اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پرداخت 250 هزارتومانی در مقابل برداشت 400 هزار تومانی از جیب مردم



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در مناظره نمایندگان مجلس و دولت درباره فاز دوم هدفمند کردن یارانه‌ها مطرح شد:

پرداخت 250 هزارتومانی در مقابل برداشت 400 هزار تومانی از جیب مردم 

 نگرانی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، حتی به صداوسیما هم رسیده و برنامه «نگاه یک»، با حضور محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی به صورت حضوری و میرتاج الدینی معاون دولت به صورت تلفنی برگزار شد و اتفاقا مناظره داغی از کار در آمد. مهمترین قسمت این مناظره زمانی بود که باهنر اعلام کرد در صورت پرداخت 250 هزار تومان به هر نفر، آن طرف ماجرا هم ببینیم که 400 هزار تومان از جیب مردم دریافت می‌شود.

به گزارش سیاسی باشگاه خبرنگاران محمدرضا باهنر در ابتدای برنامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاكنون چه اندازه از اهداف هدفمندی یارانه‌ها تحقق یافته است؟ گفت: اجرای هدفمندی یارانه‌ها جزو آرزوهای بزرگ دولت در مجالس گذشته بوده است.

وی با اشاره به اینكه بخش عمده‌ای از انرژی به دلیل ارزانی تلف شده است، افزود: مصرف سرانه انرژی در كشور ما نیز به نسبت سایر كشورها بالاتر است به گونه‌ای كه مصرف انرژی با تولید ناخالص ملی ارتباط معنادار و مفهوم‌داری نداشت.

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام آمادگی دولت نهم برای اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها اظهار داشت:‌ طرح هدفمندی یارانه‌ها پروژه عظیم و توانمندی بود كه بیش از یكسال بعد از بحث‌های كارشناسی با دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاه توانستیم نسبت به قسمت عمده‌ای از این قانون با دولت به تفاهم برسیم.

باهنر با اشاره به اینكه دولت از ابتدا با چند مرحله‌ای بودن هدفمندی یارانه‌ها مخالف بود، خاطر نشان ساخت: دولت مدعی بود كه به یك باره كار هدفمندی یارانه‌ها را به اتمام برسانیم.نایب رئیس دوم مجلس با بیان اینكه طرح هدفمندی یارانه‌ها در پنج گام كلید خورده است، افزود: باید به تدریج جامعه، شهروندان و بنگاه‌ها را به سمت مصرف درست انرژی سوق دهیم.

وی با اشاره به اینكه در رهگذر هدفمندی یارانه‌ها مركز خانوارها،‌ بنگاه‌ها و هزینه‌های عمرانی دولت تحت تاثیر قرار دارد، گفت: طی تقسیم بندی 50 درصد به اقتصاد خانوار، 30 درصد به بنگاه‌ها و 20 درصد به هزینه‌های دولت تخصیص داده شده است. باهنر با بیان اینكه در همان سال اول دولت درصد‌های مورد نظر را شروع نكرد، گفت: پولی را كه به اقتصاد خانوار واگذار كرده‌ایم تقریبا تمام پولی بود كه از هدفمندی یارانه‌ها كسب می‌شد.نایب رئیس دوم مجلس با اشاره به اینكه دولت به بنگاه‌های تولیدی توجه نكرد، اظهار داشت: دولت از سهم 20 درصدی خود منصرف شد این در حالی است كه باید این 20 درصد پول را به پیمانكاران و طرف‌های قراردادی‌اش پرداخت می کرد.

وی خاطر نشان ساخت: صرف نظر دولت از 20 درصد به معنای این است كه افزایش هزینه‌های عمرانی بلافاصله به بودجه عمرانی كشور تحمیل شده است. باهنر بنگاه‌های تولیدی را قلب تپنده كشور و ملت دانست و عنوان كرد: 30 درصد سهم تولید پرداخت نشده و این رقم در آمار و ارقام مشخص شده است؛ دولت از ابتدا در مسیر دیگری حركت كرده است. باهنر اظهار داشت: من واقعا متاسفم خیلی علاقمند بودم كه نمایندگان دولت نیز در این میزگرد حضور داشتند تا با هم بحث كنیم اگر واقعا عدم حضور نمایندگان به دلیل حضور بنده بود كاش من را عوض می‌كردید تا فرد دیگری می‌آمد كه نمایندگان دولت هم حضور می‌یافتند.

نایب رئیس دوم مجلس مهمترین و اصلی‌ترین دستاورد هدفمندی یارانه را طی دو سال گذشته در خصوص مصرف انرژی دانست و افزود: ظرف این دو سال افزایش مصرف انرژی نداشتیم.

باهنر با اشاره به اینكه در ده قلم از كالاهای مصرفی تورم بسیار بالا است، اظهار داشت: توقف هدفمندی یارانه‌ها در مرحله دوم به معنای هدفمندی مرحله اول نیست بلكه مرحله اول كامل و جامع اجرا می‌شود.

وی با بیان اینكه منافع اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها بیشتر از ضررهایش بود، گفت: برای همین موضوع از دولت تشكر می‌كنیم ولی باید نواقص مرحله اول برطرف شود.

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در ادامه اضافه كرد: باید با هر یك ریال بانك مركزی، پنج ریال نقدینگی در كشور اضافه شود.

باهنر با اشاره به اینكه نقدینگی كشور در سال 84 حدود 60 هزار میلیارد تومان بود افزود: امروزه بیش از 402 میلیارد تومان نقدینگی وجود دارد؛ زمانی كه اقتصاد در كشور بزرگ می‌شود نقدینگی نیز افزایش می‌یابد لذا اگر نقدینگی زیاد شود و پشت سر تولید نرود به سفته بازی، دلال بازی و خرید و فروش منجر می‌شود. نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی افزود: در چشم انداز 20 ساله رشد اقتصادی را 8 درصد پیش بینی كرده‌ایم لذا تورم باید به عدد یك رقمی می‌رسید.وی با تاكید براینكه نقدینگی ما طی هفت سال گذشته 700 درصد رشد داشته است، افزود: از یك طرف 250 هزار تومان پول در جیب مردم می‌گذاریم و از طرف دیگر 400 هزار تومان می‌خواهیم برداشت كنیم.

نایب رئیس دوم مجلس تصریح کرد: رشد صفر و حتی رشد منفی از دستاوردهای بسیار مهم و قابل افتخار هدفمند كردن یارانه‌ها است. باهنر ادامه داد: دولت تورم را 30 درصد اعلام كرده ولی كدام خانوار 30 درصد را قبول می‌كند.

وی با اشاره به اینكه من نمی‌خواهم همه هزینه‌های تورم را به گردن هدفمند سازی یارانه‌ها بیندازم بلكه عوامل دیگری هم در این رابطه موثر هستند، گفت: اگر یارانه 5 برابر شود آیا خانوارها می‌توانند برق هر كیلو وات 1000 تومان را مصرف كنند؟ آیا تولید برق هر كیلو وات هزار تومان صرفه دارد؟ آیا اگر بنزین 3500 یا 4000 تومان بشود می توانیم كرایه تاكسی را بدهیم.

تورم را نباید گردن هدفمندی یارانه‌ها انداخت

گفتنی است حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی در ادامه برنامه «نگاه یك» طی گفت‌وگوی تلفنی اظهار داشت: همه تورم فعلی را نباید گردن هدفمندی بیندازیم و اینكه بعضی‌ها می‌گویند بنزین 4 هزار یا 5 هزار تومان می‌شود درست نیست.

وی با بیان اینكه اگر یارانه‌ها 5 برابر شود هر چقدر هم هزینه‌ها بالا برود قدرت خرید مردم هم بیشتر می‌شود، افزود: همه مشكلات كشور را نمی‌خواهیم با هدفمندی یارانه‌ها حل كنیم.

معاون پارلمانی سابق دولت با اشاره به اینكه با اجرای گام اول هدفمندی یارانه‌ها توانستیم عدالت را اجرا كنیم، خاطر نشان ساخت: در مدیریت مصرف انرژی كاهش رشد داشته‌ایم.

حجت الاسلام میر تاج الدینی با بیان اینكه دولت از سهم 20 درصدی خود عدول كرد اظهار داشت: 20 درصد سهم تولید تنها شامل پیمانكاران و فعالیت‌های عمرانی نبود بلكه كل هزینه دولت مثل گاز، برق و انرژی را هم شامل می شد. وی اضافه کرد: دولت سهم خود را با صرفه جویی در هزینه‌های جاری به یارانه مردم اختصاص داد و هدفمندسازی یارانه‌ها مشكل مصرف انرژی را در كشور حل كرد این در حالی بود كه كسی جرات حل كردن آن را نداشت.

معاون رئیس جمهور با بیان اینكه شرایط اقتصادی مثل تحریم و نوسانات ارزی در افزایش تورم موثر هستند، افزود: بخشی از كمك به تولید در قالب تسهیلات ارائه می‌شود و بنگاه‌های تولیدی به كمك یارانه‌ها روی پای خود ایستاده‌اند لذا یكی از اهداف هدفمندی یارانه‌ها اصلاح شیوه‌های اقتصادی در واحدهای تولیدی برای فعالان اقتصادی است.

حجت الاسلام میرتاج‌الدینی افزود: اگر بنا بود بعد از اجرای هدفمندی یارانه‌ها دوباره به بنگاه‌های اقتصادی یارانه داده می شد آنها مثل گذشته وابسته به یارانه می‌شدند و اصلاحی دیگر ایجاد نمی‌شد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینكه رفتار مصرف انرژی در كشور تغییر كرده است، اظهارداشت: رمز موفقیت گام اول هدفمندی یارانه‌ها جبران هزینه‌های تحمیل شده به مردم است بنابراین قدرت خرید مردم باید حفظ شود.

وی اظهار داشت: رئیس جمهور می‌خواهد روز چهارشنبه در مجلس توضیحاتی درباره مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها دهد بنابراین امیدواریم میان دولت و مجلس اجماع حاصل شود.

حجت‌الاسلام میرتاج الدینی با اشاره به اینكه دولت هر زمانی مطلبی را می‌گوید در مجلس گارد می‌‌گیرند گفت: دولت می‌خواهد قدرت خرید مردم را حفظ كند تا فشاری بر مردم وارد نشود.معاون پارلمانی سابق دولت خاطر نشان کرد: طبق آمار رسمی تورم4/27 درصد اعلام شده است که نباید در آمار رسمی تردید داشته باشیم./مردم سالاری

 


ویدیو مرتبط :
| 10 هزارتایی شدیم ، جایزه 400 هزار تومانی |

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

غفوری فرد: بعید می‌دانم دولت روحانی، تک‌دوره‌ای شود / پرداخت یارانه 250 هزار تومانی غیرممکن است



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

قائم‌مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری، معتقد است که احمدی‌نژاد تا به حال دو بار از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده و بعد از آن نیز خلافی نداشته است که بخواهد در صورت حضور در انتخابات 96، ردصلاحیت شود.

به گزارش آنا، حسن غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی درباره وضعیت «مینو خالقی» اظهار کرد: قانون در این رابطه ابهام دارد. یعنی اگر فردی منتخب شد، اما شورای نگهبان آرای آن شخص را ابطال کرد آیا نفر بعدی وارد مجلس می‌شود یا انتخابات آن استان و شهر میان‌دوره‌ای خواهد شد؟

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در ادوار گذشته وضعیت مشابه «مینو خالقی» رخ داده است یا خیر؟»، گفت: در گذشته یک بار چنین رویکردی در حوزه انتخابیه زابل اتفاق افتاد. به عبارتی شورای نگهبان آن کاندیدا را تأیید و بعد از رأی‌آوردن وی، شورای نگهبان آرای آن کاندیدا را ابطال کرد.

این فعال سیاسی اصولگرا در این باره اضافه کرد: آرای «حبیب‌الله دَهمَردهِ» در مجلس چهارم یا پنجم ابطال شد. حتی به خاطر دارم وی عازم به شهر تهران بود ولی رادیو اعلام کرد صلاحیت «دَهمَردهِ» رد شده است و انتخابات در آن حوزه انتخابیه به مرحله دوم کشیده شد.

غفوری‌فرد با بیان اینکه «قانون در این باره ابهام دارد چراکه تکلیف کاندیداهایی که آرا یا صلاحیتشان بعد از تأیید اولیه شورای نگهبان رد یا ابطال شود، مشخص نیست»، تصریح کرد: وزارت کشور درباره مینو خالقی یا هر کاندیدای دیگری می‌گوید «اگر در ابتدا صلاحیت نامزدی تأیید و بعد از اینکه وی به عنوان منتخب مردم برگزیده شد، اما بعدا صلاحیت یا آرای او دچار اشکال شد باید مشکلش در مجلس حل و فصل شود».

وی با طرح این پرسش که «اگر برای مینو خالقی اعتبارنامه‌ای صادر نشود و او را رد کنند، آیا انتخابات میان‌دوره‌ای می‌شود یا اینکه نفر دوم به مجلس دهم راه پیدا می‌کند؟»، گفت: ‌به نظر می‌رسد برای حل این مشکل توافق و تقسیم کاری میان مسئولان کشور وجود ندارد. بنابراین مسئله مربوطه نشان‌دهنده این است که قانون در این رابطه ابهام دارد. ولی وزارت کشور در این باره گفته است که استفسار خواهد کرد.

گروکشی در فضای کنونی کشور کار صحیحی نیست
این فعال سیاسی اصولگرا به هشدار علی مطهری مبنی بر اینکه اگر اعتبارنامه‌ای برای مینو خالقی صادر نشود، «وزیر کشور را استیضاح می‌کند» اشاره کرد و افزود: استیضاح دست یک نماینده نیست که بتواند وزیری را استیضاح کند، اما این امر به عمر مجلس نهم شورای اسلامی نخواهد رسید.

وی همچنین تأکید کرد: به عقیده من، با وجود مشکلات خارجی و داخلی که کشور با آن‌ها مواجه است، «گروکشی» اقدام درست و صحیحی نیست.

احمدی‌نژاد دوبار تأیید صلاحیت شده و باز هم تأیید صلاحیت می‌شود
غفوری‌فرد در بخش دیگری از این گفت‌وگو، درباره اینکه «آیا ممکن است محمود احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری سال 96 تایید صلاحیت شود یا خیر؟»، بیان کرد: اگر تاکنون احمدی‌نژاد مشکلی داشت محاکمه می‌شد.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: مخالفت با عقاید، افکار و رفتار فردی دلیل بر ردصلاحیت نیست. احمدی‌نژاد دوبار توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده‌ است و وی بعد از آن نیز رفتاری مرتکب نشده که بخواهند احمدی‌نژاد را ردصلاحیت کنند.

پرداخت یارانه 250 هزار تومانی غیرممکن است
رئیس هیئت بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره وعده یارانه 250 هزار تومانی منتسب شده به محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 تأکید کرد: یارانه 250 هزار تومانی «به هیچ‌عنوان» قابلیت اجرایی شدن ندارد. به عبارتی پرداخت یارانه نقدی آن هم با این مبلغ اصلا عملیاتی نیست. چراکه هم‌اکنون نیز دولت برای پرداخت یارانه 45500 تومانی با مشکل مواجه است و تاکنون نتیجه مثبتی هم در بر نداشته است حالا چه برسد به اینکه مبلغ یارانه‌ها 250 هزار تومان شود.

دبیرکل جامعه اسلامی ورزشکاران در این باره اضافه کرد: یارانه 250 هزار تومانی، پنج‌ونیم برابر 45500 تومان است. زمانی‌که برای اولین بار مردم یارانه دریافت کردند هر بشکه نفت 150 دلار بود در حالی‌که امروز هر بشکه‌ نفت 30 دلار است. متأسفانه سیاست یارانه‌ها از همان ابتدا به درستی اجرا نشد، به عبارتی از روز اول «آقای احمدی‌نژاد» یارانه‌ها را «بد» اجرا کرد.

غفوری‌فرد یادآور شد: زمانی‌که ما خودمان «یارانه‌» را در مجلس شورای اسلامی تصویب کردیم هدفمان این بود که «حداکثر 50 درصد آن چیزی که از تعدیل قیمت‌ها و درآمد به دست می‎آید» به یارانه‎ها اختصاص پیدا کند، 30 درصد برای صنایع و 20 درصد دیگر نیز به دولت تعلق یابد.

وی در این باره توضیح داد: همه آن 50 درصد هم به صورت پول نقد نبود. یعنی یارانه‌ها «هفت بند» داشت که یکی از آن بندها این‌گونه بود؛ به عنوان مثال: بهداشت عمومی، طرح سلامت و... در آن سیاست‌ها پیش‌بینی شده بود. اما از همان روز اول، پرداختی‌ها از 100 درصد هم بیشتر شد. در حالی‌که در قانون آمده بود «که دولت در سال حداکثر 10 هزار تا 20 هزار میلیارد تومان باید برای این کار صرف کند، اما دولت در همان موقع بیش از 40 هزار میلیارد تومان هزینه کرد.

به گفته این فعال سیاسی اصولگرا، از همان روز اول سنگ بنای «یارانه‌ها» اشتباه گذاشته شد.

بعید می‌دانم دولت روحانی، تک‌دوره‌ای شود
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره اظهارات مخالفان و منتقدان دولت تدبیر و امید که گفته‌اند «دولت روحانی، تک‌دوره‌ای خواهد شد» تصریح کرد: «بعید می‌دانم» این دولت تک‌دوره‌ای شود. این قضیه اصلأ قابل پیش‌بینی نیست که آیا دولت روحانی دو دوره‌ای می‌شود یا تک‌دوره‌ای. زمان انتخابات ریاست جمهوری سال 92 همه می‌گفتند انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد ولی دیدیم که چنین رویدادی به وجود نیامد. البته می‎دانید که تصمیمات ما همیشه دقیقه نودی است. همانطوری که پیش‌تر ذکر کردم انتخابات در ایران هیچ‌وقت قابل پیش‌بینی نبوده و نیست.

غفوری‌فرد درباره اظهارات غلامعلی حدادعادل مبنی بر اینکه «دولت در مرحله اول انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی دخالت داشته است»، اظهار کرد: این حرف‌ها و سخنان را باید خود دولت پاسخ دهد «من که وکیل وصی دولت نیستم». اما گویا گفته شده که چرا دولت «لیست امید» را تأیید کرده است؟

وی در این باره بیان کرد: دولت نمی‌تواند، اما یک شخص مانند رئیس‌جمهوری یا معاونان وی می‌توانند درباره کاندیدا یا لیستی نظر خودشان را بیان کنند. در قانون واژه‌های «دخالت دولت و استفاده از امکانات دولتی در انتخابات» منع و ممنوع شده است نه اشخاص. به عبارتی نظر دادن وزرا درباره «کاندیدا یا لیست» دخالت در انتخابات نیست. به عقیده من نیز چنین رفتاری فاقد اشکال و ایراد است. حتی این مسئله حق دولت است و هیچ ممنوعیتی در این باره وجود ندارد. بنابراین فردی با عنوان دولتی حق دخالت یا شرکت در انتخابات را ندارد، اما این حق را دارد که درباره کاندیدا یا لیست، نظر خودش را بیان کند یا به آن‌ها رأی دهد.

گفتنی است «حبیب‌الله دَهمَردهِ» استاندار سابق استان‌های لرستان‌ (از سال 89 تا 92)، سیستان و بلوچستان (از سال 84 تا 87) و کرمان ( از سال 87 تا 89) بوده است.  وی برای پیگیری چند و چون حوادث مربوط به ابطال آرای وی در ادوار گذشته مجلس، بی‌نتیجه ماند.