اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت دفاع آمریکا جزء مشتریان نفت ایران است !



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

نتایج یک گزارش جدید نشان می دهد

وزارت دفاع آمریکا جزء مشتریان نفت ایران است !

نتایج یک گزارش نشان می دهد وزارت دفاع آمریکا به صورت غیر مستقیم برای نیروهای نظامی حاضر در افغانستان از ایران نفت می خرد و این گونه تحریم های دولت آمریکا علیه ایران را نقض می کند.

به گزارش عصر ایران " جان سوپکو " بازرس ویژه دولت آمریکا در امور بازسازی  افغانستان با انتشار گزارشی درباره واردات سوخت مورد نیاز برای نیروهای نظامی در  افغانستان می نویسد بین سال های 2007 تا 2012 بیش از 1 میلیارد و 100 میلیون دلار از بودجه پنتاگون که در واقع از پول مالیات دهندگان آمریکایی است،برای این منظور صرف شده است و این در حالی است که بخشی از سوخت مورد نیاز نیروهای نظامی افغان و نیروهای آمریکایی حاضر در افغانستان از ایران تامین می شود.

این مقام آمریکایی که از جولای سال 2012 به عنوان بازرس ویژه دولت آمریکا در امور بازسازی افغانستان منصوب شده است در این گزارش می نویسد که این حجم واردات که پول آن از بودجه وزارت دفاع آمریکا پرداخت شده، می تواند ناقض تحریم های دولت آمریکا علیه ایران باشد.

افغانستان برای تامین مصارف سوخت و انرژی خود به کشورهایی چون ترکمنستان ، روسیه و ایران وابسته است و حجم عمده ای از سوخت مورد نیاز این کشور از طریق این سه کشور تامین می شود.

سوپکو در گزارش خود می نویسد : تحریم های آمریکا علیه ایران شامل منع هر گونه  تجارت و سرمایه گذاری در ایران می شود و خرید نفت و سوخت از این کشور برای مصارف نیروهای نظامی افغانستان ناقض تحریم ها هستند.

سوپکو با این حال در گزارش خود می نویسد در بسیاری از مواقع سوخت هایی که از ایران می آید با سوخت وارداتی از ترکمنستان یا روسیه مخلوط می شوند و این چنین تشخیص و ردیابی آن سخت تر می شود ولی بنا به گزارش این مقام آمریکایی فرماندهی نیروهای آمریکایی در افغانستان از اواخر سال 2012 میلادی تمهیداتی اندیشیده است که  مانع خرید مستقیم یا غیر مستقیم سوخت از ایران برای مصارف نیروهای نظامی افغان شود./عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
«من و تو»، تلویزیون وزارت دفاع آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رویارویی احتمالی سنا و وزارت دفاع آمریکا بر سر ایران



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

نگاه های متفاوت هگل و منندز به تحریم ها

رویارویی احتمالی سنا و وزارت دفاع آمریکا بر سر ایران

دیپلماسی ایرانی: در صورتی که چاک هگل به عنوان وزیر دفاع بعدی در دولت باراک اوباما انتخاب شود، این سناتور سابق خود را در صحنه نبردی با رابرت منندز، رئیس جدید کمینه روابط خارجی سنا خواهد یافت که بر سر چگونگی برخورد با ایران است . البته این در صورتی است که جان کری برای تصدی سمت وزیر امور خارجه آمریکا ، ریاست شورای روابط خارجی سنا را کنار بگذارد.

انتظار می رود که مجلس نمایندگان آمریکا تا روز 21 دسامبر، یعنی جمعه همین هفته، نامزد های جدیدی کمیته امنیت ملی را معرفی کند. در صورتی که کری به وزارت خارجه برود آنگاه حتما منندز ریاست کمیته روابط خارجی را بر عهده می گیرد.

این در حالی است که منندز با برخی سیاست های خارجی اصلی اوباما در دو سال گذشته مخالفت کرده و هیچ یک از این مخالفت ها به اندازه نارضایتی وی در خصوص نحوه عملکرد اوباما در مورد مساله هسته ای ایران جدی نبوده است. برای مثال در اوایل هفته جای منندز به همره جو لیبرمن و کلی آیوت تلاش کرد امضاء دیگر سناتور ها را پای نامه ای برای اوباما بیاورد که از رئیس جمهور آمریکا می خواهد در دور دوم حضورش در کاخ سفید، سیاست جدی تری را در قبال ایران دنبال کند.

این نامه از اوباما می خواهد اقدامات اعتمادساز را در هرگونه مذاکره احتمالی با تهران محدود به این موضوع کند که جمهوری اسلامی مجوز عملیات غنی سازی اورانیوم را نداشته باشد. همچنین ادامه فشار بر تهران تا زمانی که به نگرانی های جامعه بین المللی پاسخ بگوید و درخواست تعطیلی سایت غنی سازی فوردو و موافقت با بازرسی های گسترده از دیگر توصیه های امضاء کنندگان این نامه است. گزارش ها حاکی از آن است که این نامه تا بعد از ظهر سه شنبه 57 امضاء کننده داشته است.

همچنین در روز سه شنبه مجلس نمایندگان و کمیته های خدمات مسلح سنا گزارشی را منشتر کردند که در آن مجوز اعمال تحریم های جدید علیه ایران در سال مالی 2013 در نظر گرفته شده است. منندز و مارک کیرک این گزارش را نوشته اند اما گفته می شود که کاخ سفید با آن مخالف است. این در حالی است که منندز اوایل ماه جاری به موازات تصویب تحریم های جدید علیه ایران در سنا مدعی شد پنجره بسته شده و بازی زمان به پایان رسیده است.

اکنون طرح مصوب سنا برای اجرایی شدن به موافقت کاخ سفید نیاز دارد و این همان جایی است که احتمال درگیری کری و منندز وجود دارد. هگل به عنوان یکی از سناتور های کنگره چندان موافق افزایش تحریم ها علیه ایران نبوده است.

وی در سال 2008، به دلیل مخالفت با طرح تحریم های ایران که مورد حمایت دمکرات های سنا بود، مورد انتقاد قرار گرفت. در سال 2001 نیز هگل گفته بود تحریم ها علیه ایران و لیبی ناکارآمد است. وی یکی از دو سناتوری بود که در آن سال علیه تجدید قانون تحریم های ایران و لیبی رای داد و سناتور مخالف دیگر نیز ریچارد لوگار بود.

در ماه می ، هگل اعلام کرد که به گمان وی همچنان زمان برای دنبال کردن دیپلماسی در قبال ایران وجود دارد. هگل گفت: دو گزینه حمله به ایران یا همزیستی با ایران مجهز به سلاح هسته ای ، شرایطی است که ما احتمالا در آن قرار خواهیم گرفت.

اما به عقیده من اغلب افراد در اسرائیل و آمریکا بر این باورند که هنوز می توان راه هایی را برای پرهیز از مواجه با این دو گزینه دنبال کرد. هگل افزود، به گمان من اوباما در این زمینه در راه صحیح گام برمی دارد.  

هرچند وزیر دفاع احتمالی آمریکا می تواند از روابط خود با همکاران سابقش بهره ببرد اما تهدادی از مقامات در کنگره در صدد ایجاد جبهه ای علیه وی هستند تا در صورت نامزد شدن هگل برای این پست، علیه وی تبلیغ کنند.

یکی از سناتور های عالی رتبه در این زمینه اظهار داشت: شماری از سناتور ها، دمکرات ها و جمهوریخواهان موافق تلاش برای بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای هستند و از تحریم ها و روی میز نگاهداشتن گزینه نظامی حمایت می کنند. این در حالی است که چاک هگل مخالف هر ایده ای است که آنها بر آن باور دارند./دیپلماسی ایرانی