اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

وجود ٢٠ میلیارد دلار مسكن خالی در ایران



اخبار,اخبار اقتصادی, تسهیلات  مسکن

وی با تاكید بر اینكه حجم عظیم ظرفیت خالی مانده بخش مسكن در اقتصاد به وجود بیش از یك میلیون و ٤٠٠ هزار واحد مسكونی در كشور باز می‌گردد، گفت: این تعداد واحد مسكونی غالبا به مسكن‌های ساخته‌شده لوكس تعلق دارد و اتفاقا براوردها نیز حكایت از ركود بازار مسكن لوكس در كشور دارد.

مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و‌شهرسازی گفت: ٢٠ میلیارد دلار مسكن خالی در ایران وجود دارد.

حسین عبده تبریزی، با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با اعتماد افزود: این حجم ظرفیت خالی مانده در اقتصاد ایران می‌تواند خطری برای این اقتصاد تلقی شود.

وی در توضیح این مطلب افزود: در حالی ٢٠ میلیارد دلار ظرفیت تنها در بخش مسكن خالی مانده است كه اقتصاد ایران نیاز مبرمی به نقدینگی و پول دارد و هر دلار در این شرایط برای اقتصاد معنا و مفهوم خاصی یافته است.

وی با تاكید بر اینكه باید خطرات ناشی از این وضعیت را برای كلیت اقتصاد مورد بررسی قرار داد و راه‌هایی برای رفع آن یافت، گفت: ایران با شرایط خاصی روبه‌روست. سیاست وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم به هیچ روی توسعه و رونق سفته‌بازانه بازار مسكن نیست بلكه رونق بازار مسكن مصرفی در دستور كار ما قرار دارد.

وی با تاكید بر اینكه حجم عظیم ظرفیت خالی مانده بخش مسكن در اقتصاد به وجود بیش از یك میلیون و ٤٠٠ هزار واحد مسكونی در كشور باز می‌گردد، گفت: این تعداد واحد مسكونی غالبا به مسكن‌های ساخته‌شده لوكس تعلق دارد و اتفاقا براوردها نیز حكایت از ركود بازار مسكن لوكس در كشور دارد.

او در پاسخ به این سوال كه از نظر شما مسكن لوكس در چه رنج قیمتی قرار دارد؟ گفت: البته تعیین مسكن لوكس با توجه به شرایط روز اقتصادی باید اتفاق بیفتد چرا كه در برخی دوره‌ها قدرت خرید مردم بالاست و در برخی دوره‌ها قدرت خرید مردم پایین است اما اگر بخواهیم شرایط موجود اقتصاد را مورد بررسی قرار دهیم باید بگویم مسكنی كه قیمت هر متر مربع آن بالاتر از ٤ میلیون تومان باشد، می‌تواند مسكن لوكس تلقی شود.

او گفت: دولت به هیچ‌وجه قصد ندارد برای راه انداختن بازار مسكن شرایط سال ١٣٨٦ را در كشور تكرار كند، شرایطی كه منجر به رشد سفته بازانه بازار مسكن شد و افراد تنها با هدف كسب سود نسبت به خرید و فروش واحدهای مسكونی اقدام می‌كردند.

او گفت: با هدف تامین نیاز مصرفی مردم به مسكن افزایش سقف تسهیلات بانكی مورد توجه قرار گرفت و همین حالا می‌بینید كه وام مسكن با احتساب وام جعاله در تهران به ١٠٠ میلیون تومان و در شهرستان‌ها به ٨٠ میلیون تومان رسیده است و هنوز این نیاز احساس می‌شود كه بانك‌ها بتوانند سقف بیشتری از قیمت مسكن را در قالب تسهیلات به مشتریان ارایه كنند.

او گفت: من همچنان با افزایش سقف وام مسكن برای كمك به خرید مسكن توسط كسانی كه نیاز واقعی دارند، حمایت و ضرورت این اقدام را احساس می‌كنم.

كاهش سرمایه‌گذاری در مسكن خطرناك نیست
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال كه آیا به نظر شما كاهش قابل توجه سرمایه‌گذاری در بخش مسكن، سیگنال خطرناكی برای این بازار در سال‌های آتی نیست، گفت: به نظر من وضعیت چندان خطرناك نیست چرا كه در سال‌های گذشته و حتی سال‌های اولیه دهه نود سرمایه‌گذاری مازاد در این بخش صورت گرفته است كه حجم آن می‌تواند نیاز سال‌های فعلی و آتی را نیز پوشش دهد.

وی گفت: حجم واحدهای مسكونی خالی مانده خطر به مراتب بیشتری را نسبت به كاهش سرمایه‌گذاری‌ها متوجه اقتصاد می‌كند از این رو لازم است تدابیری برای حل این مساله اندیشیده شود. وی ضرورت اصلاح مقررات برای جلوگیری از سرمایه‌گذاری مازاد در این بازار از یك سو و هدررفت سرمایه‌های كشور از سوی دیگر را مورد اشاره قرار داد و گفت: لازم است قوانین به صورتی باشد كه افراد نفع خود را در تخریب و ساخت واحدهای مسكونی نیابند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در توضیح این مطلب افزود: سوگیری قوانین به شكلی بوده است كه برای فرد، خانوار یا مالك صرف می‌كرد نسبت به تخریب خانه سه طبقه‌ای كه ٥٠ سال دیگر می‌تواند كار كند، اقدام و مجتمعی ٦ طبقه بنا كند. این نكته بسیار مهمی است و سیاستگذار و قانونگذار در این میان باید جوابگوی ضرر و زیان كشور بابت از دست رفتن سرمایه‌ها باشد.

این كارشناس مسكن ادامه داد: بررسی‌های شخص من نشان می‌دهد در سال‌های اخیر، به دلیل رونق كاذب بازار مسكن ٢٧ میلیارد دلار سرمایه‌ای كه هنوز قابل استفاده بود، در قالب خانه تخریب شد تا واحدهای مسكونی جدید به جای آن بنا شود و افراد سود بیشتری را از این بابت دریافت كنند.

او گفت: كسانی كه با تدوین قوانین به این شیوه سبب از دست رفتن موقعیت‌ها شدند باید امروز پاسخگو باشند و بگویند چرا به هدر رفت سرمایه‌های كشور كمك كردند.

نرخ بالای سود بانكی بلای جان اقتصاد
او در جواب این پرسش كه ارزیابی‌تان از برنامه پیش‌رو برای كاهش مجدد نرخ سود بانكی چیست و آیا این موضوع را كمكی برای اقتصاد می‌دانید یا خیر ؟ گفت: نرخ سود بانكی در ایران بسیار بالاست و متاسفانه این نرخ بالا حتی خود دولت را ناامید كرده است، چه برسد به فعالان اقتصادی.

عبده تبریزی در توضیح این مطلب ادامه داد: امروز دولت می‌خواهد بدهی‌هایش را بفروشد، یعنی با فروش اوراق بدهی، منابعی تامین كند تا طلبكاران از دولت به پول‌شان برسند اما همین نرخ بالای سود بانكی مانع انجام این كار است.

او گفت: با احتساب بدهی چهارصد هزار میلیارد تومانی، اگر دولت بخواهد اوراق را بفروشد و سودی به این اوراق پرداخت كند، باید سالانه صد هزار میلیارد تومان تحت‌عنوان سود پرداخت كند كه این رقم از عهده دولت بدهكار طبیعتا خارج است، پس می‌بینید نرخ بالای سود بانكی تا چه حد اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی افزود: بالا بودن نرخ سود بانكی سبب شده است كمتر بانكی بتواند نسبت به پرداخت وام‌های بلندمدت ١٥ ساله و ٢٠ ساله اقدام كند و این بحرانی است برای مردمی كه باید قدرت خریدشان از طریق تامین منابع تجهیز شود.

این كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه تسهیلات مسكن طبیعتا باید تسهیلات بلندمدتی باشد، گفت: می‌بینید بانك‌هایی كه پولی از دولت دریافت نمی‌كنند، رغبت چندانی به پرداخت تسهیلات مسكن ندارند اما بانك مسكن به دلیل برخورداری از منابع دولتی وام‌های بلندمدت مسكن می‌دهد، از این رو كاهش نرخ سود بانكی امكان تجهیز منابع در این سطح را نیز بیش از گذشته فراهم خواهد كرد.

او گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد بازار مسكن ارزان‌قیمت می‌تواند سال آینده پررونق شود و همین حالا نیز سیگنال‌هایی در این بازار قابل مشاهده است.

 

 اخبار اقتصادی  -  اعتماد 


ویدیو مرتبط :
20 تا 25 میلیارد دلار کالای قاچاق در کشور وجود دارد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رایس: کمتر از 10 میلیارد دلار پول ایران را آزاد می کنیم/ ایر: هیچ عدم تفاهم داخلی در 1+5 وجود ندارد



آزاد شدن دارایی های ایران در آمریکا

مشاور اوباما: کمتر از 10 میلیارد دلار پول ایران را آزاد می کنیم

سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفت: ما درباره رقم بسیار کمی صحبت می کنیم.

مشاور اوباما گفت در توافق احتمالی با ایران کمتر از 10 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده این کشور آزاد می شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور اظهار داشت گفت ارزش دارایی های ایران که در صورت توافق اولیه با این کشور آزاد خواهند شد زیر 10 میلیارد دلار است.

سوزان رایس در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفت: ما درباره رقم بسیار کمی صحبت می کنیم.

ایران و گروه 1+5 قرار است از امروز چهارشنبه مذاکراتی را درباره فعالیت های هسته ای تهران در ژنو سوئیس برگزار کنند. دو طرف در این مذاکرات، متن توافقی را بررسی می کنند که براساس آن آمریکا بخشی از دارایی های بلوکه شده ایران در بانک های جهان را آزاد می کند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا قبل از این گفته بود: هم اکنون حدود 45 میلیارد دلار از پول های ایران در بانک های جهان بلوکه شده اند که در صورت توافق با این کشور، بخش کوچکی از این رقم، آزاد خواهد شد.

این پول های ایران به دلیل تحریم های بانکی آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد بلوکه شده اند.

گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه) به علاوه آلمان از سال ها پیش تاکنون سلسله مذاکراتی را با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور انجام می دهند.

-------------------------------------------------


آلن ایر: هیچ عدم تفاهم داخلی در 1+5 وجود ندارد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه "پیشرفت‌هایی از طریق مذاکرات دیپلماتیک بین ایران و 1+5 داشته‌ایم"، ابراز امیدواری کرد که مذاکره‌کنندگان در این هفته به این «پیشرفت خوب» ادامه دهند.

آلن ایر در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: ایالات متحده آمریکا به گفت‌وگو در شرایطی جدی، با حسن نیت و احترام متقابل برای رسیدن به توافقی که به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد، پایبند است.

وی درباره انتقاد وزیر امور خارجه ایران از سخنان جان کری - وزیر خارجه آمریکا - درباره نقش ایران و فرانسه در مذاکرات اخیر در ژنو تصریح کرد: مهم این است که مذاکرات بین گروه 1+5 و ایران در ژنو، محتوایی، محترمانه و جدی بود. گروه 1+5 در مورد پیشنهاد خود به ایران و رویکرد ما به مذاکرات متحد است.

آلن ایر ادامه داد: پیشرفت قابل توجهی در آخرین سری از گفت‌وگوها صورت گرفت اما فاصله‌ها و اختلافات همچنان وجود دارد و موضوعات مهمی هستند که باید ایران و گروه 1+5 به آنها بپردازند. همه طرف‌ها پذیرفتند که ما با نزدیکتر کردن موضع ایران و گروه 1+5 پیشرفت‌های خوبی در دور اخیر مذاکرات کسب کردیم و امیدواریم این روند پیشرفت را ادامه دهیم.

وی درباره رویکرد فرانسه در مذاکرات اخیر در ژنو و بیان بخشی از محتوای مذاکرات قبل از نشست مطبوعاتی محمدجواد ظریف و کاترین اشتون در رسانه‌ها از سوی وزیر خارجه فرانسه و تأثیر تداوم این اقدامات بر روند مذاکرات گفت: همه اعضای گروه 1+5 در هدفشان برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی متحد هستند. گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد جزئیات پیشنهاد مورد بحث صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: می‌خواهم همه را از باور کردن شبهات، شایعات و گزارش‌های نادرست یا پیش‌داوری در مورد نتایج مذاکرات بر حذر دارم. گروه 1+5 در مورد پیشنهادی متحد در ژنو به توافق رسید و آن، همان پیشنهادی است که به هیأت ایرانی ارائه شد. گروه 1+5 و ایران در مورد محرمانه نگاه داشتن محتوای گفت‌وگوها بسیار جدی بوده‌اند. این نشانه‌ایست از جدی بودن آنچه در جریان است. این مسأله همچنین به ما اجازه داده است که تاکنون در گفت‌وگوها پیشرفت کنیم.

وی در عین حال گفت: همانطور که وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات مطبوعاتی اخیر خود بعد از آخرین دور مذاکرات گفت، ما بر پیشرفت مذاکرات تمرکز داریم، نه بر تعجیل آن. این یک مسابقه برای انجام یک معامله نیست. اولین گام چنین طراحی شده است که زمان بیشتری را برای مذاکره در مورد توافقی درازمدت و جامع - که به همه نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد - فراهم کند.

ایر ادامه داد: ما در پی راه حلی هستیم تا به طور جامع به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران بپردازد؛ ضمن اینکه به حق مردم ایران به دسترسی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی در تطابق با پیمان ان.پی.تی و شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام می‌گذارد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در برابر این پرسش که "آیا آمریکا به دنبال رفع اختلافات داخلی در بین اعضای گروه 1+5 است؟" پاسخ داد: بگذارید روشن بگویم؛ هیچ عدم تفاهم داخلی وجود ندارد. گروه 1+5 در مورد پیشنهادی واحد در ژنو به توافق رسید و آن چیزی بود که چندی پیش در ژنو ارائه شد.

وی در ادامه، درباره تلاش کنگره آمریکا برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران و رویکرد دولت آمریکا در قبال آن نیز گفت: دولت به روشنی به کنگره گفته است که هر تحریم جدیدی در این شرایط به روند مذاکرات کمک نخواهد کرد. پرزیدنت اوباما گفته اکنون زمان آن است که این فرصت دیپلماتیک را برای حل مسالمت‌آمیز مسأله بیازماییم و ما به گفت‌وگوهایمان با کنگره در این مورد ادامه می‌دهیم.

ایر در پاسخ به این پرسش که "گفته می‌شود برخی کشورها، فشارهای سیاسی را علیه ایران به آمریکا ‌وارد می‌کنند؛ آیا آمریکا می‌تواند مستقل از مجموعه فشارها درباره روابطش با ایران تصمیم بگیرد؟" خاطرنشان کرد: جامعه جهانی در به کار بستن شیوه دو مسیره دیپلماسی حمایت شده با فشار و تحریم‌های اقتصادی متحد باقی می‌ماند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما پیشرفت‌هایی از طریق مذاکرات دیپلماتیک داشته‌ایم و امیدواریم این هفته به این پیشرفت خوب ادامه دهیم تا بتوانیم به توافقی برسیم که به نگرانی‌های جامعه جهانی در مورد برنامه هسته‌یی ایران رسیدگی کند و ایران بتواند از انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی مطابق با حقوق و مسئولیت‌های کشورهای عضو پیمان ان.پی.تی برخوردار شود.
عصرایران/ایسنا