اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واکنش آمریکا به «آماده باش هسته‌ای» کره شمالی/ تهدید ترامپ به ترک حزب جمهوری خواه



 کیوسک بین المللی

صدور فرمان آماده باش هسته ای در کره شمالی و واکنش آمریکا به این امر، افزایش انتقادات چهره های ارشد حزب جمهوری خواه از دونالد ترامپ و واکنش تهدیدآمیز ترامپ به این انتقادات و تحلیل روزنامه آمریکایی از اقدامات اخیر عربستان سعودی در قبال لبنان، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، تحرکات جدید رهبر کره شمالی در مقابل غرب، یکی از مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «گاردین» به صدور فرمان آماده باش هسته ای در کره شمالی اشاره کرده و می نویسد کیم جونگ اون، رهبر این کشور، اعلام کرده در مواجهه با تهدیدات فزاینده از سوی دشمن، سلاح های هسته ای کره شمالی باید «در هر زمانی» آماده استفاده باشد. به گفته اون، با توجه به اینکه دشمنان در حال تهدید بقای کره شمالی هستند، این کشور باید راهبرد نظامی‌اش را به یک «مبنای پیشگیرانه» تغییر دهد. این اقدام در پی تصمیم شورای امنیت سازمان ملل به وضع تحریم های جدید علیه کره شمالی انجام می گیرد که گفته می شود شدیدترین تحریم های وضع شده علیه این کشور تاکنون است.

*****

با این وجود، وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این تهدید کره شمالی، آن را بی اهمیت خوانده است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، یکی از مقامات پنتاگون ضمن بی اهمیت شمردن فرمان آماده باش هسته ای رهبر کره شمالی، گفته ارزیابی دولت آمریکا از میزان تهدید برآمده از کره شمالی، تغییری نکرده است. وی اظهار داشته: «ما شاهد آزمایش و یا نمایش توانایی کره شمالی در زمینه کوچک سازی یک سلاح هسته‌ای و نصب آن بر روی یک موشک بالستیک قاره پیما نبودیم». این در حالی است که کره شمالی در دو ماه گذشته یک بمب هیدروژنی آزمایش و یک راکت ماهواره بر به فضا پرتاب کرد و همین اقدامات باعث شد که شورای امنیت سازمان ملل اقدام به تحریم این کشور نماید. پیش نویس تحریم های جدید علیه کره شمالی، توسط آمریکا و چین ارائه شده بود.

*****

اما بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی نیز به اخبار انتخاباتی آمریکا اختصاص دارد. پایگاه اینترنتی «پولیتکو» در مطلبی به بررسی انتقادات دونالد ترامپ، نامزد جنجالی جمهوری خواهان از هم حزبی های خود پرداخته و می نویسد ترامپ با بیان اینکه به شکلی غیرمنصفانه از سوی بدنه حزب جمهوری خواه مورد حمله و انتقاد قرار می گیرد، گفته در صورت ادامه این روند، به عنوان یک نامزد مستقل در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد. این در حالی است که ترامپ در دور جدید رأی‌گیری‌های درون‌حزبی آمریکا که روز سه‌شنبه در چندین ایالت آمریکا برگزار شد، بیشترین آرا را از آن خود کرد. ترامپ در اکثر رقابت‌های قبلی نیز برتری را از آن خود کرده بود تا جایگاه خود به عنوان‌های نامزد نهایی حزب جمهوری‌خواه را تحکیم کند.

*****

با این وجود، انتقادات دیگر جمهوری خواهان از ترامپ همچنان ادامه دارد و در تازه ترین مورد، میت رامنی، نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به این روند پیوسته است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، میت رامنی، نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ آمریکا روز پنجشنبه گفت دونالد ترامپ یک شیاد است و برای ریاست جمهوری آمریکا مناسب نیست. وی اظهار داشت: «ترامپ یک متقلب و شیاد است که نه طبع رئیس جمهور شدن و نه قدرت تمیز لازم برای تصدی این مقام را دارد». این در حالی است که به گفته بسیاری از ناظران، ترامپ شانس پیروزی خود را برای کسب نامزدی نهایی این حزب تا ۹۵ درصد افزایش داده است. اظهارات رامنی، تازه ترین مورد از انتقادات اعضای ارشد حزب جمهوری خواه از ترامپ است.

*****

در نهایت، در مطلبی مربوط به ایران، روزنامه «نیویورک تایمز» به اقدامات جدید عربستان سعودی در قبال لبنن پرداخته و می نویسد عربستان تاکتیکی را در لبنان اتخاذ کرده که هیچ کسی واقعاً گمان نمی‌کند بتواند باعث جلوگیری از حزب‌الله در لبنان شود. این روزنامه می نویسد در حالی که ایران و عربستان سعودی از دو طرف کاملا مخالف یکدیگر در جنگی خونبار در سوریه حمایت می‌کنند، این دو رقیب همچنان در تلاش برای حفظ آرامش شکننده در آن سوی مرز‌ها در لبنان هستند؛ جایی که هر دو کشور رقابت طولانی مدتی برای توسعه نفوذ خود در آن دارند. اما هم اکنون به نظر می‌رسد که عربستان به صورت ناگهانی در حال کنار کشیدن از لبنان بوده و بیش از گذشته این کشور را به حزب‌الله و حامی اصلی‌اش، ایران واگذار کند. ایران تاکتیک‌های خود در لبنان را تغییر نداده؛ اما عربستان سعودی در تازه‌ترین اقدامات خود به تغییر سیاست خارجی خود بر اساس تصمیمات شاه جدید و فرزندش و ولیعهد پرداخته است.

 

 اخبار  بین الملل  -  تابناک


ویدیو مرتبط :
تهدید آمریکا توسط کره شمالی و نابودی واشینگتن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادعاهای سفیر تل‌آویو در واشنگتن علیه ایران/ کره شمالی آمریکا را «تهدید هسته‌ای» کرد/ مواضع نامزد جنجالی جمهوری‌خواه درباره عربستان سعودی



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,کیوسک بین‌المللی

فضاسازی رسانه های صهیونیستی علیه توافق هسته ای، ادعاهای سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا درباره توافق ایران، سفیر یک نامزد جمهوری خواه به سرزمین های اشغالی برای بحث درباره ایران، تهدید هسته ای کره شمالی علیه آمریکا و اظهارات یک نامزد حزب جمهوری خواه درباره عربستان سعودی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز اخبار و گزارش های مربوط به توافق هسته ای ایران، بخش مهمی از مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی را به خود اختصاص داده است. در این زمینه، بیش از هر چیز تلاش صهیونیست ها برای فضاسازی علیه توافق قابل توجه است. «تایمز اسرائیل» در مطلبی به انتقاد از توافق هسته ای ایران پرداخته و می نویسد از زمان حصول توافق هسته ای رویکرد اوباما در قبال آن مبتنی بر دفاع بوده است؛ اما با مشخص شدن نقایص این توافق، مخالفت ها با آن افزایش یافته است. شاید 14 ژوئیه بهترین روز توافق هسته ای با هدف محدود کردن برنامه هسته ای ایران بوده باشد. اما یک ماه پس از دست یابی به توافق، مخالفان آن چشم اندازها را درباره رد توافق در کنگره آمریکا افزایش داده اند. در این مطلب همچنین به عوامل اختلاف نظر میان رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم اسرائیل در این موضوع اشاره شده است.

از سوی دیگر، سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا نیز مدعی شده اکثر مردم آمریکا با توافق هسته ای مخالفند. ران درمر که با شبکه خبری «سی ان ان» گفت و گو می کرده، ضمن بیان این مطلب، به دفاع از رویکرد نتانیاهو در قبال توافق هسته ای ایران پرداخته و اظهار داشته: «نخست وزیر اسرائیل بهتر از هر حاکم دیگری در دنیا، ایران را می شناسد؛ زیرا او بیست سال است که روی این موضوع تمرکز کرده است. به حقایق توجه کنید و اینکه نتانیاهو دقیقاً چه گفته است. من 15 سال است که با نخست وزیر اسرائیل همکاری می کنم و دقیقاً می دانم او در این 15 سال چه گفته است. البته در خصوص پنج سالِ قبل از آن نمی توانم چیزی بگویم. نخست وزیر اسرائیل گفته است ایرانی ها تا دستیابی به بمب فاصله مشخصی دارند که ممکن است دو تا چهار سال باشد».

در همین حال، یکی از نامزدهای احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا نیز از برنامه خود برای سفر به سرزمین های اشغالی و گفت و گو با مقامات رژیم اسرائیل درباره توافق هسته ای ایران خبر داده است. به نوشته «ای بی سی نیوز»، مایک هاکابی، فرماندار سابق آرکانزاس و یکی از نامزدهای حزب جمهوری خواه برای انتخابات آتی ریاست‌جمهوری آمریکا، این هفته برای گفت و گو درباره ابعاد توافق هسته‌ای ایران - که وی آن را «احمقانه» خوانده - با مقامات صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی سفر خواهد کرد. این نامزد حزب جمهوری خواه اعلام کرد که روز سه‌شنبه آمریکا را ترک خواهد کرد و طی چند روز جلساتی را با مقامات اسرائیلی درباره توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 برگزار خواهد کرد. وی مدعی شده:« به نظرم این یکی از خطرناکترین موقعیتهایی است که نه تنها در خاورمیانه بلکه در سراسر دنیا با آن مواجه هستیم».

با این وجود، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی تحلیلی به بررسی رویکردهای موجود در آمریکا به توافق هسته ای پرداخته و استدلال می کند که با وجود مخالفت کنگره، اوباما می تواند این توافق را به پیش ببرد. این خبرگزاری می نویسد رأی گیری ماه سپتامبر درباره توافق هسته ای ایران، یک چالش بزرگ میان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و کنگره این کشور محسوب می شود. با این وجود، حتی اگر قانونگزاران آمریکایی این توافق را نپذیرند، برای کاخ سفید پایان بازی نخواهد بود. رأی مخالف کنگره آمریکا به این توافق، مانع از آن نخواهد شد که اوباما شخصاً در حمایت از آن اقدام نکند. اوباما احتمالاً با انتقادهای شدیدی روبرو خواهد شد، اما این جریان باعث می شود وی چنین پیشرفتی را در عرصه سیاست خارجی، به فهرست دستاوردهای دومین دوره ریاست جمهوری خود بیافزاید.

اما در میان دیگر مطالب، سایت شبکه خبری «راشا تودی» از هشدار شدید کره شمالی به آمریکا خبر داده است. به نوشته این سایت، دولت کره شمالی تهدید کرده اگر واشنگتن رزمایش مشترک با کره جنوبی را لغو نکند، پیونگ یانگ آماده بکارگیری جدیدترین سلاح هایش که برای جهان ناشناخته هستند، خواهد بود. تلویزیون دولتی کره شمالی مدعی آمادگی برای حمله به خاک واشنگتن شده و اعلام کرده: «اگر آمریکا می‌خواهد سرزمینش امن باشد، باید رزمایش مشترک با کره جنوبی موسوم به "یو اف جی" را فورا متوقف کند». یک سخنگوی ارتش کره شمالی در این زمینه گفته: «کره شمالی یک قدرت شکست ناپذیر مجهز به آخرین جنگ افزارهای آفندی و پدافندی می‌باشد که برای دنیا ناشناخته است. ارتش و مردم جمهوری دموکراتیک خلق کره دیگر مانند گذشته نیستند که مجبور بودند با اسلحه مقابل سلاح‌های هسته‌ای آمریکا بایستند».

در نهایت، دونالد ترامپ، دیگر نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به سبب اظهارنظرهای جنجالی اش مورد توجه قرار گرفته، درباره عربستان سعودی به موضع گیری پرداخته است. به نوشته پایگاه اینترنتی «هیل»، ترامپ اظهار داشته عربستان بزودی دچار مشکلات بزرگی می شود و باید بابت کمک های آمریکا پول بدهد. وی گفته: « عربستان روزی یک میلیارد دلار درآمد دارد و اگر به خاطر ما نبود، آنان امروز این وضع را نداشتند و حتی وجود نداشتند... چه خوشمان بیاید یا نه، واقعیت این است که ما از عربستان حمایت کرده ایم و هزینه این حمایت خیلی زیاد بوده است و ما بابت آن چیزی دریافت نمی کنیم». وی گفته عربستان به زودی دچار مشکلات بزرگی می شود و به کمک نیاز خواهد داشت.


 اخبار  سیاست  خارجی  -  تابناک