اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیر تعاون : نرخ بیکاری تک رقمی با رشد اقتصادی ۸ درصد محقق می‌شود



 اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی , نرخ  بیکارید

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم شانزدهمین مسابقات ملی مهارت گفت: نرخ بیکاری تک رقمی با رشد ۸ درصدی محقق می‌شود اما برای هر یک درصد رشد اقتصادی نیاز به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان پول است که قطعا این مبلغ در ایران وجود ندارد.

به گزارش فارس، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری شانزدهمین مسابقات ملی مهارت از تک رقمی کردن نرخ بیکاری خبر داد و گفت: رسیدن به نرخ بیکاری تک رقمی نیاز به رشد 8 درصدی خواهیم بود.

وی افزود: هر درصد رشد اقتصادی به طور متوسط در بخش‌‌های مختلف صد هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد و قطعاً این مبلغ در ایران وجود ندارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مهارت‌آموزی باید یکی از الگوهای جوانان ایرانی باشد خاطرنشان کرد: 3517 نفر از تمام روستاها، شهرستان‌ها و استان‌ها در این دوره از مسابقات شرکت کردند که در نهایت 406 نفر به طور جدی به رقابت پرداختند.

ربیعی گفت: دانشگاه‌ها باید علاوه بر نظریه‌پردازی باید به حوزه تربیت تکنسین‌های حرفه‌ای نیز ورود کنند که در این زمینه باید آموزش‌های دوگانه پیش گرفته شود و شرایطی را آماده کنیم که همزمان با تحصیل شغل ‌آینده قابل پیش‌بینی باشد.

وی با بیان اینکه باید بسترهای ایجاد شغل میان مهارت‌‌آموزان و دانشجویان فراهم شود، گفت: هیچ مسیری به غیر از مهارت‌آموزی انسان را به تعالی نمی‌رساند و قطعاً راه نجات و ایجاد اشتغال پایدار برای کشور افزایش توان مهارتی دانش‌آموختگان است.

 اخبار اجتماعی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
وزیر اقتصاد: نرخ رشد اقتصادی به سه درصد رسیده است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نرخ رشد اقتصادی، دو درصد



 

نرخ رشد اقتصادی، دو درصد

 

 

در حالی که مسوولان دولتی از رونق تولید و رفاه اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم حرف می زنند، آمارهای یک گزارش از بانک مرکزی نشان می دهد نه فقط اقتصاد ایران به رونق نیفتاده بلکه رکود همچنان بر اقتصاد ایران حاکم است. گزارش جدید بانک مرکزی حاکی از آن است که نرخ رشد اقتصادی در بهمن ماه ۵/۲ درصد بوده و تا پایان سال این نرخ به دو درصد کاهش می یابد.سایت جهان نیوز متعلق به علیرضا زاکانی نماینده اصولگرای مجلس گزارش داد؛ بر اساس گزارش بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته، ۵/۲ درصد بوده و برآورد ها نشان می دهد تا پایان سال ۸۸ این نرخ بین ۵/۱ تا دو درصد باشد.

 


بر اساس برنامه چهارم متوسط رشد اقتصادی باید به هشت درصد می رسید تا متوسط برنامه محقق شود اما روند طی شده نشان می دهد در سه سال متوسط حدود پنج درصد بوده و با توجه به افت این شاخص در سال گذشته و سال جاری متوسط رشد به زیر سه درصد برسد.در گزارش رسمی مورد استناد سایت جهان آمده نرخ بیکاری نیز به ۳/۱۱ درصد رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش جدی نشان می دهد. گزارش بانک مرکزی در سایت جهان در حالی منتشر شده است که رشد اقتصادی در ابتدای برنامه چهارم حدود هفت درصد بود که قرار بود میانگین آن در طول برنامه چهارم به ۴/۸ درصد برسد. همچنین وضعیت نرخ بیکاری حاکی از آن است که به رغم تزریق سرمایه مملکت تحت عنوان وام زودبازده دولت نتوانسته نرخ بیکاری را به کمتر از زمان برنامه برساند.

 


همچنین گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که تا تاریخ بهمن ۸۸ معادل ۱۳ هزار و ۹۸۴ میلیون دلار تسهیلات به بخش غیردولتی پرداخت شده است و موجودی حساب ذخیره ارزی به هیچ وجه در وضعیت قابل دفاعی قرار ندارد. عدد دقیق موجودی حساب توسط جهان حذف شده است.

 


بر اساس این گزارش ارزش افزوده گروه کشاورزی و نفت در سال ۸۷ نسبت به سال ۸۶ به ترتیب ۳/۱۰ و ۳/۳ درصد رشد منفی داشته است. از سوی دیگر گروه صنایع و خدمات هم به ترتیب ۴/۷ و ۹/۵ درصد رشد مثبت داشتند. در برنامه رشد مورد نظر برای این دو بخش ۳/۱۱ و ۹ درصد پیش بینی شد. مطابق این گزارش نرخ رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص نیز از ۶/۶ در سال ۸۶ به ۸/۱ در سال ۸۸ رسیده است. به نوشته جهان نیوز، گزارش بانک مرکزی نشان می دهد نرخ رشد اقتصادی در میانه سال از نرخ رشد پایان سال وضعیت بهتری دارد. چند روز پیش احمد توکلی گفت مطابق بررسی ها نرخ رشد اقتصادی در ابتدای سال آینده احتمالاً منفی می شود. گزارش بانک مرکزی از اوضاع اقتصادی ایران در دو سال ۸۷ و ۸۸ حکایت از آن دارد که اقتصاد ایران در دوره یی که درآمدهای بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار نفتی می توانست موتور محرکه یی برای رونق آن باشد متاسفانه برخلاف آن شده است. براساس گزارش نظارتی سه سال اول برنامه چهارم، به طور کلی رشد اقتصادی کشور طی سه سال اول برنامه چهارم توسعه روند افزایشی را نشان می دهد. در مقایسه با متوسط رشد اقتصادی سالانه کشور طی برنامه سوم (۵/۵ درصد)، نرخ رشد اقتصادی از سال اول برنامه چهارم روند افزایشی داشته که میزان آن بالغ بر ۷/۵ درصد بوده و در سال ۱۳۸۵ به ۲/۶ درصد ارتقا پیدا کرده و در پایان سال۱۳۸۶ به سطح ۹/۶ درصد صعود کرده است. تولید ناخالص داخلی در سال ۱۳۸۵ به قیمت های ثابت سال ۱۳۷۶ بالغ بر ۴۶۸هزار میلیارد ریال بوده که در سال۱۳۸۶ به حدود ۴۹۹هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. پیش از این نیز صندوق بین المللی پول از کاهش رشد اقتصادی ایران در سال جاری خبر داده بود و اعلام کرده بود نرخ رشد اقتصادی ایران در سال منتهی به دی ماه (معادل سال میلادی ۲۰۰۹ ) به ۵/۲ درصد بالغ می شود.