اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش به سانسور موسیقی «گذر از رنج‌ ها»


حذف موسیقی سکانسی از مجموعه‌ی «گذر از رنج‌ها» با واکنش‌ محمدرضا علیقلی آهنگساز این سریال مواجه شد.

خبرگزاری ایسنا: حذف موسیقی سکانسی از مجموعه‌ی «گذر از رنج‌ها» با واکنش‌ محمدرضا علیقلی آهنگساز این سریال مواجه شد.

محمدرضا علیقلی از موسیقی‌دانان به نام که موسیقی متن بیش از 240 فیلم و سریال را آهنگسازی کرده و آهنگساز آثاری چون «گل پامچال»،«خاک سرخ»، «شوق پرواز» بوده نسبت به حذف یک قسمت از موسیقی سکانس سریال «گذر از رنج‌ها» که مربوط به هم‌خوانی خانم‌های هنرمند بوده است،انتقاد کرد.

این هنرمند در ابتدا با بیان اینکه بیش از سی سال است برای تلویزیون و سینما کار می‌کند‌، گفت: این اتفاق اولین موردی است که برایم افتاده است و در واقع قسمت پخش تلویزیون از پخش یک قسمت از موسیقی سکانس سریال «گذر از رنج‌ها» صرف نظر کرده و آن را حذف کرده است. اما نکته اینجاست که این سکانس مربوط به دنیا قهرمان اصلی قصه «گذر از رنج‌ها» بوده است که در شرایط بسیار سخت و تنها، حتی بچه‌اش مخفیانه به دنیا می‌آید و حال این بچه نقشش ادامه دارد.

او با اشاره به فیلم‌ها و سریال‌هایی که درکارنامه‌ی کاری خود دارد، گفت: «پرواز در شب» آقای ملاقلی‌پور‌، فیلم «نرگس» خانم بنی‌اعتماد‌، سریال «گل پامچال» ‌، سریال «خاک سرخ» آقای حاتمی کیا و سریال «شوق پرواز» که در این اواخر پخش شد‌، از جمله کارهای بنده بوده است. همیشه در آنجایی که کاراکترهایی مثل مادر داشتیم بنده از هم‌خوانی خانم‌ها استفاده می‌کردم و هیچ وقت در هیچ دوره‌ای در این سالهای اخیر که کار کرده‌ام کسی از من سوال نکرده است که چرا؟ برای این که می‌دانم چطور استفاده کنم و با اعتقادم استفاده می‌کنم.

این هنرمند سپس به بخشی از موسیقی سکانس سریال «شوق پرواز» که در آن همسر شهید بابایی با پیکر شهید در هلی‌کوپتر وداع می‌کند‌ اشاره کرد و گفت: در آن سکانس نیز هم‌خوانی خانم‌ها بدون صدای مردها را داشتیم که فکر می‌کنم خیلی تاثیرگذار بود.

علی‌قلی با بیان این پرسش که نمی‌دانم در حال حاضر چه اتفاقی افتاده است و چه سیاست‌هایی در تلویزیون حاکم شده است‌ که من از آن خبر ندارم،ادامه داد: از رئیس صدا و سیما و پورمحمدی معاون سیما که ایشان را خوب می‌شناسم و می‌دانم این مدیریت اینطور فکر نمی‌کند که یک همچین سکانسی با این نوع موسیقی حذف شود، خواهشم این است این سکانس را که تلویزیون در اختیار دارد، حتما گوش بدهند و به نتیجه‌اش فکر کنند که جوابش چیست. اگر هم لازم بود به من اطلاع ندهند، ولی می‌خواهم در جریان باشند که آن پایین در پخش تلویزیون چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.

این هنرمند در بخش دیگری از گفت‌وگویش با خبرنگار ایسنا‌، اظهار کرد: این حرکت برای من که سال‌ها در این زمینه فعالیت کردم، بسیار توهین آمیز بود و اگر به خاطر تلاش‌های جمعی تمام مردمی که در شمال ایران برای ساخت این سریال کمک کردند از گروه فیلمبرداری تا آقای کارگردان، تهیه کننده و گروه تولید نبود، این کار را قطع می کردم، فقط به احترام آنهاست که اقدامی نکردم.

وی در عین حال گفت:ولی آنقدر به من بی احترامی شد که دوست داشتم این کار را قطع کنم. اما به هر حال به خاطر خود سریال، اثر با ارزشی است و متوجه شدم برای مخاطبان جذابیت دارد و کار را می‌بینند پس کارم را ادامه می‌دهم و فقط می‌خواهم مدیران بدانند که چه اتفاقی افتاده است.

علی‌قلی همچنین اظهار کرد: من در موسیقی این کار نیز، با همان روشی که همیشه کار می‌کردم جلو رفته‌ام و از صدای خانم‌ها استفاده کرده‌ام. یعنی درجایی که زن محور قصه است و مظلوم است و در شرایط سختی است، از صدای خانم‌ها استفاده کرده‌ام. مثل مادر سریال «خاک سرخ». جالب است این قطعاتی که با این ویژگی من ساخته‌ام در برنامه‌های دیگر تلویزیون صبح تا شب پخش شده است، یادم می‌آید همین قسمت‌های آخر «شوق پرواز» تا چند شب مکرر به دلیل جذابیتی که داشت پخش می‌شد اما حالا نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است؟

این هنرمند عرصه موسیقی که در سال‌های اخیر کمتر گفت‌وگو کرده است به ایسنا گفت: در این سال‌ها هیچ مصاحبه‌ای نکرده‌ام و هیچ حاشیه‌ای هم نداشتم ولی این بار به من برخورد. سریالی را که کار کرده‌ام، می‌بینم به جای آن موسیقی که حذف شده، موسیقی سکانس‌های دیگر از کار را جایگزین کرده‌اند. وقتی اعلام کردند این موسیقی مشکل دارد‌ من نیز گفتم پس در این صورت هیچ موسیقی نگذارید به جهت اینکه اگر موسیقی دیگر بیاید کار را خراب می‌کند و تاثیری که باید داشته باشد را کم می‌کند اما با این حال دیدم موسیقی را که برای سکانس دیگری از کار بود را روی سکانس حذف شده گذاشته‌اند، بنابراین کار بسیار افتاده بود.

این آهنگساز در پایان گفت‌وگوی با اشاره به اینکه اصل اثر در تلویزیون وجود دارد، از مدیران ارشد تلویزیون درخواست کرد این بخش را ببینند و سپس گفت: با توجه به زحماتی که من در این سال‌ها کشیدم و حقم است که اعتراض کنم، می‌خواهم مدیران ارشد فقط در جریان قرار بگیرند که سکانسی با این موسیقی کار شده است.

محمدرضا علی‌قلی همچنین با اشاره به اینکه تاکنون هیچ ارتباطی با مدیران تلویزیون نداشته است و معمولا با عوامل تولید کارگردان و تهیه کننده در ارتباط بوده است، حتی به این نکته اشاره کرد که تهیه کننده و کارگردان «گذر از رنج ها» نیز به دلیل حذف این بخش از سکانس اذیت شدند و در عین حال گفت: مشکل از طرف تهیه کننده و کارگردان نیست، نمی‌دانم سیستم در پخش تلویزیون چگونه است که آنها ممانعت کرده‌اند.


ویدیو مرتبط :
قسمت دوم سریال گذر از رنج ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موسیقی سالهاست كه از افراط و تفریط رنج می برد!



 

 موسیقی سالهاست كه از افراط و تفریط رنج می برد!

 

مراسم رونمایی از هفت اثر موسیقی روز گذشته برگزار شد و معاون فرهنگی هنری وزرات ارشاد از نگاه غرض ورزانه ابراز گله مندی كرد !

حمید شاه آبادی گفت: متاسفانه گاهی شاهد نگاهی مغرضانه به موسیقی كشور بوده ایم كه خواستار اعمال محدودیت های می شد و این حق موسیقی كشور نبود. گاهی نیز گشاده دستی های بی دلیلی كه به سبب عدم شناخت صحیح از موسیقی ایرانی بود، سبب اتفاقاتی می شد که با هنجارهای كشور سازگار نبود.

وی ادامه داد: هر چند كه انجمن موسیقی ایران اقدامات مفیدی در زمینه رشد و تعالی موسیقی فاخر انجام داده ولی نیازمند گام های بیشتر و موثرتری برای تولیدات آثار اصیل ایرانی است.

شاه آبادی با تاكید بر اینكه باید از داشته های موسیقی اصیل ایرانی دفاع كرد، خاطر نشان كرد: این مراسم نیز در راستای همین ایده با حضور افرادی كه برای اعتلای موسیقی اصیل و فاخر تلاش های ماندگار و زحمات طاقت فرسایی متحمل شده اند، برگزار می شود.

وی افزود: تولیدات موسیقایی كشور نباید به سمتی برود كه كمتر در سبد موسیقی جوانان یافت شود؛ چرا كه موسیقی فاخر و اصیل ایرانی از سبك های مطرح و برجسته در دنیا بشمار می رود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد: برای ایجاد شرایطی بهتر و مناسب در حوزه موسیقی باید بدور از افراط و تفریط، با ساختن نمونه هایی ارزشمند و با ایجاد معیاری هایی شفاف و روشن در این راستا حركت كرد.

شاه آبادی تصریح کرد: در چند روز گذشته مراسمی با عنوان «آوای پهلوانی» از سوی معاونت هنری در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد كه امید است شروعی امیدوار كننده برای راه اندازی جشنواره بین المللی در این زمینه بوده و سبب اعتلای این هنر فاخر شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این مراسم شاهد رونمایی از چند آلبوم موسیقی كشورهای تاجیكستان و آذربایجان نیز هستیم كه این تعامل موسیقایی بطور حتم سبب تعامل بیشتر مردمان این كشورهای دوست و همسایه می شود.

شاه آبادی یادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش است كه بستر و شرایطی را فراهم كند تا تولیدات موسیقی فاخر كشور افزایش دهد.

وی همچنین گفت: امروز كشور نیازمند شادابی و طراوت است و اگر با استفاده از موسیقی و هنر نتوان تلاش جدی و موثری در این زمینه انجام داد، بطور قطع از برنامه ریزی های كلان كشور عقب خواهیم ماند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به افرادی كه در زمینه تولید موسیقی فاخر و اصیل ایرانی گام بر می دارند و كسانی كه با اجرای كنسرت ها فرصت در اختیار جوانان می گذارند به نشانه احترام دست دوستی دراز می كنیم.

شاه آبادی خاطرنشان كرد: هر چند كه امسال با ارتقای كمی و كیفی آلبوم های موسیقایی مواجه بوده ایم ولی متاسفانه همچنان فضای موسیقی كشور متاثر از موسیقی وارداتی بوده و با هنجارهای ایرانی سازگاری ندارد.

وی ادامه داد: حوزه موسیقی كشور در شرایط كنونی نیازمند حضور دلسوزانه هنرمندان در تمامی زمینه هاست تا با مخاطب شناسی و تعامل جدی با آنان بدنه موسیقایی كشور را به نیاز مخاطبان نزدیك تر كنند

مراسم «رونمای از هفت اثر ماندگار» عصر یكشنبه در سالن رودكی تالار وحدت با حضور «حمید شاه آبادی» معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «بابك رضایی» مدیر عامل انجمن موسیقی ایران، رییس هیات ورزش باستانی و جمعی از اهالی قلم و هنرمندان و هنرمندان كشور های آذربایجان و تاجیكستان برگزار شد.

بر اساس این گزارش، هفت اثر ماندگار «داغلار» بر مبنای موسیقی مقامی جمهوری آذربایجان به خوانندگی مهمان صمداف از جمهوری آذربایجان، «خنده آسمان نگر» و «بهار آمد» اثری از «دولتمند خالف» بر مبنای موسیقی مقامی تاجیكستانی، «گل مولا» بر مبنای موسیقی ورزش باستانی ایران كاری از «مرشد محمد مرادی»، «معراج» موسیقی مقامی تربت جام اثری از «عبدالله سرور احمدی»، «تیام» موسیقی بختیاری اثری از «هادی منتظری» و خوانندگی «سینا سرلك» و همچنین «خاطرم در آتش است» اثری از «سروش قهرمان لو» دراین مراسم رونمایی شد.... / خبرگزارى ایلنا