می‌آورد. از منظر روانشناختی کسانی که عزت نفس پایینی دارند، یعنی خود را کم‌ارزش می‌پندارند، تلاش می‌کنند از این طریق کسب ارزش کنند.

بی‌علاقه شدن به دیگران
دختران و پسرانی که مورد بی‌محبتی در خانواده قرار می‌گیرند و از وضعیت روانی و اجتماعی خویش ناراضی هستند، از طریق برقراری روابط پنهان با جنس مخالف، در صدد کسب رضایت یا به عبارت دیگر، به دنبال یافتن شرایطی هستند که برای آنها اطمینان خاطر و رضایتمندی بیشتری فراهم کند و پناهگاهی برای جبران کمبود محبت خود فراهم سازند. وابستگی عاطفی که به مرور در ذهن کاربر به واسطه ارتباطات پیامکی ایجاد می‌شود، باعث می‌شود تا او تمام عشق و احساسات خود را خرج طرف مقابل و احساسات خود را تلف کند. به خصوص اگر این رابطه اولین رابطه فرد باشد، با قطع شدن ارتباط دیگر نمی‌تواند شخص دیگری را مانند طرف مقابل دوست داشته باشد و به او عشق بورزد.

محروم شدن از شناخت واقعی
معمولا ادعا می‌شود که این‌گونه روابط و دوستی‌ها به انگیزه شناخت بیشتر شکل می‌گیرد ولی با کمی دقت می‌توان فهمید که روح حاکم بر این‌گونه دوستی‌ها، هوس‌رانی است، نه خردورزی. ممکن است در این دوستی‌ها شناخت ظاهری از جنس مخالف بالا برود اما وقتی پای هیجان به میان آمد، میزان شناخت واقعی پایین می‌آید و این ارتباطات نه‌تنها کمکی به شناخت افراد از یکدیگر نمی‌کند بلکه با بروز احساسات در بین دو طرف، باعث می‌شود که آنان از شناخت یکدیگر فاصله بگیرند و بر سلامت جسمی و روانشناختی آنان تأثیر منفی داشته باشد. این امر می‌تواند به یک فاجعه احساسی برای هر دو نفر منجر شود. پس بهترین روش شناخت یک فرد خاص، تکیه بر عقلانیت و خردورزی در سایه نظارت خانواده‌هاست.

زندگی در دنیایی از تعارض‌ها
این فناوری جدید ارتباطی شاید به واسطه تغییر روابط اجتماعی افراد در حالت واقعی، همراهی و همدلی طرف مقابل در ابتدا با بیان حرف‌هایی از جنس دل، حمایت‌کننده باشد و به کم شدن استرس و اضطراب کمک کند اما در درازمدت، این دوستی‌ها به پایان می‌رسند و با مخدوش شدن دنیای صادقانه افراد، بر پیچیدگی‌های ذهنی آنان در مواجهه با دنیای اطراف افزوده می‌شود و با حسرت از دست دادن شرافت و ارزشمندی خویش، دنیایی از تعارض را در درون دختر و پسر باقی می‌گذارد.

کنترل نکردن هیجانات افسارگسیخته
در برخی موارد، دختر و پسر با طرح مسئله ازدواج به ارسال پیامک می‌پردازند و سعی می‌کنند نیازهای عاطفی همدیگر را برآورده کنند اما حقیقت امر این است که معمولا این وعده‌ها در حد خیال باقی می‌مانند. ما انسان‌ها نیازهای زیادی داریم و یکی از مهم‌ترین آنها نیاز به پیوندجویی است. نیازی همیشه زنده و درونی که ما را به پیوند دوستی یا پیوند زناشویی ترغیب می‌کند. حال اگر نیاز به پیوندجویی، هدفمند پیش نرود و بر مبنای ارضای مجموعه‌ای از نیازهای شخصی، بدون ضابطه باشد، سبب شکل‌گیری هیجانات عاطفی افسارگسیخته‌ای می‌شود که کنترل آن بسیار مشکل است.

اتلاف وقت و بی اعتماد شدن
ارتباط پیامکی می‌تواند اعتیادآور باشد به نحوی که دو طرف بعد از مدتی به گزارش‌گیری یا خبررسانی ساعتی و دقیقه‌ای به یکدیگر عادت کنند و خودشان را ملزم بدانند که هر طور شده است، باید الان حتما از طرفم خبر بگیرم که ناراحت نشود یا مطلع شوم وی کجاست. بنابراین فرصتی را که می‌توان با مطالعه، تفریح یا ورزش سپری کرد، در لابه‌لای پیامک‌بازی همراه با صرف هزینه تلف می‌کنند که در انتها جز خستگی و خمودگی و ضرر مادی سودی برایشان ندارد. از سوی دیگر ارتباط غیر شرعی دختر و پسر و شکسته شدن قبح چنین روابطی در جامعه، باعث ایجاد روحیه بی‌اعتمادی نسبت به همسر آینده می‌شود و این ذهنیت آزاردهنده در فرد شکل می‌گیرد که آیا همسرش پیش از این نیز چنین رابطه‌ای را تجربه کرده است یا خیر؟ این بی‌اعتمادی و شک هیچ‌گاه فرد را رها نمی‌کند و سرانجام، بنیان مستحکم خانواده را به مخاطره می‌اندازد.

منبع:برترین ها