اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ورود بند ناشناخته به قبوض گاز و برق



اخبار,اخباراقتصادی,گاز و برق

هر چند فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها هنوز آغاز نشده اما مجلس با موافقت با پیشنهادهای دولت پس از افزایش قیمت آب، بنزین و گازوئیل، یک بند جدید هزینه ساز هم به قبوض گاز و برق برای سال ۹۴ اضافه کرد.

پس از افزایش ۵ درصدی قیمت بنزین و گازوئیل و پس از آن افزایش عوارض فروش آب به مردم برای سال ۱۳۹، یک بند جدید و ناشناخته هم به قبوض گاز و برق مشترکان خانگی اضافه شد.

 

بر این اساس هر چند مسئولان دولت تدبیر و امید افزایش های چند هفته گذشته افزایش قیمت حامل‌های مختلف انرژی همچون آب، برق، گاز، بنزین و گازوئیل را بی ارتباط با اجرای فاز سوم قانون هدفمندی یارانه‌ها می‌دانند اما گرانی چراغ خاموش حامل های مختلف انرژی در حال انجام است. در راستای افزایش چراغ خاموش قیمت حامل های پرطرفدار انرژی در کشور، مجلس شورای اسلامی پس از موافقت با پیشنهاد دولت یک بند جدید و ناشناخته را هم به قبوض برق و گاز مشترکان خانگی اضافه کرد.

با ورود این بند جدید به قبوض گاز مشترکان خانگی، دولت مکلف شده است که هر دو ماه یک بار ۱۰۰ تومان به بار مالی قبوض گاز و ۵۰ تومان به قبوض برق اضافه کند اما در این مصوبه هیچ گونه اشاره ای که به دلایل این افزایش قیمت نشده است. به عبارت دیگر ، هر چند دلیل افزایش ۵ درصدی قیمت فرآورده های نفتی همچون بنزین و گازوئیل تامین منابع مالی ساخت و توسعه زیر ساخت های تولید و انتقال سوخت در کشور یاد شد اما دلیل افزایش بار مالی قبوض برق و گاز برای سال اینده تعیین نشده است.

با این وجود مجلس به هریک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو این اجازه را صادر کرده است که ٢ ماه یک بار از هر واحد مسکونی مشترک گاز مبلغ یک‌‌هزار ریال و از هر واحد مسکونی مشترک برق مبلغ پانصد ریال دریافت کند که این مصوبه در جریان بررسی بخش درآمدی بند (ج) تبصره ١٤ ماده واحده لایحه بودجه سال ٩٤ کل کشور صادر شده است. از سوی دیگر این مبالغ جزء درآمدهای شرکت‌های زیرمجموعه وزارتخانه‌های نفت و نیرو محسوب نمی‌شود و مشمول هم مالیات نیست.

گاز یک ساله ۳ بار گران شد
در طول چند سال گذشته تاکنون چندین بند به قبوض گاز مشترکان خانگی اضافه شده است به طوری‌که در صورتحساب گاز صادر شده برای مشترکان خانگی و تجاری بندهایی همچون عوارض مصرف گاز، آبونمان ثابت، مالیات بر ارزش افزوده، بیمه و گازبها درج شده است. با این وجود، از سال آینده بند ناشناخته ۱۰۰ تومانی دیگری مهمان قبوض گاز مشترکان خانگی خواهد شد که این بند جدید به سایر بندهای هزینه ساز قبوض گاز منازل اضافه می شود.

این در حالی است که از ابتدای سال جاری و با مصوبه مجلس هر مشترک باید به ازای مصرف هر مترمکعب گاز مبلغ به جای ۱۰ تومان سال گذشته ۱۳ تومان تحت عنوان عوارض به دولت پرداخت کند. به عبارت دیگر، از ابتدای فروردین ماه سال جاری تاکنون پس از افزایش ۲۰ درصدی قیمت فروش گاز طبیعی و پس از آن افزایش عوارض فروش گاز از ۱۰ به ۱۳ تومان حالا با اضافه شدن این بند جدید ۱۰۰ تومانی قیمت این حامل انرژی در مدتی کمتر از یک سال، برای سومین بار متوالی گران می شود.

 اخبار اقتصادی  -  مهر
 


ویدیو مرتبط :
بیمه همه مشترکان برق و گاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جدول مقایسه‌ای گرانی 14 حامل انرژی/ ورود بند جدید به قبوض گاز و برق



اخبار,اخبار اقتصادی ,قبوض گاز و برق

 

اخبار اقتصادی - دولت چقدر قیمت‌ها را بالا برد؛
جدول مقایسه‌ای گرانی 14 حامل انرژی/ ورود بند جدید به قبوض گاز و برق

جدول مقایسه ای قیمت جدید و قدیم 14 حامل انرژی شامل آب، برق، گاز طبیعی، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، نفت سفید، گاز مایع در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها منتشر شد.

به گزارش مهر، با گذشت حدود سه ماه از آغاز چراغ خاموش فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، دولت تدبیر و امید پنج شب گذشته با اعلام قیمت رسمی بنزین، گازوئیل و سی.ان.جی پرونده اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها رسما بست.

در این بین هر چند حسن روحانی رئیس جمهور، محمد شریعتمداری معاون اجرایی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و علی طیب نیا وزیر اقتصاد از شیب ملایم افزایش قیمت‌ها در فاز دوم هدفمندی یارانه ها خبر داده بودند اما به هرحال قیمت‌ها بین 20 تا 75 درصد افزایش یافته است.

البته باید توجه داشت که با اجرای این مرحله از فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، در محاسبه صورت حساب برق و گاز طبیعی مشترکان علاوه بر اعمال به ترتیب افزایش 24 و 20 درصدی افزایش قیمت، برای برق به ازای مصرف هر کیلووات ساعت سه تومان و برای گاز به ازای مصرف هر مترمکعب گاز 13 تومان عوارض در نظر گرفته شده است.

حال جدول مقایسه ای قیمت جدید و قدیم 14 حامل انرژی شامل آب، برق، گاز طبیعی، بنزین، گازوئیل، نفت کوره، نفت سفید، گاز مایع در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها منتشر می‌شود:

 

جدول افزایش قیمت 14 حامل انرژی پس از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

 نام حامل انرژی قیمت قدیم (تومان) قیمت جدید (تومان) درصد افزایش
بنزین معمولی (یارانه‌ای) 400 700  75 درصد
 بنزین سوپر یارانه‌ای  500  800  60 درصد
 بنزین معمولی آزاد  700  1000  43 درصد
 بنزین سوپر آزاد  800  1100  37 درصد
 بنزین دولتی  700  1000  43 درصد
 گازوئیل سهمیه‌ای  150  250  66 درصد
 گازوئیل آزاد  350  500  42 درصد
سی.ان.جی  310  450  45 درصد
 گاز مایع  540  650  20 درصد
نفت سفید  100  150  50 درصد
 نفت کوره  200  250  25 درصد
 گاز طبیعی خانگی  70  100  20 درصد+ هزینه عوارض
 برق  75  114  24 درصد + هزینه عوارض
 آب   به صورت پلکانی   به صورت پلکانی  20 درصد (متوسط)

 اخبار اقتصادی - مهر