اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش وزیر به ماجرای نیترات در آب تهران



اخبار,اخباراجتماعی,واکنش وزیر به ماجرای نیترات در آب تهران


 اخبار  اجتماعی - واکنش وزیر به ماجرای نیترات در آب تهران

وزیر بهداشت با اشاره به ابلاغ کتاب "ارزشگذاری نسبی خدمات پزشکی" در سال 93، گفت: طبق این بسته نظارتی وزارت بهداشت، بیمه‌ها، انجمنهای علمی و مراکز درمانی موظف هستند بر دریافتهای غیرقانونی نظارت کنند و از نیمه آبان ماه این سامانه تعریف شده، اعمال خواهد شد.

به گزارش مهر، دکتر سید حسن هاشمی در نشست خبری امروز سخنگوی دولت در خصوص گران شدن دارو اظهار داشت: وزارت بهداشت از جمله دستگاه هایی بوده است که تاکنون به تعهدات خود عمل کرده و تا امروز اقلام داروهای داخلی گران نشده و داروهای خارجی با کاهش قیمت روبرو بوده است.

وی ادامه داد: در این مدت برخی از بیمه ها متاسفانه سهمیه بیمه خود را در مورد خرید دارو کم کردند و این موجب شده است که بیماران فکر کنند دارو گران شده است.

هاشمی همچنین در مورد کمک دولت به بیماران صعب‌العلاج گفت: تاکنون در قالب طرح تحول سلامت نتوانسته ایم از بیماران حمایت کنیم و اگرچه در این زمینه توفیق کامل نداشتیم، ولی نسبت به آنان نیز بی‌توجه نبوده ایم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه 90 درصد قیمت داروهای این بیماران را دولت پرداخت می کند، تصریح کرد: همان 10 درصد نیز برای بعضی از خانواده‌ها زیاد است و ما در نیمه دوم سال در قالب مددکاری بیمارستان این خانواده ها را شناسایی و به گروههای نیازمند کمک خواهیم کرد.

وی همچنین در خصوص سلامت لبنیات افزود: ما مسئول سلامت مردم هستیم و مردم نیز به دستگاه سلامت و دولت اعتماد دارند.

هاشمی با بیان اینکه ما در خصوص سلامت مردم با هیچ کسی رودربایستی نداریم، خاطر نشان کرد: مردم مطمئن باشند تا آنجا که تشخیص دهیم و گروههای ارزیابی ما تشخیص دهند، جلوی تخلفات را خواهیم گرفت. همچنان که از روغن پالم در تولید شیر و ماست جلوگیری شد و الان همه چیز پاک و قابل استفاده است. امروز نظارت ها را تشدید کرده‌ایم و مردم مطمئن باشند که هیچ مشکلی وجود ندارد.

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر اینکه با توجه به ابلاغ کتاب «ارزش نسبی خدمات پزشکی» که روز گذشته ابلاغ شد به چه میزان معضل زیرمیزی مرتفع می شود و دولت برای مبارزه با این معضل چقدر جدی است، تصریح کرد: دولت یک بحث نظارتی را تصویب کرد که هم وزارت بهداشت و هم بیمه ها و هم انجمن های علمی موظف هستند که بر تعرفه ها و عدم دریافت غیرقانونی نظارت کنند.

وی با بیان اینکه دولت مصمم به اجرای این قانون است، گفت: ما امروز مهلت 45 روزه ای داده ایم که از نیمه اول آبان ماه این سامانه تعریف شده اجرایی می شود و امکان رسیدگی به شکایات در تهران و شهرستانها وجود دارد.

هاشمی خاطر نشان کرد: دولت یازدهم، دولتی مطالبه‌گر است و مطمئن باشید که در این دوره موفق می شود و همه پزشکان و مراکز درمانی نیز امیدواریم دولت را در اجرایی کردن این قانون و جلوگیری از دریافت های غیرقانونی همراهی کنند.

وزیر بهداشت در ادامه در خصوص رایگان بودن زایمان طبیعی در مراکز دولتی گفت: زایمان طبیعی در مراکز دولتی در همه مراحل رایگان است و اگر تخلفی وجود داشته باشد، مردم باید گزارش دهند تا پیگیری شود و این قانون به خوبی از نیمه اردیبهشت ماه به اجرا درآمده است.

وی در خصوص راهکار دولت برای کاهش سزارین نیز گفت: 10 درصد از اعتبار مراکزی که آمار سزارین در آنان بالا باشد را کاهش می دهیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: بر اساس گزارش سزارین در مراکز دولتی 5 درصد کاهش یافته، اما در مراکز خصوصی هنوز با آمار مطلوب فاصله داریم. ما ضمن هشدار به همکاران می گوییم که در صورت کاهش پیدا نکردن آمار سزارین، در اعتبارات آن مرکز ترتیب اثر خواهیم داد.

وزیر بهداشت همچنین در خصوص هزینه درمان در ایران ادامه داد: هم دارو و هم درمان در ایران از همه کشورهای منطقه ارزان تر است، البته ساز و کار مناسب برای رونق گردشگری صورت نگرفته است.

وی همچنین در خصوص برخی از شایعات مبنی‌بر وجود نیترات در آب آشامیدنی اضافه کرد: در حوزه غذا بهتر است بگذارند کسانی که مسئول هستند، اظهارنظر کنند.

قاضی زاده هاشمی گفت: متاسفانه مدتی اظهارنظرهایی در مورد برخی از اقلام غذایی می شود که این اظهارنظرها صحیح نیست و برای نگران کردن مردم است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: مردم نیاز به آرامش دارند و ما نباید به این شایعات دامن بزنیم و اگر در مورد آب تهران مشکلی وجود داشته باشد، سازمان غذا و دارو آن را اعلام می کند.

وی همچنین در خصوص ادامه طرح تحول سلامت گفت: هیچ جای نگرانی برای طرح تحول سلامت نیست و رئیس جمهور و هیات وزیران اهتمام ویژه‌ای برای خدمت‌رسانی به مردم دارند و مطمئن باشید سال به سال خدمات طرح تحول سلامت بیشتر و پایدارتر خواهد شد.

هاشمی تصریح کرد: همچنان که می‌بینیم بیش از 80 درصد از ائمه جمعه سراسر کشور، 87 درصد از استانداران و فرمانداران و 230 نفر از نمایندگان از دولت در خصوص اجرایی کردن طرح تحول سلامت تشکر کردند و این نشان‌دهنده این است که دولت و همچنین وزارت بهداشت برای اجرایی کردن وظایف خود مصمم است و ما در این زمینه موفق بوده ایم.

وزیر بهداشت در خصوص شایعه افزایش سرطان در کشور گفت: با توجه به آمار دقیق که وزارت بهداشت در این زمینه جمع آوری کرده، هیچ سونامی سرطانی وجود ندارد و اتفاق جدیدی نیفتاده است.

وی با اشاره به حمایت دولت از بیماران صعب‌العلاج خاطر نشان کرد: امروز حمایت مالی دولت برای تهیه دارو قابل مقایسه با  گذشته نیست و ما برنامه ای برای حمایت از بیماران سرطانی داریم که به زودی اعلام می کنیم.

هاشمی اضافه کرد: در مناطق محروم و شهرهای کوچک آن 10 درصد سهمیه بیمار نیز دریافت نخواهد شد و برای شهرهای بزرگ هم تزریقات بیماران صعب‌العلاج در داروخانه ها جمع آوری و در مراکز خاصی صورت می گیرد تا از این طریق بتوانیم بیماران را مورد پوشش حمایتی قرار دهیم.

وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پارازیت‌های ماهواره ای به چه میزان  بر سلامت مردم تاثیرگذار است، اظهار داشت: پارازیت در هر نوعش مضر است حتی موبایل هایی که استفاده می کنید، البته تحقیقاتی که در خصوص مضرات پارازیت در کشورهای اروپایی صورت گرفته است بر روی نوع حیوانی بوده است و نه انسانی.

وی در خصوص نحوه پرداخت گروه های مختلف پزشکی از جمله پزشکان، پیراپزشکان، پرستاران، بهیاران، ماماها و... گفت: در طول یکسال گذشته در شروع کار دولت مورد توجه ما بوده و تغییراتی در زمینه پرداخت آنان صورت گرفته است.

هاشمی از تشکیل کارگروهی تا 20 روز آینده خبر داد و ادامه داد: همزمان با ابلاغ کتاب، یک کارگروهی مشخص شده است که تا 20 روز آینده تجدیدنظر کند بر ضرایبی که باعث بازتوزیع ارقامی می شود که در قالب طرح تحول در اختیار ما است تا بتوانیم به نحوی عمل کنیم، با توجه به بار مالی که بر آنان وجود دارد تا رضایتمندی نسبی آنان را حل کنیم.

 

 اخباراجتماعی - مهر


ویدیو مرتبط :
واکنش جالب وزیر ارشاد به ماجرای صادق بوقی در فیلم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای وجود "وایتكس" در آب تهران!!



از اضطراب عمومی تا "روشی بین‌المللی"

ماجرای وجود "وایتكس" در آب تهران!

در روزهای اخیر میان همه خبرهای ریز و درشت، ماجرای جدیدی در میان برخی گزارش‌ها به‌چشم می‌خورد كه نگرانی بسیاری از شهروندان تهرانی را درپی داشته است؛ وایتكس در آب تهران!

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

هنوز زمان زیادی از گزارش‌‌های منتشر شده درباره وجود وایتكس در شیر نمی‌گذرد كه خبرهایی مبنی بر استفاده از وایتكس در آب شرب پایتخت در برخی رسانه‌ها منتشر شد.

تیتر گزارش‌ها در حالی شامل استفاده وایتكس در تصفیه آب تهران می‌شود كه در متن اخبار خبری از وایتكس نیست و "آب‌ژاول" به جای وایتكس مورد اشاره قرار گرفته است؛ اتفاقی كه مسئولان آبفای استان تهران استفاده از آن را از لحاظ فنی امری ضروری می‌دانند و علت آن را حفظ سلامت شهروندان عنوان می‌كنند.

 

* استفاده از آب ژاول به دستور وزارت بهداشت

معاون بهره‌برداری آبفای استان تهران در این زمینه به خبرنگار ایسنا می‌گوید: ما به چند دلیل آب ژاول را در بخشی از گندزدایی شهر آب تهران جایگزین كلر كردیم؛ یكی از دلایل آن این است كه این دستور وزارت بهداشت و درمان بوده است و آقای ندافی، رییس مركز سلامت و بهداشت وزارت بهداشت و درمان نیز این موضوع را تایید كرده است كه استفاده از آب ژاول در گندزادایی آب تهران به دستور این وزارتخانه بوده است.

 

آب ژاول؛ گران تر از كلر!

با وجودی كه برخی رسانه‌ها از استفاده از آب‌ژاول برای گندزدایی آب پایتخت انتقاد كرده‌اند، مسئولان آب تهران می‌گویند استفاده از آب ژاول روشی جدیدتر، كم‌خطرتر و البته گران‌تر برای تصفیه آب تهران است.

نوذری‌پور در این زمینه می‌افزاید:‌ نگهداری سیلندرهای گاز كلر كه هركدام نزدیك به یك تن وزن دارند در نزدیكی بافت‌های مسكونی متراكم كار بسیار خطرناك و سختی است كه تاكنون نیز چندین بار در تهران منجر به بروز حوادثی شده است. از جمله این‌كه چند سال قبل فوت دو نفر را سبب شد و چندی پیش نیز یكی از كارشناسان مركز گندزایی به همین دلیل جان خود را از دست داد.

این مقام مسئول به ایسنا می‌گوید: با وجود این كه استفاده از آب ژاول در گندزایی آب هزینه‌ بالاتری نسبت به استفاده از كلر برای شركت آب و فاصلاب استان تهران دارد، ولی ما برای حفظ ایمنی شهروندان و رعایت اصول ایمنی به سمت این پروژه حركت كردیم و هزینه‌های سنگین آن را نیز تقبل كردیم؛ به‌طوری كه تغییر سیستم كاربری گندزایی آب از كلر به آب ژاول بیش از 15میلیارد ریال برای ما هزینه داشته است.

 

* "آب ژاول" و "وایتكس"؛ متفاوت اما با یك ریشه

معاون بهره برداری آبفای استان تهران با انتقاد از این‌كه متاسفانه برخی رسانه‌ها از آب ژاول به عنوان وایتكس نام برده‌اند، می‌گوید: آب ژاول و وایتكس هر دو از مشتقات كلر به شمار می‌روند اما با یكدیگر تفاوت دارند، ضمن این‌كه ما برای استفاده از آب ژاول استاندارد آشامیدنی از سوی سازمان استاندارد را داریم و آماده ارائه این گواهی‌ها به همه مراجع مسوول هستیم. از سوی دیگر شركت‌هایی كه آب ژاول را تولید می‌كنند همان شركت‌هایی هستند كه گاز و پودر كلر را برای گندزایی در اختیار ما قرار می‌دهند كه آن‌ها نیز تحت نظارت آزمایشگاه‌های خود ما و سازمان استاندارد قرار دارند.

نوذری‌پور در ادامه می‌گوید: هر محموله آب ژاولی كه از شركت‌ها خریداری می‌شود حتما تاییدیه سازمان استاندارد را دارد و در آزمایشگاه مجهزی كه در تهران در اختیار داریم نیز آن را تایید می‌كنیم.

به گفته این مقام مسوول 12 آزمایشگاه فرعی و یك آزمایشگاه مرجع در سطح استان تهران به طور مستمر كیفیت آب شرب شهروندان را كنترل می‌كنند كه آزمایشگاه مرجع ما مورد تایید سازمان محیط زیست است و حتی گواهی‌نامه‌های خارجی لازم را برای مرجع بودن اخذ كرده است.

 

* روشی خطرناك یا بین‌المللی؟!

استفاده از آب ژاول در حالی در تهران مورد انتقاد قرار گرفته است كه مسئولات تامین و تصفیه آب پایتخت معتقدند این روش در سطح بین‌الملل شناخته شده و مورد استفاده است و ایجاد حساسیت برای افكار عمومی در این زمینه بی‌دلیل بوده است.

معاون بهره‌برداری آبفای استان تهران در این زمینه استفاده از آب ژاول برای گندزایی آب در سایر كشورهای پیشرفته را امری متداول دانست و می‌گوید: روش گندزایی با‌ آب ژاول در كشورهایی مانند ژاپن، آمریكا، بلژیك، انگلستان، روسیه، ایرلند، سنگاپور، مالزی، ایتالیا، كره، ویتنام، استرالیا و بسیاری از كشورهای دیگر در حال حاضر استفاده می‌شود و این روش شناخته شده‌ای در سطح دنیاست.

 

به گفته وی در كشوری مانند آمریكا، گزارش سال 2007 مركز آب و فاضلاب این كشور حاكی از آن است كه میزان تزریق گندزداها در آب تصفیه شده شامل 50 درصد گاز كلر، 30 درصد آب ژاول، 10 درصد پودر كلر و 10 درصد دیگر اوزون و كلرامین بوده است. در حال حاضر در تهران نیز 50 درصد گاز كلر، 30 درصد آب ژاول و 20 درصد پودر كلر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

نوذری‌پور با اشاره به این كه به نظر می‌رسد مطرح شدن استفاده از وایتكس در آب تهران به دلیل آن بوده است كه اخیرا گزارش‌های مبنی بر استفاده از وایتكس در شیر منتشر شده افزود: متاسفانه برخی بدون استناد به گزارش‌های رسمی، باتوجه به همزمانی ماجرای شیر برداشت‌های نادرستی انجام می‌دهند كه ممكن است كه در ذهنیت مردم ایجاد مشكل كند.

هم آب‌ژاول خطرناك است هم كلر؛ اما ...

 

معاون بهره برداری آبفای استان تهران با اشاره به این كه استفاده از آب ژاول در سیستم گندزایی آب تهران از دو سال گذشته آغاز شده است، می‌گوید: استفاده از این سیستم بیشتر در برخی ازمخازن شهر تهران كه داخل بافت‌های مسكونی هستند رایج است و این درحالی است كه آب تهران در مجموع از تركیب آب ژاول و گاز كلر تصفیه می‌شود و براساس نیاز و موقعیت جغرافیایی نسبت به استفاده از سیستم مخصوص برای گندزایی تصمیم‌گیری می‌شود.

 

به گفته وی آب ژاول، گاز و پودر كلر هر كدام به تنهایی برای سلامت انسان خطرناك است اما این گندزداها با رقیق‌سازی و استانداردهای بین‌المللی با درصدی پایین برای تصفیه آب استفاده می‌شوند، ضمن این‌كه روش‌های تصفیه آب دیگری از جمله استفاده از اشعه ماورای بنفش و استفاده از اوزون نیز برای تصفیه آب معمول است كه با توجه به این كه وزارت بهداشت به صورت سرزده و در هر نقطه از شهر از شیر آب خروجی نمونه‌برداری و آزمایش به عمل می‌آورد شهروندان باید این اطمینان خاطر را داشته باشند كه استفاده از این مشتقات هیچ خطری برای سلامت آن‌ها ندارد و نه تنها استفاده از آب ژاول به جای كلر هزینه‌های بالاتری را به شركت آب و فاضلاب تحمیل می‌كند، بلكه باعث می‌شود حمل‌ونقل آن سلامت شهروندان را به خطر نیندازد./ایسنا