اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وقتی تنفس مردم هم سیاسی می‌شود!



اخبار,اخباراجتماعی,آلودگی بنزین‌


 اخباراجتماعی  - نگاهی به ماجرای چهار ساله بنزین آلوده؛
 وقتی تنفس مردم هم سیاسی می‌شود!

توقف تولید و توزیع بنزین‌های آلوده - پتروشیمی- را به جرأت می‌توان یکی از پر بحث‌ ترین تصمیمات زیست محیطی دولت یازدهم دانست. اما گروهی به آلوده بودن بنزین پتروشیمی‌ها اعتقادی ندارند و طبیعتا این تصمیم دولت را بیشتر اقدامی سیاسی ارزیابی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، موضوع آلودگی بنزین‌های توزیعی تولید داخل -پتروشیمی- اولین بار در تیرماه سال 1389 توسط معصومه ابتکار در شورای شهر تهران به عنوان رییس کمیته محیط زیست این شورا مطرح شد که او طی آن به آلاینده‌های بنزن، تولوئین و دیزایلین ناشی از بخارات بنزین در هوای تهران اعتراض کرد.

 

یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز کمتر از دو ماه بعد در شهریور ماه همان سال در اظهاراتی نگرانی‌های مشابه‌ای را مطرح کرده و گفته بود که آلودگی هوای تهران بر روی ازون و هیدروکربن‌های ناشی از تبخیر بنزین متمرکز شده است. بنزن برای افزایش عدد اکتان و بهسوزی بنزین اضافه می‌شود که علت اصلی افزایش میزان این آلاینده بخارات بنزین و ترافیک است.

 

نگرانی‌ها از آثار زیان بار و تبعات جبران ناپذیر بنزین‌های پتروشیمی در حالی مطرح شد که فرید عامری، مدیرعامل وقت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران اولین کسی بود که به دفاع از بنزین و گازوییل تولیدی در مجتمع‌های پتروشیمی پرداخت و با تاکید بر استاندارد بودن آن، اعتقاد داشت استفاده از آنها هیچ مشکلی برای خودروها ایجاد نمی‌کند. سیدمسعود میرکاظمی، وزیر وقت نفت نیز در دفاع از بنزین‌های تولید پتروشیمی گفت که بنزین تولید داخل با اکتان بالای 95 تولید می‌شود و کیفیت آن بالاتر از بنزین وارداتی است.

 

سید امیرحسین قاضی زاده، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز کیفیت بنزین تولید داخل و بنزین وارداتی از خارج کشور را یکسان دانست. در آذرماه همان سال، در حالی که تهرانی به دلیل آلودگی هوا با تعطیلی اجباری و محدودیت های تردد مواجه می‌شدند؛ سیدمسعود میرکاظمی، وزیر نفت باز هم طرح موضوع آلودگی هوای تهران به دلیل کیفیت پایین بنزین تولید شده در مجتمع های پتروشیمی در ایران را با کاهش قیمت این فرآورده در منطقه خلیج فارس به دلیل خرید نکردن ایران مرتبط دانست و اعلام کرد که میزان بنزینی که در پتروشیمی ها تولید می‌شود با اکتان بسیار بالا و بین 98 تا 100 و بسیار مطلوب تر از بنزین خارجی وارداتی است.

 

در ادامه هم علیرضا ضیغمی، معاون وی درامور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان‌ اینکه بنزین سوپر تولید شده در این مجتمع ها از نظر کیفیت فراتر از بنزین وارداتی است، اخبار تولید و توزیع بنزین غیراستاندارد و بی کیفیت را فرافکنی و دروغ بزرگ رسانه‌های بیگانه عنوان کرد. پس از آن مجلس شورای اسلامی بود که سکوت خود را در قبال این موضوع شکست؛ زمانی که عسگر جلالیان عضو کمیسیون انرژی مجلس خطر نارضایتی عمومی برای کمبود بنزین را کمتر از سرطان و مرگ مردم عنوان کرد.

 

حتی در آن زمان محسن نریمان، غلامعلی میگلی‌نژاد و محمدرضا رضایی هم از دیگر نمایندگانی بودند که نسبت به غیراستاندارد بودن بنزین هشدار دادند. ولی در همان ایام، عبدالحسین بیات، معاون زیر نفت و معاونش در برابر موضوع بنزین آلوده بدون ارائه مستندات علمی، منتقدان را عامل دشمن شکست خورده معرفی کردند.


در آذرماه 89، احمدی نژاد، رییس جمهور وقت ایران نیز در کنفرانسی مطبوعاتی، یکی از دلایل آلودگی هوای تهران را تنفس 8 میلیون تهرانی دانست. در همین راستا حتی نظام‌الدین برزگری، رییس سازمان استاندارد به عنوان موسسه‌ ای که وظیفه آزمایش و تطبیق نمونه کالا با استانداردهای مربوط را بر عهده دارد در گفت‌و‌گویی اعلام کرده بود که بنزین‌ هایی که در حال حاضر در داخل کشور عرضه می‌شود با آن استانداردی که ما تدوین کرده‌ ایم بسیار فاصله دارد و بنزینی که هم‌ اکنون مورد استفاده قرار می‌‌گیرد دارای استاندارد یورو 2 با اکتان 87 است،

 

اما بنزین یورو 4 اکتانی برابر 95 را دارد. او گفته بود که این سازمان سال گذشته استاندارد یورو 4 را برای بنزین تدوین کرد، اما چون وزارت نفت آمادگی تهیه و توزیع چنین بنزینی را نداشت با وزارت صنایع و معادن توافق کرد تا از ابتدای سال 1391 این بنزین را برای بازار داخلی تامین کند و کارشناسان سازمان استاندارد از این نوع بنزین نمونه‌ برداری کرده‌اند و نتیجه آزمایش‌ های صورت‌ گرفته نشان می‌دهد این بنزین‌ها مطابق استاندارد یورو 2 به تولید می‌رسد.

 

در آن زمان متصدیان نظام سلامت در مقابل انکار یا سکوت، انکار را انتخاب کردند، چنان که در دی ماه سال 89 مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت وقت در مقابل بنزین سرطان زا تنها وعده بررسی میزان بنزن در بنزین‌های داخلی و آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا را داد و اعلام نتایج را به بعد از انجام تحقیق موکول کرد، تحقیقی که به گفته مسئولان فعلی سازمان محیط زیست محرمانه تلقی می‌شد چرا که حتی تا یک سال بعد که برکنار شد خبری از نتایج این تحقیقات نشد.


دکتر رشیدی هم که در آن زمان مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بود با اشاره به این که میزان آلاینده بنزن در جایگاه‌های بنزین به 438 برابر حد استاندارد می‌رسد اعلام کرد: آلاینده بنزن ترکیبی سرطان‌زاست و نه تنها جان کارکنان جایگاه های بنزین، بلکه سلامت شهروندان را به خطر می‌اندازد.

 

تهران آلوده ترین روزهای خود را در آذرماه سال 90 به خود می‌دید و معصومه ابتکار بار دیگر در نشست بررسی تاثیر آلودگی هوا به جانبازان شیمیایی با بیان این که تولید بنزین قرار نبود سیاست بلندمدت باشد گفته‌ بود که بر اساس اندازه گیری‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میزان بنزن بنزین فعلی 35 برابرحد مجاز و سرطان زاست.


در بهمن ماه 92 وقتی که توزیع بنزین های یورو4 آغاز شد و انتقاداتی به همراه آورد، آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با اعضای کمیته خاص محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام از روند تولید بنزین پتروشیمی و تاثیر آن بر سلامتی مردم انتقاد کرد.سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت نیز آلوده بودن بنزین را به عنوان یک بحث علمی عنوان کرد و گفت: مشخص است که میزان بنزن در بنزین‌های فعلی و قبلی چقدر است و در اینکه بنزن سرطان‌زاست و بیماری ایجاد می‌کند، تردیدی وجود ندارد. 29 آبان سال جاری بیژن زنگنه، وزیر نفت با اشاره به برخی نقد ها درباره استفاده نکردن از بنزین تولید پتروشیمی تصریح کرد: برخی می‌گویند بنزین قبلی با بنزین یورو 4 فرقی ندارد.

 

این که کسی معتقد است که بنزین یورو 4 با یورو 2 و غیر استاندارد تفاوتی ندارد، قابل فهم نیست. وزیر نفت اظهار کرد: اگر بنزین های استاندارد یورو 4 و یورو 2 و غیر استاندارد تفاوتی با یکدیگر ندارند، باید مشکل داشته باشیم که در این زمینه هزینه کنیم. وی صراحتا اعلام کرد که بنزین پتروشیمی دیگر توزیع نمی‌شود.


 اخباراجتماعی  - ایسنا


ویدیو مرتبط :
کانال یا نور ،اموزش تنفس-تنفس شکمی پلکانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دیدار کروبی با فعالان سیاسی و مدنی



 

 

 

دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت؛ گروهی معتقدند راهی به سوی برون رفت از طریق نرمش باید یافت اما ما می بینیم گروهی از عمر سعد گرفته تا الی آخر را به مردم و فعالان باسابقه و شناسنامه دار سیاسی نسبت داده اند.

به گزارش «اعتماد» مهدی کروبی که در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی و مدنی سخن می گفت، افزود؛ در حال حاضر به شخصه سخت ترین شرایط را تحمل می کنم، نه از لحاظ محدودیت و توهین و... بلکه به خاطر مردم، به خاطر شما، به خاطر فعالان سیاسی. کروبی خطاب به خانواده زندانیان سیاسی، فعالان دانشجویی و مدنی و... تصریح کرد؛ ما به یاد شما هستیم، التهاب هم داریم، اضطراب هم داریم، پیگیری هم داریم. از وضعیت پرونده ها هم باخبریم.