اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پس از 9 قرن «خسرو و شیرین» ایراد دار شد! / جزئیات اصلاحیه وزارت ارشاد


بخشی از داستان با این بیت‌ها نقل می‌شود «شکر لب داشت با خود ساغری شیر/ به دستش داد کاین بر یاد من گیر / ستد شیر از کف شیرین جوانمرد/ به شیرینی چه گویم چون شکر خورد / چو شیرین ساقی‌ای باشد هم آغوش/ نه شیر ار زهر باشد هم شود نوش / چو مست از جام می نگذاشت باقی/ ز مجلس عزم رفتن کرد ساقی» که گفته‌اند مصراع «چو مست از جام می نگذاشت باقی» باید حذف شود.

مدیر فرهنگی انتشارات پیدایش، اشکالاتی را که بر منظومه «خسرو و شیرین» این ناشر آن هم در چاپ هشتم و پس از 9 قرن از خلق این منظومه از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد وارد شده، غیر اصولی دانست.

فریبا نباتی مدیر بخش فرهنگی انتشارات پیدایش از برخی ممیزی‌ها که از سوی وزارت ارشاد به کتاب‌ها وارد می‌شود، گله کرده و گفت: برخی اتفاق‌ها و مسائل باعث می‌شود حال و حوصله کار فرهنگی برایمان باقی نماند. از مسائل اجتماعی و آلودگی هوا که ما نیز مثل همه مردم درگیر آنها هستیم که بگذریم، مشکلات حرفه خودمان و این مساله ممیزی کتاب‌ها خیلی روحیه کار را از بین می‌برد.

وی ادامه داد: ما در انتشارات پیدایش کتاب «خسرو و شیرین» را 7 بار منتشر کرده‌ایم که برای چاپ هشتم تصمیم بر این شد قطع کتاب عوض شود و تنها با همین تغییر ظاهری کتاب برای دریافت مجوز به ارشاد رفت که وقتی کتاب را برگرداندند، چندین و چند مورد اصلاحیه هم بدان وارد کرده‌اند.

مدیر بخش فرهنگی نشر پیدایش درباره یکی از اصلاحیه‌هایی که به این منظومه نظامی گنجه‌ای وارد شده، توضیح داد: بخشی از داستان با این بیت‌ها نقل می‌شود «شکر لب داشت با خود ساغری شیر/  به دستش داد کاین بر یاد من گیر / ستد شیر از کف شیرین جوانمرد/  به شیرینی چه گویم چون شکر خورد / چو شیرین ساقی‌ای باشد هم آغوش/  نه شیر ار زهر باشد هم شود نوش / چو مست از جام می نگذاشت باقی/ ز مجلس عزم رفتن کرد ساقی» که گفته‌اند مصراع «چو مست از جام می نگذاشت باقی» باید حذف شود.

نباتی افزود: همچنین در صفحه 135 کتاب سطر 14 گفته‌اند «در آغوش کشیدن» حذف شود. که این بخش از داستان درباره این است که خسرو را در خواب کشته‌اند و حال شیرین زانو می‌زند و جسد خسرو را در آغوش می‌کشد. و یا در صفحه 45 سطر اول تا سوم تاکید کرده‌اند واژه رقص‌زنان حذف شود که جالب اینجاست که چنین کلمه‌ای در متن نیست.

وی درباره برخی دیگر از اصلاحاتی که برای کتاب در نظر گرفته‌اند، بیان کرد: در صفحات 62، 81 و 82 کتاب هم چنین حذفیاتی اعلام کرده‌اند که باز هم موضوعاتی چون به خلوت رفتن، آغوش، گرفتن دست و از اینگونه موارد مورد نظر بوده است.

این نویسنده در پایان اشاره کرد: همچنین یک کتاب با نام «علوم ترسناک» ویژه گروه سنی الف را برای مجوز فرستاده بودیم که این کتاب مسائل علمی را به زبان طنز برای گروه سنی خردسال آموزش می‌دهد که اینجاها هم ایرادهایی وارد کرده‌اند که به نظر منطقی نمی‌آید و قالب طنز و مخاطب کتاب را در نظر نگرفته‌اند.

منبع: مهر


ویدیو مرتبط :
جزئیات اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر ارشاد توقیف «خسرو و شیرین» را تکذیب کرد



 

 وزیر ارشاد توقیف «خسرو و شیرین» را تکذیب کرد

 

 زمانی که کتاب جدیدی با تکیه بر اشعار قدیمی و بارها انتشار یافته، تولید می شود، باز هم کتابی جدید است و سبک نگارش، الفاظ و تعابیر آن باید دوباره بررسی شود.

«سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به توقیف «خسرو و شیرین» و منظومه «بیژن و منیژه» توضیح داد: در جامعه امروزی و با تعداد زیاد رسانه های امروزی، از این دست شایعات خبری هم پخش می شود.

وقتی شبکه خبری یا سایتی، مصاحبه یا خبری را منتشر می کند، بقیه رسانه ها هم آن را تلقی به قبول می کنند و بر آن مبنا خبر را انعکاس می دهند و حتی جهانی می شوند. برای مثال بحث توقیف شدن منظومه «خسرو و شیرین»، در شبکه های بی بی سی و العربیه پیچید و آن ها به این موضوع دامن زدند.

وی با اشاره به این که، اصل مطلب توقیف شدن، تکذیب شد، بیان کرد: به دست اندرکاران و مسوولان مربوطه اعلام کردیم که باید برای این گونه اقدامات، توضیحاتی داده شود تا برای همگان شبهه برانگیز نشود.

حسینی توضیح داد: اصل ماجرا این است که فردی آمده و از نسخه اصلی کار، اقتباس و با قلم منحصربفرد خودش آن را بازنویسی کرده است، به گونه ای که برای مخاطب نوجوان، ساده و روان باشد. به هر حال زمانی که کتاب جدیدی نگارش می شود، در حالی که با تکیه بر اشعار قدیمی و بارها انتشار یافته است، اما این کتاب، سبک نگارش جدید با الفاظ و تعابیر و تغییراتی که خود فرد آن را اعمال کرده است.

وزیر ارشاد با بیان این که منظومه «خسرو و شیرین» بارها چاپ شده و باز هم به چاپ خواهد رسید، تاکید کرد: در برنامه هفته فرهنگی ایران در جمهوری آذربایجان، قرار است که به گنجه برویم و در آن جا درباره نظامی گنجوی برنامه های ویژه ای را برپا کنیم، لذا بحث توقیف این منظومه را تکذیب می کنیم.

وی گفت: درخواستی که از رسانه و مطبوعات داریم این است که وقتی خبری از ناحیه ای به دست شان می رسد، صحت آن را مورد بررسی قرار دهند..... / شبکه خبری برنا