اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش رسایی به توقیف هفته‌ نامه 9 دی


حجت‌الاسلام حمید رسایی مدیر مسئول هفته نامه 9 دی و نماینده تهران نسبت به توقیف هفته نامه 9 دی واکنش نشان داد.

خبرگزاری فارس: حجت‌الاسلام حمید رسایی مدیر مسئول هفته نامه 9 دی و نماینده تهران نسبت به توقیف هفته نامه 9 دی واکنش نشان داد.
 
وی در همین زمینه گفت: توقیف هفته نامه 9 دی چیز عجیبی نیست و اتفاقی بود که با توجه به روحیه حاکم بر دولت آقای روحانی توقع آن را داشتیم. در روزهای آینده هم روند قانونی را پیگیری می کنیم و با دفاع مستدل و حقوقی از هفته نامه انشاء الله 9 دی را مجددا منتشر خواهیم کرد و خاری در چشم آنها که عصبانی هستند باقی خواهیم ماند.
 
رسایی ادامه داد: وقتی رئیس دولت در طول عمر یک سال و نیمه خود، بیش از 45 بار با استفاده از الفاظ ناشایست و ادبیات نامناسب، منتقدان خودش را خطاب می کند و به جای پاسخگویی به منتقدان تلاش می‌کند تا با تخفیف آنها از میزان تأثیر انتقاداتشان کم کند، توقیف یک هفته نامه از سوی وزارت ارشاد این دولت عجیب است؟ هنوز جای شکرش باقی است که این دولت کم تحمل اجازه می دهد تا منتقدانش نفس بکشند.
 
وی در خصوص دلایل توقیف هفته نامه 9 دی گفت: هنوز به صورت مکتوب چیزی به ما ابلاغ نشده اما بر اساس آنچه معاونت مطبوعاتی ارشاد اعلام کرده «شائبه توهین به امام راحل» یکی از دلایل توقیف عنوان شده که البته دلیل مضحکی است آن هم از طرف کسانی که در برابر توهین به ولایت امیرالمومنین یا توهین به رسول خدا خودشان را به ندیدن می زدند.
 
مدیر مسئول 9 دی اظهار داشت: دست اندرکاران هفته نامه 9 دی که بنده کوچکترین آنها هستم همگی از نیروهای ارزشی مطبوعات هستند که به امام راحل عشق می ورزند برای همین هم همواره این رسانه مورد کینه دشمنان امام و رسانه های بیگانه بوده است و دنباله های داخلی آنها برای حذفش جشن می گیرند.
 
رسایی افزود: دولت در حالی به بهانه «شائبه توهین به امام» یک رسانه منتقد خود را توقیف می کند که برخی از توهین کنندگان به شخص امام راحل و مبانی آن رهبر عظیم الشان در بخش هایی از بدنه دولت در رفت و آمدند و حتی این افراد از وزارت ارشاد جایزه می گیرند تا جایی که اخیرا به یکی از توهین کنندگان به رهبر معظم انقلاب که از اقوام معاون مطبوعاتی است، در وزارت ارشاد مسئولیت داده شد. این فرد که نتوانسته بود کتاب توهین‌آمیز خود را در ایران به چاپ برساند، کتابش را در خارج از کشور منتشر می کند.
 
مدیر مسئول 9 دی درباره دلیل دیگری که برای توقیف 9 دی ذکر شده گفت: یکی از دلایل یادداشت های 9دی در نقد عملکرد وزارت خارجه در موضوع هسته ای بوده است که ما نسبت به انتقادات فنی و دلسوزانه خود از روند مذاکرات هسته ای و توافقنامه ژنو افتخار می کنیم به طوری که امروز بعد از گذشت یک سال و چند ماه از امضای این توافقنامه ژنو، صحت و قوت نقدهای 9 دی و چند رسانه منتقد دیگر بر همگان روشن شده است.
 
رسایی اضافه کرد: دولت به جای پاسخ به منتقدان صریح خود، در حال پرونده سازی برای آنهاست به طوری که از نمایندگان منتقد مجلس شکایت می کند و رسانه های منتقد را توقیف یا به دادگاه ارسال می کند.
 
مدیر مسئول 9 دی گفت: اگر معاونت مطبوعاتی وزیر ارشاد در ادعای خود صادق است، صوت جلسه امروز هیأت نظارت بر مطبوعات را منتشر کند تا معلوم شود که دلیل اصلی توقیف 9 دی چه بوده، چرا آقای جنتی در جلسه امروز صبح عصبانی بوده و اعلام کرده 9 دی باید توقیف شود و هر هزینه ای هم دارد، داشته باشد.
 
وی گفت: هیأت نظارت بر مطبوعات که اکثر اعضای آن از دولت یازدهم هستند، هنوز بعد از گذشت پنج ماه درباره فضاسازی چند رسانه منتسب به دولت در خصوص اسیدپاشی به صورت نظام اسلامی و همنوایی با رسانه‌های بیگانه توضیحی نداده اما برای توقیف 9 دی، بولتن تهیه کرده و به جلسه هیأت نظارت برده است بعد مراجع عظام تقلید را افرادی معرفی می کند که تحت تأثیر بولتن به روند غلط فرهنگی ارشاد تذکر می دهند.
 
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 گفت: عصبانیت آقایان از پیگیری موضوع استیضاح وزیر ارشاد توسط بنده در مجلس است در حالی که این وظیفه نمایندگی بنده است و ربطی به هفته نامه 9 دی ندارد، نمی دانم چرا این را به آن ربط داده اند.
 
رسایی ادامه داد: بر اساس تماس تلفنی یکی از اعضای دولت در شب گذشته، عصبانیت آقایان از تیتر اول 9 دی در هفته جاری است که به پیگیری موضوع جیسون رضائیان و کمک کلیدی بابک زنجانی به ستاد انتخاباتی بنفش اختصاص داشت و کسی حاضر به پاسخگویی درباره آن نیست بلکه به جای پاسخگویی، فحاشی می کنند.
 
نماینده تهران همچنین خاطرنشان کرد: تیتر هفته آینده 9 دی هم به موضوع پرونده مهدی هاشمی و گزارشی از اسنادی که توسط وی در سال 88 در جاده تلو لواسان سوزانده شده بود اختصاص داشت که ظاهرا برای جلوگیری از انتشار آن چنین برخوردی صورت گرفت اما بنده و دوستان دیگر سانتریفیوژ نیستیم که با پلمب و توقیف و قفل و بند دهانمان بسته شود بلکه دولت باید پاسخ انتقادات را بدهد و مطالبات مردم را بی جواب نگذارد.
 
رسایی افزود: از این به بعد تا رفع توقیف 9 دی، بوسیله رسانه های دلسوز دیگر یا در سایت شخصی ام یا در شبکه های مجازی ای که دارم، این مطالبات را  دنبال و اطلاع رسانی می کنم.


ویدیو مرتبط :
توقیف هفته نامه 9 دی چیز عجیبی نیست (رسایی )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش رسایی به توقیف «9 دی»


مدیرمسئول هفته‌نامه «9 دی» در واکنش به توقیف این نشریه گفت که "این هفته‌نامه به مواضع انقلابی و مؤمنانه خود افتخار می‌کند و با پیگیری موضوع در مدار قانون و دفاع از خود در دادگاه، از تمام ظرفیت خود جهت انتشار مجدد استفاده خواهد کرد".

خبرگزاری ایسنا: مدیرمسئول هفته‌نامه «9 دی» در واکنش به توقیف این نشریه گفت که "این هفته‌نامه به مواضع انقلابی و مؤمنانه خود افتخار می‌کند و با پیگیری موضوع در مدار قانون و دفاع از خود در دادگاه، از تمام ظرفیت خود جهت انتشار مجدد استفاده خواهد کرد".

حمید رسایی در یادداشتی که در وبسایت شخصی خود منتشر کرده، آورده است:

«امروز بعد ازظهر نامه‌ای از معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد خطاب به دادگاه ویِژه روحانیت مبنی بر توقیف هفته‌نامه 9 دی و با رونوشت به اینجانب، برای دفتر هفته‌نامه ارسال شد. مهمترین دلایل توقیف این هفته نامه انتشار یادداشت های در انتقاد از اخراج دانشمندان هسته ای، نقد توافقنامه ژنو، جابجایی های زیاد در دولت با عنوان "مردی که با کلید انبار داس آمد" و از همه مهمتر انتشار عکسی از هاشمی رفسنجانی بود که رییس یکی از مناطق دانشگاه آزاد تا کمر خم شده و در حال بوسیدن دست های رفسنجانی است و او با افتخار دست خود را دراز کرده است... در نامه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اشاره شده است که چون به هفته نامه 9 دی چند تذکر داده شده و این تذکرات تأثیری نداشته است، این نشریه توقیف می گردد.

در این باره چند نکته گفتنی است:

1- خبر توقیف هفته نامه 9 دی و سایت جهان نیوز بیش از یک هفته است که در میان اصحاب رسانه منتشر شده است. در طول این مدت خبرنگاران رسانه های مختلف از مسئولان وزارت ارشاد صحت این خبر را جستجو کردند که آقای ظهوریان در مصاحبه با خبرگزاری فارس آن را تکذیب کرد. این در حالی بود که هفته قبل یک منبع موثق در تماس تلفنی به بنده اعلام کرد که در جلسه گذشته هیأت نظارت بر مطبوعات، 9 دی و سایت جهان نیوز با چهار رأی اعضای دولتی این هیأت در برابر سه رأی مخالف، توقیف شده اند اما قرار است خبر توقیف این دو رسانه یک هفته دیگر و در روزهای پایانی سال منتشر شود تا با توجه به تعطیلی 14 روزه کشور مخالفت ها با این توقیف بازتابی نداشته باشد. بر اساس خبر دریافتی پس از چند روز موضوع توقیف سایت جهان نیوز منتفی اما تصمیم بر توقیف 9 دی قطعی اعلام شد. این "تدبیر" بزدلانه ارشاد در اختفای خبر توقیف یک رسانه مدافع انقلاب، حکایت از "ناامیدی" و ترس مسئولان این وزارتخانه از اقداماتش دارد.

2- روز سه‌شنبه هفته قبل که وزیر ارشاد به همراه معاونینش در کمیسیون اصل90 حاضر شده بود تا در خصوص اعلام نارضایتی مراجع، خبرگان رهبری و امام خامنه ای از سیاست های وزارت ارشاد توضیح دهد، صحت و سقم این خبر را از معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد جویا شدم که وی در حضور جمع شدیدا آن را تکذیب کرد و گفت این خبر را خودتان ساخته اید تا تیراژ 9 دی را بالا ببرید! من که می دانستم این جماعت، فقط شعار دولت راستگویان را سر می دهند، خطاب به او گفتم عجله نداریم تا یک هفته دیگر صبر می کنیم و بعد عیار راستگویی این دولت را خواهیم سنجید و امروز با نامه آقای ظهوریان این عیار به دست آمد.

البته باید انصاف داشت چرا که آقای جنتی، وزیر ارشاد پس از سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه اساس باید حمایت از جریانات فرهنگی مؤمن و انقلابی باشد، اعلام کرد: "در یکی از ملاقات ها که با رهبر انقلاب داشتم به ایشان گفتم که نه وزرای قبلی ارشاد توانسته اند تمام انتظارات شما در حوزه فرهنگ را برآورده کنند و نه من می توانم این کار را انجام دهم." و این از باب اقراری که آقای جنتی درباره خودش داشته، نوعی راستگویی اما قابل تأمل است.

3- هفته نامه 9 دی که بر خلاف روزنامه های حامی دولت مانند روزنامه بهار در شب عید غدیر، ولایت و امامت علی (ع) را زیر سئوال نبرده بود؛ مانند روزنامه آسمان، حکم الهی قصاص را غیر انسانی نخوانده بود؛ مانند روزنامه قانون، احکام بانوان را تبعیض جنسیتی ندانسته بود و مانند چشم انداز ایران به عزاداری برای حضرت زهرا (س) توهین نکرده بود، تنها و تنها به دلیل انتقاد از سیاست های دولت حسن روحانی توقیف شد. شیخ حسن روحانی و وزارت ارشاد دولت یازدهم نه تنها با این نشریات توهین کننده برخوردی نکردند بلکه از برخورد دستگاه قضایی با این هتاکان انتقاد شدید کردند.

4- وزارت ارشاد در نامه خود به دادگاه ویژه روحانیت ادعا کرده که تذکرات متعدد به 9 دی فایده ای نداشته است و به همین دلیل، هیأت نظارت بر مطبوعات آن را توقیف کرده است. این در حالی است که بر اساس مستندات موجود و در اختیار 9 دی، هیأت نظارت بر مطبوعات در ماه های گذشته 3 تذکر به هفته نامه 9 دی داده است ولی این هیأت فقط در سال 92 به روزنامه بهار 4 بار، به روزنامه ایران 4 بار و به روزنامه قانون 6 بار تذکر داده است. با این تفاوت که 9 دی هرگز به مقدسات توهین نکرده و تذکرات اخذ شده به دلیل انتقاد از دولت دولت یازدهم بوده است اما این نشریات علاوه بر تذکرات مذکور سابقه اهانت به مقدسات را نیز در پرونده دارند! اکنون باید پرسید با این همه تذکر چرا این رسانه ها (به جز روزنامه بهار) توقیف نشده اند؟

5- هنوز ده روز از سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با خبرگان رهبری مبنی بر نارضایتی ایشان از وضعیت فرهنگی و تذکر به دولت به دلیل سیاست های فرهنگی اش نگذشته که وزارت ارشاد با آرای دولتی خود در هیأت نظارت به توقیف یک رسانه دیگر منتقد دولت اقدام می کند. این اقدام در حالی است که رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان این وزارتخانه و دیگر نهادهای فرهنگی فرمودند: اساس باید حمایت از جریانات فرهنگی مؤمن و انقلابی باشد. حال چگونه است که وزیر ارشاد که رگ های گردنش به دلیل توقیف رسانه های هتاک به مقدسات بیرون می زند و از توقیف آنها اظهار تأسف می کند و در اقدامی ظاهرسازانه بلافاصله بعد از گلایه های شدیداللحن رهبری در اطاعت از بیانات ایشان بیانیه می دهد، هفته نامه 9 دی را توقیف و برای فرار از فشار اعتراض افکار عمومی، خبر آن را بیش از یک هفته مخفی می کند تا در روزهای آخر سال منتشر کند!

6- رئیس جمهور محترم پس از بیانات و تذکرات شدید رهبر معظم انقلاب، خبرگان و مراجع عظام تقلید در جشنواره مطبوعات گفته است: "چطور برخی آزاد آزادند و برخی از این آزادی سهمی اندک در اختیار دارند. منتقدان و مخالفان این دولت آزاد هستند و آزاد خواهند بود اما بگذارید به همان اندازه، همراهان دولت هم آزادی و امنیت داشته باشند، نقد کنند بویژه نقد سازنده و این افتخار دولت است."

بسیاری از منتقدین دلسوز دولت همان زمان از این که رئیس جمهور محترم هتاکان به مقدسات را رسانه حامی دولت می داند، اظهار تأسف کردند و البته در پاسخ به این اظهارات روحانی یادآوری کردند که بر خلاف این اظهارات، این منتقدان دولت هستند که از آزادی بیان و نقد دلسوزانه محرومند. توقیف 9 دی بعد از هفته نامه یالثارآت و توقیف دیگر رسانه های منتقد که در راه است، نشان می دهد که اظهارات آقای روحانی تا چه اندازه بر خلاف حقیقت و واقعیات سیاسی جامعه است.

7- هفته نامه 9دی که پیش از این طعم توقیف را به دلیل انتقادات صریحش از جریان انحرافی چشیده،‌ این بار نیز به مواضع انقلابی و مؤمنانه خود افتخار می کند و ان شاءالله با پیگیری موضوع در مدار قانون و دفاع از خود در دادگاه، از تمام ظرفیت خود جهت انتشار مجدد استفاده خواهد کرد و با صدای بلند به این دولت اعلام می کند که "تدبیر" شما برای القای ناامیدی در جریانات فرهنگی انقلابی و مؤمنانه هرگز تعبیر نخواهد شد چرا که هفته نامه 9دی را اگر توقیف شدنی باشد، یوم الله 9 دی اما توقیف شدنی نیست.

این جمله رهبر انقلاب که "عده ای در تلاشند تا جریانات مؤمن و انقلابی را منزوی کنند و البته این جریانات منزوی نمی شوند" تکلیف بنده و دست اندرکاران هفته نامه 9 دی و دیگر رسانه های مؤمن و انقلابی را مشخص کرده است؛ تکلیف ما یک چیز است چون کوه در صحنه می مانیم، راسخ و استوار...»