اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پنج درس تاریخی از ازادی ملوانان آمریکایی توسط ایران



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

نشریه تخصصی دفاعی – نظامی امریکایی "نشنال اینترست" با انتشار یادداشتی به قلم "جی متئیوس مک اینیس" پژوهشگر اندیشکده دست راستی آمریکن اینترپرایز" که مقالات زیادی را نیز درباره روابط ایران و سوریه نوشته است به پنج درسی پرداخته که از دید این تحلیلگر می توان از حادثه بازداشت ملوانان امریکایی در ایران و ازادی آنان پس از دیپلماسی موفق میان دو کشور آموخت.

به گزارش خرداد، نویسنده این مطلب با اشاره به این موضوع که دیپلماسی کری و ظریف زمینه آزادی ملوانان بازداشت شده را فراهم آورد پنج درس گرفته شده از این رویداد را این گونه بیان می کند:

1- برقراری کانال ارتباطی میان ایران و امریکا:

این رویداد نشان داد که کانال ارتباطی میان دو کشور باز است. به طور تاریخی در ایران قوه مجریه کنترل محدودی بر دستگاه های امنیتی و نظامی دارد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گزارش های خود را معمولا به رییس جمهوری ارائه نمی دهد. با این حال، در رویداد اخیر ظریف و تیم دیپلماسی ایران توانستند با رایزنی با کری و تیم دیپلماتیک امریکایی این موضوع را فیصله دهند. این موضوع نشان می دهد که کانال های ارتباطی دیپلماتیک میان ایران و امریکا برای رایزنی در مواقع اضطراری باز هستند.

2- سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برخلاف آنچه رسانه های اغربی بازتاب می دهند نیروی انعطاف ناپذیر و هیولا نیست:

مقام های سپاه اشاره کردند که اقدام اخیر ملوانان امریکایی غیر حرفه ای بوده است. اما رویداد اخیر نشان داد که واشنگتن می تواند به تعاملات دیپلماتیک دولت روحانی و شخص ظریف و همکاری آنان با سپاه امید داشته باشد. این موضوع می تواند نگرانی های امریکا از سپاه را کاهش دهد.
 
3- تهران خواستار لغو تحریم هاست و نمی خواهد مزایای اقتصادی آن را از دست دهد:

یکی دیگر از انگیزه های ایران برای ازادی ملوانان عدم تمایل ایران به درگیری بیش تر در منطقه و ایجاد بی ثباتی است. ایران برای حل و فصل پرونده هسته ای با طرفین غربی وقت گذاشته می خواهد هرچه زودتر تحریم ها لغو شوند تا از منافع اقتصادی آن برخوردار شود.

 4- ایران هنوز هم در عرصه رسانه ای امریکا را مورد تحقیر قرار می دهد:

علیرغم حصول برجام حادثه اخیر نشان داد که ایران هنوز هم در عرصه رسانه ای امریکا را تحقیر می کند. رسانه های ایران در حادثه اخیر و عذرخواهی ملوانان به عنوان یک پیروزی یاد کردند و فیلم هایی را از ملوانان بازداشت شده منتشر کردند.

 5- ایران تمرکز خود را بر روی سیاست بازدارندگی و جلوگیری از افزایش نفوذ منطقه ای امریکا و متحدان آن قرار داده است:

بحران اخیر و هم چنین ازمایش های موشک های بالستیک ایران که اخیرا روی داد نشان می دهد که ایران هنوز هم تمرکز خود را بر روی مهار تهدید امریکا و متحدان ان و اتخاذ سیاست بازدارندگی دفاعی قرار داده است. در این باره "محسن رضایی" فرمانده پیشین سپاه اظهار کرد که بازداشت ملوانان پیامی به کشورهای منطقه بود که با آتش بازی نکنند. این فرمانده پیشین سپاه در حالی این موضوع را بیان کرد که تنش در روابط ایران و عربستان پس از اعدام شیخ نمر و واکنش نیروهای خودسر در ایران افزایش یافته است و انتظار می رود که حضور نیروهای سپاه در خلیج فارس و تنگه هرمز حفظ شود.

اخبار سیاست خارجی - خرداد

 


ویدیو مرتبط :
نجات ملوانان ایرانی به دست ناو آمریکایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب بازداشت ملوانان آمریکایی از سوی ایران/ هشدار کره جنوبی به کره شمالی



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,کیوسک بین‌المللی

سخنرانی سالانه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در کنگره و اشاره وی به مسائل موجود در کشورش در آخرین سال ریاست جمهوری خود، بازتاب توقیف دو قایق آمریکایی در خلیج فارس و بازداشت خدمه آن ها، معرفی داعش به عنوان مسئول انفجار تروریستی دیروز استانبول و هشدار کره جنوبی به کره شمالی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز در مرکز توجه مطبوعات بین المللی است.

  دو موضوع سخنرانی اوباما در کنگره آمریکا و بازداشت ملوانان آمریکایی در ایران، در صدر اخبار و گزارش های صبح امروز مطبوعات و رسانه های جهان قرار دارند. سایت شبکه خبری «سی ان ان» در گزارش خود از سخنرانی سالانه رئیس جمهور آمریکا، از اظهارات وی با عنوان تلاش برای ارائه خوش بینی به یک ملت نگران و مضطرب یاد کرده و می نویسد، باراک اوباما با کنار گذاشتن موضوع بحرانی که ناگهانی در رابطه با ایران بروز کرد، از آمریکایی ها خواست سیاست «قبیله گرایی» و همچنین ترس و نگرانی را که بر تلاش برای یافتن رئیس جمهور جدید آمریکا به وجود آمده، رها کنند و ملتی با چشمان باز، قلبی گشاده و خوشبین باشند. وی در این سخنرانی غیرمستقیم به برخی نامزدهای حزب جمهوری خواه، از جمله دونالد ترامپ نیز اشاراتی داشت.

دیگر مطبوعات و رسانه ها، از جمله «گاردین» نیز عمدتاً بخش هایی از سخنرانی اوباما که مربوط به سیاست داخلی آمریکاست را برجسته ساخته و به آن پرداخته اند. گاردین می نویسد، باراک اوباما تصدیق کرد، در حالی آخرین سخنرانی خود در کنگره آمریکا را به عنوان رئیس جمهور ایراد می کند که ایالات متحده نسبت به یک سال پیش، با مشکلات بیشتری دست به گریبان است. وی همچنین از ملت آمریکا خواست تسلیم عوام فریبان نشوند. اوباما همچنین در اظهارت خود به این موضوع اشاره کرد که در حال حاضر نسبت به آغاز دوران ریاست جمهوری اش، سیاست آمریکا بیش از گذشته دچار انشقاق و شکاف شده است. رئیس جمهور آمریکا همچنین از اینکه کینه و بدبینی در میان دو حزب اصلی این کشور گسترش یافته، اظهار تأسف کرد.

در موضوع بازداشت ملوانان آمریکایی در خلیج فارس، روزنامه «واشنگتن پست» می نویسد، به گفته مقامات آمریکایی، روز سه شنبه و پس از آنکه دو قایق نیروی دریایی آمریکا وارد آب های سرزمینی ایران شدند، نیروهای نظامی ایران آن ها را توقیف کردند. وضعیت دقیق موجود پیرامون این واقعه ـ که در مقطعی حساس از روابط ایران و آمریکا رخ می دهد ـ هنوز مبهم و نامشخص است. مقامات ارشد آمریکایی می گفتند، انتظار دارند که 10 خدمه این دو قایق صبح روز چهارشنبه از سوی ایران آزاد شوند. دو قایق کوچک مذکور که عمدتاً در آب های ساحلی و همچنین رودخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، در مسیر حرکت از کویت به بحرین بوده اند که از رادار نیروی دریایی آمریکا محو می شوند. مقامات آمریکایی می گویند، این قایق ها دچار نقص فنی و یا اتمام سوخت شده بودند.

«وال استریت ژورنال» در گزارش خود می نویسد این واقعه، درست چند ساعت پیش از سخنرانی سالانه اوباما در کنگره، توجه اعضای کنگره را به خود جلب کرد. کاخ سفید به سرعت نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و جلوی مطرح شدن گمانه هایی مبنی بر انجام اقدام خصمانه از سوی ایران را گرفت و اشاره کرد، بنا بر اطلاعات رسیده، با ملوانان بازداشت شده به خوبی رفتار شده است. با وجود این، واقعه مذکور اوباما را در وضعیتی دشوار قرار داد و وی ناچار شد، در شرایطی سخنرانی کند که ملوانان آمریکایی در ایران بازداشت هستند. در این میان، برخی چهره های جمهوری خواه، از این واقعه با عنوان تحقیر آمریکا از سوی ایران یاد کرده و اوباما را به سبب پیگیری روند دیپلماتیک با ایران مورد انتقاد قرار دادند. برخی دیگر نیز می گویند، پس از آزادی ملوانان، آمریکا باید نسبت به این موضوع واکنش نشان دهد.

در میان دیگر موضوعات، پایگاه اینترنتی هفته نامه «ویک» به انفجار تروریستی دیروز استانبول پرداخته و اشاره کرده که داعش مسئول این انفجار بوده است. در این مطلب آمده که دولت ترکیه روز سه شنبه اعلام کرد، انفجار انتحاری مرگباری که در مرکز تاریخی استانبول روی داد، کار گروه تروریستی داعش بوده است. عامل انتحاری داعش با منفجر کردن خود در منطقه «سلطان احمد» استانبول، سبب کشته شدن 10 نفر و زخمی شدن 15 نفر دیگر شد. این جدیدترین نمونه از حملات تروریستی است که طی ماه های اخیر در ترکیه روی داده است. مقامات ترکیه این واقعه را به داعش نسبت دادند، ولی در عین حال، آنکارا هم اکنون با گروه شبه نظامی «پ.ک.ک» نیز در وضعیت درگیری است.

در نهایت، خبرگزاری «رویترز» به موضوع ادامه تنش ها در شبه جزیره کره پرداخته و از درخواست کره جنوبی برای وضع تحریم هایی علیه کره شمالی به دلیل آزمایش هسته ای اخیر این کشور خبر داده است. کره جنوبی به همسایه شمالی خود هشدار داده که پس از آزمایش هسته ای اخیر پیونگ یانگ، آمریکا و متحدانش در حال تدوین تحریم هایی در ارتباط با این موضوع هستند. سئول همچنین از دولت چین درخواست کرده تا با استفاده از نفوذ خود، نسبت به مهار کره شمالی اقدام کند. این در حالی است که مجلس نمایندگان آمریکا اواخر وقت روز سه شنبه با اتفاق آرا، افزایش تحریم ها علیه کره شمالی را تصویب کرد. در مقابل، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، همچنان خواستار توسعه حجم و قدرت زرادخانه هسته ای کشورش است.


 اخبار سیاست  خارجی  -  تابناک