اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش وزارت خارجه به جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان+جزئیات جاسوسی



 واکنش وزارت خارجه به جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان+جزئیات جاسوسی

در این طرح جاسوسی، مکالمات نیروهای حفاظت و همراه رهبری شنود می شود که در آن گفتگویی برای یافتن یک جرثقیل جهت جابجایی یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی آتش نشانی وجود داشته است.

وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد این کشور به طور ویژه درباره جاسوسی آمریکا از سفر سال 1388 رهبر معظم انقلاب به استان کردستان پیگیری های جدی انجام خواهد کرد.

به گزارش عصر ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه روز سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود  گفت: این پیگیری در ابعاد مختلف و در راس آن بعد سیاسی انجام خواهد شد.
 
مرضیه افخم اضافه کرد: امیدواریم سازوکارها و تلاش هایی که در سطح بین المللی برای مواجهه و مقابله با چنین رویدادهای غیرقانونی شروع شده است و ما نیز همگام با آنها هستیم، کمک کند تا فضاهای سایبری و الکترونیکی از جاسوسی هایی که هم حریم شهروندان جهان و هم حریم رهبران مختلف جهان را به طور بی سابقه مورد تعرض قرار داده است، مصون بماند.

پیش از این رسانه ها به نقل از اسناد فاش شده توسط ادوارد اسنودن همکار سابق سازمان های جاسوسی آمریکا نوشته بودند آمریکا از سفر آیت الله خامنه ای به استان کردستان در سال 1388 جاسوسی کرده بود.


مقام معظم رهبری در سفر به استان کردستان در سال 1388

جزئیات جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان

به نوشته بی بی سی، براساس این گزارش ها، آژانس امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) در سال 1388 سفر مقام معظم رهبری به استان کردستان را از طریق ماهواره و ادوات جاسوسی پیشرفته 'با دقت تجسس و رصد' کرده بود.

سازمان امنیت ملی آمریکا در سال 1388 به هنگام اطلاع از خبر سفر آیت الله خامنه‌ای به استان کردستان، به سرعت پروژه جاسوسی هوایی و ماهواره‌ای با نام دِرِدنوت (Dreadnought) را به اجرا می‌گذارد.

در این ماموریت فوق پیشرفته، سازمان اِن.اس.اِی با همکاری سازمان اطلاعات جفرافیایی و نقشه آمریکا (اِن.جی.اِی) که بخشی از نهاد دفاعی آمریکا محسوب می‌شود و مرکز ارتباطات رسمی بریتانیا (آژانس شنود دولت بریتانیا)، برنامه‌ای را ترتیب می‌دهد تا علاوه بر رصد نقطه به نقطه سفر رهبری، به مکالمات راداری و سخنرانی‌های آیت الله خامنه‌ای هم از طریق ماهواره‌های جاسوسی خود دسترسی پیدا کند.

بر همین اساس، مجریان این طرح جاسوسی موفق می‌شوند تا مکالمات نیروهای حفاظت و همراه رهبری را شنود کنند که در آن مکالمه‌ای برای یافتن یک جرثقیل جهت جابجایی یک دستگاه آمبولانس و یک دستگاه خودروی آتش نشانی وجود داشته و همچنین گفتگوهای خلبانان و پرسنل پروازی به هنگام فرود و فراز گرفتن هواپیما و هلی‌کوپتر کاروان حامل رهبری را شنود کرده‌اند.

مقام معظم رهبری در سفر به استان کردستان در سال 1388
جزئیات جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان

در این گزارش ها آمده بود: هدف از این پروژه جاسوسی، پیش از آن که دستیابی به سخنرانی‌ها و برنامه سفر آیت‌الله خامنه‌ای بوده باشد، بیشتر به منظور تهیه "کدها اثرانگشت‌های ارتباطاتی و صوتی" و بررسی امکان گستردن یک تور شنودی بر فراز ایران برای استفاده در 'مواقع بحرانی' بوده است.

بر این اساس، "اثرانگشت‌های ارتباطاتی و صوتی" عنوان شده در این پروژه به سازمان های اطلاعاتی آمریکا اجازه خواهد داد تا بتوانند با استفاده از نرم‌افزارهای رهگیر و سیستم‌های شناسایی صوتی، علاوه بر تشخیص کدهای امنیتی و اصالت صوتی ارتباطات رهبری، مکالمات ماهواره‌ای و راداری را رصد کنند و در مواقع "بحرانی" به سخنان رهبری دسترسی پیدا کرده و صحت و سقم آنها را نیز بررسی کنند.

جاسوسی گسترده آمریکا از متحدان اروپایی اش سوژه روز بسیاری از رسانه های جهان شده است.

ساختمان مرکزی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در شهر مریلند آمریکا

جزئیات جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان


در این اسناد افشا شده از سوی اسنودن  نشان می دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا به طور گسترده به طور گسترده مکالمات تلفنی و مکاتبات اینترنتی رهبران کشورهای متحد خود را از جمله آلمان، فرانسه و اسپانیا را شنود می کرده است.

آلمان و برزیل متعهد شده اند قطعنامه ای در محکومیت این اقدامات آمریکا، به سازمان ملل متحد ارائه می کنند.


مقام معظم رهبری نیز به تازگی از جاسوسی آمریکا از سران کشورهای جهان به شدت انتقاد کرده بودند.
 /
عصر ایران


ویدیو مرتبط :
سال1358دیدار مقام معظم رهبری با جاسوسان لانه جاسوسی آمریکا و جواب های جالب ایشان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیگیری جاسوسی از سفر مقام معظم رهبری


سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان از پیگیری وزارت امور خارجه در موضوع جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان خبر داد.

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان از پیگیری وزارت امور خارجه در موضوع جاسوسی آمریکا از سفر مقام معظم رهبری به کردستان خبر داد.

مرضیه افخم در نشست هفتگی صبح روز سه‌شنبه با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره انتشار گزارش اسنودن مبنی بر شنود از سفر مقام معظم رهبری به کردستان در سال 88 از سوی مقامات آمریکایی، ادامه داد: از نظر ما بحث جاسوسی و جاسوسی سایبری کاملا محکوم و مردود است. اکنون شاهدیم که جاسوسی‌های آمریکا ابعاد خبری پیدا کرده است حتی متحدان آمریکا از این مساله مصون نمانده‌اند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران درباره این مساله خاص پیگیری‌های جدی را انجام می‌دهد. ما به سازوکارها و تلاش‌هایی که در سطح بین‌المللی برای مواجهه و مقابله با چنین رویکردهای غیرقانونی شروع شده است امیدوار و همگام با آن‌ها هستیم و امیدواریم که این قطعنامه‌ها کمک کند که فضای سایبری و اینترنتی و الکترونیکی از جاسوسی‌هایی که هم حریم افراد معمولی جهان و هم حریم رهبران جهان مورد هدف قرار داده است، مصون بمانند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک نگرانی در سطح بین‌المللی درباره این جاسوسی‌ها وجود دارد، امیدواریم که این نگرانی‌ها باعث ایجاد نظام عملی شود و جامعه بین‌المللی برای پیشگیری و متوقف کردن این‌گونه اقدامات گامی بردارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره آخرین پیگیری‌ها نسبت به حادثه سراوان نیز گفت: حادثه سراوان حادثه‌ بسیار تلخی بود و ملت ایران و همه ملت‌های مخالف تروریسم آزرده خاطر شدند. وزارت امور خارجه بعد از ارائه یادداشت اعتراضی به سفارت پاکستان در تهران مذاکراتی را با مقامات پاکستانی در سطح دو سفارت شروع کردند.

وی ادامه داد: پیگیری‌ها در این‌باره ادامه دارد. دستورالعملی را برای سفارت کشورمان در پاکستان ارسال کردیم که بر اساس آن پیگیری‌های اولیه را انجام دهند. جمهوری اسلامی ایران خواستار اجرای موافقتنامه همکاری‌های امنیتی میان دو کشور و استرداد تروریست‌ها به ایران است. در این زمینه انجام سفرهایی در دستور کار است که امیدواریم به زودی انجام گیرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به دو فرد ایرانی محکوم به اعدام در مالزی، اظهار کرد: از نظر قانونی با مالزی مشکل این بود که موافقتنامه‌ای در راستای استرداد مجرمین با این کشور نداشتیم. پیش‌نویس‌هایی در این زمینه تهیه شده که لازم است مراحل قانونی خود را طی کند. تا زمانی که این موافقتنامه نهایی شود پیگیری‌ها از سوی سفارت کشورمان در مالزی انجام می‌گیرد تا حقوق ایرانیان کاملا محترم شمرده شود.

افخم گفت: امیدواریم در این چارچوب اقدامات به نتایج خوبی برسد. دست‌کم محکومین بتوانند دوره محکومیت خود را در ایران بگذارند و تا زمان تصویب نهایی و اعمال موافقتنامه همکاری‌های امنیتی و استرداد مجرمان به سازوکارهایی بر اساس همکاری و حسن نظر بتواند مشکلات موجود را حل کنند.

وی در پاسخ به سوالی درباره سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به پاریس برای شرکت در اجلاس یونسکو، گفت: وی مهمان ویژه اجلاس سران است و در بخش خاص اجلاس سخنرانی خواهد کرد. در طی این جلسه پنج تن از سران و یک نخست‌وزیر حضور دارند. حضور در چنین سطحی در اجلاس یونسکو بسیار ارزشمند است و حضور وزیر امور خارجه ایران و سخنرانی وی و بیان دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف و مهم فرهنگی اهمیت بالایی در عملکرد زندگی جوامع در کنار یکدیگر دارد.

وی با اشاره به دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با همتای فرانسوی‌اش در حاشیه این اجلاس، اظهار کرد: در این دیدار گفت‌وگوها و موضوعات دوجانبه، مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی و برخی از موضوعات مورد علاقه مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار می‌گیرد و مسائلی مانند هسته‌یی و سوریه از برجسته‌ترین موضوعاتی است که در این مذاکره گفت‌وگو می‌شود.