اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش دولت آمریکا به انتخاب روحانی و ابراز تمایل برای مذاکره مستقیم



آمریکا: آماده مذاکره مستقیم با دولت جدید ایران هستیم

واکنش دولت آمریکا به انتخاب روحانی و ابراز تمایل برای مذاکره مستقیم، درخواست دولت انگلیس از رئیس جمهور جدید ایران، استقبال فرانسه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ترس رژیم اسرائیل از روی کار آمدن حسن روحانی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

واکنش دولت آمریکا به انتخاب روحانی و ابراز تمایل برای مذاکره مستقیم، درخواست دولت انگلیس از رئیس جمهور جدید ایران، استقبال فرانسه از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران و ترس رژیم اسرائیل از روی کار آمدن حسن روحانی، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است. 

پیروزی حسن روحانی,انتخابات ایران,بازتاب دولت آمریکا به انتخاب روحانی

 

بخش عمده مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و واکنش کشورهای مختلف به این موضوع اختصاص دارد.

در این رابطه، روزنامه «واشنگتن پست» واکنش رسمی کاخ سفید به انتخاب حسن روحانی را بازتاب داده که همچون همیشه، حالتی دوپهلو و غیرشفاف دارد. به نوشته این روزنامه، دولت آمریکا به سبب انتخاب رئیس جمهور جدید به ایرانیان تبریک گفته، اما در عین حال مدعی شده حکومت ایران، «جوی مرعوب کننده» را ایجاد کرده که سبب محدود شدن آزادی بیان شده است. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفته ایالات متحده به نتایج انتخابات ایران احترام گذاشته و به مردم ایران بابت شنیده شدن صدایشان تبریک می گوید؛ اما در عین حال، معتقد است که «سانسور و فقدان شفافیت» در روند انتخابات وجود داشته است. وی در ادامه تأکید کرده آمریکا همچنان خواستار یافتن راه حلی دیپلماتیک برای مسئله هسته ای ایران است. 

مواضع آمریکا نسبت به انتخاب روحانی در ایران,پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران

البته گفتنی است واکنش آمریکا تنها به اظهارات کارنی محدود نمانده و کاخ سفید با انتشار بیانیه ای، به طور رسمی نسبت به انتخابات ایران اعلام موضع کرده است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، در بیانه کاخ سفید آمده ایالات متحده آمده است تا با رئیس جمهور جدید منتخب مردم ایران، وارد مذاکره مستقیم بر سر موضوع هسته ای شود. دولت آمریکا هدف از چنین مذاکره ای را «یافتن راه حلی دیپلماتیک برای از میان بردن کامل نگرانی های جامعه بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران» دانسته است. البته در این بیانیه نیز ضمن تکرار ادعاهای کارنی، اظهار امیدواری شده دولت جدید در ایران بتواند در راستای خواسته های مردم گام بردارد.

مواضع دولت انگلیس به انتخابات در ایران,درخواست دولت انگلیس از حسن روحانی

دولت انگلیس، از جمله دیگر دولت های خارجی است که به فاصله اندکی پس از اعلام نتایج انتخابات، اقدام به اعلام موضع خود کرده است. به نوشته «دیلی استار» لبنان، دولت انگلیس از روحانی درخواست کرده در پی پیروزی در انتخابات، ایران را «در مسیری متفاوت» هدایت کند. در بیانیه ای که از سوی سخنگوی وزارات خارجه انگلیس قرائت شده، از روحانی درخواست شده با استفاده از فرصت پیش آمده، ایران را در مسیری جدید هدایت نماید که شامل توجه به نگرانی های جامعه بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران و نیز پیشبرد روابط سازنده با جامعه بین المللی است. 

واکنش دولت فرانسه به انتخاب حسن روحانی,بحران سوریه,برنامه هسته ای ایران

دولت فرانسه نیز به نوبه خود به انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران واکنش نشان داده و ابراز امیدواری کرده دو کشور بتوانند در دوره جدید، با یکدیگر به همکاری بپردازند. به نوشته «یدیعوت آحارانوت»، لورن فابیوس، وزیر خارجه فرانسه اظهار داشته که مایل است با رئیس جمهور منتخب مردم ایران، در موضوعات مختلف، به ویژه در موضوع هسته ای و نیز بحران سوریه همکاری نماید. به نوشته این روزنامه، در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه فرانسه منتشر شده، آمده: «فرانسه از تمایل مردم ایران به دموکراسی استقبال می کند». 

مواضع دولت اسرائیل نسبت به انتخاب حسن روحانی در ایران

اما در نهایت، در میان همه واکنش ها، موضع رژیم اسرائیل به نتیجه انتخابات ایران بسیار قابل توجه است؛ زیرا روزنامه «تایمز اسرائیل» با انتشار مطلبی، از «ترس» این رژیم از انتخاب روحانی در ایران خبر داده است. به نوشته این روزنامه، جانشین وزیر جنگ رژیم اسرائیل گفته این رژیم نگران است که با پیروزی روحانی، ایران بتواند زمان بیشتری را در مذاکرات برای خود بخرد. «گیلعاد اردان»، در توضیح این موضوع گفته ممکن است غرب با پیروزی روحانی «وسوسه» شده و در حالی که سانتریفیوژها در ایران در حال کار کردن است، با انجام گفت و گوهای بیشتر با ایران موافقت کند. به این ترتیب، ایران می تواند با استفاده از فرصت پیش آمده، برنامه هسته ای خود را بیش از پیش توسعه دهد. 

گفتنی است علاوه بر مطالب فوق که به مواضع دولت های خارجی درباره انتخاب روحانی اختصاص دارد، از شب گذشته تاکنون تقریباً همه مطبوعات انگلیسی زبان یک یا چند مطلب خود را به انتشار گزارش هایی از فرایند انتخاباتی در ایران، معرفی رئیس جمهور جدید ایران و همچنین فضای به وجود آمده در ایران پس از انتخابات اختصاص داده اند./تابناک

 

 

 


ویدیو مرتبط :
دلیل رفتار مشابه دولت آمریکا با دولت روحانی و خاتمی چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وال استریت ژورنال: تمایل آمریکا به مذاکره مستقیم با دولت روحانی



مذاکره مستقیم امریکا با ایران,مذاکره مستقیم آمریکا با دولت روحانی

وال استریت ژورنال: تمایل آمریکا به مذاکره مستقیم با دولت روحانی

در شرایطی که قرار است، نمایندگان گروه ۱+۵ این هفته در بروکسل با یکدیگر دیدار و درباره تعیین تاریخ جدیدی برای مذاکره هسته‌ای با ایران گفت‌و‌گو کنند، برخی منابع از تمایل آمریکا برای برگزاری مذاکره مستقیم با دولت جدید ایران سخن می‌گویند. به گفته مقامات آمریکایی، این تمایل در پی مواضع مثبت حسن روحانی پدید آمده است.

به گزارش «تابناک»، مقامات آمریکایی می‌گویند، دولت اوباما آماده است در هفته‌های آینده، ضمن برقراری تماس با دولت جدید ایران، زمینه برگزاری مذاکره مستقیم با ایران بر سر موضوع هسته‌ای را فراهم کند.

 

روزنامه «وال استریت ژورنال» ضمن انتشار این خبر می‌نویسد، به باور مقامات آمریکایی، حسن روحانی از زمان انتخاب به عنوان رئیس جمهور جدید ایران، نشانه‌های مثبتی را مبنی بر تمایل به تعامل بیشتر با جامعه جهانی بر سر موضوع هسته‌ای از خود نشان داده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که قرار است نمایندگان آمریکایی به همراه همکاران خود از دیگر کشورهای عضو گروه ۱+۵، روز سه‌شنبه در بروکسل گرد هم آمده و درباره تعیین نقشه راهی برای ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران به گفت‌و‌گو بپردازند. این گروه امیدوار است، بتواند دور جدید مذاکرات با ایران را در ماه سپتامبر برگزار کند.

در این شرایط، مقامات آمریکایی می‌گویند، کاخ سفید درصدد است به سرعت مواضع حسن روحانی را ‌آزمایش کرده و دریابد که آیا از نظر وی، شانسی برای پیشبرد مسیر دیپلماتیک وجود دارد یا خیر؟!

 

وال استریت ژورنال اشاره می‌کند، پیش از این، ارتباطات آمریکا با ایران‌ از طریق دفتر کا‌ترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام گرفته است.

یکی از مقامات آمریکایی که قرار است در گفت‌و‌گوهای این هفته بروکسل شرکت کند، اظهار داشته: «ما از گفت‌و‌گوهای دوجانبه استقبال می‌کنیم و می‌خواهیم، ‌هر گونه شده بتوانیم‌ این فرایند را برقرار کنیم. ما مواضعی را می‌شنویم که نشان می‌دهد شاید ایران در جهت متفاوتی حرکت کند؛ اما هنوز در این باره مطمئن نیستیم».

 

به نوشته این روزنامه، هم‌اکنون مقامات آمریکایی‌ منتظر نخستین نشانه عملی از سوی ایران هستند؛ نشانه‌ای که می‌تواند در قالب تعیین مذاکره کننده هسته‌ای جدید ایران نمایان شود. مقامات آمریکایی می‌گویند، از انتقادات آشکار در مناظره‌های انتخاباتی نسبت به روند کار جلیلی در پرونده هسته‌ای شگفت‌زده شده و بر این باور ند که این امر می‌توان بیانگر آمادگی تهران برای تغییر مسیر در مذاکرات هسته‌ای باشد.

 

البته به نظر می‌رسد این ابراز تمایل مقامات آمریکایی با شرط و شروطی نیز همراه است که از آن جمله، می‌توان به ضرورت پاسخ ایران به بسته پیشنهادی گروه ۱+۵ در مذاکرات آلماتی اشاره کرد. در این راستا، هرچند برخی مقامات اروپایی و آمریکایی پیشنهاد می‌کنند کاخ سفید برای تشویق ایران، نخست تخفیف شدیدی را در تحریم‌ها اعمال کند، ‌مقامات ارشد آمریکایی می‌گویند ‌ایران باید نخست به بسته پیشنهادی ۱+۵ در آلماتی پاسخی روشن و مشخص دهد.

 

افزون بر این، آنها در عین حال لحن تهدیدآمیز خود را نیز کنار نگذاشته و می‌گویند، پیشرفت‌های ایران در برنامه هسته‌ای، بدون اینکه پاسخ مشخصی به پیشنهادهای غرب ‌دهد، ممکن است واشنگتن را «مجبور کند» که بازه زمانی خود برای تخمین رسیدن ایران به بمب هسته‌ای را کوتاه‌تر کند./تابناک