اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش وزیر کار به ایجاد ۷۰۰هزارشغل/ ۳۰۰ هزار شغل نابود شد



اخبار,اخبار اجتماعی, وزیر کار

وزیر کار با اعلام اینکه در سال گذشته ۷۰۰ هزار شغل جدید ایجاد و ۳۰۰ هزار شغل موجود نابود شده است، گفت: در سال ۹۳ به صورت خالص ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شد.

به گزارش مهر، علی ربیعی درباره انتقاداتی که از آمار ایجاد ۷۰۰ هزار شغل در کشور مطرح می‌شود، گفت: آماری که در ایجاد ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شد، کاملا درست است و پایه علمی دارد. آمار تامین اجتماعی و صدور بیش از ۶۵۰ هزار دفترچه بیمه، مُهر تاییدی بر این اظهارات اخیر است اما منتقدان بدون توجه به روند طی شده، آمارها را نقد می‌کنند.

وزیر کار اظهارداشت: با وجود ایجاد ۷۰۰ هزار شغل در سال گذشته، ۳۰۰ هزار شغل هم ریزش داشته، بنابراین به طور خالص تنها ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.

وی همچنین به پتانسیل بخش تعاون اشاره کرد و گفت: تعاونی‌ها به مبارزه فقر غذایی کمک بسیاری کرد و اخیرا در توزیع سبد کالا برای بیش از ۱۰ میلیون نفر ایرانی، موفق وارد شد.

وی ادامه داد: باید با کمک اتاق‌های تعاون به ایجاد تشکل ها و اتحادیه‌های استانی بپردازیم، چرا که این نهادها عامل توسعه خواهند بود و در بسیاری از بخش‌ها کمک می‌کنند.

ربیعی با بیان اینکه اقتصاد ایران در حال خروج از رکود است، تصریح کرد: باید از این فرصت استفاده کرده و جایگاه تعاون و اقتصاد را احیا کنیم.

ربیعی با اشاره به اینکه ارزانترین مسیر اشتغال‌زایی تعاونی‌ها هستند، گفت: برخی مشاغل در حوزه نفت با صرف بیش از میلیاردها تومان یک شغل ایجاد می‌کنند اما در بخش تعاون با ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان، شغل پایدار ایجاد می‌شود.

وزیر کار افزود: در گذشته به دلیل حرکت‌های پوپولیستی محیط زیست تخریب شد در حالی که می‌توانست با توجه به بنگاه‌های کوچک شرایط بهتری را رقم بزند.

وی همچنین با دفاع از سیاست های اقتصادی دولت، تاکید کرد: دولت در سیاست‌های اقتصادی برخلاف برخی اظهارنظرها موفق عمل کرده است.

ربیعی همچنین در مورد انتقاد از روند تحویل مسکن مهر بیان داشت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی در یکسال گذشته، منجر به تحویل ۹۰۰ هزار واحد شد. در کنار مسکن مهر، تعاونی‌های مسکن هم موفقیت‌های بسیاری داشتند که نباید از آنها هم چشم‌پوشی کرد.


 اخبار اجتماعی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
طرحی با ایجاد 130 هزار شغل جدید در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش وزیر کار به تعریف جنجالی بیکاری/ یک ساعت کار در هفته را شغل می‌دانید؟



کار و رفاه اجتماعی,علی ربیعی ,اشتغال و بیکاری

واکنش وزیر کار به تعریف جنجالی بیکاری/ یک ساعت کار در هفته را شغل می‌دانید؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه من نمی گویم تعریف یک ساعت کار در هفته برای شاغل دانستن افراد قابل قبول است گفت: اما هر آماری که درباره عملکرد اشتغال زایی از سوی دولت ارائه می شود باید بر مبنای تعریف مشخصی باشد و افراد بدانند آمار با چه تعریفی برآورد و ارائه شده است.

علی ربیعی در گفتگو با مهر در پاسخ به اینکه آیا می توان تعریف بحث برانگیز اشتغال و بیکاری را اصلاح کرد و یک نوع تعریف بومی قابل لمس برای جامعه درباره شاغل و یا بیکار دانستن افراد ارائه کرد؟ بیان داشت: تعریفی که فعلا استفاده می شود تعریف سازمان جهانی کار است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اینباره که چنین تعریفی از اشتغال و بیکاری و اینکه فردی با 1 ساعت کار در هفته شاغل شناخته شود از سوی جامعه پذیرفته نمی شود اظهار داشت: من نمی گویم این تعریف قابل قبول است، اما این تعریف برای کدام جامعه است؟

ربیعی ادامه داد: در کدام جامعه این تعریف از اشتغال و بیکاری می تواند مبنا قرار گیرد که بتوانیم بگوییم با این تعریف گزارش ها ارائه شده است؟ من فکر می کنم ما هر آماری را که ارائه می کنیم باید بر پایه تعریف مشخص ارائه شود.

به گفته وی، وقتی تعریف اشتغال و بیکاری و قرار دادن مرز یک ساعت کار بین آنها مقایسه می شود با تعریفی که در گذشته دیگران از اشتغال ارائه داده اند و چیزی که در حال حاضر مطرح است، در اینجاست که باید به صورت شفاف بگوییم بر اساس کدام تعریف گزارش اشتغال داده می شود؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اینکه آیا در ایران امکان ارائه یک تعریف بومی از اشتغال و بیکاری به منظور شفاف سازی آمارها و اینکه گزارشات اشتغال برای جامعه قابل لمس باشد، وجود دارد؟ گفت: لازم نیست که ما تعریف اشتغال و بیکاری را بومی کنیم.

ربیعی خاطر نشان کرد: ما می گوییم باید گزارش ها بر مبنای تعاریف روشن ارائه شود. به عنوان مثال بگوییم گزارش اشتغال بر اساس تعریف 5 روز کار در هفته ارائه می شود و یا هر تعداد روز دیگری. همچنین گفته شود بر اساس 2 روز کار و یا 1 ساعت کار در هفته، این تعداد شغل ایجاد شده است. بنابراین اگر پایه های آماری را نیز به همراه تعریف روشن ارائه کنیم، هیچ اشکالی در گزارش ها وجود نخواهد داشت.

به گزارش مهر، طی سال های گذشته و در زمان فعالیت دولت های نهم و دهم تعریف جدیدی از اشتغال و بیکاری افراد در گزارش های مرکز آمار ایران به کار گرفته شد. در واقع دولت مبنای گزارش های مربوط به عملکرد حوزه اشتغال زایی را بر اساس یک ساعت کار افراد در هفته تنظیم و ارائه کرد.

سازمان جهانی کار می گوید هر فردی که در هفته یک ساعت کار داشته باشد، حتی اگر برای آن کار مزدی نیز دریافت نکند (مانند افرادی که برای خانواده کاری را انجام می دهند)، آن فرد شاغل شناخته می شود و بیکار فردی است که امکان اشتغال یک ساعته در هفته به شرحی که گذشت را نداشته باشد.

در زمان دولت های هفتم و هشتم، محاسبات آماری به نحو دیگری بود. در آن سال ها دولت گزارش اشتغال زایی را بر اساس اشتغال 2 روز در هفته ارائه می کرد. یعنی هر فردی که در هفته دو روز کار داشت، شاغل شناخته می شد.

به کارگیری تعریف یک ساعت کار در هفته در ایران، مورد انتقادات بسیاری از جامعه و بدنه بازار کار کشور قرار گرفت چون بر اساس شرایط اقتصادی کشور و نوع مشاغل که افراد می توانند بر عهده بگیرند، اساس درصد مشاغلی که با یک ساعت کار در هفته امکان کسب درآمد کافی برای یک ماه افراد را بدهد بسیار ناچیز و یکی دو درصد است.

پیش تر مرکز آمار ایران در پاسخ به انتقادات مطرح شده از سوی بدنه بازار کار درباره غیرواقعی بودن تعریف بیکاری و اشتغال اعلام کرده بود که در این زمینه از استانداردهای جهانی استفاده می شود و تغییر تعریف از یک ساعت به یکروز در هفته تنها درصد ناچیزی از آمارهای فعلی را تغییر خواهد داد و اینگونه نیست که به یکباره نرخ بیکاری دستخوش تغییر چشمگیری شود.

مرکز آمار حتی مشاغلی مانند وکالت و پزشکی را به عنوان نمونه به منتقدین اعلام کرد که افراد می توانند حتی با یک ساعت کار در هفته در این مشاغل، پول کافی برای گذران زندگی خود را به دست آورند. اما سوال اینجاست که چند درصد از بازار فعلی کار ایران می توانند شرایطی مانند وکلا و پزشکان مدنظر مرکز آمار ایران را داشته باشند که بتوان چنین تعریفی را پذیرفت؟

کارشناسان بازار کار کشور معتقدند به دلیل استفاده دولت از تعریف غیرواقعی و نامناسب یک ساعت کار در هفته و ارائه گزارشات اشتغال زایی بر همین اساس، در سال های اخیر آمارهای دولت در حوزه اشتغال و بیکاری به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و جامعه در صحت آن با تردید مواجه شد./خبر گزاری مهر