اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر نیرو خبر داد: احتمال جیره‌بندی آب در پایتخت/ برداشت از منابع وزارت نیرو برای پرداخت یارانه صحت دارد



هدفمندی یارانه‌ها ,جیره‌بندی آب در پایتخت

وزیر نیرو خبر داد: احتمال جیره‌بندی آب در پایتخت/ برداشت از منابع وزارت نیرو برای پرداخت یارانه صحت دارد

وزیر نیرو با تایید برداشت از منابع این وزارتخانه برای پرداخت یارانه در دولت قبل، گفت: در دو سال اخیر سیر سرمایه‌گذاری‌ها نزولی بوده و در دوسالی که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد ما دچار چنین مخمصه‌ای شدیم.

 حمید چیت‌چیان در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی که گفته می‌شود به درجه هشدار رسیده است گفت: در یک سال اخیر 11 میلیارد بشکه از سفره‌های زیرزمینی برداشت غیرمجاز شده است و طی سالیان گذشته بالغ بر 100 میلیارد متر مکعب از ذخایر استراتژیک برداشت شده و این موضوع باعث شده در بسیاری از دشت‌ها آب شور شود و مردم و کشاورزان ناچار شوند عمق چاه‌هایشان را افزایش دهند.

وی افزود: این موضوع منجر به کاهش آب‌دهی چاه‌ها شده و تبعات بسیار سنگینی نیز داشته است از جمله اینکه آب‌خوان‌های کشور نشست می‌کند و متاسفانه این آب‌خوان‌ها قابل برگشت نیستند.

چیت‌چیان با بیان اینکه در بسیاری از دشت‌ها فروچاله‌هایی دیده می‌شود که ناشی از این پدیده است، گفت: در بعضی جاها نیز پمپ‌هایی نصب شده که این پمپ‌ها هم اکنون در هوا ایستاده‌اند که این به خاطر نشت زمین بوده است.

وی گفت: متاسفانه باید اعتراف کنیم که اگر در سال‌های بعد در چنین دشت‌هایی باران زیادی داشته باشیم به دلیل اینکه زمین فرونشست کرده آن سفره‌های زیرزمینی قابل برگشت نیست بنابراین تقاضای از کشاورزان این است که اگر نگران آینده خود هستند نباید بگذارند در حریم چاه‌ها و دشت‌های آنها به صورت غیرمجاز چاه حفر کنند و البته ماموران ادارات آب و مسوولان قضایی و انتظامی باید نسبت به این افراد رفتار قانونی داشته باشند.

وزیر نیرو در ادامه اظهار کرد: در چند سال اخیر تعداد زیادی چاه به صورت غیرمجاز حفر شده ولی با ابراز تاسف باید گفت میزان برداشت از چاه‌ها سیر نزولی داشته و این موضوع مستقیما متوجه کسانی می‌شود که از قبل پروانه حفر چاه داشته‌اند که نشانه خوبی برای آینده دشت‌های ما نیست.

چیت‌چیان خاطر نشان کرد: مطابق تصمیاتی که دیروز وزارت نیرو در شورای عالی آب گرفت حتما با این موضوع مطابق قانون برخورد می‌کنیم و قرار شد که تمامی دستگاه‌ها و نهادها در این ارتباط با وزارت نیرو همکاری کنند.

خبرنگاری از وزیر نیرو پرسید قیمت آب و برق تا پایان سال تغییر پیدا می‌کند؟ که وی پاسخ داد: چنین تصمیمی اتخاذ نشده است.

خبرنگار دیگری درباره احتمال قطعی آب از چیت‌چیان سوال کرد که وی در این باره گفت: به دلیل اینکه بارش ماه مهر بسیار بسیار کم بوده است این موضوع باعث شد تا میزان ذخیره آب در اطراف سدهای تهران کاهش پیدا کند وشهر تهران برای تامین آب خود با مشکل مواجه است. بنابراین تقاضای ما این است که هر خانواری رعایت کند و به میزان 20 درصد از مصرف خود را کم کند که در این صورت ما ناچاره به جیره‌بندی نخواهیم بود اما اگر این روند ادامه داشته باشد ناچار به جیره‌بندی هستیم.

در ادامه خبرنگاری از وزیر نیرو پرسید گفته شده که در دولت قبل به خاطر پرداخت یارانه‌ها از منابع وزارت نیرو برداشت شده و این موضوع فشار مضاعفی را به وزارت نیرو وارد کرده است و هم اکنون نیز وزارت نیرو دارای مشکلاتی است، آیا چنین موضوعی صحت دارد؟ چیت‌چیان در این باره گفت: با کمال تاسف این بحث واقعیت دارد.

وی افزود: در دولت قبل تصویب شده بود که مقادیری از درآمد‌های آب و برق به سازمان هدفمندی داده شود. اصل این موضوع درقانون هدفمندی به تصویب رسیده بود اما تعیین مقدار آن به عهده دولت بود.

چیت‌چیان گفت: در قانون برنامه پنجم و هدفمندی بحثی وجود دارد که اگر قیمت تکلیفی فروش آب و برق با هزینه واقعی تمام شده آب و برق تفاوت داشته باشد این مابه‌التفاوت باید پرداخت شود. اما در دولت گذشته این موضوع رعایت نشده بود و همین مساله باعث شد اولا قیمت‌ها تکلیفی که به وزارت نیرو تکلیف شده بسیار کمتر از قیمت تمام شده یعنی حدود یک سوم باشد و بخشی از آن را به سازمان هدفمندی پرداخت کند و از آن طرف نیز مابه‌التفاوتی دریافت نکند.

وی افزود: آقای نامجو در آخرین روزهای کاری خود اعلام کردند که من درحالی وزارت نیرو را ترک می‌کنم که این وزارتخانه به پیمانکاران ده هزار میلیارد تومان بدهکار است و مجموعه بدهی‌ای که دولت قبل در وزارت نیرو داشته طرح‌های سرمایه‌گذاری جدید ما را با مشکل جدی روبرو کرده است.

چیت‌چیان گفت: من در این مورد می‌توانم مثالی بزنم مثل اینکه در هر زمان ما باید 15 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در حال ساخت داشته باشیم تا هر سال بتوانیم 5 هزار مگاوات ظرفیت جدید را به مدار بیاوریم و هر نیروگاه سه سال طول می‌کشد تا به بهره‌برداری برسد. در کل نیروگاه‌هایی که در مقطع گذار از دولت دهم به دولت یازدهم وجود داشت جمعا 3800 مگاوات در حال احداث بود که این رقم بسیار نگران‌کننده بوده است. در حالی که باید 15 هزار مگاوات می‌بوده است.

چیت‌چیان گفت: در دو سال اخیر سیر سرمایه‌گذاری‌ها نزولی بوده و در دوسالی که هدفمندی یارانه‌ها اجرا شد ما دچار چنین مخمصه‌ای شدیم. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
اخبار جوانه ها -گوینده ستاره جیریایی-خبر وزیر نیرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قائم مقام وزیر نیرو خبر داد: تغییر تعرفه آب و برق در بودجه 93/ کمبود منابع مالی گریبانگیر وزارت نیرو است



تعرفه آب و برق,بودجه 93

قائم مقام وزیر نیرو  خبر داد:
تغییر تعرفه آب و برق در بودجه 93/ کمبود منابع مالی گریبانگیر وزارت نیرو است

قائم مقام وزیر نیرو در مورد اصلاح تعرفه آب و برق گفت: هدفمندی‌ یارانه‌ها وضعیت قیمت آب و برق را روشن کرده اما همه مسائل در گرو آن چیزی است که تحت عنوان قانون در سال 93 از مجلس بیرون می‌آید.

ستار محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار  ایسنا ، در مورد پیشنهاد وزارت نیرو برای افزایش قیمت آب و برق گفت: اصلاح تعرفه طبق قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها باید در سه سال صورت گیرد و نرخ‌ها به قیمت تمام شده برسند.

وی افزود: هنوز برنامه‌ای بودجه‌ای از وزارتخانه به سازمان مدیریت برنامه ریزی ارسال نشده است و صحبت‌ها ادامه دارد.

قائم مقام وزیر نیرو تاکید کرد: در حال حاضر صحبت خاصی مطرح نیست و برای تعرفه آب و برق هنوز پیشنهادی داده نشده است.

وزارت نیرو با محدودیت اعتباری دست و پنجه نرم می کند
محمودی با اشاره به این‌که وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه با محدودیت منابع مالی روبرو هستند گفت: با این وجود به لحاظ مدیریتی و اجرایی کارها را در دست گرفته‌ایم و همچنان ادامه می‌دهیم.

وی با اشاره به برگزاری دومین مانور بزرگ مدیریت بحران و پدافند غیر عامل آب و فاضلاب که در هفته پدافند غیر عامل (هفته جاری) به مدت چهار روز برگزار شد، تصریح کرد: باید از قبل در مورد شبکه و شرایط در حالت اضطرار مطالعه صورت گیرد که این کار در شهرهای بزرگ انجام شده، نقاط آسیب پذیر و محل‌های ذخیره‌ای شناسایی شدند.

محمودی با تاکید بر این‌که‌ نتیجه مطالعات با اجرای مانور تمرین می‌شود، گفت: برگزاری مانور آب و فاضلاب نیز در همین راستا بود و استان‌های معین و جانشین شرکت با اعتبارات خود در این زمینه هزینه می کنند و می‌دانند که برگشت پذیر است چرا که نقاط قوت و ضعف شناسایی می‌شوند.

وی ادامه داد: نقاط ضعف شناسایی می شوند و برنامه لازم برای جبران آن‌ها پیش بینی شده و خواهد شد. /ایسنا