اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزیراسرائیلی: سانتر یفیوژها‌ مهم‌است،‌ نه ‌نیروگاه ‌اراک



اخبار ,اخبار بین الملل ,نیروگاه‌اراک

 

اخبار بین الملل - ادامه بهانه‌گیری صهیونیست‌ها
وزیراسرائیلی:سانتریفیوژها‌مهم‌است،‌نه‌نیروگاه‌اراک

«یوال اشتاینیتز» شنبه شب در اظهاراتی متناقض با مواضع پیشین صهیونیست‌ها، حل مسئله رآکتور آب سنگین اراک را موضوعی کم اهمیت دانسته و مدعی شد که ایران قصد دارد توجهات را از مسئله غنی‌سازی منحرف کند.

به گزارش فارس، «یوال اشتاینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم‌صهیونیستی شنبه شب به مصاحبه امروز «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران واکنش نشان داد و تلاش کرد توافق بر سر وضعیت آینده کارخانه آب سنگین اراک را کم اهمیت جلوه دهد.

این در حالی است که رژیم‌صهیونیستی پیش از این مدعی بود نیروگاه آب سنگین اراک «کوتاه‌ترین راه برای رسیدن به بمب اتم» است. با این وجود و پس از آنکه آقای صالحی از قابل‌حل بودن مسئله نیروگاه اراک سخن گفت، اشتاینیتز در مصاحبه با کانال 2 تلویزیون اسرائیل، حل این موضوع را توطئه‌ای از جانب ایران خوانده که هدف از آن منحرف کردن توجهات از بحث غنی‌سازی است.

وی همچنین در این مصاحبه گفته است: «اولین بمب‌های اتم از سانتریفیوژ‌ها خواهد آمد، نه از جانب رآکتور آب سنگین (اراک).»

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی پیش از این و زمانی که مذاکرات مقدماتی ایران و گروه موسوم به 1+5 در جریان بود، نیروگاه اراک را مسیر پلوتونیوم برای ساخت بمب اتم خوانده و خواستار توقف ساخت آن شده بود. تأکید بر توقف ساخت این نیروگاه به حدی بود که «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه در دومین دور از سلسله مذاکرات ژنو بعد از روی کار آمدن دولت جدید در ایران، به بهانه عدم حل مسئله اراک، از دستیابی به توافق جلوگیری کرد.

با این حال، امروز آقای صالحی در مصاحبه با شبکه «العالم» گفت این موضوع تقریبا حل شده و 1+5 از پیشنهاد ایران مبنی بر بازطراحی قلب رآکتور و کاهش پلوتونیوم تولیدی به میزان یک پنجم، استقبال کرده است. 

اخبار بین الملل - فارس

 


ویدیو مرتبط :
1392/09/09:نیروگاه آب سنگین اراک خط قرمز ما است..!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا: ادامه ساخت‌و‌سازها در نیروگاه اراک بلامانع است



اخبار,اخبار سیاست خارجی,واکنش جن ساکی به اظهارات ظریف

 

اخبار سیاست خارجی- واکنش جن ساکی به اظهارات ظریف

آمریکا: ادامه ساخت‌و‌سازها در نیروگاه اراک بلامانع است

وزارت امور خارجه آمریکا ادامه ساخت ساز در نیروگاه آب سنگین اراک را بلامانع دانست. پیش از این جواد ظریف وزیر خارجه ایران اعلام کرده بود که ساخت و ساز در نیروگاه اراک ادامه یابد.

به گزارش فرارو، جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره اظهارات ظریف گفت:  «آنچه آقای ظریف گفت این بود که ظرفیت تاسیسات اراک افزایش پیدا نخواهد کرد. این بدان معناست که هیچ سوخت هسته‌‌ای در این مرکز تولید نخواهد شد و هیچ دستگاهی نصب نخواهد شد. اما ساخت و ساز در آن‌جا ادامه خواهد داشت.»

خانم ساکی افزود: «ما دقیقا نمی‌دانیم منظور آقای ظریف از ساخت و سازی که در اظهاراتش به آن اشاره کرد٬ چیست٬ اما هیچ فعالیتی بر روی رآکتور صورت نخواهد گرفت٬ هیچ کاری در جهت تولید سوخت برای این رآکتور انجام نخواهد شد و این رآکتور مورد هیچ آزمایشی قرار نخواهد گرفت.»

روز گذشته وزیر خارجه ایران در صحن علنی مجلس اعلام کرد: «در اراک هنوز کار ساخت و ساز داریم و آماده نیست و در اراک مفهوم افزایش نیافتن ظرفیت این است که سوخت جدید تولید نشود و دستگاه نصب نشود اما ساخت‌و‌ساز ادامه پیدا کند چون ما فعلا در اراک در این مرحله هستیم.»

طبق توافق ژنو ایران درباره نیروگاه اراک متعهد شده است به این نیروگاه سوخت‌رسانی نکند و هیچ‌گونه آزمایش مضاعف سوخت برای این نیروگاه انجام ندهد. همچنین ایران تعهد داده است در نیروگاه اراک قطعات اضافی تجهیزاتی نصب نکند و هیچ‌گونه سوخت و آب سنگین به محوطه راکتور اراک منتقل نکند.

همچنین ایران تعهد داده است هیچ‌گونه تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد احداث نکند. بدون بازفرآوری، ایران توان جداسازی پلوتونیوم از سوخت مصرف شده را نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه ایران در مجلس ایران درباره "عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیسات بازفرآوری" گفت که جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ای برای بازفرآوری ندارد. او ادامه داد: «بازفرآوری یعنی این‌که ما بخواهیم پلوتونیوم از پسماند استخراج بکنیم که این برنامه را اصولا نداریم و هیچ وقت هم دنبال آن نبوده‌ایم.»

پروژه تولید آب سنگین در شمال غربی اراک و در نزدیکی نیروگاه ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک قرار دارد و برای تامین آب سنگین این نیروگاه ساخته شده است. عملیات ساخت این مجتمع در سال ۱۳۷۷ آغاز و در سال ۱۳۸۷ پیش‌راه‌اندازی شد.
اخبار سیاست خارجی - فرارو