اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

پاسخ محسنی اژه‌ای به نامه رحیمی



اخبار,اخبار سیاسی , پرونده محمدرضا رحیمی

 حکم محمدرضا رحیمی قطعی شده و طبیعی است که اجرا می‌شود، در حال حاضر باید تشریفات اداری طی شود و سپس حکم اجرا می‌شود.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در آن زمان محمدرضا رحیمی در مقام معاونت اول رئیس‌جمهور بود و نمی‌شد حرفی را بدون مستندات زد لذا باید مستندات محکم باشد٬ گفت: همین مشکلات باعث کندی روند رسیدگی پرونده شد.

به گزارش ایلنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری در رابطه با پرونده محمدرضا رحیمی و روند رسیدگی و مفاد قطعی حکم وی گفت: خسارت مفاسد اقتصادی بسیار زیاد است و همه‌ دولتمردان در قوای قضائیه، مجریه و مقننه باید با مفاسد اقتصادی مقابله و برخورد کنند.

اراده جدی تمام قوا برای مبارزه با مفاسد اقتصادی
وی ادامه داد: در حال حاضر اراده جدی از سوی همه دستگاه‌ها برای مبارزه با مفاسد اقتصادی وجود دارد. همچنین قوه قضائیه عزم خود را جزم کرده که با مفاسد اقتصادی برخورد کند.

محسنی‌اژه‌ای تصریح کرد: در برخورد با مفاسد اقتصادی اگر با عناصر اصلی برخورد نشود این مقابله و مبارزه ناقص خواهد بود و هم اطمینان مردم جلب نمی‌شود. قوه قضائیه تصمیم جدی داشته و دارد که با افرادی که مفاسد اقتصادی را در هر رده‌ای که هستند انجام دهند برخورد کند. همچنین این برخورد بدون تبعیض و قاطع خواهد بود.

معاون اول قوه قضائیه بیان اینکه در برخورد‌ها همه مبانی و اصول و قانونی و شرعی رعایت می‌شود گفت: این دقت در این راستاست تا حق کسی ضایع نشود و اگر کسی دارای قدرت و ثروت است نتواند از چنگال قانون فرار کند.

حکم پرونده رحیمی امروز قطعی شد
وی در باره پرونده محمدرضا رحیمی بیان کرد: امروز حکم این پرونده قطعی شده است. این پرونده در مهرماه سال ۸۸ آغاز شد. در آن زمان که این پرونده شروع شد درخصوص فسادی در شرکت بیمه ایران بود در آن فساد نام فردی به نام جابر ابدالی مطرح بود و در رسیدگی‌ها مشخص شد پرونده دیگری نیز وجود دارد که جابر ابدالی هم در آن پرونده نقش داشته است.

سخنگویی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: آن پرونده مربوط به پرداخت رشوه توسط یکی از افراد ثروتمند و افرادی بود که در بانک مشکل داشتند و حدود ۶۰ میلیارد تومان بدهی و معوقه بانکی داشت و برای رفع و رجوع کار غیرقانونی خود اقدام به پرداخت رشوه کرده بود که در تحقیقات نام محمدرضا رحیمی به میان آمد.

محسنی‌اژه‌ای گفت: ‌در پیگری‌ها و براساس اظهار متهمین و اسناد و مدارک به دست آمده و بررسی تعدادی از حساب‌های بانکی و پیگیری و ردیابی و وجوهی که از رشوه دهنده و رشوه گیرنده رد و بدل شده بود اتهام متوجه محمدرضا رحیمی شد.

چون رحیمی معاون اول رئیس‌جمهور بود٬ نمی‌شد حرفی را بدون مستندات زد
وی اضافه کرد: در این گونه پرونده‌ها در اجرا و مقام تحقیقات با مشکلاتی روبرو می‌شویم که این پرونده نیز مستثنی نبوده است و یک مقداری با مشکل مواجه بود.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه در آن زمان محمدرضا رحیمی در مقام معاونت اول رئیس‌جمهور بود و نمی‌شد حرفی را بدون مستندات زد لذا باید مستندات محکم باشد گفت: همین مشکلات باعث کندی روند رسیدگی پرونده شد.

محسنی‌اژه‌ای گفت: این پرونده در سال ۸۹ به صورت رسمی ثبت کیفری شد و نام ایشان ضمیمه پرونده شد اما باز تحقیقات ادامه داشت.

وی افزود: بازپرس مجددا حساب‌ها را مرور کرد و جزئیات را پرسید و پس از آن در نیمه اول سال ۹۰ به صورت رسمی تحقیق از محمدرضا رحیمی شروع شد و طی ۱۱ جلسه با حضور محمدرضا رحیمی و وکیل ایشان جلساتی چند ساعته برگزار شد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: نهایتا با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست برای محمدرضا رحیمی و سایر مته‌مان پرونده به دادگاه ارسال شد. دادگاه متهمان را محکوم و حکم مربوطه صادر شد.

محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: اما وکیل محمدرضا رحیمی به این حکم اعتراض و دیوان عالی کشور حکم او را به ۵ سال حبس به جرم ارتشا و انفصال دائم از خدمات دولتی و رد مال و ارتشا و از بابت تحصیل مال نامشروع هم به ۳ ماه و یک روز حبس محکوم کرد که جمعا وی به ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رد مال و جزای نقدی محکوم شد.

وی ادامه داد: در دادگاه، این پرونده در ۳ جلسه چند ساعته با حضور سایر متهمین، محمدرضا رحیمی و دو وکیل ایشان رسیدگی شد و آنچه را که می‌شود به صورت متعارف دقت کرد از ناحیه بازپرس، دادگاه بدوی و دیوان عالی کشور دقت شد. البته ممکن است براساس تشخیص برخی قضات اتهامات بیش از این مقدار بود اما ما تابع حکم قاضی و تایید دیوان عالی کشور هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسشی مبنی برا اینکه آیا ممکن است قوه قضائیه با درخواست اعمال ماده ۱۷ در رابطه با این پرونده موافقت کند؟ گفت: ‌ معمولا محکوم علیه و وکیل او اگر ادله‌ای داشته باشند که حکمی خلاف بین شرع است می‌تواند تقاضای اعمال ماده ۱۸ را داشته باشد اما گاهی بدون دلیل روشن این تقاضا مطرح می‌شود و نوعا هر تقاضایی که مطرح شود٬ مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، اما اینکه مورد پذیرش قرار می‌گیرد یا خیر٬ بستگی به ادله و رسیدگی دارد.

رحیمی می‌خواهد وانمود کند پرونده‌اش بر اساس غرض‌ورزی و اغراض سیاسی تشکیل شده است
محسنی‌اژه‌ای درباره نامه محمدرضا رحیمی به احمدی‌نژاد که در ایلنا منتشر شد٬ گفت: مطالبی که در این نامه بیان شده دارای چند بخش است. یک بخش آن مربوط به اعتراض به اهل رسانه است و بخش دیگر در رابطه با آقای احمدی‌نژاد است که مطالبی را رد و بدل کردند و من از مسائلی که در این نامه گفته شد خبر ندارم و از آن مقدار هم که مطلع هستم لازمه‌اش اینجا نیست که توضیحی ارائه دهم.

معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: نکته‌ای که در نامه محمدرضا رحیمی مطرح است، این است که او می‌خواهد وانمود کند براساس غرض‌ورزی و اغراض سیاسی این پرونده تشکیل شده اما قانونا، شرعا و اخلاقا برای آحاد جامعه وظیفه داریم در رابطه با این موضوعات دقت کنیم.

وی با بیان اینکه در بررسی این پرونده به دلیل وسواس و حساسیت٬ دقت بیشتری شد٬ تاکید کرد: اگر مشکلات و موانعی در روند رسیدگی نبود و همچنین اگر برخی افراد مانع‌تراشی نمی‌کردند٬ شاید روند رسیدگی زود‌تر انجام می‌شد.

سخنگوی دستگاه قضا درباره مطالبی که محمدرضا رحیمی درباره قوه قضائیه تلویحا و تصریحا بیان کرده است گفت: این مطالب صحت ندارد و به هیچ وجه صادق نیست که قوه قضائیه با انگیزه خاصی بخواهد پرونده‌ای را تشکیل دهد.

وی افزود: اینکه دیگران، حزب و یا جناح سیاسی از تشکیل این پرونده یا پرونده‌های دیگر استفاده یا سوء استفاده می‌کنند بحث دیگری است و این جزء اختیارات قوه قضائیه نیست.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که اگر رحیمی رد مال تعیین شده را پرداخت نکند‌ به جای آن به زندان می‌رود یا خیر؟ گفت: اگر کسی محکوم شد و رد مالی برایش تعیین شد، اگر آن پول را داشته باشد طبیعی است که از او اخذ می‌شود و اگر از دادن امتناع کند از مال او برداشت می‌شود همچنین اگر جزای نقدی برای او تعیین شده باشد را در صورت داشتن می‌دهد و اگر نداشته باشد در قانون میزان آن مشخص شده که به ازای آن به زندان می‌رود.

فشاری در پرونده رحیمی بر من وجود نداشته است
وی در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه آیا این صحت دارد در رابطه با این پرونده شما را تهدید کرده‌اند و به شما فشار آورده‌اند؟ اظهار کرد: در رابطه با این پرونده کسی من را تهدید نکرده و چنین موضوعی صحت ندارد. در رسیدگی به این پرونده‌ها طبیعی است فشارهایی وجود دارد اما فشار‌ها نسبت به من صحت ندارد.

حکم رحیمی پس از تشریفات اداری اجرا می‌شود
وی در پایان تاکید کرد: حکم محمدرضا رحیمی قطعی شده و طبیعی است که اجرا می‌شود، در حال حاضر باید تشریفات اداری طی شود و سپس حکم اجرا می‌شود.

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
واکنش اژه ای به نامه رحیمی به احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نامه مهدی هاشمی به محسنی اژه ای



نامه مهدی هاشمی به محسنی اژه ای

 

مهدی هاشمی با ارسال نامه ای به غلامحسین محسنی اژه ای؛ دادستان کل و سخنگوی قوه قضائیه، ضمن بیان اینکه؛ هر بار که احتمال مراجعت اینجانب به کشور قوی شده است، شاهد اوج شانتاژها بوده ایم، نوشت: فضا را برای یک دادرسی معتبر، عادلانه، منصفانه و ترجیحاً علنی مناسب کنید و هر زمان که لازم می بینند که اینجانب در محکمه ای حاضر باشم، احضاریه ای در فرم قانونی توسط وکلای اینجانب ابلاغ کنند و من در وقت قانونی حضور خواهم داشت. چون مطمئنم یک دادگاه عادل منع تعقیب صادر خواهد کرد و تهمت زنان رسوا خواهند شد.

 

به گزارش آفتاب، این نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای محسنی اژه ای

با سلام

اظهارات مکرر مقامات قضائی و اطلاعاتی و شخص حضرت عالی به گونه ای به مردم اطلاع می دهد که دستگاه قضائی احضاریه ای برای من فرستاده و اینجانب در وقت مقرر در دادگاه حضور نیافته ام؛ ولی لطفاً به نکات زیر توجه فرمایید:

۱- مطمئناً جناب عالی و همکاران می دانید رسماً اعلام کرده ام علی رغم مسئولیت نظارت بر دانشگاه های آزاد خارج از کشور؛ مشغول تحصیل در دانشگاه آکسفورد هم هستم که برای تهیه پایان نامه دکترایم می باشد، آماده حضور در محکمه می باشم و شرط های من را هم می دانید که هیچ درخواست غیرقانونی در آن نیست.

مهمترین آنها دادگاه مستقل و مصون از تحمیل های نیروهای امنیتی است با همه حقوق دادگاه و متهم و نیز توجه به شکایات متهم.

۲- خودتان می دانید که احضاریه مورد اشاره شما همان گونه که وکیل اینجانب اعلان کرده؛ قانونی صادر نشده، گویا فقط برای اعلان و انجام وظیفه بوده. زیرا در آن اسم متهم و اسم پدر غلط نوشته شده. اگر منظور شما احضار اینجانب بوده و ثانیاً اتهام ذکرنشده و ثالثاً احضاریه به شعبه ای بازپرسی در گلوبندگ صادر شده که وجود ندارد.

۳- در همین اثنا دو وکیل اینجانب بارها به وزارت اطلاعات احضار شده اند و با تهدید از آنها خواسته شده که از وکالت اینجانب کناره گیری نمایند.

۴- در تمام این دوره برخی رسانه ها و گروه های افراطی شناخته شده انبوه اتهامات و بدگویی ها را در سطح وسیع منتشر می کنند و دستگاه قضایی به شکایات اینجانب رسیدگی نمی کند و شما که دادستان کل کشور هستید فقط مسئول دادستانی از مردم نیستید؛ بلکه وظیفه اساسی شما دادستانی برای مردم است. کافی است که نگاهی به شایعات گوناگون که ریشه در خواست همان ضابطان ... دارد؛ بیندازید و منصفانه نظر بدهید آیا در چنین فضا و شرایط برای قضات عادل و مستقل امکان یک حکم عادلانه وجود دارد؟ آیا دادستان کل کشور وظیفه ای برای سالم سازی فضای قضاوت برای متهمان ندارد؟

۵- شما می دانید با ادعای همراهی دادستان های زیر دست خودتان، مأموران شبانه به دفتر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی یورش بردند و هر چه می خواستند؛ برده اند؛ بدون اینکه صورت جلسه ای به امضای متصدیان دفتر برسانند و دستگاه قضایی به درخواست های وکلای اینجانب برای دریافت لیست اموال و اسناد برده شده توجهی نمی کنند. انصاف بدهید آیا این اعمال منافی شرط عدالت و استقلال قضایی نیست؟

۶- شما می دانید جمعی از شخصیت های این کشور به اتهام همکاری با اینجانب تحت بازداشت و ... قرار گرفتند و اعترافات نادرستی ... از آنها گرفته اند و در رسانه ها برخلاف قانون منتشر کردند و حاضر به جواب های من و وکلای من نشدند. با اینکه همه آنها مدعی پیروی رهبری انقلابند، به اخطارهای مهم ایشان در نمازجمعه و جاهای دیگر توجه و اعتنایی نمی کنند.

هر بار که احتمال مراجعت اینجانب قوی شده است، شاهد اوج این شانتاژها بوده ایم و این خود نشان این است که این جریان دستش خالی است و مایل به برقراری این محکمه نیست و بی شک هدف اینها شخص اینجانب نیست، بلکه هدف پدر مظلوم من است و خودشان می دانند که آسیب این ظلم ها دامن انقلاب را هم می گیرد.

گویا این گروه اگر بتوانند به فکر عملی ساختن طنز تاریخی صنمّار هستند؛ ولی خداوند به آنها چنین مهلتی نخواهد داد. نمی دانم چگونه در تریبون نماز جمعه همراه تهدید نمایندگان از مطالبه اجرای قانون در مورد متهمان مورد بازداشت و تحقیق و محاکمه انتقاد می کنند! در حالی که ... .

۷- با همه اینها هر زمان که لازم می بینند که اینجانب در محکمه ای حاضر باشم، احضاریه ای در فرم قانونی توسط وکلای اینجانب ابلاغ کنند و من در وقت قانونی حضور خواهم داشت. چون مطمئنم یک دادگاه عادل منع تعقیب صادر خواهد کرد و تهمت زنان رسوا خواهند شد.

۸- البته انتظار شخص اینجانب این است که جلوی این شانتاژها را بگیرید و فضا را برای یک دادرسی معتبر، عادلانه، منصفانه و ترجیحاً علنی مناسب کنید. البته این تقاضا فقط برای شخص خودم نیست؛ بلکه انتظار همه دوستان انقلاب این است که برای تمام شاکیان و متهمان چنین فضایی در محاکم جمهوری اسلامی وجود داشته باشد که متأسفانه هم اکنون نیست و شما خودت بیشتر از من سرنوشت امثال آقایان کرمی، رجبی، قبادی؛ آقایاری و نوری زاد را می دانید.

۹- من در این نامه وقت شما را درباره خدمات خود و خانواده ام به انقلاب نمی گیرم وگرنه از حضور در نقاط خطرناک جبهه و جانباز شیمیایی شدن و تأسیس صنایع استراتژیک دریایی و پایه گذاری برنامه مهم بهینه سازی و پارس جنوبی و عسلویه و غیره مطالب زیادی دارم که در موقع خود مطرح خواهد شد. همین قدر بدانید که از زمانی که چشم باز کرده ایم تا امروز در معرض آسیب های ناشی از مبارزات خانواده و آثار تصمیمات دشمن شکن بوده ایم و خداوند را بر این همه نعمت شکر می کنیم.

ربنا افرغ علینا صبرا و ثبت اقدامنا.../آفتاب