اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران


بعد از اذان صبح، چادر گلدار را به سر می‌کند، برقع به صورت می‌زند و دل به دریا می سپارد، این کار هر روز بانوی صیاد خلیج‌فارس است...

خبرگزاری ایسنا: 43 مایل دورتر از سرزمین مادری، حوالی جزیره هنگام، هر صبح زنانی با چادرهای رنگی سوار بر قایق های چوبی، قلاب ها را به دل دریا می سپارند تا زندگی حلال صید کنند.

تقریبا همه زنان جزیره هنگام ماهیگیر هستند و صید را بدون کمک مردان و به تنهایی انجام می‌دهند و هر کدام برای خود قایقِ پارویی دارند، روش صید زنان در هنگام، کاملا سنتی و با استفاده از قلاب ماهیگیری است.

«فاطمه اربابی»، از قدیمی‌ترین زنان صیاد در جزیره هنگام است، حدود 60 سال سن و شش فرزند دارد و از زمانی که ازدواج کرده برای تامین معیشت، هر روز پابه‌پای همسرش دل به دریا زده است.

هر روز بعد از اذان صبح سوار بر قایق ماهیگیری‌اش می‌شود، در دل خلیج فارس پارو می‌زند، همین که از جزیره کمی فاصله گرفت، نخ قلاب را به آب می‌اندازد و صید را آغاز می‌کند، قایق‌های کوچک و پاروییِ زن‌ها برخلاف قایق‌ها و لنج‌های صیادی خیلی عادت ندارند از خانه دور شوند.

او هر نوع ماهی را صید می‌کند و آن‌هایی که قابل استفاده هستند را می‌فروشد. خودش به بازار ماهی فروش‌ها نمی‌رود، این کار همسرش است، مثل همه زنان و مردانِ جزیره هنگام. ماهی‌ها در جزیره به دست مشتری نمی‌رسد، بندرگاه سرزمین اصلی، همان جایی است که ماهی‌های صید شده این زنان در آن به فروش می‌رسد.

اربابی می‌گوید: اگر هوا خوب باشد، دو مرتبه در روز به صید می‌رویم، یک‌بار بعد از نماز صبح که تا ظهر روی آب هستیم و بار دیگر بعدازظهرها که کار معمولا تا قبل غروب ادامه دارد.

صیادیِ زنان در جزیره هنگام تقریبا پیشه‌ای موروثی شده است، «بیشتر زن‌ها، پیر و جوان از قدیم صیادی می‌کنند، جوان‌ها از ما سن‌دارها یاد گرفته‌اند و حالا با علاقه کار‌ می‌کنند»، این‌ها را بانوی صیاد به خبرنگار ایسنا می‌گوید.

زنانِ هنگام جز صیادی، لباس‌های محلی می‌دوزند، سوزن‌دوزی می‌کنند و اوقات بیکاری در جزیره‌ای که گردشگران بیشتر برای تماشای دلفین‌ها و ساحل نقره‌ای به آن قدم می‌گذارند، صدف دریایی، روغن کوسه و ادویه‌جات محلی هم می‌فروشند. دکه‌های صنایع‌دستی این زنان در اسکله‌ی هنگام برپا است و کمتر کسی از افسانه‌هایی که پشت آن برقع های قرمز و طلایی پنهان شده خبر دارد.

پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران + عکس

بانوان ماهیگیر در جزیره هنگام

اربابی داستان صیاد شدن‌اش را خیلی کوتاه روایت می‌کند و می‌گوید: وقتی ازدواج کردم، لازم بود که مخارج زندگی را تامین کنیم، در جزیره هیچ کاری نبود که انجام دهیم، باید برای امرار معاش پا به پای مردها کار می‌کردیم و تنها کار در جزیره هنگام، صیادی بود؛ این شد که دل به دریا زدیم.

او ادامه می‌دهد: به صیادی علاقه داشتم، خودم پشت قایق نشستم و یاد گرفتم، حالا هم تنها به دریا می‌روم، بیشتر زنان در هنگام مثل من هستند.

فاطمه اربابی می‌گوید: وقتی هوا خراب است، فقط یک‌بار به دریا می‌رویم، گاهی شاید همان یک‌بار هم نتوان رفت. روزهایی هست که روزیِ دریا زیاد می‌شود، یک روزهایی هم هیچ ماهی به سر قلاب نمی‌آید. گاهی حتی به اندازه یک وعده غذا، ماهی صید نمی‌کنیم. دریا این طور است دیگر. روزی هم دست خدا است.

او و زنان دیگر، روزهایی که به گفته خودشان هوا خراب است و نمی‌توانند دل به دریا بزنند، در ساحل نقره‌ای هنگام، زیورآلات و صنایع‌دستی را که زنان جوان‌تر جزیره با صدف درست کرده‌اند می‌فروشند.

ادامه می‌دهد: حالا که ماهی گران شده، اگر بتوانیم روزی 10 کیلو هم ماهی صید کنیم، خوب است و می‌توانیم زندگی را بچرخانیم، اما شانس است دیگر، یک روز ماهی زیاد است و یک روز هیچی نیست.

کنار دکه‌هایی که با صدف‌های دریایی تزیین شده‌اند و زنان برقع به صورت زده با چادرهای رنگارنگ مشغول فروش آن صدف‌ها هستند، قایق‌های کوچک زیادی صف کشیده‌اند تا صبح فردا که پریان خلیج فارس را به خود ببینند.

اربابی به آن قایق‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: بیشتر زنان جزیره که صیادی می‌کنند برای خودشان قایق دارند و آن را با همان پول صیادی خریده‌اند، اما با وجود این همه استقلال، دلیل ندارد درآمدمان از شوهران‌مان جدا باشد، ما همه کارها را پابه‌پای مردان‌مان انجام می‌دهیم، هرچه صید کرده‌ایم و فروخته‌ایم وسط می‌گذاریم و زندگی را باهم می چرخانیم.

پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران + عکس

بانوان ماهیگیر در جزیره هنگام

پری‌های دریایی در 43 مایلی آب‌های ایران + عکس

ساحل جزیره هنگام


ویدیو مرتبط :
پری دریایی واقعی در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فرمانده نیروی دریایی ارتش:ارتش ایران تا 12 مایلی سواحل آمریکا خواهد رفت





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ارتش ایران تا 12 مایلی سواحل آمریکا خواهد رفت

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه نیروی دریایی تمامی حرکات ناوهای آمریکایی را کنترل می‌کند و اشراف اطلاعاتی کاملی به فعالیت‌‌های ‌آنها در خلیج فارس دارد، گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی آمریکا را تهدید کرده تا سال‌های آینده به فاصله 12 مایلی سواحل آنها خواهد رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار حبیب ‌الله سیاری در سیزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور در جمع دانشجویان سخنرانی کرد.

وی در پاسخ به سوال برخی دانشجویان در خصوص حضور ناوهای نظامی آمریکایی در خلیج فارس گفت: اگر بخواهیم تجهیزات نیروی دریایی ایران در آمریکا را مقایسه کنیم باید گفت که همه دنیا هم به اندازه آمریکا تجهیزات ندارند زیرا آمریکا سالانه 800 میلیارد دلار برای تجهیزات نظامی خود هزینه می‌کند و روی تمام خط استوا مستقر است اما براساس فرمایشات رهبری، ایران اهل تجاوز نیست و اهل حضور در دریاهاست.

وی تصریح کرد: حضور ناوهای آمریکا در آبهای آزاد خلیج فارس و دریای عمان براساس حقوق بین‌المللی و ما به هیچ عنوان به آمریکا اجازه ندادیم که به آب‌های سرزمینی ما وارد شود.

سیاری ادامه داد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی آمریکا را تهدید کرده تا سال‌های آینده به فاصله 12 مایلی سواحل آنها خواهد رفت.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ما تمامی حرکات ناوهای آمریکایی را کنترل می‌کنیم و اشراف اطلاعاتی به فعالیت‌های آ‌نها داریم.

وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس ما از نظر فناوری و تجهیزات نظامی از ارتش آمریکا و عراق عقب‌تر بودیم اما با اعتقاد، ایمان و اراده خود توانستیم بر آنها پیروز شویم.

سیاری در ادامه در خصوص امکان بسته شدن تنگه هرمز در صورت تهدیدات آمریکا گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تنگه هرمز را پشت سر گذاشته و جلوتر آمده است و ما توانمندی برقراری امنیت منطقه را داریم بنابراین برای حاکمیت منطقه نیازی به دیگران نداریم.

وی در پاسخ به سوالی از سوی دانشجویان در خصوص پدیده دزدان دریایی در دریای سرخ گفت: پدیده دزدان دریایی در سواحل سومالی اتفاق افتاده است. این کشور دارای حکومت مرکزی نیست و حکومت‌های غربی تلاش دارند با ایجاد و تعریف ناامنی در منطقه حضور خود را توجیه کنند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با طرح این سئوال که به نظر شما با توجه به فقر و درماندگی مردم این کشور چگونه دزدان دریایی توانسته‌اند به سلاح‌‌های پیشرفته و قایق‌های تندرو دست یابند گفت:‌ پدیده دزدان دریایی به نفع آمریکا و کشورهای غربی است زیرا شرکت‌های بیمه مستقر در آمریکا و انگلیس حق بیمه خود را در مناطق ناامن تا چندین برابر افزایش می‌دهند و در واقع سود حضور دزدان دریایی در دریاهای سومالی به جیب آنها می‌رود.

وی با اشاره به وضعیت ناگوار مردم این کشور گفت: تخلیه زباله‌های هسته‌ای در سواحل سومالی باعث ضربه دیدن شغل اصلی این کشور که ماهیگیری بوده است شده و پدیده دزدان دریای سالانه 7 تا 12 بیلیون دلار به اقتصاد جهان ضرر می‌زند و در سال دوهزار و دوازده 4 هزار و 185 دریانورد مورد حمله دزدان دریایی قرار گرفته و هزار و 90 نفر گروگان گرفته شده‌اند.

سیاری در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری در خصوص هزینه‌های ناوشکن جماران و لزوم ساخت چنین ناوشکنی گفت: نیروی دریایی باید برای حضور در آبها تجهیزات داشته باشد. اگر بخواهیم این تجهیزات را بخریم به دلیل تحریم ها به ما نمی‌دهند بنابراین باید به سراغ ساخت این تجهیزات برویم.

وی با بیان اینکه ساخت ناوشکن جماران حدود 50 میلیارد تومان برای ایران هزینه داشته است، گفت: کشورهای غربی به کشورهای عربی منطقه مانند این ناوشکن را با 5 برابر این قیمت فروخته‌اند.

وی در خصوص حضور نیروی دریایی در دریای خزر گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در منطقه 20 درصدی سهم ایران از دریای خزر حضور دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: این منطقه دارای منابع عظیم نفتی و سکوی حفاری ما در خزر در عمق 750 متری از منابع بهره برداری می‌کند این در حالی است که در خلیج فارس از عمق 40 تا 50 متری بهره برداری‌ها صورت می گیرد و این امر نمایانگر دستیابی ایران به فناوری های نوین است.

در ابتدای این جلسه فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت دریا و نقد بی‌توجهی و کم توجهی مردم و دولتمردان به دریا گفت: متاسفانه ملت ایران در استفاده از دریا بسیار عقب هستند و این به خاطر ضعف سلاطین گذشته است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به محرومیت استان‌های ساحلی گفت: این محرومیت در حالی است که در همه کشورهای جهان بزرگترین و پیشرفته‌ترین شهرها در نزدیکی سواحل قرار دارند.

وی با بیان اینکه 93 درصد ترانزیت کالای ما از طریق دریا انجام می‌شود، گفت: در این میان دریای عمان و اقیانوس هند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که تا امروز به آنها توجه نشده است.

سیاری همچنین با اشاره به فرمایشات رهبری در خصوص نقش نیروی دریایی و حس امنیت و اقتدار جمهوری اسلامی گفت: نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است نه نیروی حاشیه‌ای.

در پایان این مراسم لوح تقدیری از سوی دانشجویان به فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تقدیم شد./مهر