اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پذیرش دکتری سلیقه‌ای می‌شود؟



اخبار,اخباردانشگاه, آزمون دکتری

سال ۸۹ تلاشی برای عادلانه کردن پذیرش دانشجویان دکتری صورت گرفت اما پس از آن بارها شیوه پذیرش تغییر کرد و هم اکنون نیز خبرهای جدیدی از اعمال تغییرات دیگر در نحوه پذیرش به گوش می‌رسد.

به گزارش صدا و سیما؛ برنامه پیک بامدادی رادیو ایران امروز به بررسی موضوع نحوه پذیرش دانشجویان دکتری پرداخت.

خبرهای جدیدی از اعمال تغییرات در نحوه پذیرش دانشجویان دکتری به گوش می‌رسد؛ به گفته آقای شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم قرار است پذیرش دانشجویان دکتری پس از برگزاری آزمون جی آر ای به دانشگاه ها واگذار شود.

تلاش های چند روزه برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص از مسوولان وزارت علوم بی نتیجه ماند و به همین منظور با رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف درباره آزمون جی آر ای پرسیدم.

آقای روستا آزاد گفت: این آزمون با تفاوت هایی همان آزمون دکتری است و حاصل آن یک کارنامه و نمره است، دانشگاه ها معمولا مصاحبه خودشان را  اصل می گذارند و با نمره ای که می دهند به گونه ای عمل می کنند که تقریبا تاثیر آزمون کتبی که سازمان سنجش برگزار می کند عملا حذف می شود.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به این موضوع آزمون سازمان سنجش صرفا یک غربال گری اولیه می شود؛ موضوع جی آر ای نیز همین است، امتحانی را سازمان سنجش می گیرد، نتیجه سنجش نمره ایی است که هر کسی می تواند با این نمره مراجعه کند به دانشگاه و این دانشگاه است که تصمیم می گیرد با توجه به نمره جی آر ای و نتیجه مصاحبه چه دانشجوئی را بگیرد و چه دانشجوئی را نگیرد.

شرایط گذشته باز هم می‌تواند عدالت آموزشی را زیر سوال ببرد
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز بر ضرورت هم اندیشی و تعامل بیشتر برای اعمال هر گونه تغییر در  پذیرش دانشجویان تاکید دارد.

آقای جعفری گفت: فراز و نشیب های مختلفی در موضوع پذیرش دانشجو دکتری در کشور داشتیم؛ در گذشته نیز دانشگاه ها خودشان این کار را انجام می دادند و تنوع سلایقی که می توانست عاملی برای عدم اطمینان دانشجوها نسبت به نتایج باشد‌ باعث شد که آزمون متمرکز برگزار شود.

وی ادامه داد: بازگشت به شرایط گذشته باز هم می تواند عدالت آموزشی را زیر سوال ببرد.

جعفری تاکید کرد: مجلس نیز طرحی را برای سنجش و پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دستور کار دارد که خوب بود کمی دوستان تامل می کردند و با همکاری بیشتر یک صدا و همدلی و همزبانی را در عرصه آموزش تجربه می کردیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وزارت علوم مستقلا می تواند در این خصوص تصمیم گیری کند یا باید مصوبه مجلس را داشته باشد گفت: چون ما شورائی برای تعیین سبک و سیاق پذیرش داریم ممکن است بگویند در آن شورا تصمیم می گیریم و ماهیت اجرایی دارد و ماهیت تقنینی ندارد، اما ما فکر می کنیم با توجه به دغدغه هایی که وجود دارد ما به بحث ماهیت تقنینی قضیه هم توجه می‌کنیم.

اشکال واگذاری پذیرش دانشجویان دکتری به دانشگاه ها اعمال سلیقه‌ای شخصی است
مهمترین اشکال واگذاری پذیرش دانشجویان دکتری به دانشگاه ها اعمال سلیقه ای شخصی است که در طرح جدید وزارت علوم همچنان باقی می ماند.

آقای روستا آزاد رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در این باره گفت: اگر دانشگاه صرفا برخورد علمی کند مشکلی ایجاد نمی کند و اگر دانشگاه و مجموعه اساتید خواستند برخورد غیر علمی کنند، مثلا ظاهر دانشجو برای آن ها مهم باشد؛ این فاجعه است.

ایجاد ساز و کاری ثابت از الزامات اولیه برای برگزاری آزمونی در این سطح است؛ طراحی و تصویب چارتی ثابت برای آزمون دکتری نه تنها دانشجویان متقاضی را از سردرگمی نجات می دهد بلکه فرصتی برای برنامه ریزی دقیق مسئولان و ارتقای سطح کیفی این آزمون است.


 اخبار  دانشگاه  - صدا و سیما


ویدیو مرتبط :
پذیرش مقاله ISI|پذیرش مقالهISC|استخراج مقاله پایان نامه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلیقه ای عمل کردن دانشگاه ها در پذیرش دوره دکتری/آیا پذیرش این آزمون عادلانه خواهد بود؟





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

سلیقه ای عمل کردن دانشگاه ها در پذیرش دوره دکتری/آیا پذیرش این آزمون عادلانه خواهد بود؟

سلیقه ای عمل کردن دانشگاه ها در دادن نمرات مصاحبه آزمون دکتری 91 باعث شده تا نهادهای مسول نسبت به این اقدام واکنش نشان دهند و این آزمون به پر حاشیه ترین آزمون سال تبدیل شود.

درست همین چند ماه قبل بود که حدود 200 نفر از داوطلبان آزمون دکتری به نتایج اولیه آزمون خود اعتراض داشتند و با تجمع در مقابل سازمان سنجش اعتراض خود را به گوش مسولان این سازمان رساندند.

خبرساز شدن آزمون دکتری به مجلس هم کشیده شد و مجلسی ها را وادار کرد تا رییس سازمان سنجش را به کمیسیون آموزش دعوت کنند اما نتایج همگی نشان داد که اشتباهی پیش نیامده و تا حدی فضای آزمون آرام شد تا اینکه نتایج مصاحبه ها و سلیقه ای عمل کردن برخی دانشگاه ها باعث نارضایتی و اعتراض داوطلبان شد و دوباره آزمون دکتری را به حاشیه دار شدن کشاند به گونه ای که آزمون دکتری 91 یکی از پر حاشیه ترین آزمون ها در سال شناخته شد اگر چه مسولان سازمان سنجش معتقدند نمی گذارند حق هیچ داوطلبی تضییع شود.

دکتر حسین توکلی،  مشاور عالی سازمان سنجش در گفتگو با خبرنگار صنفی آموزشی باشگاه خبرنگاران افزود:با توجه به اطلاعاتی که از نتایج مصاحبه های آزمون دکتری 91 به سازمان سنجش ارسال شد، برخی از دانشگاه ها و گروه های آموزشی نمرات مصاحبه را کم ،صفر و یا غایب اعلام کرده بودند و نتایج بررسی های کارشناسی انجام شده در سازمان به مقام عالی وزارت علوم منعکس شد تا در این خصوص به دانشگاه های ذیربط تذکر داده شود و در گزینش نمرات به نحوی عمل شود تا حقی از داوطلبان از بین نرود.

بنا به این گزارش؛ اگرچه سازمان سنجش اعتقاد دارد که مدافع حقوق داوطلبان آزمون دکتری است اما باز جای این سوال باقی می ماند که آیا نتیجه نهایی این آزمون عادلانه خواهد بود؟

بیش از 70 درصد داوطلبان تقاضای افزایش وزن آزمون کتبی را داشتند

این مقام مسول در سازمان سنجش ادامه داد: با توجه به نظر خواهی انجام شده از داوطلبان دکتری 91 بیش از 70 درصد آنها تقاضای افزایش وزن آزمون کتبی را داشتند البته سازمان سنجش هم اکنون منتظر ابلاغ نظر وزیر علوم است تا در کنار آن با توجه به برنامه پیش بینی شده برای اعلام نتایج آزمون سراسری در هفته جاری و پاسخگویی در ارائه خدمات بهتر ترتیبی اتخاذ کند تا فهرست اسامی قبول شدگان نهایی آزمون دکتری با یک هفته تاخیر در 26 شهریور اعلام شود.

اگر اشتباهی صورت گرفته باشد به دانشگاه ها تذکر داده می شود

در این میان وزارت علوم هم نسبت به این جریان واکنش نشان داده و گفته نمی گذارد تا حقی از دانشجویی کم شود و به شدت پیگیر این ماجرا است اگر چه داوطلبان همچنان با تماس های خود با باشگاه خبرنگاران نگران آخر و عاقبت نتیجه آزمون خود هستند.

دکتر کامران دانشجو، وزیر علوم در ادامه افزود: در سال اول آزمون دکتری یک آزمون عمومی گرفته می شد و پس از بررسی ها داوطلب برای مصاحبه به دانشگاه معرفی می شد که در این میان داوطلبان نسبت به نحوه انتخاب دانشگاه ها اعتراض داشتند بنابراین در سال دوم نگاهمان را تغییر دادیم و تصمیم گرفتیم شیوه پذیرش را تصحیح کنیم . جلسات زیادی گذاشته شد و افرادی که جزء خبرگان علم بودند نظراتی دادند و آزمون را به سمت تخصصی شدن بردیم، یعنی 50 درصد نمره آزمون و 50 درصد نمره مصاحبه در نظر گرفتیم و به عبارت دیگر مصاحبه ضریب 2 و آزمون ضریب 1 داشت و نمره آزمون را در رتبه بندی نهایی دخالت دادیم به این امید که عدالت انجام شود البته در این زمینه گویی سوئ برداشتی صورت گرفت.

وی گفت: در این راستا 15 هزار نفر برای مصاحبه به دانشگاه ها معرفی شدند که پس از رسیدن نمرات متوجه شدیم که نمره مصاحبه برخی داوطلبان صفر داده شده و مشخص شد که برخی دانشگاه ها سلیقه ای عمل کردند تا بتوانند دانشجوی خود را پذیرش کنند البته این را بگویم که اگر 2 دانشجو با هم کاملا یکسان باشند، بعد مسول می توانست دانشجوی خود را انتخاب کند اما ما این امر را کاملا بررسی می کنیم اگر اشتباهی صورت گرفته باشد به دانشگاه ها تذکر می دهیم و اگر به گونه ای عمل شده باشد تا حقی از دانشجو از بین رفته باشد آن را درست می کنیم و تذکر می دهیم./باشگاه خبرنگاران