اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وزارت آموزش و پرورش برای حذف کنکور آمادگی کامل دارد/اعمال سوابق تحصیلی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

وزارت آموزش و پرورش برای حذف کنکور آمادگی کامل دارد/اعمال سوابق تحصیلی

وزیر آموزش و پرورش آمادگی کامل این وزارتخانه را برای اعمال سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو برای سال تحصیلی 93 اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، به زودی طرح یک فوریتی سنجش و پذیرش دانشجو در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان بررسی خواهد شد.

پیش از این، رئیس و اعضای کمیسیون آموزش همچنین کمیته آموزش عالی مجلس تاکید بر حضور بیشتر وزارت آموزش و پرورش در خصوص اعمال بیشتر سوابق تحصیلی و ساماندهی این موضوع مهم در پذیرش دانشجو داشتند.

به تازگی نیز، مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش از ارائه فرصتی 5 سال به وزارت آموزش و پرورش خبر داد تا سوابق تحصیلی خروجیهای این وزارتخانه یعنی دانش آموزانی که قصد ورود به مقاطع آموزش عالی را دارند، سر و سامان دهد.

حمید رضا حاجی بابایی - وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر، در این باره از آمادگی کامل این وزارتخانه برای اعمال صد در صدی سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو خبر داد و گفت: وزارت آموزش و پرورش آمادگی کامل خود را برای اعمال سوابق تحصیلی و عمل کردن به خواسته قوانین موجود اعلام کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است، پاسخ این سوال را منوط به نوع خواسته مجلسیها و سایر تصمیم گیرندگان حذف کنکور سال 93 دانست.

وزیر آموزش و پرورش، تا آنجا تابعیت این وزارتخانه از قوانین موجود و قوانین بعدی حذف کنکور را نشان داد که گفت " ما بر اساس قانون فعلی عمل می کنیم" وقتی خبرنگار مهر از وی سوال کرد که قانون قدیمی حذف کنکور، حذف خواهد شد، باز هم تاکید کرد که " ما نیز بر اساس قانون جایگزین عمل می کنیم اما بستگی دارد از ما چه تمهیداتی خواسته شود"./مهر

 


ویدیو مرتبط :
تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 95

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چرایی عدم‌حذف کامل کنکور و افزایش سهم سوابق تحصیلی



اخبار,اخبار دانشگاه,کنکور

عضو کمیسیون آموزش‌ و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت:‌ با وجود داشتن قانون در زمینه افزایش سهم سوابق تحصیلی و کمرنگ شدن کنکور اما هنوز مسیر قانع‌کننده‌ای را در این زمینه طی نکرده‌ایم.

حجةالاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص سرانجام حذف کنکور اظهار داشت: کنکور سال‌هاست که فضایی ناشناخته برای داوطلبان ورود به دانشگاه‌هاست و معیار مناسبی برای محک زدن افراد در زمینه ورود به دانشگاه نیست. نمی‌توان سرنوشت یک عمر زندگی داوطلب را به چند ساعت جلسه کنکور گره زد.

وی افزود: کنکور آسیب‌های متعددی را نیز به‌همراه دارد، گاهی اوقات برخی افراد به اسم کلاس کنکور، هزینه‌های کلانی را از خانواده‌ها دریافت و جیب مردم را خالی می‌کنند. این موارد باعث شده تا حذف کنکور مطرح شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت:‌ چند سال قبل، قانونی برای حذف تدریجی کنکور تصویب شد، با وجود تصویب قانون در این زمینه و قول وزرای علوم و آموزش و پرورش شاهد اجرای قانون نبودیم و دلایل مختلفی در خصوص عدم اجرای قانون مطرح شد.

حجةالاسلام سلیمی ادامه داد: آماده نبودن زیرساخت‌ها در آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی در سه سال دوره متوسطه، اعمال سلیقه توسط برخی مدارس برای دادن نمره به دانش‌آموزان و توانایی مالی برخی خانواده‌ها برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس خاص و کسب نمرات بهتر توسط این دانش‌آموزان به‌دلیل عملکرد مناسب مدرسه از جمله مسائلی است که به‌عنوان دلایل عدم حذف کامل کنکور و جایگزینی سوابق تحصیلی مطرح می‌شود.

وی عنوان کرد: پس از بررسی‌های مختلف در شورای سنجش و پذیرش دانشجو مقرر شد تا مسیر میانه‌ای در بحث حذف کنکور اتخاذ شود به‌گونه‌ای که شاهد حذف کامل کنکور یا برگزاری کنکور به‌طور کامل نباشیم بلکه در یک بازه زمانی مسیری طی شود که منجر به کمرنگ شدن کنکور می‌شود اما با وجود داشتن قانون و بازبودن مسیر برای مجریان امر به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته‌ایم مسیر قانع کننده را انتخاب کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد:‌ هم‌اکنون سوابق تحصیلی سهم 25درصدی در پذیرش دانشجویان دارد، همچنین اگر قرار است کنکور کمرنگ شود باید در تمام مقاطع شاهد این موضوع باشیم، هم‌اکنون در مقطع دکترا به‌گونه‌ای عمل می‌شود و در مقطع کارشناسی و کاردانی به‌شیوه‌ای دیگر یعنی دانشگاه‌ها به‌فراخور سلیقه خود عمل می‌کنند به‌گونه‌ای که در دوره دکترا سلیقه گروه‌های علمی در پذیرش نهایی دانشجوی دکترا تأثیرگذار است و این موضوع منشأ نوعی بی‌عدالتی در توزیع فرصت‌های برابر برای افراد داوطلب شده است.

حجةالاسلام سلیمی تصریح کرد:‌ باید توجه داشت که سهم سوابق تحصیلی در کنکور منشأ بی‌عدالتی نشود چرا که دبیرستان‌های مختلف به‌لحاظ سطح علمی متفاوت هستند و گاه معلمان در بحث دادن نمره سلیقه‌ای رفتار می‌کنند.

اخبار دانشگاه - تسنیم