اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیرعلوم:‌ اختصاص سهمیه در آزمون‌ ورودی دانشگاه‌ها منوط به موافقت وزارت علوم است



اخبار,دانشگاه جامع علمی کاربردی,دانشگاه جامع علمی کاربردی

شرط وزارت علوم برای صدور مجوز دانشگاه علمی کاربردی

وزیرعلوم:‌ اختصاص سهمیه در آزمون‌ ورودی دانشگاه‌ها منوط به موافقت وزارت علوم است

تحقیقات و فناوری، گفت:‌ تخصیص سهیمه آزمونی به ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف از سوی دانشگاه‌ها باید با موافقت و هماهنگی معاونت آموزشی وزارت علوم انجام شود.

دکتر کامران دانشجو ایسنا، در پاسخ به سوالی در مورد تخصیص سهمیه‌های خاص پذیرش به برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها از سوی برخی دانشگاه‌ها همچون دانشگاه پیام نور، گفت: این مساله در شرایط مختلف قابل بررسی است، به عنوان مثال اکنون دانشگاه جامع علمی کاربردی در کنار صنایع به وجود می‌آید و ما آن را به مسیر خود بازگردانده‌ایم، چرا که وظیفه این دانشگاه، ارتقای مهارت و کمک به حوزه کاربرد بود که در سالیان گذشته بعضا از این مسیر خارج شده بود.

وی با بیان اینکه مجوز ایجاد واحدهای علمی کاربردی به شرط حضور در حوزه کاربرد صادر می‌شود، گفت: بنابراین 70 درصد دانشجویان این دانشگاه‌ها در آن مجموعه کار می‌کنند. از طرفی علمی کاربردی‌ها تا حدی نیز خصوصی هستند، بنابراین می‌توانند در خصوص پذیرش دانشجو توافقاتی با حوزه کاربرد داشته باشند.

وزیر علوم همچنین درباره سهمیه‌های آزمون‌ فراگیر دانشگاه پیام‌نور نیز گفت: بر اساس قاعده، برای توافق دانشگاه‌ها با سازمانی خاص باید با معاونت آموزشی وزارت علوم هماهنگی صورت گیرد. بنابراین باید ببینیم این توافقات به چه نحوی صورت گرفته است، اگر خارج از ضوابط تعیین شده باشد، نمی‌توانند این سهمیه‌ها را اعمال کنند. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
تیزر آزمون ورودی دانشگاه علوم اسلامی رضوی 93

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراض جمعی از پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه و پاسخ وزارت علوم



 پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه

اعتراض جمعی از پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه و پاسخ وزارت علوم

تعدادی از دانشجویان پذیرفته‌شده در آزمون دکتری 91 در دانشگاه علامه طباطبایی صبح امروز با حضور در برابر وزارت علوم نسبت به تغییر دوره تحصیلی پذیرفته شده آنها از شبانه به نیمه‌حضوری اعتراض کردند.

دانشجویان مدعی شدند: بر اساس آزمون نیمه‌متمرکز دکتری در دوره شبانه دانشگاه علامه پذیرفته شده بودند اما پس از مراجعه به دانشگاه برای انجام ثبت‌نام؛ دانشگاه این دسته از قبولی‌ها را در پردیس نیمه‌حضوری این دانشگاه ثبت‌نام کرده است.

در این تجمع یکی از این دانشجویان با بیان اینکه در دفترچه انتخاب رشته آزمون مذکور نام دوره انتخابی، دوره شبانه درجو تنها محل تشکیل کلاس‌ها پردیس نیمه حضوری مشخص شده است، گفت: با توجه به این موضوع ما در زمان انتخاب رشته با دانشگاه علامه تماس گرفتیم و درباره این موضوع جویا شدیم که در آن زمان نیز به من گفته شد که دوره مذکور دوره شبانه خواهد بود و تنها محل تشکیل کلاس‌ها پردیس نمیه حضوری است.

این دانشجو تصریح کرد: حتی در روز اول ثبت‌نام ما را به عنوان دوره شبانه خطاب کردند، اما ناگهان از روز دوم نام ما به دانشجوی پردیس خودگردان تغییر داده شد.

یکی دیگر از دانشجویان نیز ایسنا گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه ما را دانشجوی پردیس خودگردان خطاب می کنند وام دانشجویی به ما نمی‌دهند. از سوی دیگر زمانی که برای عضویت در هیات علمی دانشگاه های دولتی اقدام می کنیم به ما می گویند که شما دانشجوی پردیس هستید.

در این باره دکتر نادری‌منش معاون آموزشی وزارت علوم، گفت: در دفترچه کنکور بر اساس گرایش‌ها، نشانی که برای این دوره منتشر شده است، آدرس پردیس خودگردان دانشگاه بوده و به دلیل اینکه در آن زمان نام پردیس خودگردان وجود نداشته است، سازمان سنجش با توجه به برداشت‌های خودش اسم پردیس را در نظر گرفته است.

وی افزود: دانشجوی شبانه در دوره دکتری بی‌معنی است، چرا که دانشجو باید تحقیق و پژوهش کند و ما در دوره دکتری دانشجوی نوبت دوم داریم نه دانشجوی شبانه.

وی تاکید کرد: از دید ما درباره این مسئله حق و حقوق هر دو طرف رعایت و ابهامات نیز باید رفع شود، هر چند که سایت پردیس نیمه حضوری این دانشگاه از جهت امکانات و تجهیزات شاید مجهزتر از سایت اصلی باشد.

معاون اموزشی وزیر علوم در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه برخی دانشگاه ها در صورت پر شدن سنوات دانشجویان از آنها شهریه دوره شبانه را دریافت می‌کنند و دانشجویان نسبت به این موضوع معترض هستند، گفت: بودجه‌ای که به دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد به صورت سرانه‌ای و برای هر دانشجو نیز به تعداد سال‌های مشخصی به دانشگاه داده می‌شود، که این موضوع برای کارشناسی و دکتری چهار سال است. بنابراین بعد از این چهار سال پولی به دانشگاه داده نمی‌شود و دانشجو، دیگر دانشجوی رایگان محسوب نمی‌شود.

وی افزود: در این زمینه هر دانشگاهی بر اساس مصوبات هیات امنای خود تصمیم می‌گیرد که منطقی هم به نظر می‌رسد، اما عموما اگر دانشجو در طولانی شدن زمان تحصیل خود مقصر نباشد، دانشگاه‌ها فشار نمی‌آورند، اما اگر دانشجو کم کاری کند بعد از پر شدن سنوات دانشگاه می‌تواند جریمه‌ای را با تصویب هیات امنای دانشگاه از دانشجو دریافت کند.

نادری‌منش درباره اینکه آیا دولت‌ بعدی همین سیاست وزارت علوم درباره افزایش ظرفیت‌ها را در پیش می‌گیرد یا آنها را کاهش خواهد داد، تصریح کرد: کاری که ما انجام دادیم بر اساس چشم انداز 1404 و برنامه پنجم توسعه بوده است، بنابراین به نظر می‌رسد که دولت‌های بعدی در این زمینه کمک می‌کنند و با حفظ کیفیت دوره‌ها ظرفیت‌های بیشتری ایجاد می‌کنند، اما در این زمینه نیاز به بودجه و زیرساخت‌های قوی است.

همچنین نادری‌منش در پاسخ به این سوال که آیا افزایش پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها و افزایش آزمون‌های اختصاصی برای پذیرش دانشجو متناقض با آزمون نیمه متمرکز دکتری و کاهش تعداد آزمون‌ها نیست، گفت: در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران خودشان می‌خواهند که از طریق آزمون نیمه متمرکز دانشجو بگیرند، چرا که برای خودشان نیز راحت تر است بنابراین از این جهت نیز به مشکلی بر می‌خوریم.

براساس این گزارش، در مکاتبات فیمابین سازمان سنجش و وزارت علوم با دانشگاه علامه طباطبایی بر شبانه‌بودن دوره تحصیلی این دانشجویان تاکید شده است./ایسنا