اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر نفت: پولی برای سرمایه گذاری نداریم



اخبار,اخباراقتصادی, کاهش قیمت نفت

نمایندگان مجلس پس از دفاع وزیر نفت که گفت «با توجه به کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، وزارت نفت پولی برای سرمایه گذاری در میادین مشترک ندارد» با انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی موافقت کردند.

به گزارش ایرنا «بیژن نامدار زنگنه» روز دوشنبه و در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور و در مخالفت با پیشنهاد حذف بند الحاقی 1 تبصره 2 این لایحه افزود: هر بخشی که بخواهد از پول نفت مستقل شود خوب است، بجز خود بخش نفت و گاز که باید از درآمدهای حاصله در بخش های مختلف این صنعت، سرمایه گذاری کرد.

وی ادامه داد: مجلس در گذشته تصویب کرده بود که 14.5 درصد از درآمدهای نفت به این صنعت اختصاص یابد که با احتساب نفت بشکه ای 100 دلار با فروش دو میلیون بشکه در روز حدود 13 میلیارد دلار عاید وزارت نفت می شد اما امروز با احتساب نفت 40 دلاری حدود 3 میلیارد دلار می شود.

وزیر نفت خاطر نشان کرد: با این احتساب درآمدی نداریم که بخواهیم در میادین مشترک سرمایه گذاری کنیم. این وزارتخانه در پرداخت حقوق کارکنان خود به مشکل برخورده است چه برسد به این که بخواهیم در میادین مشترک نیز سرمایه گذاری کنیم.

زنگنه با بیان این که وزارت نفت نمی تواند از خارج نیز قرض کند، تصریح کرد: فروش اوراق مشارکت برای استفاده از سرمایه داخلی تنها راهی است که می توانیم از این طریق، منابع لازم را جذب کنیم.

وی با تاکید بر این که برای سرمایه گذاری در منابع نفت کشور باید اول منابعی ایجاد شود و سپس در آن صنعت سرمایه گذاری شده تا به سود دهی برسد، اظهار داشت: برای سرمایه گذاری اول باید حدود 2 میلیارد دلار منابع جذب کرد و سپس به سود دهی رسید.

وزیر نفت در پاسخ به سوال حجت الاسلام «محمد حسن ابوترابی فرد» که ریاست صحن علنی مجلس را بر عهده داشت و درباره چگونگی بازگشت سود فروش اوراق مشارکت پرسید، گفت: می توانیم با فروش میعانات گازی، LPG و محصولات نفتی، سود اوراق مشارکت فروخته شده را بازپرداخت کرد.

در نهایت نمایندگان با پیشنهاد علی رضا محجوب برای حذف بند الحاقی 1 تبصره دو لایحه بودجه سال 94 کل کشور مخالفت کردند.

براساس بند الحاقی 1 تبصره 2 لایحه بودجه کل کشور که تصویب شد به وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط اجازه داده می شود با تصویب شورای اقتصاد به منظور سرمایه گذاری در طرح های نفت و گاز با اولویت میادین مشترک نسبت به انتشار اوراق مشارکت ارزی-ریالی از طریق بازار سرمایه در سقف 50 هزار میلیارد ریال با تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق از محل تولیدات همان طرح ها اقدام کند.


 اخبار اقتصادی  -  ایرنا 
 


ویدیو مرتبط :
دیدار وزیر نفت ایران و وزیر انرژی اسپانیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر نفت: با قطری ها شوخی نداریم


وزیر نفت با خودداری از تکذیب سفر هیات نفتی آمریکا به تهران، با تاکید بر اینکه هیچ گونه شوخی گازی با قطری ها برای تولید گاز از پارس جنوبی نداریم،گفت:با لغو تحریم، نفت بدون مشتری روی دست ایران نمی ماند.

خبرگزاری مهر: بیژن زنگنه امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به بدهی ۷ میلیارد یورویی نفتی هند به ایران، گفت: در صورت لغو تحریم ها این بدهی نفتی قابل برداشت است.

وزیر نفت همچنین در مورد سفر هیات نفتی آمریکایی به تهران، تصریح کرد: من این موضوع را نه تایید می کنم و نه تکذیب، زیرا در جریان سفر هیات نفتی آمریکایی به تهران نیستم.

این عضو کابینه دولت همچنین درباره آخرین وضعیت تعیین سقف جدید تولید نفت اوپک، اظهار داشت: اکثر اعضای اوپک با ادامه وضع موجود موافق نیستند.

وی با اشاره به وجود نوسان های متعدد قیمت، بی ثباتی بازار و نارضایتی تولیدکنندگان از قیمت فروش نفت، بیان کرد: نظر ایران همچون بسیاری از کشورهای عضو اوپک این است که هم اکنون در بازار، عرضه از تقاضا پیشی گرفته است و این پیشی گرفتن عرضه از تقاضا بر قیمت های نفت فشار می آورد.

زنگنه با تاکید بر اینکه اگر عوامل سیاسی وجود نداشته باشد، میل و انگیزه قیمت ها رو به افزایش است، تاکید کرد: با این وجود پیشی گرفتن عرضه از تقاضا به قیمت های نفت ضربه می زند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری کنفرانس بزرگ نفتی ایران در اروپا در اوایل مهرماه سال جاری، تبیین کرد: در این کنفرانس بین المللی برای نخستین بار از قراردادهای جدید نفتی ایران رونمایی می شود، ضمن آنکه برخی از پروژه ها و فرصت های جدید سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران هم به شرکت های خارجی معرفی خواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه در طول چند ماه گذشته به منظور تدوین قراردادهای جدید نفتی نظرات شرکت های بزرگ بین المللی اخذ شده است، یادآور شد: هم اکنون برخی هماهنگی ها با دستگاههای غیرنفتی درباره ویژگی های قراردادهای نفتی ایران در حال انجام بوده و به زودی نسخه نهایی قراردادهای نفتی کشور برای تصویب به هیات دولت ارسال می شود.

زنگنه از پیوستگی مراحل اکتشاف، توسعه و بهره برداری در قالب یک قرارداد به عنوان مهمترین ویژگی نسل جدید قراردادهای کشور نام برد و افزود: علاوه بر این ارائه سود مناسب به سرمایه گذاران با حفظ حاکمیت ملی و حقوق شرکت ملی نفت ایران از دیگر مزیت های این قراردادها خواهد بود.

آخرین وضعیت پیوستن روسیه به اوپک

وی همچنین درباره احتمال پیوستن روسیه به اوپک، توضیح داد: مانعی برای پیوستن این کشور به اوپک وجود ندارد و وقتی کشوری همچون آنگولا عضو اوپک می شود، روسیه هم با ۱۰ میلیون بشکه تولید نفت می تواند عضو این سازمان شود.

نفت بدون مشتری روی دست ایران نمی ماند

این مقام مسئول همچنین در خصوص برنامه بازگشت بشکه های نفت صادراتی ایران به بازار جهانی، گفت: بازار جای تعامل و خواهش با سایر کشورها برای بازپس گرفتن سهم خود نیست.

زنگنه با تاکید بر اینکه قواعد بازاریابی و صادرات نفت در صورت لغو تحریم ها را می دانیم، گفت: مطمئن باشید در صورت لغو تحریم ها هیچ بشکه نفت بدون مشتری روی دست ایران نمی ماند و قطعا روش های بازاریابی و فروش نفت ایران تغییر خواهد کرد.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه افزایش امنیت برای تقاضای فروش نفت ایران یکی از سیاست های بلندمدت صادرات نفت در صورت لغو تحریم ها خواهد بود، اظهار داشت: بر این اساس با انجام سرمایه گذاری های جدید در کل زنجیره بالادستی، میان دستی و پایین دستی صنعت نفت، امنیت تقاضا برای فروش نفت ایران را ایجاد می کنیم.

شوخی با قطری ها نداریم

وی همچنین در مورد احتمال کنار آمدن ایران با قطر برای تولید یک محدوده تولید گاز طبیعی از پارس جنوبی، گفت: ایران قصد دارد ۲۹ طرح توسعه در میدان مشترک پارس جنوبی اجرا کند و حتی در صورت پابرجا ماندن تحریم ها تا ۳ سال آینده ظرفیت تولید گاز ایران از پارس جنوبی از مرز ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز عبور می کند.

زگننه همچنین در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه قطری ها اعتقاد دارند که ایران تولید گاز پارس جنوبی را با توافق و در یک محدوده خاصی قرار خواهد داد، تاکید کرد: قطری ها حتما شوخی کرده اند، اما ما شوخی نداریم.

این مقام مسئول همچنین درباره فروش نفت به اندونزی توضیح داد: اندونزی برای خرید نفت از ایران اعلام آمادگی کرده، اما فعلا صادرات نفت به این کشور آسیایی عملیاتی نشده است.