اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

واردات 3 میلیون دلار اسباب بازی در ماه/ تکلیف رشته کارشناسی ارشد طراحی اسباب بازی مشخص نشد



اخبار اقتصادی,خبر های اقتصادی,اسباب بازی

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی از واردات ماهیانه سه میلیون دلار اسباب‌بازی به کشور خبر داد و گفت: 90 درصد بازار ایران را اسباب‌بازی های خارجی پر کرده است.»

محمدحسین فرجو گفت: صنعت اسباب‌بازی از نظر درآمدزایی پس از تجارت اسلحه، مواد مخدر و لوازم آرایش قرار دارد و بر پایه آمارهای منتشر شده در سه تا چهار سال گذشته، سهم سرانه مصرف اسباب‌بازی در آمریکا ۳۵۰ دلار، اروپا ۲۵۰ دلار و چین ۶. ۳ دهم دلار است.

فرجو در ادامه گفت: سهم سرانه مصرف اسباب‌بازی در ایران پنج دلار و میانگین جهانی آن ۳۴ دلار است.

وی تاکید کرد: درآمد حاصل از تولید اسباب‌بازی در چین چند برابر درآمد نفتی ایران است.

فرجو افزود: اسباب بازی‌های خارجی با فناوری نوین، شمارگان (تیراژهای) میلیونی و قیمت ارزان وارد کشور می‌شود؛ در حالی که تولیدکننده داخلی با تیراژ کم و سرمایه اندک این کار را انجام می‌دهد؛ زیرا نمی‌تواند در این زمینه ریسک کند.

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی گفت: همه شرکت‌های بزرگ می‌خواهند بخشی از بازار این صنعت را از آن خود کنند. حتی برخی تولیدکنندگان کودکان را در کارخانه‌های خود استخدام کرده‌اند و نظر آنان را در مورد اسباب بازی‌های خود می‌پرسند تا اطمینان یابند اسباب بازی‌ها پس از وارد شدن به بازار فروش، با استقبال کودکان روبرو می‌شود.

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی گفت: تولیدکنندگان حوزه اسباب‌بازی باید حمایت شوند تا شرکت‌های بیشتری وارد این حوزه شوند و بتوانند با حمایت از سوی سازمان‌ها و نهاد‌ها براحتی اسباب‌بازی تولید و توزیع کنند.

وی ابراز امیدواری کرد با ورود متخصصان و دانشگاهیان در رشته‌های هنر، فیزیک، مکانیک، شیمی و شرکت‌های دانش بنیان این بخش روز به روز تقویت شود و سهم اسباب بازی‌های داخلی در بازار افزایش یابد.

وی ادامه داد: اگر ۲۵ درصد سهم بازار از آن اسباب بازی‌های داخلی شود می‌توانیم به جای واردات، به سوی صادارات اسباب بازی‌های خوب و مناسب به کشورهای همسایه و فرانسه برویم.

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌بازی خبر داد مجوز ایجاد رشته کار‌شناسی ارشد طراحی اسباب‌بازی هشت سال پیش از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گرفته شد اما تاکنون این رشته در دانشگاه‌ها راه اندازی نشده است.

فرجو افزود: برنامه‌های ایجاد رشته طراحی اسباب‌بازی تدوین شده و به پایان رسیده است و در صورتی که این رشته امسال به تصویب وزارت علوم برسد از مهرماه سال آتی و در صورتی که در بهار سال ۱۳۹۵ به تصویب برسد از بهمن ماه، دانشگاه‌های سراسری می‌توانند در مقطع کار‌شناسی ارشد در این رشته دانشجو پذیرش کنند.

وی از ساخت اسباب‌بازی در ایران بدون طراحی و زیرساخت‌های علمی انتقاد و ابراز امیدواری کرد با ایجاد رشته طراحی اسباب‌بازی در دانشگاه‌ها و تربیت نیروی انسانی صنعت اسباب‌بازی در کشور ارتقا یابد.

فرجو افزود: تا پایان اسفندماه جاری تفاهم‌نامه‌ای بین شورای نظارت بر اسباب‌بازی با صندوق مهر امید امضا خواهد شد که بر پایه آن به تولیدکنندگان اسباب‌بازی که یک فروشگاه اسباب‌بازی ایجاد کنند، یک میلیارد ریال تسهیلات می‌دهند.

همچنین به کارخانه و کارگاهی که طرح توجیحی قابل دفاعی داشته باشد، چند برابر این میزان با بهره چهار درصد می‌پردازند.

به گفته دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی، از آغاز امسال ۴۰۰ طرح در این شورا به ثبت رسیده است و پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال به ۴۵۰ طرح برسد که نسبت به پارسال رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد.

فرجو افزود: از سال ۱۳۸۱ تاکنون از مجموع ۲۸۰۰ طرح ثبت شده در زمینه اسباب بازی، دو هزار طرح به تولید انبوه رسیده است.

به گفته وی، ساخت یک اسباب‌بازی به دلیل داشتن مرحله‌های مختلف مانند قالب زنی، تزریق، مونتاژ، بسته بندی، طراحی و...، ده‌ها شغل ایجاد می‌کند.

اخبار اقتصادی - اقتصادی نیوز


ویدیو مرتبط :
جنگ اسباب بازی مرد عنکبوتی با بتمن(با اسباب بازی خودم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید اسباب‌بازی برای كودكان زیر 9 ماه


كودكان از همان روزهای اول زندگی از بازی خوش‌شان می‌آید اما پدر و مادر باید بدانند چه بازی و اسباب‌بازی برای آن‌ها مناسب است





صبح بخیر:  بسیاری از والدین تصور می‌كنند تا سال اول زندگی فقط باید به تغذیه و رشد كودك توجه داشته باشند و چندان به خرید اسباب‌بازی‌های مناسب برای فرزندشان توجه نشان نمی‌دهند اما اسباب‌بازی‌ها قدرت تخیل و فكر كودكان را تقویت می‌كنند و بازی كردن با آن‌ها تمرین بسیار مناسبی برای رشد حس‌های بینایی، شنوایی، لامسه و حتی چشایی است. اسباب‌بازی‌های ساده‌ای مثل جغجغه مهارت‌های حركتی كودك را تقویت كرده و باعث هماهنگی بین اعضای بدن و مغز می‌شوند.

هنگام خرید اسباب‌بازی باید به سن كودك، توانایی‌ها و میزان رشد او و هم‌چنین به طراحی خاص عروسك‌ها توجه كرد. بعضی از اسباب‌بازی‌ها برای پرتاب شدن ساخته‌ شده‌اند؛ بعضی دیگر را باید هل داد و بعضی دیگر ذهن كودكان را درگیر می‌كنند. در این مطلب سعی می‌كنیم شما را با اسباب‌بازی‌های مناسب برای كودكان زیر یك سال آشنا كنیم.





تا 3 ماهگی
  • خصوصیات این سن:
در اولین ماه‌ها بعد از تولد نوزادان آن‌ها یاد می‌گیرند اشیا را در دستان خود گرفته و روی زمین بنشینند. نوزادان در این دوره بیشتر به چیزهایی علاقه‌مندی نشان می‌دهند كه بتوانند آن‌ها را دیده یا صدای‌شان را بشنوند. در ماه‌های اول تولد دید به خوبی تكامل پیدا نكرده و آن‌ها فقط می‌توانند اشیایی را ببینند كه در فاصله 20 تا 35 سانتی‌متری چشمان‌شان قرار دارد. یكی از علاقه‌مندی‌های نوزادان خیره شدن به چهره اطرافیان خود است چون می‌توانند از یك ماهگی صورت‌ها را تشخیص دهند. رنگ‌های روشن و گرم به‌شدت توجه نوزادان را به‌خود جلب می‌كند زیرا دیدن این نوع رنگ‌ها برای نوزاد ساده‌تر است. صداها هم بسیار برای نوزادان جالب بوده و حس كنجكاوی آن‌ها را برمی‌انگیزد به همین دلیل نوزادان اشیایی كه به آرامی حركت كرده و صدای ملایمی تولید می‌كنند بسیار دوست دارند.

  اسباب‌بازی مناسب این سن :
  •   اسباب‌بازی‌هایی كه در دست جا می‌شوند:
همان‌طور كه گفتیم نوزادان نزدیك‌بین هستند، به همین دلیل باید اسباب‌بازی‌هایی برای آن‌ها خریداری كرد كه بتوانند در دست خود گرفته و از فاصله نزدیك آن‌ها را نگاه كنند. با این كار نوزادان سریع‌تر گرفتن اشیای مختلف در دست خود را یاد خواهند گرفت.
  •   اسباب‌بازی‌های صدادار:
صدا بهترین روش برای سرگرم كردن نوزادان است، به همین دلیل اسباب‌بازی‌هایی كه صداهای متنوع و ملایمی دارند زیبایی زیادی برای آن‌ها دارند.
  •   آینه‌های نشكن و مطمئن:
با این‌كه نوزادان نمی‌دانند به تصویر خود در آینه نگاه می‌كنند اما تماشای آینه آن‌ها برای بسیار جالب است. حركت اعضای صورت در آینه توجه نوزاد را به‌خود جلب می‌كند و او را به كنكاش بیشتر وا می‌دارد.
  •   اسباب‌بازی‌های لمسی و حسی:
عروسك‌هایی كه همراه با فشرده شدن تولید صدا می‌كنند تا ماه‌ها نوزادان را مجذوب خود خواهند كرد.



3 تا  6  ماهگی
  • خصوصیات این سن:
با وارد شدن به این محدوده سنی، كودكان متوجه می‌شوند تا چه اندازه می‌توانند با دستان‌شان خود را سرگرم كنند. یك كودك بین 3 تا 6 ماه دائما انگشتان خود را می‌مكد و سعی می‌كند با مشت كردن، اشیا را در دستان خود نگاه دارد. كودك به زودی یاد می‌گیرد اسباب‌بازی‌ها را بین دستان خود تقسیم كند و با چرخاندن مچ دستش، از همه زوایا به شیئی كه در دست دارد نگاه كند. توجه داشته باشید به هیچ عنوان اشیای كوچك و اسباب‌بازی‌های ریز را در مقابل نوزاد خود قرار ندهید زیرا علاقه او به بردن اشیا به سمت دهان می‌تواند به‌شدت خطرناك باشد.

 اسباب‌بازی‌های مناسب این سن:
  •  جغجغه سبك:
نوزادان در این زمان عاشق تولید صدا هستند. كافی است یك جغجغه به آن‌ها بدهید و لذت تكان دادن مداوم این وسیله را در دستان آن‌ها تماشا كنید.
  •   آویزهای اسباب‌بازی:
حتما شما هم آویزهایی را دیده‌اید كه به آن‌ها اسباب‌بازی‌های پلاستیكی، رنگی و قابل انعطاف متصل است؛ این اسباب‌بازی‌ها را می‌توان از هر جایی مانند صندلی كودك، گهواره یا كالسكه آویزان كرد. معمولا در این آویزها قطعات ریزی به كار رفته كه هنگام حركت تولید صدا كرده و توجه كودك را به‌خود جلب می‌كنند.
  •  حیوانات عروسكی توپر:
این دوره زمانی است كه نوزاد شروع به رابطه با حیوانات و عروسك‌های پارچه‌ای و مخملی می‌كند. نكته مهم در انتخاب این نوع عروسك‌ها این است كه آن‌ها باید نرم و كوچك باشند تا نوزاد بتواند به راحتی آن‌ها را در آغوش بگیرد. سعی كنید این عروسك‌ها بسیار ساده باشند و روی آن‌ها هیچ دكمه، چشم پلاستیكی یا هر چیز جدا شدنی دیگر قرار نداشته باشد.
  •   اسباب‌بازی‌های لاستیكی قابل انعطاف و صدادار:
منظور ما عروسك‌های لاستیكی است كه هنگام فشرده شدن صدای سوت مانندی از خود خارج می‌كنند. این گروه از اسباب‌بازی‌ها به‌خصوص هنگام استحمام نوزاد می‌توانند بسیار به كمك مادر آمده و نظر نوزاد را تا ساعت‌ها به‌خود جلب كنند.





6 تا  9  ماهگی
  • خصوصیات این سن:
بازی نوزادان در این زمان با تحرك و شدت بیشتری همراه شده است. او قاشق را با تمام قدرتش روی بشقاب و كاسه‌ها می‌كوبد و از تكان دادن دسته كلید در دستانش خسته نمی‌شود. اكنون زمانی است كه نوزادان می‌توانند 2 اسباب‌بازی را در دستان خود گرفته و آن‌ها را به هم بكوبند.

البته حركات نوزاد هم بسیار دقیق‌تر شده است؛ مغز او با سرعت در حال تكامل است و به سرعت مهارت‌های جدید را یاد می‌گیرد. در این زمان نوزادان توانایی به یادآوردن را هم به خوبی آموخته‌اند به همین دلیل ممكن است به‌دنبال اسباب‌بازی‌های مورد علاقه خود بگردند كه در مقابل چشمان‌شان قرار ندارند. در این دوره بیشتر نوزادان شروع به حركت كردن كرده و خود را به این سمت و آن سمت می‌كشند.

  اسباب‌بازی مناسب این سن :
  •   كتاب:
از این دوره به بعد خواندن كتاب هم برای شما و هم برای نوزادتان لذت‌بخش می‌شود. خواندن كتاب باعث می‌شود شما با نوزاد خود ارتباط بهتری برقرار كنید، هم‌چنین قدم موثری در رشد مهارت‌های زبانی او بردارید. سعی كنید هنگام كتاب خواندن از صداهای متفاوت استفاده كرده و با حركات دست و بدن توجه نوزاد را به خود جلب كنید.
  •   عروسك:
در این سن نوزادان علاقه به اشیای جالب مانند عروسك را از خود نشان می‌دهند و حتی سعی می‌كنند با آن رابطه برقرار كنند. در این سن نوزادان حتی ممكن است به پتو، بالش و خرس عروسكی خود عادت كرده و تمایل داشته باشند هنگام خوابیدن این اشیا در كنار آن‌ها باشد.
  •  توپ:
توپ‌ها در هر سنی جالب و سرگرم‌كننده‌اند. یك توپ سبك با اندازه متوسط نوزاد را به حركت كردن به اطراف ترغیب می‌كند.
  •   وسایل خانه:
بله! هر چیز بی‌خطر در محیط خانه می‌تواند ساعت‌ها نوزاد را به‌خود مشغول كند از فنجان‌های پلاستیكی گرفته تا قاشق‌های چوبی، كیف، شانه، تلفن و خلاصه هر چیزی برای نوزاد جالب است.